Zaterdagmiddag 1 oktober heeft MA1 de tweede competitiewedstrijd gespeeld tegen Gemini-Kangeroes MA1. Dankzij de moeder van Tara konden de meiden en Nanke warmlopen in mooie nieuwe inloopshirts. Of het door deze shirts kwam weet ik niet, maar de meiden speelden vervolgens een keurige wedstrijd! Er zat weer veel VCS publiek op de tribune, die het erg gezellig hadden met elkaar tijdens deze, soms wat saaie, één uur durende wedstrijd.

De eerste set begint met een uitservice van beide teams, 1-1. Het is ook even wennen aan de korte ruimte, met of zonder uitstapmogelijkheid, om te serveren. Henrike serveert een mooi punt, 1-2. Gemini scoort door twee verkeerde passes van VCS. Een sterke servicebeurt van Tara en een slim gespeelde bal van Eveline na een goede set up van Noëlle, zetten een voorsprong voor VCS op het scorebord, 5-7. Ook Britt start een goede service reeks en haar goede setup zorgt ervoor dat Amber 7-15 smasht. Gemini neemt een time out, hierna slaat Amber direct een ace en een geplaatste bal van Eveline zorgt voor 20-8. Door de mooie services van Henrike wordt de setstand 12-25.

De tweede set start VCS met vier punten door wederom een sterke service van Henrike, een mooie score van Tara en smash van Amber. Gemini probeert ook te scoren, maar na twee punten plaatst Britt een mooie bal, 2-5. Het wordt 4-7 door een harde smash van Eveline. De hele set zorgen goede services, die Gemini niet kan passen, en goed opgebouwde aanvallen ervoor dat ook deze set met 12-25 wordt gewonnen.

De derde set begint Noëlle direct weer met een goede service, waarna de eerste rally van de wedstrijd ontstaat, 1-0. Maar de stand wordt al snel weer gelijk door een pass van Yara, setup van Noëlle en mooi punt van Henrike, 1-1. Bij 2-2 komt Gemini er niet meer aan te pas. Tara begint aan een indrukwekkende servicebeurt tot 2-16, inclusief een ace! Smashes van Yara en Henrike na goede setups van Noëlle en Britt, middenaanvallen van Vera en nog andere mooie punten omdat de meiden netjes en geconcentreerd blijven spelen. Nadat Gemini het derde punt heeft gescoord, volgt Britt met een hele goede servicebeurt tot 3-22! Vera zorgt voor het laatste punt, 4-25.

In de vierde set wordt de basis voor de setwinst van 2-25 gelegd door de servicebeurt van Tara tot 1-9 en de servicebeurt van Britt tot 2-25! Daarnaast staat het blok van Yara en Vera op de goede plek, scoort Noëlle met haar beruchte doortikballen, maakt Vera haar punten door het midden en scoort Yara het laatste punt door een smash. Weer vier punten erbij, waardoor we op dit moment bovenaan staan. De volgende wedstrijd is tegen RVV, dit belooft een spannende thuiswedstrijd te worden op 13 oktober.