Nieuwsbericht

De MA 1 speelde donderdagavond 15 december de wedstrijd tegen koploper GSC en zaterdagmiddag 17 december, de laatste wedstrijd van deze competitie, tegen Haaglanden. Wilden de meiden nog kans maken op het kampioenschap moest zowel van GSC als van Haaglanden met 4-0 gewonnen worden.

De eerste set is duidelijk dat GSC naar Sassenheim gekomen is om de twee benodigde sets te winnen om zo het kampioenschap veilig te stellen. Het eerste deel van deze set kan VCS nog bijblijven en scoort goede punten, goede set ups van Britt, een geplaatste bal van Yara, een smash van Eveline en een blok van Henrike. Daarna neemt GSC het initiatief. Een zeer goede service van GSC krijgt VCS niet onder controle. Mede hierdoor eindigt deze set in 11-25.

De tweede set begint met een mooie rally, waarin VCS grote inzet toont. Helaas gaat het punt naar GSC, 0-1. Een goed opgezette aanval met een pass van Tara, set up van Noëlle wordt door Eveline afgemaakt, 1-3. Een goede servicebeurt van Henrike zorgt voor een gelijke stand 3-3. Vera reageert alert op een bal door het midden, 4-5. Daarna neemt GSC een voorsprong, maar ook VCS blijft scoren, met name door de sterke service van Henrike waar GCS geen antwoord op heeft, 14-14. De stand blijft gelijk opgaan doordat VCS goede aanvallen blijft spelen. Goede set ups van Noëlle zorgen ervoor dat Vera, Yara en Tara punten kunnen maken. Het wordt 24-24, maar GSC maakt de laatste twee punten.

De derde set laat GSC zien waarom zij de terechte kampioen zijn in deze competitie. Ze winnen deze set met 11-25.

De vierde set is voor het publiek aantrekkelijk. Mooie rally’s in een nu weer gelijk opgaande strijd. Er worden mooie punten gemaakt door alle meiden. Maar uiteindelijk neemt GSC weer een voorsprong en lukt het VCS niet meer om het gaatje te dichten, 17-25.

De wedstrijd tegen Haaglanden moeten de meiden makkelijk kunnen winnen, gezien het grote verschil punten. VCS staat (en wordt) tweede. Haaglanden bezet de vijfde plaats met aanzienlijk minder punten.

De eerste set begint VCS met een 3-0 achterstand! Britt zorgt voor het eerste VCS punt. Daarna neemt VCS door de services van Henrike een voorsprong. Ook Tara slaat een ace. VCS speelt goede aanvallen, maar Haaglanden blijft ook punten scoren, 11-12. Yara komt aan service en serveert de set uit.

De tweede set zorgen de services van Noëlle, Henrike en Tara ervoor dat VCS al snel op voorsprong komt, 2-17. Ook nu weer worden de goed opgezette aanvallen netjes afgemaakt door onder andere smashes van Britt, Amber en Eveline. Aan Yara weer de eer om de set uit te serveren, 8-25.

De derde set begint direct met een blok van Vera, 0-1. Haaglanden komt nog even op voorsprong in deze set, 9-8. Maar daarna zorgen alle meiden voor mooie punten en een set stand van 14-25.

Ook de vierde set komt VCS niet meer in de problemen, waardoor deze wedstrijd met 4-0 wordt gewonnen.

Een tweede plaats in deze competitie, waardoor de meiden in deze klasse blijven spelen. Een nieuwe kans om te proberen het kampioenschap te behalen.

 

 

 

Afgelopen week kwamen dames 1 en heren 1 van Volleybalclub Sassenheim voor de laatste keer dit jaar in actie. Beide teams sloten 2016 af met een 3-1 overwinning.

Voor heren 1 waren het belangrijke punten na een aantal verliespartijen op rij. Het Zoetermeerse Zovoc, dat twee plekken lager staat, maakte het VCS knap lastig. De eerste set ging, ondanks een voorsprong van VCS, uiteindelijk naar Zovoc, waarna heren 1 alsnog orde op zaken stelde in de daaropvolgende sets. De vier behaalde punten zorgen ervoor dat de volleyballers uit Sassenheim voorlopig niet te ver in de degradatiezone van de promotieklasse duiken. In januari gaan ze vol goede moed de tweede helft van de competitie in.

Voor VCS dames 1 was hekkensluiter Inter Rijswijk zaterdag de tegenstander. Dit jonge team speelde een alles-of-niets-spelletje en VCS kon maar lastig in haar ritme komen. Een aantal serviceseries en een goede aanvalsdruk op het midden zorgden voor een 2-0 voorsprong in sets. Desondanks kon VCS niet doordrukken en de derde set ging met ruime cijfers naar Inter Rijswijk. In de vierde set nam VCS een voorsprong, maar de tegenstander wilde nog niet van opgeven weten en kwam weer bijna op gelijke hoogte. Een foutservice van Inter Rijswijk betekende het einde van het verzet. Dames 1 sluit door deze overwinning 2016 af op de vijfde plaats in de promotieklasse. 6 januari staat de eerste wedstrijd van 2017 op het programma: de derde bekerronde tegen VSTS uit Bodegraven, koploper in de derde divisie.

Strijd voor de slagroom op de taart

Nadat vorige week onder groot gejuich de taart was bemachtigd van Krijn met een mooi gestreden 1-3 winst was het vandaag de dag van de re-match voor Liusna. Inzet was de strijd om de rode lantaarn en de slagroom op de taart. Een gelijkspel zou voldoende zijn om niet als laatste in de poule te eindigen, maar dat het niet makkelijk zou worden was bij voorbaat al bekend. 

Met de start van de wedstrijd kwam werd direct het zwakke punt weer zichtbaar. Terwijl de tegenpartij zijn punten binnen haalt is VCS nog zoekende en loopt dan direct al tegen een grote achterstand op. Vandaag was niet anders en de eerste set werd ingeleverd met een 16-25 verlies.

Zou het een kopie worden van vorige week? Het leek er wel op want de 2de helft stond men ineens met 15-3 voor. Vreemd hoe groot het verschil in sets telkens is. Uiteindelijk zal de teller op 25-12 winst eindigen en zijn we nog 1 set verwijdert van de doelstelling. 

Opvallend is het bijzonder grote aantal opslagfouten, dit ondanks het onderhands serveren. Hierop zou veel meer getraind kunnen worden want zo makkelijk je punten inleveren is nergens voor nodig. Liusna was wel dankbaar voor deze slordigheden en ziet een 16-12 achterstand omgebogen worden in een 19-25 winst voor Liusna. Zonde, nu zou het dus in de laatste set moeten gebeuren. Een gelijk opgaande strijd tot 19-21. Hierna kreeg Liusna vleugels en gaf hun revanche glans door direct door te stoten naar een 19-25 winst. Hiermee is er geen slagroom op de taart behaald en bezitten we de laatste plek van de ranglijst. Nu de winsterstop in en hopelijk strijden we in de volgende competitie tegen meer gelijkwaardige tegenstanders.

Tevens wil ik alle vrijwilligers bedanken die het allemaal maar weer mogelijk maken dat alles zo goed is geregeld. We wensen jullie een fijne Feestdagen en een sportief 2017.

Setstanden  :  1-3    1ste set 16-25,  2de set 25-12,  3de set 19-25,  4de set 19-25

Forza MC1 Peer 

Pagina 10 van 64

Subcategorieën

Go to top