Nieuwsbericht

Na het grote succes van vorig jaar deed de volleybalbus, vol met opblaasbare volleybalattracties, op woensdag 1 maart sporthal de Wasbeek weer aan. Volleybalclub Sassenheim en stichting de Combibrug organiseerden hier de Volleybal Doe-dag. De Volleybal Doe-dag is bedoeld om kinderen uit groep 3 en 4 op een leuke en actieve manier kennis te laten maken met de veelzijdige sport. Om tien uur ’s ochtends startten maar liefst 50 kinderen samen met hun begeleiders met een warming up onder leiding van een gymdocent. Daarna gingen de verschillende groepjes met hun begeleiders naar de onderdelen toe. De kinderen testten hun vaardigheden op het gebied van volleybal. 

Zo konden ze meten hoe hard hun smash was, hoe ver hun duik was en hoe hoog ze konden blokkeren. Daarnaast maakten ze op een speelse manier kennis met de volleybalregels. Elk groepje ging natuurlijk ook op de foto en verzon een originele yell. Voor elk onderdeel kregen de kinderen punten op hun scorekaart en aan het einde van de ochtend kreeg iedereen een echt volleybaldiploma.

In maart organiseert VCS op donderdag 9,16 en 23 maart van 18.00 tot 19.00 uur een instuiftraining voor kinderen die enthousiast zijn geworden door de Volleybal Doe-dag en voor iedereen die gewoon eens mee wil komen trainen (locatie: De Wasbeek, leeftijd: 6-12 jaar). De foto's zijn via onderstaande link te bekijken

Afgelopen week kwamen de eerste teams van Volleybalclub Sassenheim weer in actie. Dames 1 trof donderdagavond in de Wasbeek Nesselande dames 2 uit Zevenhuizen. Een stunt tegen deze koploper was dichtbij. Heren 1 ging zaterdag in Stolwijk op bezoek bij Dosko heren 1. Daar pakte het team na een vijfsetter drie belangrijke punten. 

Aan de voorbereiding van VCS dames 1 heeft het in ieder geval niet gelegen. Na een sportmaaltijd en voorbespreking bij de sponsor, Grand Café Graaf Jan, waren de speelsters klaar voor de wedstrijd. Met de derde plaats nog steeds in zicht begon het team fel aan de strijd tegen Nesselande. De pass kwam goed aan en er werd veel gescoord door buitenaanvallers Henrike de Muinck en Denise van Goeverden. De servicedruk was helaas minder hoog, waardoor Nesselande vrij eenvoudig bij kon blijven. VCS trok uiteindelijk aan het kortste eind (23-25). Nesselande bleef moeilijk serveren en in de tweede set was het verschil nog iets duidelijker (18-25).

In set 3 ging de servicedruk van VCS omhoog en Nesselande had hier niet echt een antwoord op. Een goede blokkering en verdediging van de thuisploeg zorgden ervoor dat de aanvalsters aan de overkant maar moeilijk konden scoren. Aan het einde van set kwam Nesselande nog terug, maar met 25-17 was de setwinst voor VCS. In de vierde set bouwden de dames een knappe 24-20 voorsprong op en ze waren dus dicht bij een vijfde set. Helaas liet Nesselande zien dat ze niet voor niets eerste staan en in een spannende slotfase boog het team de achterstand om in een 27-25 winst. VCS moest genoegen nemen met een welverdiend punt, maar had op meer gehoopt.

Twee dagen later reed VCS heren 1 naar Stolwijk om daar tegen de nummer 6, Dosko, te spelen. VCS is nog niet zeker van handhaving en heeft elk punt dus hard nodig. Dat was goed duidelijk in de eerste set, want het team ging hard uit de startblokken en gaf de opgebouwde voorsprong niet meer weg. Set 2 was een omgekeerd verhaal; Dosko liet zich niet zomaar inpakken. Set 3 en 4 waren kopieën van de voorgaande sets en zo eindigde de wedstrijd dus met de beslissende vijfde set. Tot de helft ging deze gelijk op, maar in de tweede helft drukte VCS door en behaalde zo een welkome 3-2 overwinning.

Heren 1 heeft komende week geen wedstrijd en ontvangt pas donderdag 9 maart Inter Rijswijk. Dames 1 is uit op revanche en mogelijk kan het team deze zaterdag 4 maart al behalen. Dan spelen de dames in Zevenhuizen de returnwedstrijd tegen Nesselande.

Voortgang van het getoonde spel

Vandaag de wedstrijd op het programma van het onbekende Kratos’ 08 uit Delft. De grootste volleybal club van Delft maar eigenlijk weten we niets van ze. Hebben nog maar een 2 wedstrijden gespeeld in de poule dus dat geeft ook geen houvast. Gewoon uitgaan van je eigen kracht dus en na vorige week waarin de dames de sterren van de hemel speelden heeft iedereen er weer veel vertrouwen in. Tevens het feit dat de tegenstander niet uniform ter veld kwam deed de indruk wekken dat er wel wat mogelijk was.  En zo geschiedde. Het niveau van vorige week werd niet meer gehaald maar hiervan geef ik de schuld aan de scherpte van de spelers. Het ging te gemakkelijk en dus werden er weer veel te onnodige punten verspeeld. Sterker nog, in totaal werd er maar liefst 17x een opslag verkeerd geslagen. Kratos werkte hierin mee en liet hetzelfde zien maar hierin moet echt een verbeterslag gehaald worden. Wel werden er veel acies gemaakt en zo komt de beloofde taart bij de 100ste ace in de 2de seizoens helft een stuk dichterbij. Nog 71 te gaan. Maar op de banken is de honger naar die heerlijke taart ook een eigen leven gaan leiden en werden al meerdere opties benoemd om de taart mogelijk eerder te verorberen.

Het werd een ontspannen sportieve wedstrijd, VCS was duidelijk de betere van de avond en lieten de eerste 3 sets optekenen met een 25-11,  25-14 en een 25-20 winst. In de laatste set was de concentratie helemaal even weg en kwam Kratos zelfs op een (verdiende) voorsprong. Het werd nog een spannend einde van de avond en Kratos liep op 20-20 uit naar een 20-22 voorsprong. De eerste Time-out van de avond werd aangevraagd door succesvolle Interim coach Constance. Het hielp, 22- gelijk nog een Time out maar nu van Kratos. Maar uiteindelijk werd met de 16 ace van de avond konden de handen de lucht in en was de 4-0 overwinning een feit.

De progressie van veel dames is zichtbaar, bovenhands serveren, opzetten van mooie acties, dubbele blocks maar bovenal is het plezier in het spel zichtbaar. En daar kunnen de vele meegereisde toeschouwers (en de app-volgers) alleen maar van genieten.

Forza VCS 

Setsstanden  4-0    1ste set 25-11,  2de set 25-14,  3de set 25-20,  4de set 25-22

 

Pagina 4 van 64

Subcategorieën

Go to top