Meisjes A1

 

Teamindeling

Amber van Klaveren
Britt Wesseling
Eveline de Jong
Henrike de Muinck
Noelle Kraamwinkel
Tara van Kampen
Yara van Doorn
Vera Sjardijn

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 18:00-19:30 De Wasbeek Nanke van der Meer
zaterdag 10:00-12:00 Clustergebouw Sebastien De Paula

 Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Meisjes A1

 

Na een lange rit, van ruim 1 uur, weten we weer hoe mooi en rustig Nederland is, als je de randstad verlaten hebt. We zien prachtige boerderijen met rieten daken, tussen uitgestrekte weilanden, waar de witte lammetjes huppelen. We zien bruggetjes en veel water, in de vorm van plassen, riviertjes en sloten. Er tussen groepen vogels, die net terug zijn gekeerd, voor de lente. Het zonnetje missen we vandaag wel, het is een grauwe grijze indruk die we krijgen, maar des al niet te min een mooie indruk. In Schoonhoven wacht in ‘de Meent’ de nummer 2 DOS op ons. Eerst even een kopje koffie voor de ouders, in de gezellige kantine, waar we bijkletsen na de voorjaarsvakantie. De uitslag van de thuiswedstrijd tegen DOS weten we nog goed, 3-2 winst voor DOS. Dat ‘we’ er hard tegenaan moeten, staat vast!

Iets na 14.00 uur gaat de wedstrijd van start. Het publiek zit ‘hoog en droog’ op een houten tribune midden in de zaal. Achter ons, op het 2e veld, speelt Dames 2 van DOS tegen Timios. Een zeer uitbundige wedstrijd; waarbij de aanmoedigingen van de dames, na elke punt, luid weerklinken in onze oren. Het volume wordt waarschijnlijk mede veroorzaakt door de weerkaatsing tussen houten vloer, en het lage plafond. Maar de meiden van VCS en DOS laten zich niet afleiden en staan klaar voor de eerste set. Op het reservebankje hebben naast Henrike, Amber en Karlijn plaats genomen. Zich verbijtend, dat ze opnieuw geen klappen kunnen uitdelen in deze wedstrijd. Wat zouden  ze dat toch graag doen, om hun kwaliteiten weer eens te laten zien. De blessures houden ze helaas nog even in de greep. Naast mij, de sportieve vaders, die hun hele zaterdagmiddag in het belang van het team opofferen, om de dames te rijden!

Na de eerste services van Noëlle pakt DOS de beurt gelijk over en start met punten scoren. VCS staat al snel achter met 4-7. Totdat Noëlle en Christel een mooi blok vormen en we weer aan set zijn. We lopen een stukje in naar 7-9, door de servicebeurt van Yara, en een mooie prikbal van Noëlle. Daarna brengt Christel met haar service de stand op 9-9. We zien een mooie aanval van Marleen en komen 12-11 voor te staan. Dat veranderd snel naar 12-14 verlies, tijd voor een time-out. Helaas blijft het tegen zitten, Henrike wordt gewisseld met Yara, die gelijk een mooie aanval inzet. Een goed blok van Vera en Marleen levert weer een punt op, net als de harde servicebeurt van Vera. De meiden lopen weer aardig in 21-22, 22-22, spannend! Een time-out zou kunnen helpen. Christel weet nog een punt te scoren met een laatste prikbal, Henrieke met haar services, maar uiteindelijk verliest VCS deze eerste set met 23-25.

In de 2e set start DOS, met een service die net over het net rolt. Een waardeloze eerste bal en start. Daarna ontstaan er de eerste rally’s, die DOS eindigt door punten te scoren met het gericht plaatsten van de bal. De stand loopt op van 2-5, naar 2-8. Vera zet de aanval in, en wordt beloont met de kans zelf te gaan scoren in haar servicebeurt. VCS loopt in naar 4-8. Daarna neemt DOS weer de overhand, de puntentelling loopt uit naar 9-15. Ondanks punten van Noëlle met haar prikbal en servicebeurt, komen we niet verder dan 12-22. Helaas is de set daarna snel beslist met 12-25.

We hopen op een betere start bij de 3e set. De eerste lange rally’s ontstaan. Het zou moeten kunnen. De meiden houden vol 2-2. Weer een mooie aanval van Henrike 4-4. Opnieuw 2 prikballen van Noëlle. De stemming bij de meiden wordt optimistischer en ook Christel weet een mooie prikbal te plaatsen. We lopen uit naar een 10-8 voorsprong. Een mooi blok van Vera en Noëlle zet de stand even later op 11-9. Ook Marleen en Vera zijn een goed team samen tijdens het blokken, VCS komt op een 13-9 voorsprong te staan. DOS vraagt een time-out aan! Noëlle mag daarna verder maar verliest haar servicebeurt. DOS komt terug, en neemt al snel de overhand, VCS komt met 17-14 achter te staan. Pien geeft het nog niet op en zet de aanval in, 18-15. Het moet nog kunnen! Helaas weet DOS de ballen weer goed te plaatsen, voorin waar net even niemand staat of juist ver achterin buiten het bereik van de meiden. We zien de puntentelling hard oplopen naar 15-20, 15-24 en 15-25. Opnieuw pakt DOS de set.

