Meisjes A1

 

Teamindeling

Amber van Klaveren
Britt Wesseling
Eveline de Jong
Henrike de Muinck
Noelle Kraamwinkel
Tara van Kampen
Yara van Doorn
Vera Sjardijn

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 18:00-19:30 De Wasbeek Nanke van der Meer
zaterdag 10:00-12:00 Clustergebouw Sebastien De Paula

 Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Meisjes A1

 

Het vorige wedstrijdverslag (Leython DC MA 1 – VCS MA 1) eindigde met de zin “Nog zo’n wedstrijd thuis tegen GSC, 30 maart en uit tegen Haaglanden, 1 april en dan ……. afwachten tot 22 april of niet??” Inmiddels is duidelijk dat afwachten niet meer hoeft want de meiden en coach hebben het kampioenschap als waardig kampioen binnengehaald!

Het begon donderdagavond 30 maart thuis tegen GSC. Natuurlijk had VCS als doel om de maximale vier punten te halen. Maar er werd ook gerekend, omdat GSC in deze competitie heeft laten zien goed  te kunnen volleyballen, twee punten moesten we halen, wilden we het in eigen hand houden. De laatste benodigde vier punten moesten dan zeker mogelijk zijn tegen Haaglanden die de laatste plaats in de ranglijst inneemt. Helaas was Henrike door haar enkel gegaan op de training en kon niet meespelen, maar zat als supporter/”hulp” coach op de bank. Gelukkig wilde Nathanya meespelen zodat er zeven speelsters waren.

Bij het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk dat de meiden voor de volle vier punten gingen. De servicedruk van VCS zorgde ervoor dat GSC moeite had met het opzetten van een aanval. Dit lukte bij VCS prima waardoor ze punten scoorden. Maar GSC bleef ook scoren en het bleef tot aan het eind spannend. Maar het constante spel van VCS zorgde er uiteindelijk voor dat met de setstanden: 25-22; 25-20; 25-21 en 25-20 de vier punten binnengehaald werden. Het was gewoon een topwedstrijd! Eén ouder bedacht dat ze zaterdag alvast wel taart mee kon nemen, omdat de dames toch zeker wel kampioen zouden worden. Maar bijgeloof (bij deze ouder) nam de overhand, zodat er toch zonder taart afgereisd werd naar Voorburg.

Zaterdag 1 april was er dus de mogelijkheid om bij Haaglanden kampioen te worden. Helaas kon Britt er niet bij zijn en Henrike nog niet spelen, maar wel aanmoedigen. Nathanya was weer bereid om mee te spelen ondanks dat ze eerst met haar eigen team moest spelen en ook Nynke wilde meedoen zodat er toch weer zeven speelsters waren. Iedereen had wel één of meerdere supporters opgetrommeld, zelfs voor coach Nanke was een supporter meegegaan. De ouders die er niet bij konden zijn werden via de app op de hoogte gehouden.

De eerste set begint met een prima punt, goede pass van Nathanya, set up van Noëlle en keiharde smash van Yara, 0-1. Gevolgd door een ace van Noëlle en twee mooie punten van Eveline, dit brengt VCS al direct op een voorsprong. Nathanya reageert alert bij het net, 5-8. Een sterke servicebeurt van Tara en Vera (twee aces), waarbij het Haaglanden niet lukt om goed te passen en VCS makkelijk punten kan maken, brengt de stand op 8-23. VCS wint deze set, 9-25. Via de app werd de stand, voor de niet aanwezige ouders, iets aangepast in het nadeel van VCS om het extra spannend te houden op deze zaterdag 1 april.

Ook de tweede set gaat VCS voortvarend van start. Scherpe services, prima passes en perfecte set-ups leiden tot mooie punten. De meiden spelen goed en met een grote smile op de gezichten spelen ze deze set uit, 15-25. Yes, kampioen. Ook nu wordt de stand via de app weer iets aangepast in het nadeel van VCS. Maar al snel wordt er ook een foto gedeeld met de juichende meiden en blijkt dat de 1 april grap geslaagd is. Uit privacyoverwegingen zal ik de reacties in de app niet vermelden.

