Spelvreugde straalt ervan af.

De dames waren er weer klaar voor nadat men de eerste wedstrijd nog volledig aan elkaar moesten wennen. Met interim coach Miranda langs de lijn werd de Yel weer ingezet en kon de wedstrijd beginnen. Men nam zelfs een 9-10 voorsprong op de dames van Castellum die kwalitatief wel een stap verder zijn dan onze dames die bijna allemaal eerste jaars zijn. Zonder invallers en wisselspelers werd er dus veel inzet van de dames verwacht. Castellum nam zelfs een Time-out omdat er toch teveel druk door onze dames werd opgelegd. Maar uiteindelijk bracht dit hun balans weer terug en gingen we met 25-15 ten onder.

De 2de set werd lekker begonnen 0-3. Mooie rally’s 6-6. Maar hierna viel men weer iets terug en werd bij 19-14 wederom een Time-out aangevraagd door Castellum. Onze dames liepen nog door naar de 19 maar uiteindelijk verloren ze deze set met 25-19.

De 3de set was een soortgelijk beeld.  Mooie aanvallen afgewisseld met teveel reactief volleybal. Onnodige punten werden ingeleverd waardoor je zelf nog meer inzet moet geven bij mooie rally’s. De eerste time out door onze coach werd nu aangevraagd maar het mocht niet baten en met 25-15 moesten de dames capituleren.

In de laatste set was de pijp leeg gespeeld. Kansloos werd er met 25-8 verloren. Ondanks het verlies was het mooi om te zien dat de dames elkaar als maatjes gevonden hebben en veel plezier in het spel  hielden. Met nog wat nodige trainingen en wedstrijden kunnen we nog veel verwachten van de dames denk ik.

Setstanden : 1ste set 25-15, 2de set 25-19, 3de 25-15, 4de set 25-8  4-0

Forza MC1