Inmiddels heeft iedereen op de tribune, wel het gevoel dat we gehoorschade aan het oplopen zijn door de wedstrijd achter ons. Maar ‘even’ de zaal verlaten willen we ook niet We blijven optimistisch in een goed einde hopen, onze meiden kunnen nog een puntje pakken…. Pien neemt plaats naast Karlijn en Amber. De overige meiden tonen nog steeds een strijdlustige houding. De verdediging gaat tenslotte aldoor goed, net als de servicebeurten. DOS begint goed, en scoort de eerste punten. Marleen laat zien dat ze niet opgeeft. Opnieuw laat ze een mooie aanval zien. We staan inmiddels 3-5 achter. Vera is aan zet. En serveert hard! Helaas verliest ze daarna de servicebeurt. Henrike laat haar goede verdediging weer zien, maar helaas levert het  niets op. De punten worden bij DOS opgeteld 5-11, 5-12. We duimen hard voor een keerpunt. Yara laat op haar beurt ook weer een mooie service zien, en Henrieke zet de aanval in, VCS loopt weer een beetje in naar 12-14 mede door een prikbal van Noëlle. De stand komt op 13-14. Christel is aan zet, ze serveert strak en hard, het geeft punten en moed. Maar snel neemt DOS het opnieuw over, en loopt de stand uit naar 16-21. Dan mag Vera het proberen, ze brengt de stand op 18-21. Hierna krijgen we van DOS nog 1 kans om een punt te scoren, de laatste set eindigt met een verlies van 19-25.

Kwam het door het schoolfeest tot in de late uurtjes? Of waren de dames van DOS door het leeftijdsverschil toch net een maatje te groot? We keren, met een 4-0 verlies, terug naar de bewoonde wereld, om ons voor te bereiden op de thuiswedstrijd tegen RVV.          

 

“Een wedstrijd op karakter” is het eerste wat in mij op komt bij het schrijven van dit wedstrijdverslag over de wedstrijd VCS tegen GSC op donderdagavond 19 februari.

GSC bezet een vijfde plek in de ranglijst. De uitwedstrijd op 5 februari eindigde in een 1-3 overwinning voor VCS. En de laatste wedstrijd tegen Zovoc wonnen we met 4-0. De meiden begonnen met zelfvertrouwen aan deze wedstrijd.

Helaas waren Marleen en Vera ziek en is Amber nog geblesseerd voor minimaal de komende acht weken. Gelukkig wilde Evelien meedoen, zodat er 7 meiden waren om deze wedstrijd te beginnen.

De eerste set begon en verliep niet zoals gewenst. Door eigen fouten stond het al snel 4-9. Een slimme bal van Yara zorgde voor 5-9. Bij 6-12 neemt Erik een time out om te proberen het tij te keren. Een goede service van Christel leidt tot 8-13. Maar het lukt VCS niet om punten te maken, “het loopt niet” zoals dat heet. Ondanks een mooie service van Henrike, een goed geplaatste bal en een ace van Pien, eindigt deze set in 13-25.

De tweede set begint goed, een mooie rally zorgt voor 1-0. Een goede servicebeurt van Pien, 3-1. VCS begint iets uit te lopen en een mooie smash van Evelien, gevolgd door een prima service van Christel zorgen voor 10-6. GSC neemt een time out. Hierdoor komen ze terug tot 16-16, ondanks een goede aanval van Henrike. VCS blijft netjes volleyballen. Een geweldige servicebeurt van Noëlle brengt de stand op 22-19. Helaas lukt het niet om deze set “gewoon”uit te spelen en komt GSC terug, 22-22. Mooie rally’s en fouten bij beide teams wisselen elkaar af. Uiteindelijk trekt GSC aan het langste eind, 24-26.

Aan het begin van de derde set is duidelijk dat de meiden balen van de 0-2 achterstand in sets. Maar ze tonen karakter en knokken voor elk punt, hoe moeizaam het ook gaat. Het staat 13-11 als Christel aan een hele goede servicebeurt begint, 19-11! GSC komt terug tot 5 punten verschil, maar VCS wint met 25-20.