De derde set begint goed met een sterke servicebeurt van Yara en een mooie 3-meteraanval. Een goede service van Nynke, 5-9. Doordat de meiden al een beetje feest aan het vieren zijn, worden er foutjes gemaakt en komt Haaglanden terug tot drie punten, 8-11. Maar Noëlle zorgt er met haar mooie set-ups, doortikballen en service voor dat VCS weer kan uitlopen, 9-18. Eveline en Tara plaatsen de ballen mooi in de open ruimtes bij Haaglanden, 14-21. Prima passes van Nynke en een mooi punt van Vera zorgen voor een setstand van 17-25.

In de beginfase van de vierde set lijkt de concentratie bij de meiden steeds meer weg te ebben. Haaglanden profiteert hiervan en de stand gaat gelijk op tot 8-8. Dan herpakt VCS zich en wint de vierde set met 12-25.

Direct na afloop van de wedstrijd werden de meiden gehuldigd door het bestuur van VCS (dankjewel mijnheer van der Meer, supporter van Nanke!) echt super geregeld (ook Erik en Bas bedankt)! Ze kregen hun verdiende medaille, bloemen (ook voor Nathanya en Nynke) en een waardering van de bond. De champagne werd na het douchen gedronken in de kantine met toch nog iets lekkers erbij. 

 

Vanavond stond de thuiswedstrijd tegen VCO op het menu. Dit MA1 team kwamen we een kleine week geleden voor het eerst tegen in deze competitie. VCS staat inmiddels, na 3 eerder gespeelde wedstrijden, sterk op de eerste plaats in deze competitie, VCO vinden we op de laatste plaats.  Vrijdagavond en vanavond bleek maar weer dat je ondanks dat, toch altijd scherp moet blijven bij elke wedstrijd…. 

De eerste set begint mooi op tijd en we zien Vera als eerste in de wissel staan. VCO start sterk, en haalt snel de eerste punten binnen. Opletten meiden voordat het te laat is! Ze worden er duidelijk door overrompeld, de stand is al snel 4-7. Dan ontstaat er een mooie rally, waarin we weer wat herkenning vinden, Henrike met een mooie redding, Britt die het uiteindelijk afmaakt met een mooie aanval. Bij 19-16 schrijf ik, dat ondanks dat de meiden voor staan, er nog steeds geen echte grip is op deze wedstrijd, dat er te veel fouten worden gemaakt, wat directe cadeautjes voor VCO zijn. De meiden hebben 2 time-outs nodig om uiteindelijk de set naar zich toe te trekken, hij eindigt in een 25-21 eindstand.

In de 2e set staat Eveline in de wissel.We zien aan het begin van de wedstrijd opnieuw het gemak waarmee de meiden alles weggeven, totdat Yara mag gaan serveren. Het wordt een mooie ace, strak en laag op de grond. De 2e service wordt afgeketst door VCO, de 3e afgemaakt door Henrike met een super aanval. Yara maakt er een mooie serviceserie van 4 punten van. Hierdoor is er aansluitend, eindelijk meer aandacht voor de wedstrijd, iets waar de toeschouwers op wachten. Ontspannen leunen we iets meer naar achteren, en zien hoe de punten binnen stromen door mooie combinaties.  Sterke pass, goede set-ups en aanvallen. Zo blijft VCS de boventoon voeren met een effectief blok van Tara, een serviceserie van 6 punten voor Henrike, en mooie aanvallen van Yara. Ze mag deze set terecht afmaken met de laatste punt, bij een stand van 25-14 voor VCS.

