“Online? JA!” is opgezet in juli 2017 door mij, Jochem Aalders, geboren in 1978 te Wageningen. Ik heb veel ervaring met het ondersteunen van bedrijven die hun diensten online willen aanbieden.

Zoals jullie waarschijnlijk weten heb ik een aantal jaar met veel plezier bij VCS in H1 en H2 gespeeld. Door blessures lukte dat helaas niet constant, en door onze “reisziekte” ben ik weer even gestopt met volleyballen; wij verblijven nu minstens 6 maanden in Portugal! (Volgen kan via “Campitravel” op Instagram en Facebook). Ik hoop dat ik het volleybal daar deels kan doorzetten met Max en Malu, onze kinderen, al zal dat eerder beachvolleybal worden, want zaalvolleybal zie je hier veel minder.
Ik ben nu nog werkzaam bij een groot internationaal bedrijf dat zorgt voor kabeldiensten, maar dit bedrijf gaat na 20 jaar stoppen. Mijn bedrijf Online?JA! zet ik voort en ben ik verder aan het professionaliseren.
Lang geleden heb ik veel ondersteuning geboden als ‘kennis’ of ‘buurjongen’ aan kleine bedrijven bij het bouwen van een website of bieden van computerondersteuning bij problemen (mail, internetverbinding, software etc). Na een tijd in Zwitserland gewoond te hebben, kwamen er in Sassenheim weer mogelijkheden deze ondersteuning aan te bieden. Mijn eerste ‘klant’ was Erik de Muinck, inderdaad:jullie voorzitter! Ik heb hem tips en tricks gegeven en wat technische ondersteuning bij het bouwen van zijn website. Dat beviel zo goed dat ik dit keer echt serieus verder wilde, zodat bedrijven professionele ondersteuning kunnen inschakelen en niet bij ‘de buurjongen’ hoeven aan te kloppen.

Veel ondernemers vinden het leuk om zelf een website te bouwen, dat is het ook, alleen zie ik ook dat ze tegen problemen aanlopen of geen tijd hebben voor het onderhouden van hun website. Ook zijn veel websites doelwit met beveiligingslekken-hiervoor is het noodzakelijk om goed onderhoud te doen, en dat kost tijd.

De naam “Online? JA!” is natuurlijk logisch… mijn afkortingen zijn JA, dus Online? Jochem Aalders!, simpel toch?! :)”