Meisjes A1

 

Teamindeling

Amber van Klaveren
Britt Wesseling
Eveline de Jong
Henrike de Muinck
Noelle Kraamwinkel
Tara van Kampen
Yara van Doorn
Vera Sjardijn

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 18:00-19:30 De Wasbeek Nanke van der Meer
zaterdag 10:00-12:00 Clustergebouw Sebastien De Paula

 Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Meisjes A1

 

Maandagavond 5 december, trainden de meiden zoals altijd,

 

maar zij werden deze sinterklaasavond door vier pieten verblijd!

Pepernoten, chocoladeletter en een mooi gedicht,

verbazing alom op ieders gezicht.

Voor ieder waren er treffende, positieve woorden.

Was het daardoor dat de meiden de eerste set tegen Zovoc makkelijk de punten scoorden?

De sterke service van Noëlle, aan het begin.

Daar bracht Zovoc weinig tegenin.

Britt plaatste de bal mooi in het “Zovoc veld”.

Waardoor er weer een punt werd bijgeteld.

De aanval van Henrike, zeer effectief wederom.

De tellers sloegen weer een puntenkaartje om.

De service van Tara, een ace, werd door Zovoc amper gezien!

Het bracht de stand op 22-10.

Yara was het die met een aanval vol kracht,

het 24e punt op het scorebord bracht.

Eveline dacht, nog een punt voor Zovoc, daar gaan we niet aan beginnen.

En haalde met een mooie bal door het midden de setwinst, 25-12, binnen!

 

De tweede set, een goed begin,

zowel Henrike als Noëlle sloegen hun service in.

Twee keer een mooie aanval van Yaar,

als het zo door gaat is de set lekker snel klaar.

Maar deze gedachte was zeker verkeerd.

Het leek wel of de meiden opeens het volleyballen waren verleerd.

Geen bal er over heen, maar netranden werden geraakt.

Waardoor Zovoc de stand al snel had gelijk gemaakt!

13-13 toont het scorebord.

Kom op meiden jullie doen jezelf tekort.

Set ups van Britt, strakke service van Tara en bloks van Evelien,

het was niet genoeg om een winnende stand op het scorebord te zien.

Zovoc maakte twee punten meer,

Deze 24-26 deed toch wel even zeer.

 

De derde set tonen de meiden weer hun kracht.

Een ace van Noëlle en alerte bal van Britt brengt VCS als eerste bij de “8”.

Gevolgd door een sterke servicebeurt van Tara, strak over het net,

zorgt ervoor dat er een voorsprong op het scorebord word gezet.

Yara laat zich ook na een geblokte bal niet uit het veld slaan,

haar geplaatste bal zorgt dat er meer punten voorsprong voor VCS staan.

Na een blok van Eveline in een mooie strijd,

neemt de Zovoc coach time out tijd.

Daardoor komtZovoc wel weer dichterbij,

maar mooie punten van Henrike, door aanval en service, keren het tij.

De derde set is binnen!

De meiden gaan voor de vierde set, om de wedstrijd te winnen.

 

Wederom een spannende set,

want het is Zovoc die deze avond heel goed op elke bal let.

Maar de meiden laten hun kwaliteiten zien,

waardoor ze gelijk op gaan tot 10-10.

Nynke komt het team versterken,

En weet de Zovoc ballen tot goede passes te verwerken.

Een ace van Yara en van Britt,

zorgen nog niet dat het publiek rustig zit.

Tara en Henrike “spekken” het scorebord.

En ook Noëlle, die met een geplaatste bal scoort.

VCS is het dan ook die deze set en dus de wedstrijd wint,

tot grote vreugde van deze Sint!

Die zijn verblijf in Nederland, voor deze wedstrijd even heeft gerekt,

maar nu ook echt naar Spanje vertrekt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wedstrijdverslag VCS MA1 tegen RVV MA1 op 3 november 2016

Na de makkelijk gewonnen wedstrijd met 4-0, met name door de servicedruk van VCS, tegen Gemini – Kangeroes MA1 op 27 oktober, wordt door de stand in de ranglijst duidelijk dat VCS samen met RVV en GSC gaat strijden om de eerste plaats. De meiden van VCS hadden zin in de wedstrijd tegen RVV. Omdat dit altijd spannende wedstrijden zijn waren er ook wel wat zenuwen te bespeuren. De tribune was weer goed gevuld, met VCS en RVV publiek. Dit publiek heeft een leuke en spannende wedstrijd gezien!