De 3e set;  Tara neemt het stokje over in de wissel, en volgt keurig staande, de wedstrijd naast Nanke. Direct is er een mooie rally, 1-0 voor VCS. Noëlle pakt er nog 5 punten bij met haar service. Bij 6-1 neemt Yara het van haar over. De teller blijft oplopen tot 12-2. Het wisselen van 3 speelsters binnen het team van VCO, maakt het binnen halen van punten voor VCS te gemakkelijk. We schuiven nu volledig naar achteren op onze stoel, en maken grapjes over de enorme bak met fruit die rond gaat tijdens de time-out, en vanaf de tribune gevuld lijkt met bloemkool, broccoli en olijven. Krachtvoer is het in ieder geval wel! We juichen bij een stand van 13-5, het eerste punt toe dat VCO daadwerkelijk zelf maakt! Al snel is het 16-6, 21-6 en helpen VCO  de volgende time-out en wissel niet erg. De meiden van VCS zijn niet meer te houden,  mooie aanvallen diagonaal, vanaf de 3 meterlijn, of vanuit het midden zorgen voor een eindstand van 25-7. 

De 4e en laatste set. Vera neemt opnieuw plaats naast Nanke. Henrike start de wedstrijd met een mooie 3 meteraanval. De toon is opnieuw gezet. Britt volgt het voorbeeld met een prima aanval en service erachter aan. Eveline ziet een mooi gat rechts achterin, en Tara laat een harde serviceserie van 4 punten zien.  Alle meiden blijven scherp, mooie pass van Britt, Henrike met een felle aanval achterin het veld van VCO, Yara die de bal in een mooi gaatje prikt. Er is nog even een leuke rally, en Eveline trakteert ons op een serviceserie van 7 punten.

Uiteindelijk geeft VCO zelf het laatste punt cadeau met een service tegen het net, de 4e set eindigt in een 25-14 winst voor VCS. De beloofde Meijerschaal wordt besteld bij de bar, dik verdient bij deze overtuigende 4-0 overwinning!

Bij een nieuw seizoen, horen nieuwe tegenstanders, deze week is het Leython, die de meiden van VCS als eerste thuis tegen komen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, zo’n nieuwe uitdaging, en zeker als er een oud teamgenootje aan de andere kant van het net staat. Zo kom je elkaar weer eens tegen ! Helaas heeft  “onze” Amber deze week moeten besluiten niet tegenover haar oude teamgenoot te spelen dit seizoen,  maar meer tijd in haar opleiding te steken. Wat het team natuurlijk ontzettend jammer vindt, en zeker haar inzet zal gaan missen op het veld. En dan denken we vooral aan haar loei harde service, waar alle tegenstanders flink moeite mee hadden! Maar wie weet, komt er ooit weer een moment dat zij wat meer ruimte heeft, om deze mooie sport weer op te pakken….

Vanavond dus de eerste wedstrijd zonder Amber, en dat is wennen, Tara staat als eerste alleen naast het veld. Leython start de 1e set met de eerste punten 0-2 ! Henrike reageert met haar harde aanval, een mooi geplaatste bal achterin. De stand loopt rustig op naar 3-3. Noëlle doet een half stapje opzij voor een uitbal, iedereen zucht… goed gezien! En zo plaatst Yara haar eerste prikbal. We beginnen in de wedstrijd te komen, het is inmiddels 5-5.Van Vera zien we haar eerste strakke service, maar ook Britt scoort hier haar eerste mooie punt hiermee. Het publiek juicht haar toe! De puntentelling gaat nog even gelijk op 10-10, 12-12, dan neemt Noëlle de controle op de wedstrijd even over met haar reeks aan servicepunten, die Vera afmaakt met mooie prikballen die ze dan weer links, dan weer rechts plaatst waar ze ruimte ziet. Leython neemt een time-out als het 16-13 staat, maar direct na deze korte pauze ziet Vera haar kans schoon, en prik de bal opnieuw rechts hard op de grond. Een nieuwe time out volgt! VCS heeft de smaak te pakken en zet door na een mooie rally, die Henrike met een geweldige aanval afmaakt. Ze gaat door met haar sprongservice waar Leython geen raad mee weet, tot 23-14. Yara maakt de set af, het wordt 25-14 voor VCS! 

