Nieuwsbericht

Donderdag 9 februari stond voor de JC1 van VCS de vierde wedstrijd van de tweede helft van het seizoen op het programma. De jongens en meiden hebben de afgelopen wedstrijden  veel sets gepakt en de wedstrijden werden gewonnen met 4-0, 4-0 en 3-1.Vandaag kwam  de JC1 van VCH uit hoofddorp naar de Wasbeek, die hadden twee keer 4-0 gewonnen dus wilde graag met winnende set huiswaarts. Maar VCS is op dreef, dus het zou niet gemakkelijk gaan. 

De eerste set begint Christine in de wissel, deze set gaat gelijk op, het wordt 4-4 en daarna 8-8, het is voor Bas, Teun, Tycho, Wies, Lina en Simone even aftasten. Maar komen op lichte voorsprong en bij een stand van 10-8 voor VCS, vraagt VCH de eerste Time-out aan. Maar Wies profiteert meteen door een punt te pakken met een loeiharde service. De ouders, opa’s/oma’s en broertjes en zusjes op de tribune zien een fantastisch samenspel op het speelveld, er is samenspel en veel inzet bij VCS te zien. Bij een stand van 16-11 vraagt de coach van VCH wederom een time-out aan, maar dat kan de “stoomtrein” niet stoppen en de eerste set overtuigend gewonnen met 25-14.

De tweede set zit Simone even in de wissel, het is Teun die na een smash een punt pakt en zelf mag serveren, 4 spelers hebben de service voor het nakijken. Weer gaat deze set gelijk op van 4-4 naar 7-7. maar weer weet VCS op lichte voorsprong te komen en de stand loopt op naar 14-11. VCS weet door de harde prachtige services punten te pakken, VCH  heeft  grote moeite om de bal te controleren.  Bij een stand van 20-15 voor VCS moet VCH een time-out aanvragen en later bij 23-15 ook. Maar de set gaat wederom naar VCS. 

De derde set gaat Lina in de wissel, deze set gaat  van een leien dakje, Tycho weet met drie mooie services de stand op te laten lopen naar 9-1. Na de time-out van VCH maakt Wies een ace, dus een tweede time-out bij de stand van 14-2 is een feit. Deze set wordt wederom door VCS gewonnen met 25-11.

In de vierde set gaat Tycho in de wissel. VCS komt met 4-0 voor maar VCH kan terugkomen naar 6-5, en gelijk komen bij een stand van 7-7. VCH vraagt een time-out aan bij een stand van 12-7 voor VCS. De voorsprong blijft maar VCH komt steeds dichterbij. Daarom vraagt onze  coach Erik de eerste time-out aan bij een stand van 22-19,VCS houdt het hoofd koel en weet de vierde set ook te pakken met 25-19.  

De 4-0 is meer dan verdiend, de energie spat er van af en wat zijn deze jongens en meiden gegroeid, het is meer dan verdiend dat dit team momenteel  bovenaan staat, het is een genot om naar te kijken.

 

 

Volleybal Doe Dag bij VCS

Alweer een paar weken zijn kinderen van groep 3 en 4 tijdens de gymlessen aan het volleyballen. Volleybal is een teamsport, waar je zowel kracht, snelheid en mooie technieken gebruikt om samen voor elk punt te strijden. De kinderen zijn tijdens de lessen aan de slag gegaan met diverse onderdelen van volleybal. Er is aandacht voor het gooien en vangen van de ballen, maar ook het passen, smashen en het serveren is aan bod gekomen. De lessen worden gegeven door ‘Stichting de Combibrug’ in samenwerking met Volleybalclub Sassenheim (VCS).

Op woensdag 1 maart sluiten wij van 10:00 uur tot 12:00 uur het volleybalproject af met een speciale dag: de Volleybal DOE dag. In de grote zaal van De Wasbeek zal VCS alles uit de kast halen om te laten zien hoe leuk volleybal is. Je kunt niet alleen oefenen wat je hebt geleerd in de gymles tijdens spannende wedstrijdjes, ook zijn er bijzondere materialen uit de volleybalbus. Denk hierbij aan een speciale duikmat, een springkussen waardoor je extra hoog kunt springen bij de aanval en een snelheidsmeter voor je smash. Aanmelden is mogelijk via www.combibrug.nl!

 

Na de misser van vorige week gingen de speelsters van dames 1 er donderdag weer vol goede moed tegenaan tegen VV Haaglanden 2. Helaas nog steeds zonder Esther W., die een nare griep te pakken heeft, maar wel weer met Iris, die vrijwel hersteld is van een enkelblessure. Het team ging van start met Denise, Iris, Nanke, Debbie, Esther S., Jessica en libero Rineke. Na een wat aarzelende opening ging de machine lopen. Er werd goed gepasst en van alle kanten scoorden de aanvallers punten. VV Haaglanden kon nog wel aardig meekomen, maar capituleerde tegen het einde van de set: 25-20.

In de tweede werd de servicedruk verder opgevoerd, waardoor VV Haaglanden niet echt meer aan haar spelletje toekwam. Denise liet nog even zien dat je ook een driemeteraanval kan prikken, Debbie wist keer op keer het gat te vinden op de diagonaal en zo was het vrij snel 25-14. En toen die derde set. Je kan als coach alleen maar waarschuwen: let op, ze komen terug, blijf alert, voer je taken goed uit. Het mocht deze keer niet baten. VV Haaglanden besloot om opeens een stuk moeilijker te gaan serveren en bij VCS liep alles even wat minder goed. Ondanks een aantal wissels ging de set verloren met 18-25.

De wissels bleven staan in de vierde set en VCS nam in het begin telkens een kleine voorsprong. De tegenstander kwam echter iedere keer weer op gelijke hoogte en zo bleef het spannend. Toen het einde van de set naderde, vond Hilde het wel mooi geweest: met een aantal kill blocks beslechtte zij de strijd (25-19). Met 3-1 behaalden de dames dus weer een overtuigende overwinning. Volgende week is de enige echte thuiswedstrijd van coach Jesse, want dan spelen de dames in Utrecht, 20.00 uur in De Galgenwaard. De tegenstander is dan VV Utrecht dames 4.

Pagina 7 van 64

Subcategorieën

Go to top