Hoewel menig volleyballer door het mooie weer nog met zijn hoofd bij het beachvolleybal zat, ging vorige week het nieuwe zaalvolleybalseizoen weer van start. Net als vorig seizoen komen de eerste teams van VCS uit in de promotieklasse. Vanaf eind augustus is er fanatiek getraind, wat zich afgelopen week uitbetaalde in overwinningen voor zowel Heren 1 als Dames 1.

VCS Dames 1 heeft dit seizoen een selectie van maar liefst twaalf speelsters. Deze brede basis biedt trainer/coach Jesse van Rijn veel mogelijkheden, aangezien elke speelster een toegevoegde waarde is voor het team. Dat bleek tijdens de openingswedstrijd in de Wasbeek tegen het gepromoveerde Waterlanders. Niet alleen werd er echt als team gevolleybald, ook individueel voerden de speelsters hun taken geconcentreerd uit. Buitenaanvaller Iris van Rijn leverde veel servicedruk en diagonaal Henrike de Muinck scoorde op de belangrijke momenten met een overtuigende aanval. Waterlanders kon elke set goed meekomen, maar trok tegen het einde van de set telkens aan het kortste eind: VCS won met 4-0.

Het eerste herenteam van VCS heeft de nodige veranderingen ondergaan. Twee spelers stopten; aanvulling kwam er uit het tweede team in de vorm van middenman Jochem Aalders en van SKC kwam buitenaanvaller Sven Bakker naar VCS. Met een selectie van negen spelers begon Heren 1 het seizoen met een uitwedstrijd in Scheveningen tegen Kalinko. Dat zo’n eerste wedstrijd even wennen is, bleek in de eerste set. De pass kwam vaak niet aan, waardoor de aanvalsmogelijkheden beperkt waren. Na die verloren eerste set wist VCS zich te herpakken: de pass was zuiverder en aanvallend en blokkerend kwam de Sassemse ploeg beter uit de verf. Kalinko ging ondertussen steeds meer fouten maken. VCS hield de druk op de ketel en behaalde een 3-1 overwinning.

Beide teams hebben dus een goede start gemaakt in de nieuwe competitie en zij hopen daar deze week een goed vervolg aan te kunnen geven. Heren 1 speelt donderdag 29 september om 21.00 uur in de Wasbeek tegen RVV en Dames 1 gaat vrijdag 30 september in Delft op bezoek bij Punch.