De eerste set neemt VCS de een voorsprong door een service ace van Henrike, 2-1. Daarna speelt VCS wat slordig. Uitballen, moeizame aanvallen en passes zorgen ervoor dat de stand gelijk op gaat tot 8-8. Door twee goede services van Yara loopt VCS uit naar 11-8. Eveline rondt een goede aanval af, 14-11. Noëlle zorgt met een slimme doortikbal voor 17-15. VCS blijft steeds de twee punten voorsprong behouden tot 18-16. Daarna spelen de meiden de set keurig uit, 25-19.

De tweede set scoort RVV de eerste vier punten. Een goede aanval door het midden, pass Yara, set-up Noëlle, maakt Vera mooi af met een smash, 1-5. Ondanks goede blocks van Tara en Eveline en een goede service van Tara blijft RVV op voorsprong. Tot 13-14 blijft VCS nog bij door een goede service van Amber, mooieen knappe punten van Henrike en een goed block van Vera. Dan neemt RVV het initiatief en dat zorgt voor een stand van 14-22. Coach Nanke neemt een time out, deze heeft het gewenste effect. Yara begint aan haar servicebeurt. En de aanvallen worden weer goed opgezet. Tara scoort door het midden en door een fantastisch block. Eveline scoort ook haar punten op de diagonaal. En Henrike smasht de bal snoeihard. Zo komt VCS knap terug tot 20-22. De time out van RVV heeft effect want ze komen weer tot scoren. Maar ook VCS blijft scoren, goede passes zorgen voor goede set ups van Noëlle waardoor Vera en Henrike kunnen scoren, 24-24. Een service ace van Eveline, 25-24. Foutjes bij beide teams zorgen dat de stand weer gelijk komt 26-26. Dan 27-26, 27-27, 28-27 en een geweldige service van Vera, 29-27!

De derde set gaat gelijk op tot 8-8. Daarna neemt VCS het initiatief. Het publiek geniet van mooie rally’s. Alle meiden staan goed te spelen. Goede blocks, effectieve services en prima passes leiden tot mooie aanvallen met een ruime set winst, 25-17, als resultaat.

 

De winst is binnen, maar de meiden willen meer. Ze willen de volle winst van vier punten, want dan staan ze bovenaan in de ranglijst. De wil om met 4-0 te winnen is duidelijk zichtbaar in het spel, maar ook de vermoeidheid slaat toe bij een paar meiden, gezien de netservices van beide kanten. Na een achterstand van 4-9, begint VCS weer terug te komen. Een block en geplaatste bal van Vera, een mooi punt van Henrike, een goede service van Eveline, een slimme bal van Yara en een goed block van Tara en Eveline maakt het gelijk, 14-14. Het is spannend, de scores gaan gelijk op tot 21-20. Dan brengen de goede services van Henrike het verschil op twee punten, 22-20. Dankzij een goede redding van Britt, die de bal knap in het spel houdt komt de stand op 24-20. RVV neemt nog een time out en scoort 24-21. Maar dan maakt VCS het laatste punt en zijn de vier punten binnen!

 

Zaterdagmiddag 1 oktober heeft MA1 de tweede competitiewedstrijd gespeeld tegen Gemini-Kangeroes MA1. Dankzij de moeder van Tara konden de meiden en Nanke warmlopen in mooie nieuwe inloopshirts. Of het door deze shirts kwam weet ik niet, maar de meiden speelden vervolgens een keurige wedstrijd! Er zat weer veel VCS publiek op de tribune, die het erg gezellig hadden met elkaar tijdens deze, soms wat saaie, één uur durende wedstrijd.

De eerste set begint met een uitservice van beide teams, 1-1. Het is ook even wennen aan de korte ruimte, met of zonder uitstapmogelijkheid, om te serveren. Henrike serveert een mooi punt, 1-2. Gemini scoort door twee verkeerde passes van VCS. Een sterke servicebeurt van Tara en een slim gespeelde bal van Eveline na een goede set up van Noëlle, zetten een voorsprong voor VCS op het scorebord, 5-7. Ook Britt start een goede service reeks en haar goede setup zorgt ervoor dat Amber 7-15 smasht. Gemini neemt een time out, hierna slaat Amber direct een ace en een geplaatste bal van Eveline zorgt voor 20-8. Door de mooie services van Henrike wordt de setstand 12-25.

