Meisjes A1

 

Teamindeling

Amber van Klaveren
Britt Wesseling
Eveline de Jong
Henrike de Muinck
Noelle Kraamwinkel
Tara van Kampen
Yara van Doorn
Vera Sjardijn

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 18:00-19:30 De Wasbeek Nanke van der Meer
zaterdag 10:00-12:00 Clustergebouw Sebastien De Paula

 Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Meisjes A1

 

 

Na de goede overwinning op rivaal RVV stond vandaag de uitwedstrijd tegen het Haagse Kalinko  op het programma. Aanvankelijk zou de wedstrijd aan de Gaslaan plaatsvinden, maar op het laatst was toch besloten deze locatie te verruilen voor de Houtrusthallen aan de Laan van Poot.

VCS begon zeer explosief en gaf flink gas: 0-8 onder andere door een goede service beurt van Henrike. Kalinko herpakte zich goed en kwam op 19-18. Op de tribune voelde we weer een bloedstollend slot aankomen. Tijd om de trukendoos weer open te trekken. Yara erin met een goed lobje: 21-21. Christel terug het veld in met een smash en direct: 23-23. Maar helaas 25-23 verlies.

Tweede set: tot 10-7 achter, time out voor VCS. Terug naar 10-10 door een geplaatste bal van Marleen.  VCS wist echter geen raad met het spel van Kalinko. Met veel smashes werd de defensie van VCS danig op de proef gesteld, 24-13 achter. Even wakkerde het vuur nog aan,  een mooie smash van Karlijn: 24-18, maar het was te laat, 25-18 verlies.

De derde set leek een kopie van de tweede.  Maar stond VCS wel goed opgesteld? De scheidsrechter verliet zijn stoel, bestudeerde de boekhouding aan de wedstrijdtafel, voerde wat  overleg en stelde vragen en kwam uiteindelijk na een lang intermezzo tot de conclusie dat VCS verkeerd stond opgesteld, gevolg 11-8 achter. Een comeback tot 22-22 mocht helaas niet baten en met 25-22 stonden we weer met lege handen.

Set 4: 0-4, door stabiel spel van Vera en Pien.  Een verdere uitloop naar 2-7 en 9-12 door een smash van Amber. Maar daar kwam de stoomtrein van Kalinko weer op dreef. Het spel ging over en weer. Ook Noëlle vocht had om minimaal de eer te redden.  14-14, 16-18 voor. Time out aangevraagd door Kalinko met direct een wissel. Een sprong-service kanon werd ingebracht en VCS aanschouwde dit met (te veel) ontzag. Helaas, 25-19 verlies als resultaat.

Conclusie: over het algemeen zeer verzorgd spel door VCS, maar zijn onze meiden soms niet een beetje te lief voor de tegenstanders, is de vraag die bovenkwam?  Maar goed, een groeibriljant moet  altijd nog een beetje bijgeslepen worden alvorens deze helemaal mooi kan schitteren. Trainer/coach Erik werkt hier elke week hard aan samen met de enthousiaste meiden.

 

Verslag A: VCS MB 1 – RVV MB 1

Op 30-10-2014 begon voor VCS MB 1 de tweede seizoenshelft. Na de opgedane ervaringen in de eerste seizoenshelft, waarbij duidelijk progressie was geboekt, keken de meiden reikhalzend uit naar de tweede confrontatie met RVV. Een derby derhalve, dus altijd beladen. Zeker als coach Erik ook  nog eens in het eerste heren team van RVV speelt. Hoe de wedstrijd verliep kunnen jullie in onderstaand verslag lezen (deel A). Mochten jullie meer prijs stellen op een beknopte weergave lees dan Verslag deel B. Hierin wordt een deel van het WhasApp gedeelte van “VCS MB1 ouders” weergeven. Deze groeps app wordt namelijk ook intensief gebruikt tijdens de wedstrijden om de thuisblijvers (die er amper zijn overigens) op de hoogte te houden van het verloop van de wedstrijd. Om de privacy enigszins te waarborgen zijn wel de namen weggelaten. 

