Meisjes A1

 

Teamindeling

Amber van Klaveren
Britt Wesseling
Eveline de Jong
Henrike de Muinck
Noelle Kraamwinkel
Tara van Kampen
Yara van Doorn
Vera Sjardijn

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 18:00-19:30 De Wasbeek Nanke van der Meer
zaterdag 10:00-12:00 Clustergebouw Sebastien De Paula

 Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Meisjes A1

 

Donderdag 15 januari speelde de MB 1 een thuiswedstrijd tegen Thor MB 1. Zij speelden het eerste deel van de competitie 1e klasse en zijn op een tweede plaats geëindigd, waardoor ze zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse. Uit de huidige stand blijkt dat, onze Katwijkse concurrent, RVV MB 1 met 4-0 van Thor heeft gewonnen. 

Na een goede warming up waren de meiden van VCS er klaar voor. Helaas nog zonder Karlijn en Amber op de bank met een zwaar gekneusde duim. Pien en Vera zijn gelukkig weer beter.

De eerste set begon heel voorzichtig van beide kanten, keurig, geconcentreerd volleybal, wat leidde tot lange rally’s en waarbij het wachten was op degene die als eerste een fout maakte. Zo ging het gelijk op tot 3-3. Daarna begon VCS aan te vallen! Gelukkig maar anders zou het wel een hele lange wedstrijd worden! Een harde service van Christel kon Thor niet verwerken 4-3. Een smash van Pien en mooie servicebeurt van Vera zorgden voor een aantal punten. Maar het lukte niet om echt afstand te nemen. Erik besloot een time out te nemen bij 13-10 om te proberen de meiden feller te laten spelen. Dit had effect want er volgde direct een felle smash van Noëlle, na een goede set up van Henrike! Tot 18-14 waren het vooral fouten van Thor die punten voor VCS opleverden. Maar toen was VCS warm gedraaid en leidde een slimme bal van Pien, een goede service van Vera en mooie smashes van Christel tot de set stand 25-15. 

In de tweede set ging VCS goed door met aanvallend spelen. Onder andere een goed blok van Vera en mooie services van Marleen en Yara zorgen voor een stand van 9-5. Thor neemt een time out. VCS gaat daarna rustig door met aanvallen met twee mooie smashes van Vera. Vervolgens wordt  een goede pass van Yara, gevolgd door een prima set up van Noëlle, door Christel afgemaakt en is het 13-8. Een tipbal en goede servicebeurt van Pien leiden tot 18-9. VCS blijft gaan voor elke bal en wint deze set met 25-13.

De derde set komt VCS op achterstand 1-4. De coach van Thor moedigt zijn team aan om dit vol te houden. Maar VCS laat zich niet kennen en knokt zich terug tot 7-7. Het wordt 10-7 en Thor neemt een time-out. Maar VCS geeft de voorsprong niet meer uit handen. Een goede servicebeurt van Marleen en prima set-ups van Henrike worden omgezet in effectieve aanvallen. Een lange rally wordt mooi afgerond door een smash van Pien, 16-11. Thor neemt een time-out. Hierna smasht Yara de bal naar 23-15. De set wordt gewonnen met 25-17! We staan 3-0 voor……

De vierde set begint met een ace van Noëlle! Ondanks dat VCS sterker is blijft het verschil klein tot 8-6. Maar alle meiden laten mooie acties zien, waarvan het publiek ontspannen kan genieten: prikbal van Noëlle, mooie aanvallen van Henrike (waarbij 3 maal is scheepsrecht leidde tot een punt), “duikreddingen” van Yara, blok van Vera, achterstevoren spelen van Christel (hele mooie bal en punt) en stabiele services van Marleen. Dit alles leidt dan ook tot een mooie setstand van 25-13! Yes….. 4-0 winst.

Meiden en coach gefeliciteerd met deze mooie overwinning. En ook bedankt namens het publiek voor een ontspannen avond volleybal kijken. Ga zo door.