De 2e set is en blijft een lastige set, zoals we vaker zien, VCS komt niet erg op gang.De puntentelling loopt op voor Leython tot 1-9. Op de tribune wordt iedereen wat onrustig, waar blijven de meiden? De eerste aanval is een middenaanval van Eveline, maar de overige 8 punten moeten toch echt ingehaald gaan worden… Yara scoort met een 2e aanval, en daarna gaan ze eindelijk laten zien waar ze voor op het veld staan, mooi blok van Eveline en Vera, ace van Henrike, en opnieuw een mooie prikbal van Vera. Het is inmiddels 12-16. Time-out voor Leython. Maar VCS houdt daarna vol en komt eindelijk goed terug; 13-18, 16-20, 19-20, 20-20. De meiden genieten van elke punt die ze scoren, maar Leython geeft gelukkig ook niet op, het wordt weer spannend; 21-21, 23-23, dan zet Vera door met een mooie service 2x achter elkaar, we wachten vol spanning hoe de wedstrijd uitgespeelt wordt met een ferme klap, maar niks in minder waar, een raar slap balletje tegen het net sluit deze 2e set af, met een 26-24 winst voor VCS! 

Op naar de 3e set, De meiden zijn op dreef en starten deze set goed. Houden de puntentelling lang in hun voordeel van 3-2 naar 6-4, 12-10, naar 17-14. We zien mooie rally’s, Vera met haar vingertoppen een punt scoren. Eveline met een mooie middenaanval, Henrike dwars door een blok heen scoren, en ook Yara pakt elke kans die ze heeft. Het loopt dus op rolletjes totdat het ineens 19-19 komt te staan na een time-out van Leython. Leython krijgt meer grip op de wedstrijd en scoort vervolgens het ene punt na het andere 19-23, wordt de stand. Eveline ziet nog een gaatje achterin, maar het heeft niet veel zin meer, Leython heeft de overhand en speelt deze set uit met een 21-25 winst! 

4E Set; Eveline neemt dit keer plaats naast het veld.Noëlle start met de eerste 4 punten, de meiden hebben nog steeds genoeg energie! Vera scoort met een mooie middenaanval, maar Leython weet ook zijn punten te pakken, 5-5. Yara ziet ruimte net over het net en weet de bal daar mooi te plaatsen, 8-8. Tara scoort haar reeks aan servicepunten. Dan zien we hoe scherp Henrike oplet en haar punt binnen haalt met een mooie actie. Britt valt op met een dappere pass, wat komt die bal hard aan, de meiden gaan goed, de stand laat het zien 21-14. Eveline is aan zet, en pakt nog een puntje mee met haar service 22-16. Noëlle veranderd haar set-up in een uitgekiende prikbal, we zien haar genieten van het effect! En zo halen “onze meiden” met al het gemak deze laatste set nog even binnen! Hij eindigt in 25-18, en is dik verdient! 

Op naar Sporthal de Cuyl in Oegstgeest, waar volgende week weer een “nieuwe” tegenstander is te vinden!

 

 

 

Na een mooi behaalde 2e plek in de eerste helft van de competitie, stond na een lange rustperiode, gisteren de eerste wedstrijd op het programma voor MA1, een wedstrijd waar naar uit gekeken werd…

Want zo kennen we allemaal de klassieke rivaliteit tussen Ajax & Feyenoord, een soort gelijkwaardige, gezonde spanning is ook al jaren voelbaar tussen deze beide teams…. Het publiek, dat weer in groten getale aanwezig was, kreeg dan ook opnieuw een wedstrijd voorgeschoteld waarbij de kracht en het doorzettingsvermogen van alle meiden goed gemeten werd, een spectaculaire wedstrijd vol spanning en lange rally’s!