Zoals gezegd een derby, waarbij een vuiltje uit het verleden (3-2 verlies in de uitwedstrijd) weggewerkt moest worden. De meiden begonnen gretig en liepen uit naar een 7-5 voorsprong o.a. door een mooi blok van Vera en gedegen spel van Henrike.  RVV kwam echter goed terug en bij 14-16 achterstand moest Erik zijn eerste tactische wissel toepassen door Yara in te brengen  om het tij te keren. Het gevolg: 20-21, 22-22, 22-24 oei, oei, oei, 24-24, 24-25, 25-26 slik, 27-27 en uiteindelijk 29-27!!! Het scenario voor deze set leek door Hitchcock geschreven te zijn (meiden, vraag maar aan je ouders wie dat was). Met grote euforie op het veld en op de tribune niet minder werd deze setwinst begroet.  

Op naar de tweede set. Met 7-2 voorsprong een goed begin. Noëlle was (de gehele wedstrijd overigens) goed op dreef. Toen kwam de klad erin. Weg voorsprong. Erik paste zijn tweede tactische wissel toe en weer met succes. Marleen kwam erin en met een wereldredding werd de 17-20 achterstand omgebogen naar een 21-20 voorsprong. Echter nu ook weer werd het een zenuwslopend slot, waarbij helaas het dubbeltje nu naar de verkeerde kant omviel, 23-25 verlies.

De derde set. Een matig begin: 3-6 achter. Wederom tijd voor een derde tactische wissel. Karlijn erin, die meteen een goed blok zette. De vaart kwam erin en via 16-14 een degelijke set overwinning : 25-18. 

Waar al voor gevreesd werd gebeurde in de vierde set. Vermoeidheid, gelatenheid en pech brachten een 18-25 stand op het bord. Een vijfde set (was weer) noodzakelijk. 

Onder andere door smashes  van Amber, Christel en Pien werd het 5-5. Er was sprake van compleet evenwicht, waarbij VCS en RVV door middel van lange rally’s voor elk punt vochten. Bij de wisseling van de speelhelft stond het 8-6 voor VCS. Zouden ze het volhouden……...

10-9, 13-9, 14-9, 14-10, 14-11, 14-12, nee toch, niet weer die ondraaglijke spanning,  RVV kwam namelijk helemaal terug in de wedstrijd. Hoogste tijd voor een time-out. De scheidsrechter benutte dit moment om van de stoel te komen en het wedstrijdformulier goed te bestuderen. Op het moment dat RVV serveerde greep ze in en kende het punt aan VCS toe, 15-12 einde wedstrijd! RVV had niet gedraaid en stond niet goed opgesteld. Een kleine anti climax natuurlijk om op deze wijze de wedstrijd te beëindigen. Maar die duurde slechts een halve seconde. Een explosie van vreugde op het veld. Op de tribune vroegen de zeer sportieve meegereisde RVV supporters of het hart van de verslaggever het  onderhand niet begaf. Ook zij hadden genoten van een spannende wedstrijd en gaven ruiterlijk toe dat de overwinning van VCS verdiend was. Een mooier compliment kan je bijna niet krijgen. Coach Erik bleef natuurlijk wel kritisch door te zeggen dat er tijdens de vorige twee wedstrijden beter gespeeld was, maar het zoet van de overwinning in een derby vergoedde alles.

 

Verslag B: VCS MB1 – RVV MB1 (gedeelte WhatsApp VCS MB1 ouders)

 

20:03 Eerste set gewonnen! Thriller

20:10 Te gek

20:27 2e nipt verloren 23-25

20:50 25-18 gewonnen

20:50 Top

20:51 Goed hè

20:12 25-18 verlies

21:27 Tuurlijk, weer die 5e set. Juichen jullie al een beetje

21:27 En?

21:28 15-12 gewonnen

21:28 Jaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! Kanjers

21:29 Helemaal super

21:32 Wat een enorme toppers!