De tweede set start VCS met vier punten door wederom een sterke service van Henrike, een mooie score van Tara en smash van Amber. Gemini probeert ook te scoren, maar na twee punten plaatst Britt een mooie bal, 2-5. Het wordt 4-7 door een harde smash van Eveline. De hele set zorgen goede services, die Gemini niet kan passen, en goed opgebouwde aanvallen ervoor dat ook deze set met 12-25 wordt gewonnen.

De derde set begint Noëlle direct weer met een goede service, waarna de eerste rally van de wedstrijd ontstaat, 1-0. Maar de stand wordt al snel weer gelijk door een pass van Yara, setup van Noëlle en mooi punt van Henrike, 1-1. Bij 2-2 komt Gemini er niet meer aan te pas. Tara begint aan een indrukwekkende servicebeurt tot 2-16, inclusief een ace! Smashes van Yara en Henrike na goede setups van Noëlle en Britt, middenaanvallen van Vera en nog andere mooie punten omdat de meiden netjes en geconcentreerd blijven spelen. Nadat Gemini het derde punt heeft gescoord, volgt Britt met een hele goede servicebeurt tot 3-22! Vera zorgt voor het laatste punt, 4-25.

In de vierde set wordt de basis voor de setwinst van 2-25 gelegd door de servicebeurt van Tara tot 1-9 en de servicebeurt van Britt tot 2-25! Daarnaast staat het blok van Yara en Vera op de goede plek, scoort Noëlle met haar beruchte doortikballen, maakt Vera haar punten door het midden en scoort Yara het laatste punt door een smash. Weer vier punten erbij, waardoor we op dit moment bovenaan staan. De volgende wedstrijd is tegen RVV, dit belooft een spannende thuiswedstrijd te worden op 13 oktober.

 

 

Donderdag 22 september de start van een nieuwe competitie, met nieuwe tegenstanders, een nieuwe trainster/coach, een beetje nieuw team, een nieuw systeem, een nieuw rij/was schema met fruitbeurt en een gezellig team met nieuwe energie! De gevulde tribune met enthousiaste supporters en de verslaggeefster zijn nog hetzelfde, maar wel een nieuw notitieboekje voor het maken van de wedstrijdverslagen.

Na een aantal trainingen en een oefenwedstrijd hebben de meiden zin om weer een echte wedstrijd te spelen. De eerste set begint nog wat onwennig, 0-2. Een smash van Yara zorgt voor de eerste voorsprong in deze wedstrijd, 3-2. Een goede servicebeurt van Henrike, met een ace brengt de stand op 4-2. Bij 7-2 neemt de coach van Voorburg een time out. VCS gaat daarna verder met scoren. Een goed geplaatste bal van Noëlle zorgt voor 15-6. Een goed geblokte bal van Britt, 21-10. VCS speelt de set netjes uit, 25-13.

De tweede set rondt Britt een goed opgezette aanval mooi af, 1-0. Daarna neemt Voorburg het initiatief en maakt VCS teveel fouten, 5-10. Vervolgens begint Yara aan een goede servicebeurt en lukt het Voorburg niet om deze service goed te verwerken. Een geplaatste bal van Eveline, 8-10, gevolgd door een goed opgezette aanval die Henrike afrondt na een prima set up van Britt zorgt voor een gelijke stand, 10-10. Bij 15-10 neemt Voorburg een time out. Maar VCS blijft scoren, een blok van Eveline zorgt voor 18-10. Een mooie score van Noëlle brengt de stand op 19-11. Tara zorgt met haar service voor 20-11 en Vera maakt een mooi punt, 21 13. VCS wint de set met 25-17.

De derde set lijkt het of de meiden helemaal warm gedraaid zijn. Prima passes en goede set-ups van Britt en Noëlle zorgen ervoor dat er mooie punten gemaakt kunnen worden. Een goede service van Vera en Britt en een smash van Yara zorgen voor een mooie voorsprong 13-5. Voorburg neemt een time out. Daarna slaat Tara direct een ace, gevolgd door een geplaatste bal van Vera en een smash van Amber, 16-5. Het wordt 22-9 door wederom een harde smash van Amber na een goed opgezette aanval. De derde set eindigt in 25-11.

