Nieuwsbericht

 

 

Wie van de mini's en jeugd gaan er mee? opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (ook voor jeugleden)

Het vorige wedstrijdverslag (Leython DC MA 1 – VCS MA 1) eindigde met de zin “Nog zo’n wedstrijd thuis tegen GSC, 30 maart en uit tegen Haaglanden, 1 april en dan ……. afwachten tot 22 april of niet??” Inmiddels is duidelijk dat afwachten niet meer hoeft want de meiden en coach hebben het kampioenschap als waardig kampioen binnengehaald!

Het begon donderdagavond 30 maart thuis tegen GSC. Natuurlijk had VCS als doel om de maximale vier punten te halen. Maar er werd ook gerekend, omdat GSC in deze competitie heeft laten zien goed  te kunnen volleyballen, twee punten moesten we halen, wilden we het in eigen hand houden. De laatste benodigde vier punten moesten dan zeker mogelijk zijn tegen Haaglanden die de laatste plaats in de ranglijst inneemt. Helaas was Henrike door haar enkel gegaan op de training en kon niet meespelen, maar zat als supporter/”hulp” coach op de bank. Gelukkig wilde Nathanya meespelen zodat er zeven speelsters waren.

Bij het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk dat de meiden voor de volle vier punten gingen. De servicedruk van VCS zorgde ervoor dat GSC moeite had met het opzetten van een aanval. Dit lukte bij VCS prima waardoor ze punten scoorden. Maar GSC bleef ook scoren en het bleef tot aan het eind spannend. Maar het constante spel van VCS zorgde er uiteindelijk voor dat met de setstanden: 25-22; 25-20; 25-21 en 25-20 de vier punten binnengehaald werden. Het was gewoon een topwedstrijd! Eén ouder bedacht dat ze zaterdag alvast wel taart mee kon nemen, omdat de dames toch zeker wel kampioen zouden worden. Maar bijgeloof (bij deze ouder) nam de overhand, zodat er toch zonder taart afgereisd werd naar Voorburg.

Zaterdag 1 april was er dus de mogelijkheid om bij Haaglanden kampioen te worden. Helaas kon Britt er niet bij zijn en Henrike nog niet spelen, maar wel aanmoedigen. Nathanya was weer bereid om mee te spelen ondanks dat ze eerst met haar eigen team moest spelen en ook Nynke wilde meedoen zodat er toch weer zeven speelsters waren. Iedereen had wel één of meerdere supporters opgetrommeld, zelfs voor coach Nanke was een supporter meegegaan. De ouders die er niet bij konden zijn werden via de app op de hoogte gehouden.

De eerste set begint met een prima punt, goede pass van Nathanya, set up van Noëlle en keiharde smash van Yara, 0-1. Gevolgd door een ace van Noëlle en twee mooie punten van Eveline, dit brengt VCS al direct op een voorsprong. Nathanya reageert alert bij het net, 5-8. Een sterke servicebeurt van Tara en Vera (twee aces), waarbij het Haaglanden niet lukt om goed te passen en VCS makkelijk punten kan maken, brengt de stand op 8-23. VCS wint deze set, 9-25. Via de app werd de stand, voor de niet aanwezige ouders, iets aangepast in het nadeel van VCS om het extra spannend te houden op deze zaterdag 1 april.

Ook de tweede set gaat VCS voortvarend van start. Scherpe services, prima passes en perfecte set-ups leiden tot mooie punten. De meiden spelen goed en met een grote smile op de gezichten spelen ze deze set uit, 15-25. Yes, kampioen. Ook nu wordt de stand via de app weer iets aangepast in het nadeel van VCS. Maar al snel wordt er ook een foto gedeeld met de juichende meiden en blijkt dat de 1 april grap geslaagd is. Uit privacyoverwegingen zal ik de reacties in de app niet vermelden.

De derde set begint goed met een sterke servicebeurt van Yara en een mooie 3-meteraanval. Een goede service van Nynke, 5-9. Doordat de meiden al een beetje feest aan het vieren zijn, worden er foutjes gemaakt en komt Haaglanden terug tot drie punten, 8-11. Maar Noëlle zorgt er met haar mooie set-ups, doortikballen en service voor dat VCS weer kan uitlopen, 9-18. Eveline en Tara plaatsen de ballen mooi in de open ruimtes bij Haaglanden, 14-21. Prima passes van Nynke en een mooi punt van Vera zorgen voor een setstand van 17-25.

In de beginfase van de vierde set lijkt de concentratie bij de meiden steeds meer weg te ebben. Haaglanden profiteert hiervan en de stand gaat gelijk op tot 8-8. Dan herpakt VCS zich en wint de vierde set met 12-25.

Direct na afloop van de wedstrijd werden de meiden gehuldigd door het bestuur van VCS (dankjewel mijnheer van der Meer, supporter van Nanke!) echt super geregeld (ook Erik en Bas bedankt)! Ze kregen hun verdiende medaille, bloemen (ook voor Nathanya en Nynke) en een waardering van de bond. De champagne werd na het douchen gedronken in de kantine met toch nog iets lekkers erbij. 

 

Donderdag 30 maart stond de thuiswedstrijd tegen Croonenburg JC1 op de agenda. Ik hoef jullie niet te vertellen dat de jongens en meiden van VCS JC1 het uitstekend doen in de competitie. Een team waar hard gewerkt wordt, plezier hoog in het vaandel staat, maar vooral de teambeleving een grote rol speelt, ook als het even wat moeilijker gaat in een set. De eerste set is daar een voorbeeld van.

Bas begint in de wissel en het gaat voor beide teams gelijk op, 4-4. VCS kan de voorsprong uitbreiden naar 12-8 voor en loopt even later uit naar 15-9. Maar Croonenburg blijft ook in de aanval en kan inlopen naar 17-16 en coach Erik moet een Time-out aanvragen bij een lichte achterstand van 17-19. De koppies staan weer op scherp maar ook  de team spirit zorgt dat ze gelijk komen op 22-22. Het is nu Croonenburg die een time-out moet aanvragen, maar VCS zet druk en laat deze set met 25-23 de boeken ingaan.

De tweede set begint Lina in de wissel en ook deze set gaat gelijk op, 3-3. Maar VCS komt op voorsprong en Bas slaat de eerste Ace van de wedstrijd bij een stand van 8-3. De coach van Croonenburg kan door een time-out, de spelers weer oppeppen en zij lopen weer in naar 11-11, maar dat laat VCS niet weer gebeuren want door hard werken komen ze weer op voorsprong van 20-16. Het is Simone die een Ace slaat bij 24-18 en deze set gaat met 25-19 de pocket in. 

In de derde set begint Wies in de wissel, VCS laat deze set zien,  dat er niet met hen te sollen is, ze slijpen de vlijmscherpe messen, door uitstekend te serveren en sterk teamwork komen ze snel op 10-2 voor en even later is de stand 17-9. Ook de Time-out van Croonenburg kan deze machine niet meer stoppen. VCS wint deze set met 25-12. Dit smaakt naar meer !

De vierde set begint Christine in de wissel. Het is VCS die wederom laat zien dat ze de sterkste zijn, ze komen snel op 9-4 voor en lopen daarna verder uit naar 20-11. De twee time-outs van Croonenburg kan het  tij niet keren en deze zet heeft VCS met 25-14 in de broekzak.

De eerste twee sets waren lastig, maar wat blijven de jongens en meiden rustig en gefocust. Het leuke nieuws is dat er volgende week nog 1 set gepakt moet worden en dan  kunnen ze een feestje gaan bouwen. Wordt vervolgd !! 

Pagina 2 van 64

Subcategorieën

Go to top