22:00 Leuke wedstrijd! Erg aan elkaar gewaagd

 

 

Na een week herfstvakantie stond de wedstrijd tegen VCH MB1 uit Hoofddorp op het programma. Ondanks deze vakantie hebben de meiden gewoon door kunnen trainen door de inzet van Janneke (dinsdag) en Martijn (woensdag). Beide trainers bedankt! Of dit de reden was voor wederom een goede wedstrijd of dat het onderschatting was van VCS door de VCH meiden, die tweede staan/stonden, zullen we nooit weten. Feit is dat dit pas de tweede wedstrijd was waarin met het “nieuwe” systeem werd gespeeld. Erik had vooraf al aangegeven dat deze wedstrijd en de vorige wedstrijd tegen Dinto wedstrijden zouden zijn, waarin het oefenen van het nieuwe systeem uitgangspunt was, zodat iedereen haar plek zou kunnen vinden.

Door motivatie en gedrevenheid van de VCS dames wordt het systeem snel opgepikt en hebben ze deze wedstrijd weer laten zien dat ze met enorme stappen vooruit gaan. Twee punten gewonnen deze wedstrijd, ondanks het verlies van 3-2.

Maar ook winst was mogelijk, zal uit het onderstaande wedstrijdverslag blijken, dat door de spannende wedstrijd redelijk summier is omdat de verslaggeefster door de spanning af en toe vergat aantekeningen te maken…

De eerste set werd begonnen met 3-3. VCH liep daarna uit tot 9-3. Een time out van Erik waardoor VCS zich herstelde door een goede service van Christel, een slimme bal van Pien en een fantastisch blok van Vera leidde tot een stand van 14-14. Daarna vond VCH het even genoeg en liep uit naar 20-15. Onder andere een mooie aanval van Amber, beheerst spel van Noëlle en een service ace van Karlijn brachten de stand op 21-19. VCH won deze set met 25-21. Als….de service beter was gegaan dan…..

Niet op de stand letten, maar gewoon je eigen spel spelen geeft Erik de meiden mee als opdracht. Voor het publiek werd dat deze tweede set makkelijk gemaakt, want het scorebord was voor ons nauwelijks zichtbaar, wat het dus extra spannend maakte, omdat de stand gelijk op ging. Na 3-0 zorgde een blok van Henrike voor het eerste VCS punt in deze tweede set. Een keurige, rustige servicebeurt van Marleen zorgde voor een voorsprong van 6-11. Ook Yara pikte hier een puntje mee door een slimme bal. Het werd zelfs 12-17 en 18-24. Afmaken deze set zou je denken en hopen, maar VCH kwam terug tot 24-24. Uiteindelijk pakte VCS deze set, dik verdiend, met 27-29!

Dit smaakt naar meer moeten de meiden hebben gedacht, want de derde set werd met mooie rally’s van beide kanten gewonnen door VCS met 18-25.

De vierde set was leuk om te zien. In het begin stond VCS nog even voor met 2-5, maar daarna kwam VCS steeds niet verder dan een verschil van 5 punten. De setstand was 25-18.

De vijfde set begonnen we met een voorsprong van 1-3 en de hoop dat VCS deze wedstrijd zou winnen. Maar door een effectieve servicebeurt van een VCH dame werd het 8-3 en eindigde deze set uiteindelijk  in15-7.

 

Vanavond stond voor MB1 een thuiswedstrijd op het programma, tegen Kalinko uit Scheveningen/Den-Haag.  Dit MB1 team speelt de afgelopen 3 jaar met elkaar, en is volgens de meegebrachte supporters, gebrand te promoveren naar de topklasse het volgende seizoen.
Voor het team van VCS is deze wens natuurlijk ook groot, en dus waren alle speelsters weer keurig op tijd aanwezig, en zagen we Karlijn in de laatste set, ondanks haar herstel van een blessure,  strijdlustig meespelen.

Om 19.30 uur valt op, dat voor Kalinko de nieuwe regels nog een beetje onwennig zijn, na het inspelen, staat het VCS team geduldig klaar bij het net, om handen te schudden, en elkaar een fijne wedstrijd te wensen.
Amber mag de eerste set beginnen, en ondanks de lange rally’s die direct ontstaan, wordt het snel  duidelijk dat het een zware wedstrijd gaat worden voor VCS, tegen deze pittige tegenstanders.
De stand komt na het eerste kwartier spelen, op 7-1 tegen VCS te staan.
Henrike start dapper na een eerste time-out, met een harde service, en weet 3 punten achter elkaar te scoren. Pien grijpt meerdere momenten aan, om mooie prikballen te plaatsen.
Er wordt 3 keer gewisseld op cruciale momenten, maar de eerste set gaat ondanks dat, verloren met 25/15. 

