Nieuwsbericht

De eerste teams van Volleybalclub Sassenheim kwamen deze week beide in actie en niet zonder resultaat. VCS heren 1 won in de Wasbeek met 3-2 van het Delftse Kratos ’08 en dames 1 was met 3-1 de betere in de uitwedstrijd tegen VV Utrecht dames 4.

VCS heren 1 is nog altijd niet uit de gevarenzone en moet dus elke wedstrijd volle bak gaan om de benodigde punten te scoren. Vorige week gaf het team nog een 2-0 voorsprong uit handen tegen Castellum. Dat mocht deze week tegen Kratos niet opnieuw gebeuren. Wederom schoot VCS goed uit de startblokken: 25-20 en 25-22. Jammer genoeg zakte het daarna in en begon de tegenstander meer servicedruk te leveren. Met dezelfde cijfers als set 1 en 2 gingen set 3 en 4 verloren. Weer een vijfde set dus. De eerste helft van het slotstuk ging het nog gelijk op, maar Kratos liep in het tweede deel weg bij VCS. Het leek dus opnieuw een verloren wedstrijd te gaan worden, maar de thuisploeg kon de wedstrijd op het einde nog tot een goed einde brengen (18-16).

Waar heren 1 nog hard moet werken voor behoud in de promotieklasse, probeert VCS dames 1 in diezelfde klasse de subtop te bereiken. Het team neemt momenteel de vijfde plaats in, maar er is nog uitzicht op plek drie. Afgelopen zaterdag vertrok het team naar Utrecht voor een ontmoeting met de nummer 11, VV Utrecht dames 4. Het was even wennen in de Galgenwaard, een rumoerige sporthal met een hoog plafond, en VCS begon dan ook wat aarzelend aan de wedstrijd. Tegen het einde van de eerste set stond er een behoorlijke achterstand op het scorebord, maar VCS besloot dat de set nog niet klaar was: een 21-24 achterstand werd omgebogen in een 26-24 winst. VV Utrecht leek, gezien de vele fouten, aardig van slag in set 2 en 3. VCS hield de druk op de ketel en won met 25-15 en 25-17. De overwinning was binnen. Het bonuspunt in de laatste set kon helaas niet behaald worden. VV Utrecht bleef goed bij in de vierde set en VCS maakte in de slotfase net even wat meer fouten dan de tegenstander (20-25).

Komende week hebben beide teams een weekje rust. Donderdag 23 februari speelt dames 1 in de Wasbeek tegen koploper Nesselande dames 2 (21.00 uur). Zaterdag 25 februari gaat heren 1 in Stolwijk op bezoek bij het eerste van Dosko.

Vanavond stond de thuiswedstrijd tegen VCO op het menu. Dit MA1 team kwamen we een kleine week geleden voor het eerst tegen in deze competitie. VCS staat inmiddels, na 3 eerder gespeelde wedstrijden, sterk op de eerste plaats in deze competitie, VCO vinden we op de laatste plaats.  Vrijdagavond en vanavond bleek maar weer dat je ondanks dat, toch altijd scherp moet blijven bij elke wedstrijd…. 

De eerste set begint mooi op tijd en we zien Vera als eerste in de wissel staan. VCO start sterk, en haalt snel de eerste punten binnen. Opletten meiden voordat het te laat is! Ze worden er duidelijk door overrompeld, de stand is al snel 4-7. Dan ontstaat er een mooie rally, waarin we weer wat herkenning vinden, Henrike met een mooie redding, Britt die het uiteindelijk afmaakt met een mooie aanval. Bij 19-16 schrijf ik, dat ondanks dat de meiden voor staan, er nog steeds geen echte grip is op deze wedstrijd, dat er te veel fouten worden gemaakt, wat directe cadeautjes voor VCO zijn. De meiden hebben 2 time-outs nodig om uiteindelijk de set naar zich toe te trekken, hij eindigt in een 25-21 eindstand.