Donderdagavond 8 januari de eerste wedstrijd in de tweede helft van de competitie voor de meiden van de MB1. DOS MB1 is een nieuw team in deze competitie. Dit team heeft de eerste competitie helft 15 punten gehaald en eindigde als één na laatste. Kortom een serieuze tegenstander voor VCS aan het begin van het nieuwe jaar.

Voor aanvang van de wedstrijd blijkt dat Pien en Vera ziek zijn. Karlijn is nog steeds geblesseerd, maar gelukkig kan Britt mee doen. 

De eerste set begint goed, een mooi cross geslagen bal van Amber, een effectieve service van Christel en een goed blok van Henrike zorgen voor een stand van 8-9 op het scorebord . Amber brengt de stand nog op 9-11 en Christel zorgt met een prima middenaanval nog voor 10-16, maar daarna bepaalt DOS de wedstrijd en ontbreekt de scherpte bij VCS. Deze set eindigt in 12-25. 

De tweede set duurt het even voor de meiden in hun spel komen, hierbij opgeteld een aantal “geluksballen” voor DOS en het staat 2-11! Tijd voor een time out van Erik. VCS scoort direct hierna 3-11. En een goede servicebeurt van Noëlle en een geplaatste bal van Amber zorgen voor een stand van 8-13. VCS gaat goed door en van een 11-18 achterstand komen de meiden terug tot 17-20. Een goede servicebeurt van Britt, een mooie smash van Noëlle en een geplaatste bal van Marleen mooi achter in het hoekje brengen ons op een 22-21 voorsprong. Een time out van DOS helpt niet. VCS gaat door met scoren, een prachtig blok van Henrike en een mooie smash van Amber zorgen voor 24-22. DOS neemt weer een time out! Dit heeft geen effect want we winnen deze set met 25-22.

De derde set laat VCS zien dat ze in deze competitie thuis horen. Door goed volleybal, waarbij iedereen voor elke bal gaat, ontstaan er mooi rally’s die goed afgemaakt worden door smashes, slimme ballen en bloks. DOS neemt een time out bij  20-11, maar daarna gaat VCS rustig door met scoren. Een hele goede service van Amber zorgt voor 24-12. En we winnen met 25-14.

De vierde set staat het al snel 1-8! Tijd voor een time out van Erik. Daarna komen we teug in de wedstrijd door onder andere door een goede service beurt van Britt, 7-12. Toch blijven de meiden achter de feiten aanlopen ondanks een mooie smash van Marleen en Amber, een stabiele servicebeurt van Noëlle en mooie smashes van Christel. Een time out van Erik mag niet meer baten. DOS wint met 17-25.

De gevreesde vijfde set……. DOS is vanaf de eerste bal fanatieker. VCS kan hier weinig tegen in brengen, ondanks een aantal mooi scores. Waardoor deze set eindigt in 7-15. Helaas…….

 

Donderdag 11 december speelden we de laatste wedstrijd van de eerste competitie helft. De stand is duidelijk. VCS is de hekkensluiter van deze halve  competitie. Dinto is kampioen, ze hebben bijna alle wedstrijden gewonnen met 4-0 in sets. Alleen VCS is er in geslaagd om 1 set te winnen! En de tegenstander van donderdag, VCH, staat stevig op de tweede plaats. Dat betekent dat er weer flink strijd geleverd moet gaan worden. Inmiddels weten we dat de meiden dat kunnen, dus het belooft weer een mooie wedstrijd te worden.

Helaas kon Noëlle er niet bij zijn en is Karlijn nog geblesseerd, dat betekent één wissel, dachten we tot de middag voor de wedstrijd. Toen bleek dat ook Pien niet mee kon doen wegens ziekte. Dan blijven er nog zes over. Gelukkig wilde de MB2, die zelf ook moest spelen, Britt “afstaan” aan de MB1. 

