Welkom bij Volleybalclub Sassenheim (VCS). VCS is sinds 24 januari 1978 een bruisende club in de Bollenstreek waar volleyballiefhebbers actief zijn uit Sassenheim en omliggende plaatsen. Momenteel telt VCS zo’n 180 leden die spelen in de competitie van de Nevobo regio West, de recreantencompetitie en bij de mini’s.

Ben je op zoek naar een sportvereniging die aansluit bij jouw wensen, dan vind je hopelijk op deze site voldoende aanknopingspunten om de stap naar VCS te maken. Je bent dan ook van harte welkom om kennis te maken met VCS, door vrijblijvend op één van onze avonden mee te komen trainen.

VCS streeft ernaar een club te zijn met aantrekkingskracht voor zowel jeugd als volwassenen. Elk lid kan zich op zijn gewenste niveau ontwikkelen in de verschillende trainingsgroepen en plezier hebben van het volleybal. Een belangrijk aspect daarbij is dat we dat met elkaar doen, want naast het volleybalspel is menig lid op andere manieren actief binnen de vereniging. Leden zijn onder andere trainer of coach van een team, scheidsrechter of bestuurslid.

Dit seizoen zijn we gestart met vijf damesteams en vier herenteams. Dames 1 speelt promotieklasse; dames 2, 3 en 4 spelen in de tweede t/m vierde klasse. Heren 1 speelt komend seizoen in de promotieklasse, de overige herenteams spelen in de tweede t/m vierde klasse.

Ook hebben we dit seizoen zes jeugdteams die uitkomen in de halfjaarlijkse jeugdcompetitie, twee jongens- en vier meisjesteams. Daarnaast zijn er vijf CMV-jeugd teams die aan de maandelijkse toernooien meedoen. Voor de allerkleinsten is er de speeltuin, waar het volleybalspel op een speelse wijze wordt benaderd.

De club biedt ook recreanten de gelegenheid tot het gezellige, sportieve, maar soms ook intensieve volleyballen. Op de trainingsavond wordt daartoe de conditie op peil gehouden, aan de balvaardigheid gewerkt en spelen de recreanten onderlinge wedstrijden. Daarnaast neemt VCS dit seizoen met twee teams deel aan de recreantencompetitie.

Sinds drie jaar hebben we als vereniging, in samenwerking met korfbalvereniging TOP, de beschikking over een beachvolleybalveld vlak bij de Wasbeek. Dankzij dit veld kunnen we ook in de zomermaanden blijven volleyballen.

Hopelijk tot ziens op één van onze clubavonden.

Erik de Muinck (voorzitter VCS)