Hieronder staat de laatste versie van het VCS Binnensport protocol waar alle leden, ouders, toeschouwers en gasten zoals uitspelende teams zich aan moeten houden.

VCS Protocol Binnensport v2.2 (bijgewerkt 20 november 2020)

Handleiding Toezichthouders en leden v3.0 (bijgewerkt 17 oktober 2020)

Toezichthouders
Er is door Stiwa, NOC/NSF gesteld dat er altijd toezichthouders aanwezig moeten zijn als VCS activiteiten zoals trainen, wedstrijden heeft. Deze zorgen ervoor dat de spullen worden klaar gezet rondom zoals:
– Desinfectie pompjes bij de ingang en bij elk veld
– De registratielijsten worden bijgehouden;
– Dat er gedesinfecteerd wordt;
– Het naleven van de 1,5 meter afstand;
– De gebruikte materialen na afloop van de training worden gedesinfecteerd. (Dettol+doekje)

Toezichthouders Jeugdtrainingen
Voor de jeugd vragen wij of de ouders in het eerste blok toezicht willen blijven houden zoals eerder aangekondigd. Voor meer informatie zie het protocol en de handleiding.

Toezichthouders Seniorentrainingen
Op elk seniorenveld mogen maximaal 4 senioren trainen is er 1 toezichthouder onder de tribune aanwezig. Het aantal van 4 senioren is exclusief trainer. De groep die traint is zelf verantwoordelijk om de toezichthouder te regelen. Zonder toezichthouder is er geen training mogelijk. Voor meer informatie zie het protocol en de handleiding.

ZAALINDELING en TOEZICHTHOUDERSSCHEMA (bijgewerkt 19 november 2020)

Zaalindeling
VCS moet zich van Stiwa (en VSG) houden aan de tijd van 10 minuten tussen teams die na elkaar trainen. Hierboven de zaalindeling met daarbij de start en eind tijd van elk team. Het verzoek is om niet eerder dan deze tijd de zaal in te komen.

Mondkapjes
Per 2 oktober is het dragen van een mondkapje bij binnenkomst van het sportcomplex verplicht. Voor toezichthouders is het zeer wenselijk dat deze wordt gedragen. Tijdens het sporten hoeven sporters, trainers, coaches en Scheidsrechters geen mondkapje op. Tellers moeten deze wel op. Per 1 december is de Coronawet actief en wordt dit verplicht.

Horeca
De horeca is dicht. VCS is niet verantwoordelijk voor de horeca en verwijst hiervoor naar Stiwa. www.stiwa.nl

Sporthal
De sporthal voldoet aan de gestelde eisen van Vereniging Sport en Gemeente (VSG) en wordt geventileerd met 100% buitenlucht.

Vragen
Indien er vragen zijn kunnen deze worden gemaild maar corona@volleybalclubsassenheim.nl

Bronnen:
Nevobo