De eerste set speelde VCS sterk. Vanaf het begin werd er sterk aangevallen zowel door VCH  als VCS, wat mooie rally’s opleverde. Christel maakte een aantal mooie punten door harde smashes door het midden, waardoor het 7-7 werd. Hierna speelde VCS een paar slordige ballen, waardoor VCH op 9-13 kwam. Een slimme bal van Amber, een goede servicebeurt van Henrike en goede passes van Yara brachten de stand op 15-16. Het werd 16-16 door geconcentreerd spel gecombineerd met “gaan voor elke bal”, wat mooi afgerond werd door een slimme bal van Yara. Leuk om te zien voor het publiek. “Het gat” in het midden van het veld bij VCS werd goed benut door VCH, waardoor het 17-18 werd. Maar door een stabiele servicebeurt van Marleen nam VCS een mooie voorsprong van 23-21. Helaas lukte het niet, ondanks een time-out, om deze voorsprong vast te houden en won VCH met 23-25. 

De tweede set begon VCS geweldig. Goede services van Henrike zorgde voor  2-0. Vervolgens begon Amber met haar geweldige servicebeurt en stond het 7-2! De coach van VCH probeerde het tij te keren door een time out en een wissel. Dit lijkt weinig effect te hebben want Vera scoorde door een smash en een ace 9-2. Tot 20-16 houdt VCS steeds 4 punten voorsprong door ander andere smashes van Christel en Vera en een mooi blok van Marleen en Vera. Helaas lukt het VCH toch terug te komen tot 21-21 en verliest VCS deze set met 22-25. Ze hadden het verdiend om deze twee sets te winnen door het mooie volleybal en de enorme inzet, maar ja daar krijg je helaas geen punten voor.

De derde set werd weer goed begonnen. Tot 6-6 lukte het VCS om bij te blijven. Daarna begon de vermoeidheid een rol te spelen. Er werden fouten gemaakt en de ballen werden “te makkelijk” over het net gespeeld, waardoor het voor VCH te makkelijk werd gemaakt om aan te vallen en te scoren. Een hele slimme bal van Henrike, een smash van Amber en een goed blok van Britt zorgden nog wel voor een aantal punten, maar verlies van deze set was onvermijdelijk: 13-25.

Na deze dip, lieten de meiden zien over veerkracht te beschikken want ze begonnen met grote inzet aan de vierde set. Dit leidde tot mooie rally’s en VCS vocht voor elk punt. Maar het was niet genoeg, VCH was sterker en won met 16-25.

VCS heeft laten zien dat ze beginnen te geloven in hun eigen kunnen. Het systeem begint goed in te slijpen en alle meiden komen met hun specifieke kwaliteiten op de verschillende posities tot hun recht: er staat een echt team! Dat belooft wat voor de tweede helft van de competitie. Als alle “net aan” verloren sets dan worden gewonnen moet een plek bovenaan in de middenmoot van de hoofdklasse zeker haalbaar zijn.

Vrijdagavond 28 november, Voice of Holland kijken, lekker op de bank met wat lekkers erbij.  Nee, vanavond niet want ik ga vroeg naar bed, zegt Yara. Morgen moeten we spelen om 10.00 uur tegen Zaanstad. Dit is de goede sportmentaliteit. 

Terugkijkend op het eerste deel van de competitie in de hoofdklasse van “onze”MB1, kan ik niet anders concluderen dat er een team staat waarin alle meiden deze mentaliteit hebben. Elke week twee of drie keer trainen, een aantal meiden zelfs vier keer en regelmatig een wedstrijd. 

Deze mentaliteit gecombineerd met een enorme inzet, zowel van de meiden als van de coach en verschillende trainers heeft er toe geleid dat “onze” MB 1 enorme sprongen maakt.

Helaas horen hier ook de zogenaamde off days bij. En waar dat dan aan ligt blijft altijd gissen. Als je dan als verslaggeefster zo’n wedstrijd volgt, is het belangrijk om naar de positieve – en verbeterpunten te blijven kijken en hopen dat de meiden zich herpakken om zo’n wedstrijd positief af te sluiten. Dit gebeurde dan ook in de wedstrijd tegen Zaanstad MB 1.

