Hieronder staat de laatste versie van het VCS buitensport protocol waar alle leden zich aan moeten houden. VCS kan besluiten dat bij slecht weer of twijfel over het weer, de training wordt afgelast. Denk hierbij aan de temperatuur, harde wind, regen, onweer etc. Zodra VCS dit besluit neemt, zal dit zo snel mogelijk via de bekende kanalen worden gecommuniceerd.

VCS Protocol Buitensport Corona virus v5.2 (Update vanaf 19 april)

Functie omschrijving Toezichthouder v5.1 (update 14 maart)

Toezichthouders
Er is door NOC/NSF gesteld dat er altijd toezichthouders aanwezig moeten zijn als VCS activiteiten zoals trainen, wedstrijden heeft. Deze zorgen ervoor dat de spullen worden klaar gezet rondom zoals:
– Desinfectie pompjes bij de ingang;
– Dat er gedesinfecteerd wordt;
– Het naleven van de 1,5 meter afstand (voor en na de training);
– De gebruikte materialen na afloop van de training worden gedesinfecteerd. (Dettol+doekje)
Meer over de functie van toezichthouder is te lezen in het document boven aan deze pagina waarin de functie van toezichthouder staat uitgelegd.

Toezichthouders voor trainingen t/m 26 jaar
Het team/de groep, die traint, dient zelf te zorgen voor twee toezichthouders. Dit mogen ouders, ooms, tantes, vrienden etc. zijn. De toezichthouders hoeven geen 18 jaar te zijn. Wel moeten er als er leden zijn van 18 jaar of jonger altijd twee personen zijn die 18 jaar of ouder zijn. Dit i.v.m. het veiligsportklimaat.

Toezichthouders voor trainingen vanaf 27 jaar
Zoals in het protocol beschreven zijn er geen extra toezichthouders nodig bij sporters van 27 jaar en ouder. Wel moet er een speler zijn die verantwoordelijk is voor het naleven van het protocol. De naam van deze spelers wordt voor de training gemaild naar corona@volleybalclubsassenheim.nl. Het protocol van NOC NSF schrijft voor dat de verantwoordelijke duidelijk herkenbaar moet zijn d.m.v. hesje. De verantwoordelijke speler speelt met een geel hesje aan. Deze liggen in het huisje

Veldindeling/Trainingsschema
VCS Trainingsschema 2021 (update 3 april)

Mondkapjes
Het dragen van mondkapjes is in de buitenlucht niet verplicht.

Vragen
Indien er vragen zijn kunnen deze worden gemaild maar corona@volleybalclubsassenheim.nl

Bronnen:
Nevobo