Heren 1

 

Teamindeling

Sven Bakker
Bas Martijn Lips
Jesse van Rijn
Ewout Bosman
Jochem Aalders
Jeroen van Schie
Martijn Boersma
Erik de Muinck
Olmer van Rijn

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 21:00-22:30 De Wasbeek Wisselend
Dinsdag 19:30-21:00 De Wasbeek  Peter Bosch

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Heren 1

Het was afgelopen weken een druk programma voor de eerste teams van Volleybalclub Sassenheim. Dames 1 speelde deze week, net als heren 1 vorige week, maar liefst twee wedstrijden. Op maandag was de tegenstander Haaglanden en op donderdag kwam Jupiter op bezoek in de Wasbeek. Heren 1 ging zaterdag richting Delft om bij Kratos ’08 de aansluiting met de middenmoot proberen te maken.

Dames 1

Dames 1 gaf maandag een trainingsavond op om in Voorburg de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen te spelen. Het tweede damesteam van Haaglanden was de te kloppen ploeg. Nadat een ander damesteam enigszins mopperend hun trainingsveld afstond, kon het inspelen beginnen. VCS Dames 1 was goed op dreef, de servicedruk was in orde en er werd hard gewerkt voor ieder punt. In de derde set werd het nog even spannend, maar een mislukte aanvalsbal van Haaglanden zorgde voor een 3-0 voorsprong. De vierde set was nog slechts een formaliteit en de tweede 4-0 overwinning van het seizoen was binnen.

De dames waren gemotiveerd om het succes van maandag voort te zetten bij de thuiswedstrijd op donderdag. Die wedstrijd bleek echter iets anders te lopen dan gehoopt. VCS Dames 1 liep weliswaar in de eerste set uit naar 12-2, maar Jupiter gaf zich nog niet gewonnen. Na een spannend einde van de set kwam het team uit Oudewater als overwinnaar uit de bus: 26-28. De rest van de wedstrijd was een bizarre vertoning. VCS pakte set twee en vier met ruime cijfers (25-8 en 25-9), terwijl Jupiter tussendoor de derde set binnensleepte (22-25). De vijfde set moest de beslissing brengen en helaas was Jupiter aan het einde net even scherper. Dames 1 kan de komende week even bijkomen van de 4-0 winst en 2-3 nederlaag, want pas op donderdag 17 november staat er weer een wedstrijd gepland; in De Wasbeek komt dan het Scheveningse Kalinko langs.

Heren 1

Na een moeizame laatste oktoberweek, met twee nederlagen op zak, ging VCS Heren 1 de eerste zaterdag van november naar Delft om directe concurrent Kratos ’08 te treffen. Hoewel coach Peter Bosch en libero Martijn Boersma ontbraken, startte het team vol enthousiasme aan de wedstrijd. Dat leverde direct een flinke voorsprong op, maar VCS zou VCS niet zijn als ze het niet tot het einde spannend zouden houden. Gelukkig was het team weer op tijd bij de les, zodat de set met 25-23 werd gewonnen. Spannend tot het einde bleek het motto van deze wedstrijd, want na het nipte verlies van de tweede set (22-25), ging VCS via set drie (28-26) en een knappe inhaalrace in set vier (14-21 achter, 26-24 gewonnen) naar een welkome 3-1 overwinning. Donderdag 10 november speelt Heren 1 weer, dan in De Wasbeek tegen grote onbekende Dosko uit Stolwijk.

Afgelopen week mocht het eerste herenteam van Volleybalclub Sassenheim maar liefst twee wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd betrof een bekerwedstrijd op maandagavond tegen Leython DC H1. Op vrijdag speelde het team een competitiewedstrijd tegen Castellum uit Alphen aan de Rijn. Hoewel er bij vlagen goed werd gespeeld, bleek het spelniveau niet voldoende om een van de partijen te winnen.

