Nieuwsbericht

Het zag er somber uit voor de geplande vrijwilligers-barbecue...de hele dag kwam het hemelwater met bakken uit de lucht zaterdag 5 juli. Maar de weergoden bleken VSC gunstig gezind! Tegen het eind van de middag werd het droog en brak een voorzichtig zonnetje door. Voldoende goede omstandigheden voor een barbecue als dank voor alle VCS-ers die dit jaar weer iets vrijwillig hebben gedaan voor de vereniging. En gelukkig zijn er een heleboel leden die dat doen, dus de opkomst was gezellig. Zo'n 40 man heeft genoten van het lekkere vlees en de broodjes en salades er omheen. De ouderen hebben zich vermaakt met een drankje erbij en een babbeltje, de wat jongere bezoekers hebben zich kunnen uitleven op het grasveld. Nadat alle buiken ruimschoots gevuld waren, is in een gezamenlijke inspanning alles vlot uitgeruimd. Rond negenen begonnen namelijk de meeste mensen toch al wat onrustig te worden met het oog op de voetbalwedstrijd om 22.00 uur. Met een flinke bodem heeft iedereen die avond op verschillende locaties onze jongens de halve finale zien bereiken. We konden het kampioenschap al ruiken! Helaas bleek de regenbui die tijdens de verlenging weer losbarstte een voorteken te zijn van het naderende onheil. Qua voetbal dan. Wat betreft het volleybal genieten we gewoon nog éven van de zomerstop, om er vanaf eind augustus weer met z'n allen een nieuw topseizoen van te maken!

Vrijdagmiddag 13 juni was het eindelijk zo ver, de mini's van VCS stonden te popelen om op kamp te gaan. Nadat alle kinderen, bagage en de boodschappen (welke werden gesponsord door Albert Heijn) waren ingeladen gingen we op weg naar Bentveld. Op het scoutingterrein 'het Naaldenveld' mochten we met behulp van ouders in het bos de tenten opzetten. Een hels karwei, maar de inspanning was zeker de moeite waard! 's Avonds werd het dierengeluidenspel gespeeld en daarna was het tijd voor een gezellig kampvuur. De kinderen gingen naar bed en het bleef nog even rumoerig in sommige tenten...

De volgende ochtend was het weer vroeg tijd om uit de slaapzak te komen en een lekker ontbijtje te nuttigen. Deze energie hadden de kinderen (en leiding) ook hard nodig, er stond een drukke dag op het programma! De jongste VCS'ers werden door ouders gebracht om een dagje kamp mee te maken.Met dank aan Deutekom advies kregen de kinderen allemaal een mooi kampshirt. Na een intensieve dag hadden de volleyballers wel een lekkere barbecue verdiend en werd het avondprogramma voorbereid. De kinderen hebben door het bos gerend op zoek naar de vlag en mochten daarna lekker gaan zitten bij het kampvuur voor een spannend verhaal over 'de witte hand'. Met een flink verhoogde hartslag gingen we daarna het bos in voor een speurtocht, op zoek naar witte handjes. Tot grote schrik liepen daar enge figuren (trainers), welke de hartslag nog eens verder opvoerden. Gelukkig kon iedereen daarna weer ontspannen en napraten bij het kampvuur. Langzaam druppelden de kinderen vanzelf de tenten in en werd het vuur gedoofd.

De volgende ochtend na het ontbijt gingen de kinderen paaltjesvoetballen en de trainers opruimen. Om 11 uur stonden de ouders klaar om alle spullen in te laden en vertrokken we weer richting Sassenheim. Het was een geslaagd weekend waar we met z'n allen van hebben genoten!

Pagina 64 van 64

Subcategorieën

Go to top