In de eerste set zien we Vera buiten het veld, en start Noëlle met haar eerste serviceserie van 4 punten. Die zijn binnen! Er volgen aansluitend spannende rally’s, RVV hersteld zichzelf, en de puntentelling loopt daarna gelijk op naar 11-11  Dan volgt een eerste time-out voor VCS. Britt valt niet veel later op met haar 3 meter aanval, die de laatste tijd veel geoefend wordt tijdens de trainingen. We zien een mooie prikbal van Tara maar de stand blijft ondertussen wel oplopen voor RVV naar 14-12. We lezen vanaf de tribune de spanning op de gezichten, de meiden laten het er niet bij zitten, komen terug dankzij een mooi blok van Eveline, en aanval van Britt, het wordt 18-18. We zien een slimme prikbal van Yara. En zo blijft de stand gelijk opgaan 20-20, 23-23. Totdat Eveline de wedstrijd uitspeelt, en daarmee de eerste overwinning binnen haalt, 23-25 voor VCS!

Op naar de 2e set, opnieuw staat Vera nog even buiten het veld.  VCS loopt bij de start een aardige achterstand op door kleine foutjes, het staat inmiddels 8-3 voor RVV, en ondanks een mooie pass van Tara komt er geen punt bij. Dan komen ze even terug met een mooie service van Yara, aangevuld met een prikbal van Noëlle, en een middenaanval van Eveline. Toch blijft de stand achter,16-10 in het voordeel van RVV. Henrike zet haar aanval weer in, Noëlle opnieuw een serviceserie van 3 punten, maar echt grip op de wedstrijd krijgt VCS in deze set niet en ze blijven achter de punten van RVV aanhollen. De stemming zakt bij de meiden, en er worden iets te veel fouten gemaakt, maar ik benoem toch liever even de mooie prikbal van Henrike, en een snoeiharde aanval vlak erna, en de mooie pass van Britt maar de 2e set eindigt in een 25-22 winst voor RVV.  

In de 3e set staat Eveline buiten het veld. We zien dat er aan beide kanten weer evenveel wil is om te winnen!  De stand gaat gelijk op; 1-1, 2-2, 4-4, dan neemt RVV de puntentelling over, tot 14-7. “Kom op meiden”, wordt er geroepen, Britt zet niet veel later succesvol de aanval in. Henrike keert de wedstrijd met een indrukwekkende serviceserie van 5 punten. Daarna neemt Vera het stokje over en brengt de stand op 16-16. Britt volgt, en houd dit nog even vol tot 18-20, als Yara weer de stand op 21-22 weet te krijgen. De spanning neemt toe, we zien een mooi blok van Tara en Noëlle, een eerste ace van Tara, en daarna speelt ze de wedstrijd mooi uit met een 22-25 overwinning. 2-1 voor VCS!

Op naar de 4e en laatste set. Het beste wordt altijd tot het laatste bewaard is het gezegde, en dat is zeker in dit geval waar…  De meiden worden wat moe en hier en daar zien we dan ook echte reddingen, die in pijnlijke valpartijen eindigen, zo ook bij Noëlle, maar niemand heeft het in de gaten, behalve dat het een effectieve redding is, en Vera de bal mooi doorprikt voor een punt! Ook de middenaanval van Vera is niet te stoppen en de stand is daarmee inmiddels 2-6 voor VCS. Er straalt een optimistische houding vanuit de meiden door de 2e overwinning in de 3e set. Er is een duidelijke wil om deze laatste set ook te pakken. We zien 2 prikballen van Vera achter elkaar waarvan de 2e succesvol is…Opnieuw een mooie redding van Henrike, en een 3 meter aanval van haar die helaas wordt afgekeurd door een voetfout. Een time-out is even nodig na wat onrust VCS zet door, mooie aanval vanuit het midden door Tara, prikbal van Vera, en aanval van Yara doet de paniek bij RVV toenemen. Een time out zal misschien helpen… In de eerste instantie krijgt Vera de kans om verder te gaan met haar servicereeks. We zien nog een mooi blok van Britt en Noëlle.