Met een goede servicebeurt van Noëlle beginnen we de vierde set met 4-1. GSC komt terug tot 5-6. Een blok van Noëlle zorgt voor 6-6. Daarna loopt GSC uit naar 9-12 en neemt Erik een time out. Hierna zet VCS de achterstand om in een voorsprong van 18-15, door een score van Henrike, smash van Pien, twee aces van Christel en een mooie bal van Evelien. Ook nu komt GSC weer terug tot 18-18. Dan vindt Karlijn het genoeg geweest en serveert de set uit naar een wist van 25-18!!!

De vijfde set is spannend, maar VCS komt niet echt meer in gevaar. De eerste lange rally eindigt in een punt voor GSC, 0-1. Weer een goede servicebeurt van Noëlle en een slimme bal van Henrike zorgen voor 5-2. De time out van GSC helpt niet, want VCS scoort rustig verder. Mooie scores van Pien, een goede service van Christel en een goed blok van Evelien zorgen voor 13-9. Het goede spel van Evelien, bij haar eerste optreden in de MB1, wordt beloond door het maken van het winnende punt in deze laatste set, 15-9. Dit betekent 3-2 winst voor VCS, waar de meiden hard voor gewerkt hebben!

Een thuiswedstrijd tegen Zovoc uit Zoetermeer. Zij staan op de vierde plaats met 8 punten uit 3 wedstrijden. VCS staat één plaats hoger, 12 punten uit 4 wedstrijden. Gezien deze stand lijkt dit een leuke wedstrijd te worden. Karlijn kan na weken blessureleed gelukkig weer meedoen. Helaas is Amber geblesseerd, maar zit als trouwe supporter op de bank. Vera is afwezig wegens schoolverplichtingen. 

Karlijn begint de eerste set op de bank. De zes meiden in het veld beginnen rustig, 3-3. Na een goede servicebeurt van Pien neemt VCS twee punten voorsprong, 6-4. Vervolgens zorgen zeven mooie services van Marleen voor de stand van 13-4, ondanks een time out van Zovoc bij 9-4. Deze hele set speelt VCS stabiel. Goede services, effectieve smashes en soms lange rally’s leiden tot de setstand 25-13.

De tweede set start Henrike met een mooie servicebeurt en Pien met twee overtuigende aanvallen, 5-1. Yara zorgt met een twee mooie aanvallen en een effectief blok voor 9-4. Een goede set up van Henrike wordt afgemaakt door Christel, 10-5. Bij 14-8 neemt de coach van Zovoc een time out. Dit lijkt effect te hebben, Zovoc komt terug tot 16-14. Inmiddels is Karlijn in het veld gekomen en laat zien dat ze weer helemaal hersteld is. VCS loopt iets uit, 21-16. Weer een time out voor Zovoc. Maar VCS zorgt door smashes van Christel, een slimme bal van Pien en een keurig opgezette aanval door een pass van Noëlle, een set up van Henrike en een smash van Pien voor 23-18. Een spannende, lange rally zorgt voor het laatste punt 25-18.

De derde set start Noëlle met drie goede services die Zovoc niet kan verwerken, 3-0. Een mooie aanval van Marleen, een slimme bal van Yara en een goed blok van Christel en Marleen zorgen voor 6-4. Zovoc blijft goed spelen, waardoor het 10-10 wordt. Twee mooi geplaatste ballen van Karlijn en wederom een blok van Marleen zorgen voor 13-10. Een goede pass van Yara, gevolgd door een keurige set up van Noëlle wordt netjes door Pien afgemaakt 19-14. Vervolgens maakt VCS een paar slordige foutjes waardoor Zovoc weer terug komt tot drie punten 21-17. Maar wederom een goed opgezette aanval, met een pass van Christel, set up van Noëlle en smash van Karlijn, zorgt voor 23-17. Na nog zo’n mooie aanval, maar nu afgemaakt door Pien, zorgt Noëlle met een bijna service ace voor 25-20.

De laatste set komt Henrike weer in het veld. Zij zorgt met een keurig geplaatste smash voor 5-2. Ook nu weer knokt Zovoc zich terug in de wedstrijd 7-7. Een mooie aanval, met een pass van Marleen en een set up van Noëlle, wordt prachtig afgemaakt door Christel, 10-7. Yara zorgt voor 11-9, na een goede set up van Henrike. Na een time out van Zovoc bij 14-10, lijkt het of ze terug komen in de wedstrijd, maar….. VCS laat de ene mooie aanval na de andere zien, zoals de pass van Karlijn die na de set up mooi afgemaakt wordt door Henrike. En de laatste aanval met een set up van Marleen die afgemaakt wordt door Yara, 25-14.

Meiden bedankt voor deze leuke wedstrijd waarin weer duidelijk is geworden dat jullie alleen maar beter worden. Ga zo door!