Dit team staat één plaats boven VCS in de ranglijst en heeft totaal 14 punten uit 8 wedstrijden. VCS heeft 9 punten uit 8 wedstrijden. Dus als we 4-0 kunnen winnen staan we in punten gelijk (een team krijgt 5 punten bij 4-0).

Met dit gegeven in het achterhoofd en de goede wedstrijd tegen Dinto nog in het geheugen vertrokken we zaterdagochtend om half negen richting Zaanstad. Nadat de ingang van de sporthal was gevonden en iedereen omgekleed was begon de warming up.

Helaas kon Karlijn niet meedoen vanwege een blessure, maar ze zat op de bank om aan te moedigen, over sportmentaliteit gesproken! Marleen was ook afwezig i.v.m. schoolverplichtingen/ziekte.

Zeven speelsters over, maar gelukkig elke positie goed bezet. De eerste set lijkt het of VCS nog niet wakker is. Slordig en (te) rustig spel zorgen dat Erik bij 8-3 een eerste time out neemt en probeert de meiden wakker te schudden. Dit lijkt te werken want het wordt 13-11door een tipbal en smash van Yara, smashes en geplaatste ballen van Vera en een goede service van Henrike. Tijd voor een time out van Zaanstad. Hierna zijn het, naast een smash van Christel en goede servicebeurt van Amber, vooral  punten die we krijgen door fouten die Zaanstad maakt. Deze set verliezen we dan ook met 25-19.

In de tweede set geeft Erik aan dat het nu tijd wordt om zelf punten te gaan maken! Een goed begin door een service van Noëlle, 0-1. Het lijkt erop dat er meer “pit” in het team komt. Deze set eindigt, door een mooie geplaatste smash van Pien en een laatste smash van Christel in 17-25.

De derde set hebben we gewonnen met 22-25. Kenmerkend voor deze set is dat veel van “onze” punten op het scorebord zijn gekomen door fouten van Zaanstad!

Dus ook in de vierde set gaf Erik de opdracht mee om zelf punten te gaan maken. Off-day of niet feit is dat we eigenlijk in deze set steeds een stapje te laat waren en teveel het koppie lieten hangen, waardoor deze set eindigde in 25-15.

Een vijfde set! Inmiddels was een team van Zaanstad dat na onze wedstrijd moest spelen gearriveerd in de zaal en had een plekje gezocht achter het veld en de helft waar VCS speelde. Ze probeerden middels aanmoedigingen richting het team van Zaanstad en andere acties VCS uit hun spel te halen, maar VCS liet zich niet kennen en leek hierdoor  juist feller te worden. Noëlle serveerde stoïcijns naar een voorsprong van 0-7! Zeven punten door goed opgebouwde en afgeronde aanvallen! Ondanks dat Zaanstad “terug kwam” tot 7-10 speelde VCS deze set keurig uit: 9-15. Dit betekent 2-3 gewonnen en weer drie punten binnengehaald.

Ondanks deze off day hebben de meiden laten zien dat ze zich niet zomaar gewonnen geven en beschikken over een goede sportmentaliteit.

Vrijdagavond 14-11-2014 stond de wedstrijd tegen Dinto op het programma. Als je de statistieken bekijkt, dan zie je al snel dat we met een zeer sterke tegenstander te maken hebben. Die ongeslagen, zonder set tegen, wil promoveren naar de top klasse! Het team bestaat uit 8 lange meiden van 16 jaar.

VCS staat weliswaar vijfde, maar het aantal punten voor geeft aan dat we spannende sets spelen die we net aan verliezen of winnen.

En met de goede uitwedstrijd tegen Dinto nog in het geheugen belooft het een leuke volleybal avond te worden, ondanks het lengte – en leeftijdsverschil (gemiddelde leeftijd VCS 13,5).