De laatste set begint met een blok van Vera en Britt, 1-0. Tot 12-8 heeft VCS steeds vier punten voorsprong, daarna komt Voorburg terug door 13-13. Maar wederom door goede servicedruk neemt VCS weer een voorsprong en geeft deze niet meer uit handen. Amber zorgt voor het laatste punt, 25-17. Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien en coach Nanke kan trots zijn op de meiden met de behaalde vier punten.

 

 

 

Donderdagavond 21 januari speelde de MB1 de thuiswedstrijd tegen AVV Keistad uit Amersfoort. Gezien de weersomstandigheden en het tijdstip was het niet verwonderlijk dat de meiden van Keistad in de file terechtkwamen en informeerden dat ze later zouden arriveren. Gelukkig kwamen ze toch nog redelijk op tijd, zodat de wedstrijd kon beginnen.

Bij VCS was iedereen aanwezig. Amber nog op de bank, maar hopelijk kan ze binnenkort weer meedoen.    

De eerste set begon met een punt voor Keistad, gevolgd door een goed opgebouwde aanval van Noëlle, Pien en Christel, 1-1. Door foutjes van VCS nam Keistad een voorsprong van 3 punten, maar door wederom een goed opgebouwde aanval, nu afgemaakt door Henrike en goede services van Pien werd het 5-5. Er werden mooie rally’s gespeeld, waardoor duidelijk werd dat het een lange wedstrijd zou kunnen worden. Door de goede servicebeurt van Henrike en vervolgens Eveline lukte het Keistad niet om een goede pass te geven en punten te maken. VCS liep uit naar 11-7. Maar vervolgens begon Keistad weer punten te pakken door mooi gespeelde aanvallen en stond het weer gelijk, 12-12. Daarna ging het gelijk op tot 19-19, Christel maakte een mooi punt, Noëlle en Eveline scoorden door slimme ballen te spelen. Helaas was dit niet genoeg voor de setwinst, 21-25.

De tweede set kwamen Karlijn en Tara in het veld. Na een 0-3 achterstand scoorde Christel met een mooie bal via het blok het eerste punt, 1-3. Vervolgens volgde een goede servicebeurt van Henrike. Tara zorgde met afwisselend Karlijn en Noëlle voor een paar effectieve blocks, 7-5. Door een goede servicebeurt van Noëlle liep VCS 3 punten uit, 12-9. Een time out voor Keistad volgde, waarna ze uitliepen naar 15-20. Pien kwam aan service en hoe! Het lukte Keistad niet om deze service goed te passen en het werd 23-20. Door twee ballen via het net had Keistad geluk en kwam terug tot 23-22. Maar een goed geplaatste bal van Henrike en een mooie score van Tara zorgden voor 25-22 op het scorebord.

De derde set begon met een hele goed servicereeks van Keistad, 0-6. Bij 3-10 nam Erik een time out. Een goede servicebeurt van Noëlle, mooie punten van Karlijn en Christel zorgden voor 10-12. Na een time out van Keistad lukte het VCS niet om het gaatje van 2 punten verschil kleiner te maken. Ondanks een mooie score van Henrike en goede service van Pien won Keistad deze set met 20-25.

De vierde set begon met een hele goede pass van Britt, 1-0. Christel begon aan een goede servicebeurt. Mooie rally’s, slim geplaatste ballen van Eveline en een goede pass van Yara, set up van Noëlle en smash van Henrike zorgden voor een voorsprong, 8-2. Tot 12-7 behield VCS een voorsprong van 5 punten door een goed blok van Eveline en Henrike, mooie score van Britt en een ace van Henrike. Daarna kwam Keistad terug tot 16-16 en nam Erik een time out. Waarna VCS weer op voorsprong kwam tot 22-22. Keistad scoorde 2 punten op rij, 22-24. Een time out van Erik had het gewenste effect want een geplaatste bal van Christel en een ace van Pien brachten de stand op 26-24.

De vijfde set was niet echt spannend meer. Vanaf het begin nam Keistad een voorsprong. Ondanks een aantal mooie acties van VCS was Keistad deze set te sterk en won met 7-15.

 

Het publiek heeft genoten van een leuke, sportieve en spannende wedstrijd. Dit belooft een leuke competitie te worden, waarbij de meiden door het hoge spelniveau zich zeker verder kunnen ontwikkelen! 

Pagina 2 van 9

Go to top