Nieuwsbericht

Na een mooi behaalde 2e plek in de eerste helft van de competitie, stond na een lange rustperiode, gisteren de eerste wedstrijd op het programma voor MA1, een wedstrijd waar naar uit gekeken werd…

Want zo kennen we allemaal de klassieke rivaliteit tussen Ajax & Feyenoord, een soort gelijkwaardige, gezonde spanning is ook al jaren voelbaar tussen deze beide teams…. Het publiek, dat weer in groten getale aanwezig was, kreeg dan ook opnieuw een wedstrijd voorgeschoteld waarbij de kracht en het doorzettingsvermogen van alle meiden goed gemeten werd, een spectaculaire wedstrijd vol spanning en lange rally’s!

In de eerste set zien we Vera buiten het veld, en start Noëlle met haar eerste serviceserie van 4 punten. Die zijn binnen! Er volgen aansluitend spannende rally’s, RVV hersteld zichzelf, en de puntentelling loopt daarna gelijk op naar 11-11  Dan volgt een eerste time-out voor VCS. Britt valt niet veel later op met haar 3 meter aanval, die de laatste tijd veel geoefend wordt tijdens de trainingen. We zien een mooie prikbal van Tara maar de stand blijft ondertussen wel oplopen voor RVV naar 14-12. We lezen vanaf de tribune de spanning op de gezichten, de meiden laten het er niet bij zitten, komen terug dankzij een mooi blok van Eveline, en aanval van Britt, het wordt 18-18. We zien een slimme prikbal van Yara. En zo blijft de stand gelijk opgaan 20-20, 23-23. Totdat Eveline de wedstrijd uitspeelt, en daarmee de eerste overwinning binnen haalt, 23-25 voor VCS!

Op naar de 2e set, opnieuw staat Vera nog even buiten het veld.  VCS loopt bij de start een aardige achterstand op door kleine foutjes, het staat inmiddels 8-3 voor RVV, en ondanks een mooie pass van Tara komt er geen punt bij. Dan komen ze even terug met een mooie service van Yara, aangevuld met een prikbal van Noëlle, en een middenaanval van Eveline. Toch blijft de stand achter,16-10 in het voordeel van RVV. Henrike zet haar aanval weer in, Noëlle opnieuw een serviceserie van 3 punten, maar echt grip op de wedstrijd krijgt VCS in deze set niet en ze blijven achter de punten van RVV aanhollen. De stemming zakt bij de meiden, en er worden iets te veel fouten gemaakt, maar ik benoem toch liever even de mooie prikbal van Henrike, en een snoeiharde aanval vlak erna, en de mooie pass van Britt maar de 2e set eindigt in een 25-22 winst voor RVV.  

In de 3e set staat Eveline buiten het veld. We zien dat er aan beide kanten weer evenveel wil is om te winnen!  De stand gaat gelijk op; 1-1, 2-2, 4-4, dan neemt RVV de puntentelling over, tot 14-7. “Kom op meiden”, wordt er geroepen, Britt zet niet veel later succesvol de aanval in. Henrike keert de wedstrijd met een indrukwekkende serviceserie van 5 punten. Daarna neemt Vera het stokje over en brengt de stand op 16-16. Britt volgt, en houd dit nog even vol tot 18-20, als Yara weer de stand op 21-22 weet te krijgen. De spanning neemt toe, we zien een mooi blok van Tara en Noëlle, een eerste ace van Tara, en daarna speelt ze de wedstrijd mooi uit met een 22-25 overwinning. 2-1 voor VCS!

Op naar de 4e en laatste set. Het beste wordt altijd tot het laatste bewaard is het gezegde, en dat is zeker in dit geval waar…  De meiden worden wat moe en hier en daar zien we dan ook echte reddingen, die in pijnlijke valpartijen eindigen, zo ook bij Noëlle, maar niemand heeft het in de gaten, behalve dat het een effectieve redding is, en Vera de bal mooi doorprikt voor een punt! Ook de middenaanval van Vera is niet te stoppen en de stand is daarmee inmiddels 2-6 voor VCS. Er straalt een optimistische houding vanuit de meiden door de 2e overwinning in de 3e set. Er is een duidelijke wil om deze laatste set ook te pakken. We zien 2 prikballen van Vera achter elkaar waarvan de 2e succesvol is…Opnieuw een mooie redding van Henrike, en een 3 meter aanval van haar die helaas wordt afgekeurd door een voetfout. Een time-out is even nodig na wat onrust VCS zet door, mooie aanval vanuit het midden door Tara, prikbal van Vera, en aanval van Yara doet de paniek bij RVV toenemen. Een time out zal misschien helpen… In de eerste instantie krijgt Vera de kans om verder te gaan met haar servicereeks. We zien nog een mooi blok van Britt en Noëlle.