In de 2e set staat Eveline in de wissel.We zien aan het begin van de wedstrijd opnieuw het gemak waarmee de meiden alles weggeven, totdat Yara mag gaan serveren. Het wordt een mooie ace, strak en laag op de grond. De 2e service wordt afgeketst door VCO, de 3e afgemaakt door Henrike met een super aanval. Yara maakt er een mooie serviceserie van 4 punten van. Hierdoor is er aansluitend, eindelijk meer aandacht voor de wedstrijd, iets waar de toeschouwers op wachten. Ontspannen leunen we iets meer naar achteren, en zien hoe de punten binnen stromen door mooie combinaties.  Sterke pass, goede set-ups en aanvallen. Zo blijft VCS de boventoon voeren met een effectief blok van Tara, een serviceserie van 6 punten voor Henrike, en mooie aanvallen van Yara. Ze mag deze set terecht afmaken met de laatste punt, bij een stand van 25-14 voor VCS.

De 3e set;  Tara neemt het stokje over in de wissel, en volgt keurig staande, de wedstrijd naast Nanke. Direct is er een mooie rally, 1-0 voor VCS. Noëlle pakt er nog 5 punten bij met haar service. Bij 6-1 neemt Yara het van haar over. De teller blijft oplopen tot 12-2. Het wisselen van 3 speelsters binnen het team van VCO, maakt het binnen halen van punten voor VCS te gemakkelijk. We schuiven nu volledig naar achteren op onze stoel, en maken grapjes over de enorme bak met fruit die rond gaat tijdens de time-out, en vanaf de tribune gevuld lijkt met bloemkool, broccoli en olijven. Krachtvoer is het in ieder geval wel! We juichen bij een stand van 13-5, het eerste punt toe dat VCO daadwerkelijk zelf maakt! Al snel is het 16-6, 21-6 en helpen VCO  de volgende time-out en wissel niet erg. De meiden van VCS zijn niet meer te houden,  mooie aanvallen diagonaal, vanaf de 3 meterlijn, of vanuit het midden zorgen voor een eindstand van 25-7. 

De 4e en laatste set. Vera neemt opnieuw plaats naast Nanke. Henrike start de wedstrijd met een mooie 3 meteraanval. De toon is opnieuw gezet. Britt volgt het voorbeeld met een prima aanval en service erachter aan. Eveline ziet een mooi gat rechts achterin, en Tara laat een harde serviceserie van 4 punten zien.  Alle meiden blijven scherp, mooie pass van Britt, Henrike met een felle aanval achterin het veld van VCO, Yara die de bal in een mooi gaatje prikt. Er is nog even een leuke rally, en Eveline trakteert ons op een serviceserie van 7 punten.

Uiteindelijk geeft VCO zelf het laatste punt cadeau met een service tegen het net, de 4e set eindigt in een 25-14 winst voor VCS. De beloofde Meijerschaal wordt besteld bij de bar, dik verdient bij deze overtuigende 4-0 overwinning!

Na de winst van de vorige wedstrijd tegen Zovoc, waren de dames ervan overtuigd dat ze vanavond wederom wel wat punten zouden kunnen pakken. Het zwakke punt van het team is dat het altijd even duurt voor ze op stoom komen, soms is de achterstand dan al zover opgelopen dat het te laat is en de eerste set verloren gaat. Vanavond was het niet anders, voor men er erg in had was de stand opgelopen tot een onoverbrugbare achterstand en mocht Zovoc de handen in de lucht steken na een 25-15 winst.

Prachtig om te zien hoe Zovoc het 1-touch volleybal tot een kunst heeft weten te verheffen. Zelden werd de 2-touch toegepast en dit was een zeer effectief wapen.  Een goed voorbeeld doet volgen dacht ik, maar de interim coach had een duidelijke opdracht voor de dames. Alleen 3-tjes of blocks tenzij niet anders kan. Meermalen werd dit de dames op niet misverstane wijze aangegeven. Dat er dan regelmatig iets fout gaat, waardoor er punten worden verspeeld, werd voor lief genomen. Zovoc gebruikte hun wapen gedegen en continu. Zo werden de volgende 3 sets naar zich toe getrokken met 25-17, 25-23 en 25-20. Maar er kan maar 1 conclusie getrokken worden. VCS heeft geprobeerd te volleyballen, daar waar Zovoc het spel gedegradeerd hebben tot schoolplein lijnbal. Toch zal de verbetering bij ons zelf gezocht moeten worden. Teveel onnodige servicepunten die ingeleverd werden en onderlinge communicatie over wie de bal uiteindelijk neemt  bezorgde de tegenpartij veel te veel cadeau punten. Ondanks het zwaar tellende puntverlies wordt er dus weer  vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd die we zullen spelen tegen een volleyballend team.

Forza VCS 

 

Pagina 6 van 64

Subcategorieën

Go to top