Welkom bij Volleybalclub Sassenheim (VCS). VCS is al ruim 35 jaar een bruisende club in de Bollenstreek waar volleyballiefhebbers actief zijn uit Sassenheim en omliggende plaatsen. Momenteel telt VCS zo'n 230 leden die spelen in de competitie van de Nevobo regio West, de recreantencompetitie en bij de mini's.

Ben je op zoek naar een sportvereniging die aansluit bij jouw wensen, dan vind je hopelijk op deze site voldoende aanknopingspunten om de stap naar VCS te maken. Je bent dan ook van harte welkom om kennis te maken met VCS, door vrijblijvend op één van onze avonden mee te komen trainen.

VCS streeft ernaar een club te zijn met aantrekkingskracht voor zowel jeugd als volwassenen. Elk lid kan zich op zijn gewenste niveau ontwikkelen in de verschillende trainingsgroepen en plezier hebben van het volleybal. Een belangrijk aspect daarbij is dat we dat met elkaar doen, want naast het volleybalspel is menig lid op andere manieren actief binnen de vereniging. Leden zijn onder andere trainer of coach van een team, scheidsrechter of bestuurslid.

Dit seizoen zijn we gestart met drie damesteams en vier herenteams. Dames 1 eindigt al een aantal seizoenen steevast hoog in de promotieklasse, dames 2 en 3 bouwen in de derde en vierde klasse aan goede resultaten. Heren 1 speelt komend seizoen in de promotieklasse, de overige herenteams in de tweede en vierde klasse.

Ook hebben we dit seizoen zes jeugdteams die uitkomen in de halfjaarlijkse jeugdcompetitie, drie jongens- en drie meisjesteams. Daarnaast zijn er 8 miniteams die aan de maandelijkse minitoernooien meedoen. Voor de allerkleinsten is er de speeltuin, waar het volleybalspel op een speelse wijze wordt benaderd.

De club biedt ook recreanten de gelegenheid tot het gezellige, sportieve, maar soms ook intensieve volleyballen. Op de trainingsavond wordt daartoe de conditie op peil gehouden, aan de balvaardigheid gewerkt en spelen de recreanten onderlinge wedstrijden. Daarnaast neemt VCS dit seizoen met drie teams deel aan de recreantencompetitie.

Sinds twee jaar hebben we als vereniging, in samenwerking met korfbalvereniging TOP, de beschikking over een beachvolleybalveld vlak bij de Wasbeek. Dankzij dit veld kunnen we ook in de zomermaanden blijven volleyballen.

Hopelijk tot ziens op één van onze clubavonden.

Erik de Muinck (voorzitter VCS)