De 2e set begint goed, al snel zijn de eerste punten binnen, maar zodra Kalinko de service overneemt ontstaat een gelijke stand van 4-4. Vera laat een mooie blok zien en Pien zet de aanval meerdere keren in.Bemoedigende woorden van Erik zijn nodig tijdens een time-out bij een stand van 18-13 voor Kalinko.Amber zet de aanval opnieuw in, de meiden van VCS geven zich niet makkelijk gewonnen, en dus eindigt deze set met 25/21 voor Kalinko.

De 2 laatste sets waren lastig voor VCS, maar bleven hun vechtersmentaliteit vast houden.Deze kwam vaak aan het einde van de sets naar voren. Kristel en Vera wisten meerdere punten te scoren met mooie prikballen, die grote ergernis opleverde bij de meegebrachte supporters op de tribune.  Noëlle profiteerde, in de laatste set, nog even van de verwarring bij Kalinko, ontstaan na een blok van Amber, en scoort hierdoor 2 punten achter elkaar.Door de soms lange rally’s, goede set-ups, en aanvallen werd het een leuke wedstrijd om naar te kijken, maar bleek Kalinko steeds net te sterk. De laatste 2 sets eindigen in 25-18 en 25-17.Er zit niks anders op, dan de komende weken hard te trainen voor een revanche in Den-Haag.

 

Donderdagavond 25 september speelde MB1 de eerste thuiswedstrijd. Helaas hebben we deze wedstrijd verloren met 1-3. Maar het was weer enorm spannend en een leuke, sportieve wedstrijd waar het publiek van heeft genoten!

De eerste set stonden Amber, Christel, Vera, Noëlle, Henrike en Pien (net terug van 3 uur trainen!) in het veld. Karlijn kon niet meedoen vanwege een blessure, maar zat als een trouwe supporter, in wedstrijdkleding, op de bank. Amber begon met de eerste service en sloeg gelijk een ace! Na een goede service beurt van Pien stond het 9-3. Het werd door creatieve aanvallen zelfs 13-5. Toen was het de beurt aan Zaanstad, die door goede en effectieve services terug kwam tot 14-12, ondanks een time-out van Erik. Het werd zelfs 18-18. Door een goede smash van Noëlle kwam VCS op 21-19. Christel serveerde de set keurig uit: 25-19.

De tweede set kwamen Yara en Marleen in het veld. Het werd 3-6 door een prachtige ace van Christel. Door goed volleybal werd het 11-9, waarbij het 9e punt gemaakt werd door een mooi blok van Vera en Marleen sterk speelde aan het net. Zaanstad nam een time out en kwam daarna terug tot 11-11. Wederom een blok van Vera zorgde voor 14-11. Toen begon VCS heel voorzichtig te volleyballen en werd het 17-17. Een tactische wissel om gebruik te kunnen maken van de servicekwaliteiten van Amber had helaas niet het gewenste resultaat. Deze set eindigde in 22-25.

In de derde set stond het al snel 0-4. Maar VCS kwam knap terug tot 6-11, mede door een mooie actie van Yara die na een duik de eerste bal kon spelen en zo snel weer opstond dat ze met de derde bal een punt maakte. Ondanks een time out verliep deze set slecht en eindigde in 13-25.

Zo begonnen de meiden na 1 ½ uur volleybal aan de vierde set. Het werd 4-1 door een aanval die mooi afgemaakt werd door Henrike. Goed opgebouwde aanvallen afgewisseld met fouten en moeilijke ballen zorgde voor een stand van 16-12. Beide teams knokten voor elk punt waardoor het tot 23-23 gelijk op ging. Uiteindelijk waren de meiden van Zaanstad net iets feller en wonnen ze deze set met 23-25.

Pagina 8 van 9

Go to top