Voor de bekerwedstrijd geldt dat winst een kleine stunt zou hebben betekend; Leython speelt een klasse hoger dan VCS. De eerste twee sets was dit duidelijk te merken, VCS had namelijk weinig in te brengen tegen het degelijke spel van het team uit Leiderdorp. Met een 2-0 voorsprong liet Leython de teugels vieren, waardoor VCS beter in het spel kwam. Hier maakten de Sassemers dankbaar gebruik van en zij wonnen dan ook de derde set. In de vierde set bleef het tot het laatst spannend of er een vijfde set zou komen. Leython maakte echter op de beslissende momenten geen fouten en won de wedstrijd met 3-1.

Vier dagen later was Castellum de tegenstander in De Korf. In de competitie staan beide teams op vrijwel gelijke voet, dus hier lagen mogelijkheden voor VCS. De eerste set werd overtuigend gewonnen door de thuisploeg, maar daarna kon VCS zijn niveau niet vasthouden. De servicedruk viel weg, waardoor de ervaren mannen van Castellum hun eigen spelletje konden gaan spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in een pijnlijke 3-1 nederlaag voor VCS.

Na vier gespeelde wedstrijden neemt VCS met zes punten voorlopige de negende plek in op de ranglijst. De volgende mogelijkheid om een plek te klimmen dient zich aanstaande zaterdag aan. VCS speelt dan in Delft tegen Kratos ’08, dat momenteel de achtste plek bezet.

Hoewel menig volleyballer door het mooie weer nog met zijn hoofd bij het beachvolleybal zat, ging vorige week het nieuwe zaalvolleybalseizoen weer van start. Net als vorig seizoen komen de eerste teams van VCS uit in de promotieklasse. Vanaf eind augustus is er fanatiek getraind, wat zich afgelopen week uitbetaalde in overwinningen voor zowel Heren 1 als Dames 1.

VCS Dames 1 heeft dit seizoen een selectie van maar liefst twaalf speelsters. Deze brede basis biedt trainer/coach Jesse van Rijn veel mogelijkheden, aangezien elke speelster een toegevoegde waarde is voor het team. Dat bleek tijdens de openingswedstrijd in de Wasbeek tegen het gepromoveerde Waterlanders. Niet alleen werd er echt als team gevolleybald, ook individueel voerden de speelsters hun taken geconcentreerd uit. Buitenaanvaller Iris van Rijn leverde veel servicedruk en diagonaal Henrike de Muinck scoorde op de belangrijke momenten met een overtuigende aanval. Waterlanders kon elke set goed meekomen, maar trok tegen het einde van de set telkens aan het kortste eind: VCS won met 4-0.

Het eerste herenteam van VCS heeft de nodige veranderingen ondergaan. Twee spelers stopten; aanvulling kwam er uit het tweede team in de vorm van middenman Jochem Aalders en van SKC kwam buitenaanvaller Sven Bakker naar VCS. Met een selectie van negen spelers begon Heren 1 het seizoen met een uitwedstrijd in Scheveningen tegen Kalinko. Dat zo’n eerste wedstrijd even wennen is, bleek in de eerste set. De pass kwam vaak niet aan, waardoor de aanvalsmogelijkheden beperkt waren. Na die verloren eerste set wist VCS zich te herpakken: de pass was zuiverder en aanvallend en blokkerend kwam de Sassemse ploeg beter uit de verf. Kalinko ging ondertussen steeds meer fouten maken. VCS hield de druk op de ketel en behaalde een 3-1 overwinning.

Beide teams hebben dus een goede start gemaakt in de nieuwe competitie en zij hopen daar deze week een goed vervolg aan te kunnen geven. Heren 1 speelt donderdag 29 september om 21.00 uur in de Wasbeek tegen RVV en Dames 1 gaat vrijdag 30 september in Delft op bezoek bij Punch.

Het verwachte fileleed bleef uit en zo kwam het dat Iris en ik afgelopen vrijdag al om 18.00 uur het Waldhoornplein op reden. Pas om 19.30 uur zou de wedstrijd beginnen. Het plein werd omringd door een paar flinke flats en was opgesierd met een Chinees Indisch restaurant genaamd Golden House. Het lokale parkeerbeleid was nogal ondoorzichtig en de tropische naam van de sporthal bleek geen enkele relatie te hebben met de werkelijkheid. Rijswijk voldeed volledig aan onze verwachtingen.