Maar dan gaat RVV er  inderdaad weer hard tegen aan, de stand loopt op 7-14, 8-14, 10-14, 11-14 RVV loopt hard in. Dan volgt een mooi blok van Tara en Noëlle.  De strijd gaat door, wat is het spannend; 18-18, 20-18 voor RVV, 20-22 voor VCS, 23-23, 24-24, we durven geen adem meer te halen zo dicht naast het veld. Gelukkig zet VCS dan door en maakt de wedstrijd af met een 24-26 winst. Het wordt 31 voor VCS!

We kijken opnieuw uit naar de thuiswedstrijd tegen RVV, waar de krachten van de meiden opnieuw gemeten zullen gaan worden….  

  

 

De MA 1 speelde donderdagavond 15 december de wedstrijd tegen koploper GSC en zaterdagmiddag 17 december, de laatste wedstrijd van deze competitie, tegen Haaglanden. Wilden de meiden nog kans maken op het kampioenschap moest zowel van GSC als van Haaglanden met 4-0 gewonnen worden.

De eerste set is duidelijk dat GSC naar Sassenheim gekomen is om de twee benodigde sets te winnen om zo het kampioenschap veilig te stellen. Het eerste deel van deze set kan VCS nog bijblijven en scoort goede punten, goede set ups van Britt, een geplaatste bal van Yara, een smash van Eveline en een blok van Henrike. Daarna neemt GSC het initiatief. Een zeer goede service van GSC krijgt VCS niet onder controle. Mede hierdoor eindigt deze set in 11-25.

De tweede set begint met een mooie rally, waarin VCS grote inzet toont. Helaas gaat het punt naar GSC, 0-1. Een goed opgezette aanval met een pass van Tara, set up van Noëlle wordt door Eveline afgemaakt, 1-3. Een goede servicebeurt van Henrike zorgt voor een gelijke stand 3-3. Vera reageert alert op een bal door het midden, 4-5. Daarna neemt GSC een voorsprong, maar ook VCS blijft scoren, met name door de sterke service van Henrike waar GCS geen antwoord op heeft, 14-14. De stand blijft gelijk opgaan doordat VCS goede aanvallen blijft spelen. Goede set ups van Noëlle zorgen ervoor dat Vera, Yara en Tara punten kunnen maken. Het wordt 24-24, maar GSC maakt de laatste twee punten.

De derde set laat GSC zien waarom zij de terechte kampioen zijn in deze competitie. Ze winnen deze set met 11-25.

De vierde set is voor het publiek aantrekkelijk. Mooie rally’s in een nu weer gelijk opgaande strijd. Er worden mooie punten gemaakt door alle meiden. Maar uiteindelijk neemt GSC weer een voorsprong en lukt het VCS niet meer om het gaatje te dichten, 17-25.

De wedstrijd tegen Haaglanden moeten de meiden makkelijk kunnen winnen, gezien het grote verschil punten. VCS staat (en wordt) tweede. Haaglanden bezet de vijfde plaats met aanzienlijk minder punten.

De eerste set begint VCS met een 3-0 achterstand! Britt zorgt voor het eerste VCS punt. Daarna neemt VCS door de services van Henrike een voorsprong. Ook Tara slaat een ace. VCS speelt goede aanvallen, maar Haaglanden blijft ook punten scoren, 11-12. Yara komt aan service en serveert de set uit.

De tweede set zorgen de services van Noëlle, Henrike en Tara ervoor dat VCS al snel op voorsprong komt, 2-17. Ook nu weer worden de goed opgezette aanvallen netjes afgemaakt door onder andere smashes van Britt, Amber en Eveline. Aan Yara weer de eer om de set uit te serveren, 8-25.

De derde set begint direct met een blok van Vera, 0-1. Haaglanden komt nog even op voorsprong in deze set, 9-8. Maar daarna zorgen alle meiden voor mooie punten en een set stand van 14-25.

Ook de vierde set komt VCS niet meer in de problemen, waardoor deze wedstrijd met 4-0 wordt gewonnen.

Een tweede plaats in deze competitie, waardoor de meiden in deze klasse blijven spelen. Een nieuwe kans om te proberen het kampioenschap te behalen.

 

 

 

Pagina 1 van 9

Go to top