Maar dan gaat RVV er  inderdaad weer hard tegen aan, de stand loopt op 7-14, 8-14, 10-14, 11-14 RVV loopt hard in. Dan volgt een mooi blok van Tara en Noëlle.  De strijd gaat door, wat is het spannend; 18-18, 20-18 voor RVV, 20-22 voor VCS, 23-23, 24-24, we durven geen adem meer te halen zo dicht naast het veld. Gelukkig zet VCS dan door en maakt de wedstrijd af met een 24-26 winst. Het wordt 31 voor VCS!

We kijken opnieuw uit naar de thuiswedstrijd tegen RVV, waar de krachten van de meiden opnieuw gemeten zullen gaan worden….  

  

 

Deze week speelden de dames een thuiswedstrijd die een klein beetje als uit voelt omdat hij in De Korf werd gespeeld. Toch veel stiller, andere zaal, andere kleedkamers... Gelukkig brachten de dames zelf een vrolijke stemming mee vanwege het 90's feestje dat aansluitend in de planning zat.

Bezoekende partij VV Haaglanden dames 1 ging de wedstrijd goed van start, maar had al snel door dat ze hard zouden moeten werken deze wedstrijd. Dames 1 heeft nog (of weer) te kampen met een aantal blessures, maar met invaller Judith van Vliet dit keer op de buitenkant weet het team dit prima op te vangen. De eerste set gingen de teams gelijk op. Ook Haaglanden was niet van plan zich gewonnen te geven. Dit resulteerde voor het publiek dat gaandeweg de eerste set binnendruppelde in een spannende eerste set. VCS laat hier haar mentale groei zien door in de eindfase rustig te blijven en de set met 27-25 binnen te halen. De verdediging is aan beide kanten scherp en ook de servicedruk is aan elkaar gewaagd. De blokkering staat deze wedstrijd als een huis bij VCS. De buitenaanvaller van Haaglanden die vorige wedstrijd nog regelmatig rechtdoor langs het blok scoorde, slaat deze wedstrijd bijna al haar ballen in het Sassemse blok. Ook is inmiddels duidelijk dat het in nood erg makkelijk scoren is met een prikbal midden in het Haagse veld.

In de tweede set laat VCS het even glippen. Er worden iets te veel fouten gemaakt en in de verdediging mist wat alertheid. Haaglanden wint met 23-25. Dat was duidelijk niet de bedoeling. De wil om te winnen en focus is in de derde set weer helemaal terug. Er wordt fel aangevallen en in de verdediging worden zelfs bijna onmogelijke ballen nog met een vuistje net van de muur afgehouden en weer in het spel gebracht. Nu VCS deze set met 25-18 wint, daalt de stemming aan de overkant van het net zienderogen. Haaglanden weet niet meer wat te doen en de motivatie lijkt weg te zakken. Toch weten ze aansluiting te houden en de vierde set blijft spannend. Een mooie serviceserie van spelverdeler Esther van Wieringen zorgt ervoor dat toch ook VCS weer de vierde set met 25-23 pakt. De dames vierden juichend feest in het veld en daarna nog tot in de kleine uurtjes in de stad!

Het was alweer de derde wedstrijd van 2017 voor dames 1, maar wel de eerste competitiewedstrijd van het jaar. Tegenstander was Punch, dat in september VCS nog met 3-2 de baas was. Tijd voor revanche, maar vooral tijd voor een goede wedstrijd. En die kwam er, ondanks diverse schijnafwezigen -de informatieavond van Henrike bleek toch wat korter te zijn, de blauwe plekken van Nanke vielen mee en Hilde kon 130 rijden op de A2 en was op tijd voor de tweede set.

Dames 1 startte met Anne en Denise op buiten, Esther en Jessica op midden, Anneke op dia, Esther als spelverdeelster en Rineke als libero. De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar VCS kwam geen moment echt in gevaar. Er werd ontspannen gevolleybald, goed gepasst en lekker aangevallen. Alleen de blokkering was een beetje te snel (!). Judith draaide nog even een rondje mee aan het net en tegen het einde van de set drukte VCS door en de winst was daar. Set 2 was een vluggertje: Anne hervond haar service en schreef een reeks van een punt of twaalf op haar naam. Oplettendheid deed de rest en toen Jessica er nog even een servicereeks achteraan gooide, was het verzet van Punch gebroken.

Door in dezelfde opstelling dus, maar het blijkt toch lastig om in zo'n derde set de concentratie vast te houden. De servicedruk viel weg en Punch rook dat er iets te halen viel. Dat bleek ook aan het einde van de set, toen een paar missers van VCS het verlies van deze set betekende. Met wat aanpassingen -Judith en Hilde erin- startten de dames gelukkig weer overtuigend, Esther serveerde een mooie reeks en Punch ging zelf ook weer fouten maken. Na tweederde set vond VCS het wel genoeg en besloot de voorsprong niet meer uit handen te geven.

Een mooie 3-1 winst en vooral een goede wedstrijd! Volgende week vrijdag speelt dames 1 in De Korf tegen VV Haaglanden dames 1. Uit werd, net als tegen Punch, 2-3 verloren, dus tijd voor revanche en weer een goede wedstrijd!

Pagina 9 van 64

Subcategorieën

Go to top