Gelukkig was de kantine open en de koffie was maar één euro. Na eenzelfde worsteling met de parkeerregels sloot Ewout zich al gauw bij ons aan en langzaamaan druppelden de andere VCS-spelers binnen. Met een beperkte selectie zouden we die avond de wedstrijd gaan spelen: Seb was voor werk in Frankrijk en Rob herstelde van een enkelblessure. Na de gebruikelijke filosofische verhandelingen van Bas Martijn, ditmaal over rijstwafels, was het tijd om ons om te kleden.

De zaal had een Oostblok-allure waar menig DDR-sportcomplex nog een puntje aan kon zuigen. De spelers van Inter Rijswijk hadden niet veel haast, maar gelukkig maakten de scheidsrechters voort en zo begon de wedstrijd toch gewoon op tijd. We namen direct het initiatief en ondanks dat vanwege de wat mindere pass het midden maar weinig werd bereikt, scoorden we veel op de buitenkanten. Een goede servicedruk deed de rest. De eerste set haalden we met 25-20 binnen.

Helaas zakte de servicedruk in de tweede set wat weg, zodat Inter Rijswijk beter in zijn spel kwam. We bleven tot het einde van de set in de buurt, maar konden niet voorkomen dat de tegenstander de set met 23-25 won. In set drie en vier bereikte Martijn het midden beter en voerden we de servicedruk weer op. Inter Rijswijk probeerde van alles, wat resulteerde in opstellingsfouten en ander gerommel. Tweemaal 25-19 was het resultaat en daarmee behaalden we een overtuigende 3-1 zege. Het verborgen talent van Rijswijk liet zich pas na de wedstrijd zien. De plaatselijke Meijer-schaal stelde namelijk niet teleur. 

Donderdag 3 maart spelen we in De Wasbeek tegen Punch, om de week daarna het huzarenstukje van dit seizoen te vertonen: twee wedstrijden binnen 24 uur! Op vrijdag 11 maart strijden we in Delft om 21.30 uur tegen Kratos en zaterdag 12 maart is koploper Nesselande aan de beurt, 16.15 uur in Zevenhuizen. 

Het eerste herenteam van Volleybalclub Sassenheim deed goede zaken na de winterstop. Na overwinningen tegen Castellum en Kratos heeft het team zich stevig gevestigd in de middenmoot van de promotieklasse. Afgelopen donderdag was ongeslagen koploper Leython DC de tegenstander. De uitwedstrijd in oktober ging met 1-3 verloren, maar VCS wist in de Wasbeek bijna voor een stunt te zorgen.

Onbevangen en met een duidelijke opdracht -veel risico nemen- ging VCS van start. Leython leek zich niet zo goed raad te weten met de onverwachte tegenstand, maar wist toch in de buurt te blijven van VCS. Na een spannende eindfase ging de set met 25-23 naar het thuisspelende team. In de tweede set leek Leython vervolgens echt de weg kwijt te zijn en VCS profiteerde daar goed van. Door een grote servicedruk van VCS kwamen vooral de middenaanvallers van Leython niet goed uit de verf. VCS maakte korte metten met het voorspelbare spel van Leython en won de set met 25-16.

In de derde en vierde set liet Leython echter zien dat het team niet voor niks de ongeslagen koploper is. De servicedruk bij VCS viel vaker weg en er werden wat meer persoonlijke fouten gemaakt. De spelverdeler van Leython wist beter de middenaanvallers te bereiken, iets waar de VCS-verdediging veel moeite mee had. Het gevolg was dat Leython beide sets met 25-19 won.

In de beslissende vijfde set was de spanning weer volledig terug. De hele set lang bleven beide teams bij elkaar in de buurt. VCS kreeg als eerste de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar wist het matchpoint niet te verzilveren. Leython had daar twee punten later geen moeite mee en won de set met 16-14.

De winst tegen de koploper was dus dichtbij voor de heren van VCS, maar belangrijker was het hoge niveau dat het team behaalde. Dit was voornamelijk te danken aan de goede sfeer in en naast het veld, waardoor de spelers goed met elkaar samenwerkten en echt als team de wedstrijd hebben gespeeld. Hopelijk kunnen ze dat gevoel de komende wedstrijden vasthouden.

Pagina 2 van 3

Go to top