Hieronder staat de laatste versie van het VCS buitensport protocol waar alle leden zich aan moeten houden.

VCS Protocol Buitensport Corona virus v5.0

Functie omschrijving Toezichthouder v5.0

Toezichthouders
Er is door NOC/NSF gesteld dat er altijd toezichthouders aanwezig moeten zijn als VCS activiteiten zoals trainen, wedstrijden heeft. Deze zorgen ervoor dat de spullen worden klaar gezet rondom zoals:
– Desinfectie pompjes bij de ingang
– Dat er gedesinfecteerd wordt;
– Het naleven van de 1,5 meter afstand (voor en na de training);
– De gebruikte materialen na afloop van de training worden gedesinfecteerd. (Dettol+doekje)
Meer over de functie van toezichthouder is te lezen in het document boven aan deze pagina waarin de functie van toezichthouder staat uitgelegd.

Toezichthouders voor trainingen t/m 26 jaar
Het team/de groep, die traint, dient zelf te zorgen voor twee toezichthouders. Dit mogen ouders, ooms, tantes, vrienden etc. zijn. De toezichthouders hoeven geen 18 jaar te zijn. Wel moeten er als er leden zijn van 18 jaar of jonger altijd twee personen zijn die 18 jaar of ouder zijn. Dit i.v.m. het veiligsportklimaat.

Toezichthouders voor trainingen vanaf 27 jaar
Het team/de groep, die traint, dient zelf te zorgen voor toezichthouders. Echter mag er alleen nog met 2 man tegelijk worden getraind waardoor partijtjes 2 tegen 2 niet kunnen. Zodra er verdere versoepelingen komen, dan zullen we ook hiervoor naar de mogelijkheden kijken.

Veldindeling
Hier volgt later de link naar de indeling.

Mondkapjes
Het dragen van mondkapjes is in de buitenlucht niet verplicht.

Vragen
Indien er vragen zijn kunnen deze worden gemaild maar corona@volleybalclubsassenheim.nl

Bronnen:
Nevobo