De wedstrijd stond gepland voor 20.00 uur. Aangezien vanaf dat tijdstip de zaal pas beschikbaar was om warm te lopen, hadden de meiden eerst een voorbespreking om 19.30 uur. Dat deze bespreking een goede uitwerking heeft zal later in dit verslag blijken.

De eerste set stonden Karlijn, Noëlle, Amber, Marleen, Vera en Yara in de basis. Met nog goede aanvalsters, set-uppers en blokkeerders op de bank, of te wel Pien, Henrike en Christel als wissel, heeft Erik weer de beschikking over een sterk team.

De eerste service van Amber is meteen goed 1-0. Daarna is het Dinto die de score bepaald, waardoor Erik bij 6-11 een time out neemt. Hierna wordt het 8-12 door onder andere een goed blok van Amber en Vera. Een mooi afgeronde aanval door Marleen brengt de stand op 10-13. Opvallend is dat VCS steeds probeert aan te vallen door risico te nemen en met succes! Goede passes van Yara gevolgd door keurig set ups van Noëlle en een enorme inzet leiden tot effectieve aanvallen.

Een smash van Marleen,een mooie smash en service van Karlijn (die de hele wedstrijd super speelde) brengen de stand van 16-22 op het score bord. De meiden laten zien dat ze kunnen volleyballen. Een slimme bal van Vera gevolgd door een blok en weer de vertrouwde service van Amber zorgen voor een stand van 21-24. De coach van Dinto grijpt in met een time out en een effectieve wissel, waardoor Dinto deze set wint met 22-25.

De tweede set begint met dezelfde opstelling als de eerste: “Never change a winning team”. Helaas mocht dit in de tweede set niet baten. Ondanks de grote inzet en ook mooie acties waaronder een ace van Amber, een slimme bal van Karlijn en een blok van Vera en Karlijn wordt het 5-13. Dinto lijkt nu even een maatje te groot en VCS maakt door slordig spel teveel fouten. Tijd voor een time out en wissels. Ondanks  één van de mooie bloks die Christel deze wedstrijd maakt eindigt deze set in 10-25.

De derde set verdient een opsomming van de scores: 3-0, 3-3, 4-3, 5-4, 6-5, 7-5, 9-6, 9-9, 13-9, 13-13, 16-13, 16-14,17-15, 18-15, 19-18, 20-18, 20-19, 20-20, 21-20, 21-21, 22-21, 22-22 ……..

Tot deze stand de hele set voor of gelijk gestaan! Helaas scoort Dinto de laatste 3 punten: 22-25!

Deze scores kwamen onder andere tot stand door: spannende rally’s, een goede servicebeurt van Noëlle, genomen risico’s, waaronder een sprongservice van Pien, een aanval van Christel die via het blok uit ging en prima set ups van Noëlle en Henrike. 

En dan de ongelooflijke vierde set! Deze set ging de stand weer gelijk op. Een goede service van Henrike, slimme bal van Pien en daarbij een goede verdediging bracht een stand van 10-10 op het scorebord. Bij 11-15 nam Erik een time out. Precies op het goede moment, want daarna kwam VCS gelijk 17-17. Erik nam een tactische time out om iedereen nog even op scherp te zetten! VCS ging goed door met aanvallend spel en durfde risico’s te nemen waardoor een achterstand van 21- 24 (!!!!!!!) werd omgezet in voorsprong van 25-24…… Zou het dan toch kunnen, een set pakken tegen Dinto? Het antwoord is JA! Een prachtige laatste rally die door een zeer goede aanval in drieën door Pien werd afgemaakt door een goede smash (waarvan ze later zei dat ze toch wel even twijfelde of ze het risico wel moest nemen) bracht de stand van 26-24 op het scorebord.

De beleving van deze wedstrijd, door ouders, speelsters en coach, is moeilijk weer te geven in dit verslag, maar er is een filmpje in omloop waarop deze beleving te zien en te horen is. 

Pagina 7 van 9

Go to top