Nieuwsbericht

Vandaag stond de wedstrijd VCS JC1 tegen Sas’70 in de Wasbeek op het programma. Bij het inspelen waren vrolijke gezichten te bespeuren van beide teams. Plezier is bij volleybal het toverwoord, maar winnen maakt het nog leuker en voor VCS gaan de wedstrijden voor de wind, dus vandaag gingen de jongens en meiden er weer hard aan het werk. 

De eerste set begint Teun in de wissel, deze set gaat gelijk op, de stand van 3-3 gaat naar 8-8. Maar VCS neemt een lichte voorsprong en brengt de stand naar 15-10 en kan deze uitbouwen naar 20-13. De eerste set gaat naar VCS met 25-16.

De Tweede set begint Wies in de wissel. Teun kan de eerste Ace op zijn naam zetten met een service net over het net, maar Sas’70 bouwt een lichte voorsprong op door 4-6 en later 5-9 voor te komen. VCS speelt deze set tegen zichzelf, de services gaan moeilijk en daar worden punten op verloren. Maar VCS weet als team hard terug te vechten en de stand weer gelijk te trekken naar 10-10.

Sas’70 moet bij een achterstand van 12-10 een time-out aanvragen. Maar VCS kan uitlopen tot 18-10. Maar Sas’70 blijft keurig spelen en  komt op 23-18, maar de tweede set blijft in de Wasbeek met 25-21. 

In de derde set gaat Bas in de wissel, ook deze set gaat gelijk op,  Christine kan met een Ace de 4-4 op het scorebord zetten, VCS loopt weer uit naar 10-5, maar Sas’70 laat het er niet bij zitten en zorgt weer voor een gelijke stand van 12-12.  Maar Tycho kan weer een voorsprong brengen met een Ace, en de coach van Sas’70 vraagt een time-out aan, later is het coach Erik die  VCS even scherp moet zetten met een time-out bij een stand van 23-20. Dit pakt goed uit want de set wordt weer gewonnen met 25-21.

In de vierde set gaat Simone in de wissel. Teun kan een Ace maken en VCS loopt uit naar een stand van 6-2. Deze set gaat super goed, iedereen zit er lekker in, de services gaan goed en de flow is weer terug, en dat is te merken aan de stand, die pijlsnel oploopt naar 17-2, door onder andere een Ace van Christine en Wies. Sas’70 probeert het in te lopen maar kan niet voorkomen dat de vierde set door VCS wordt gewonnen met 25-9.

Vanavond is er hard gewerkt, soms loopt een wedstrijd moeizaam en lijkt het niet te lukken, maar door goed coaching van de trainer/coach blijven de jongens en meiden erin geloven, dat ze gewoon bovenhands moeten blijven proberen en positief blijven. De eindstand van 4-0 laat zien dat ze tot veel in staat zijn, complimenten !!

 

 

 

 

Wat is een goede yell? Wat mag wel en niet bij volleybal? En hoe kun je het beste smashen? Als het goed is, kunnen veel jeugdleden van Volleybalclub Sassenheim deze vragen nu beantwoorden. Afgelopen vrijdag gaven de eerste teams van VCS namelijk een clinic aan de jongste volleyballers van de club.

De clinic begon met het aanleren van de yells van heren 1 en dames 1 en die klonken behoorlijk indrukwekkend met al die extra stemmen. Daarna volgde een quiz, met lastige vragen over de spelregels bij volleybal. Toen was het tijd voor het echte werk. Heren 1 en dames 1 speelden, met behulp van een aantal jeugdleden, een spannende wedstrijd, die eindigde in een gelijkspel. De jonge spelers konden direct het goede voorbeeld volgen, want er stond een oefencircuitje klaar, waarbij er onder begeleiding van de eerste teams geoefend kon worden met verschillende volleybalvaardigheden. 

Janneke de Bruin, voorzitter jeugdcommissie: “Het is heel leuk om zowel de jeugd als de senioren zo enthousiast te zien. De eerste teams spelen op donderdagavond om 21.00 uur hun wedstrijden, wat voor veel jeugdleden te laat is. Met deze clinic wilden we als jeugdcommissie de spelers kennis met elkaar laten maken en ze vooral samen laten volleyballen. Aan de vele positieve reacties, ook van de aanwezige ouders, lijkt dat goed te zijn gelukt.” De avond werd afgesloten met een handtekeningensessie en natuurlijk een gezamenlijke foto.

Publiek wordt verwend

De wedstrijd tegen Netwerk MC2 is bij voorbaat al een zekere verliespartij. Tegen deze bijzonder sterke koploper is het zaak om boven jezelf uit te stijgen en kijken of er punten bij elkaar te sprokkelen zijn. Na het debacle van vorige week tegen de anti-volleyballers was het zaak om zich te herpakken.  De start was alweer niet veelbelovend maar direct hierna ging het lopen. Bas hield de dames scherp en wist met de positieve aanmoedigingen mooi volleybal van de dames ten tonele te brengen. Blocks waren ditmaal doeltreffend, Opvangen van de bal en direct opzetten voor een aanval werd uiterst secuur uitgevoerd.  Dat je desondanks punten verliest, zegt heel veel over het goede spel van Netwerk. Uiteindelijk gingen de dames met 0-4 onderuit maar dat werd ditmaal van ondergeschikt belang. Het publiek kreeg een fantastische volleybal avond voorgeschoteld. Uiteindelijk waren het onnodige fouten die fataal zouden worden, maar ondanks dat was er alleen maar lof voor de dames. Geweldige rally’s, een zeer positief ingesteld spel en beleving gaf deze avond een bijzondere glans. Kan je tevreden zijn als je met 0-4 van het veld afloopt?? Ja, dat is vanavond door onze dames bewezen. Nu deze Flow vast zien te houden en dan komen de punten vanzelf.

Forca MC1

Setstanden : 1ste set 16-25,  2de set 14-25,  3de set 20-25,  4de set 22-25

 

Pagina 5 van 64

Subcategorieën

Go to top