Nieuwsbericht

Nog altijd is het eerste herenteam van Volleybalclub Sassenheim niet zeker van handhaving in de promotieklasse. Elke wedstrijd is weer een nieuwe mogelijkheid om punten te pakken. Zo ook de wedstrijd tegen Thor uit Bergambacht, afgelopen donderdag in de Wasbeek. Thor staat op een veilige vierde plek, zonder uitzicht op promotie, VCS staat achtste.

Dat het voor Thor nergens meer om ging, was goed te zien in de eerste twee sets. VCS maakte dankbaar gebruik van de vele service- en aanvalsfouten van de tegenstander. VCS liet zelf weinig liggen, dankzij een stabiele passing en verdediging. Het resultaat was duidelijk: 25-22 en 25-17 voor de ploeg uit Sassenheim.

In de derde en vierde set begon Thor zorgvuldiger te spelen, waardoor VCS moeilijker tot scoren kwam. Vooral de midden- en driemeteraanvaller ontpopten zich tot kwelgeesten voor de blokkering en verdediging van VCS. Na de derde set moest VCS het bovendien doen zonder libero Martijn Boersma, waardoor de stabiliteit in het achterveld afnam. Thor liet zien dat het niet zomaar vierde staat en won set drie en vier met 23-25 en 20-25. De beslissende set was het wederom spannend; Thor trok ternauwernood aan het langste eind: 14-16.

Ondanks het verlies heeft VCS weer belangrijke punten gepakt. Met nog twee wedstrijden te gaan, tegen de nummers 9 en 12, is het team mede afhankelijk van het resultaat van andere teams om handhaving te bewerkstelligen. Een stap in die richting kan zaterdag 8 april gezet worden in Zoetermeer, waar VCS speelt tegen Zovoc.

VCS dames 1 speelde afgelopen donderdag in de Wasbeek tegen de nummer 3 uit de poule, Zovoc dames 2. Het eerste damesteam van Volleybalclub Sassenheim staat zelf comfortabel vijfde in de poule en heeft geen promotiedoelstelling, maar is zeker nog gebrand op punten binnenhalen. Er wordt in de voorbespreking afgesproken vooral in te zetten op maximale servicedruk.

De eerste set pakt dit uitmuntend uit, Sassenheim wint met 25-12. Naast een stabiele servicedruk, vallen ook alle andere puzzelstukjes helemaal op hun plek. De pass wordt goed geleverd en de aanvallers weten zelf overtuigend tot scoren te komen. De trainingen stonden afgelopen week in het teken van de blokkering en werpen deze avond veelvuldig vruchten af. Ook de tweede set wordt overtuigend met 25-14 binnengehaald.

De dames van Zovoc laten de moed echter nog niet zakken en laten zien waarom zij in de top 3 meedraaien. Zovoc loopt in op VCS en als daardoor de durf in de aanval wat afneemt, wint Zovoc met 26-24. Desondanks houdt VCS de moed er goed in, maar trekt ook in de vierde set net aan het kortste eind met 25-22. VCS weet de communicatie onderling de hele wedstrijd door goed te houden en de energie in het team is merkbaar langs de kant. Deze wedstrijd kent een groot aantal lange rally's, waarin beide teams zich niet willen laten kennen en er mooi fanatiek volleybal te zien was voor het publiek. Uiteindelijk beslist spelverdeler Esther van Wieringen met een ijzersterke serviceserie de wedstrijd in het voordeel van VCS (3-2) en wordt de wedstrijd afgerond met 15-1 (!) op het telbord. Donderdag 6 april spelen de dames de volgende wedstrijd, wederom in de Wasbeek, tegen Inter Rijswijk dames 2.

Het eerste herenteam van VCS is nog altijd in een spannende strijd tegen degradatie verwikkeld. Maar liefst vier teams lopen nog het risico om tiende of elfde te worden. Afgelopen vrijdag speelde VCS heren 1 tegen directe concurrent Kalinko heren 3. Diagonaal Jeroen van Schie en libero Martijn Boersma ontbraken, maar VCS wist de schade gelukkig beperkt te houden. Met een 2-3 verlies duurt de strijd voorlopig nog even voort. Een nieuwe kans op punten doet zich donderdag 30 maart voor, dan speelt VCS thuis tegen Thor heren 1 uit Bergambacht.

Het eerste herenteam van VCS heeft een rustweek gehad en de dames maakten zich op voor hun revanche op het team waar ze vorige week thuis tegen speelden: Nesselande dames 2. De ene gewonnen set van vorige week smaakte naar meer en VCS dames 1 ging enthousiast en vol vertrouwen zaterdagmiddag in Zevenhuizen van start. Helaas pakte de wedstrijd niet uit zoals gehoopt.

Nesselande speelde een nog degelijkere wedstrijd dan vorige week. De servicedruk was hoger en ze maakten weinig eigen fouten. Daar stond tegenover de de servicedruk van VCS juist niet helemaal uit de verf kwam. Als de pass wel goed geleverd kon worden, bleek het keer op keer bijzonder lastig om tot scoren te komen. In de eerste instantie leverden prikballen in het midden Sassenheim nog wat punten op, maar ook die werden gaandeweg de wedstrijd steeds beter verdedigd. Tel daar een goed blok van Nesselande bij op en het steeds verder wegzakkende vertrouwen aan de kant van VCS, dan kom je uit op een 4-0 verlies. Het lukte alle vier de sets ook niet om boven de 20 punten uit te komen, iets dat dames 1 VCS niet vaak gebeurt.  

Dat dit de eerste met 4-0 verloren wedstrijd dit seizoen is, relativeert weer enigszins. Volgend week nieuwe kansen, dan wordt er weer op zaterdag in Den Haag uit gespeeld tegen de nummer 2 (Kalinko dames 1). VCS heren 1  hoopt aanstaande donderdag weer wat punten binnen te halen in de thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk.

Pagina 3 van 64

Subcategorieën

Go to top