Deze doorsnee donderdagavond, 5 februari 2015, staat in het teken van een wedstrijd tegen GSC. Een tegenstander die we eerder tegen kwamen in het verleden, toen de meiden nog los van elkaar in andere teams speelde.  In een vrij nieuwe sporthal, (gebouwd eind 2010) onvindbaar in alle  navigatiesystemen,  worden we verwacht. We gaan snel op pad, het is koud voor de Wasbeek, de wegen zijn afwisselend glad of bedekt met sneeuw, en het is om 18.00 uur spitstijd, dus file rijden is het verwachtingsbeeld. 

Gelukkig valt dit reuze mee en staan we al snel voor het hoge, roodbruine, imposante gebouw, dat straks een speelhoogte van 9 meter bied, en een tribune voor 700 toeschouwers, maar ons eerst de parkeerkeuze geeft in de enorme parkeergarage eronder, of ernaast  à 0,80 ct per uur. Ik vraag me dan voorzichtig af, waar de voorkeur van andere heen gaat, naar het “nieuwe”,  strak langs de snelweg, of het  “oude”, vaak gezellig verscholen in een woonwijk.

Maar niet relevant, de meiden hebben er duidelijk zin in, hollen de hoge stenen trap op naar boven en zoeken direct de kleedkamers op terwijl er tijd genoeg is. Wij ouders, schuiven de kantine in, met een  bekertje warme (automaten) koffie, om de komst van Pien en Karin af te wachten, vanuit Rotterdam,  over dezelfde gladde wegen.

De wedstrijd wordt opgezet in de hoek van de grote sporthal, waarnaast gezellig getraind wordt door kinderen in alle leeftijdscategorieën. Een kleurrijk geheel, waar we zelfs klein dametjes in roze tutu zien volleyballen.

Om 19.10 start GSC, zet de aanval direct in met goede services, en loopt direct hard uit naar een verschil van 7-1. De dames van VCS moeten nog even hun plekje vinden, en worden vanaf de tribune op whats-App  gekscherend vergeleken met een “dieselmotor’ die op gang moet komen.  Noëlle vind het na een tijd  genoeg, en zet een aanval in wat een 2e punt oplevert. Bij 2-10 vraagt Erik een time-out aan, er moet iets gaan veranderen! Het helpt, de meiden gaan beter aanvallend spelen, de lange rommelige rally’s verdwijnen en er worden punten gescoord. Marleen brengt met haar servicebeurt de stand op 11- 16. Een aanval van Pien zorgt dat we daarna opnieuw de servicebeurt terug krijgen, en de meiden terecht komen op 13-17 achterstand. Zo wisselen servicebeurten elkaar af en loopt VCS de achterstand in tot 17-18. Pien laat zien dat ze graag punten wil scoren. Er komt een 2e time- out, en het spel komt op een 19-19 gelijke stand. Amber laat mooie aanvallen zien, de stand komt hierdoor op 21-23, maar helaas eindigt de set snel hierna met een verlies voor VCS van 22-25.

Christel ruilt het reserveplekje met Vera. Henrieke mag de 2e set beginnen en scoort de eerste 3 punten. Dan is GSC aan de beurt en is er direct weer een gelijke stand van 3-3. Noëlle zorgt met haar aanval dat de servicebeurt terug komt. De wedstrijd gaat lange tijd gelijk op. Lange rally’s volgen, de stand schuift van 7-6 naar 9-8 en 11-10. Amber zet de eerste aanval in, Pien scoort 3 punten achter elkaar met haar servicebeurt en eindelijk begint er daarna een afstand te komen in de stand, VCS blijft scoren 19-12, 22-13. Christel maakt het af samen met Amber in een laatste aanval. De stand eindigt op 25-13 voor VCS. De motor is warm gedraaid!

De 3e set start met een 2-0 achterstand, maar Henrieke neemt snel de servicebeurt over. Een aanval van Pien zorgt voor een gelijke stand. Noelle scoort daarna met een mooie aanval. De rally´s zijn minder lang maar blijven soms rommelig, waardoor de stand gelijk op blijft gaan. Christel doorbreekt dit met haar servicebeurt en scoort veel punten waardoor VCS uitloopt naar een 9-6 voorsprong. Maar niet voor lang. GSC komt terug,  12-12. Een time-out bied misschien uitkomst, maar helaas blijft de puntentelling nog even gelijk opgaan 14-15, 15-15, 15-16, 15-17 achter, totdat Christel met haar aanval voor een 17-17 telling zorgt, en we de servicebeurt weer kunnen overnemen. Henrieke laat zien dat ze met haar stabiele harde service, punten kan maken, 21-17 is het resultaat.

Daarna gaat de servicebeurt weer terug en wordt het toch nog even spannend. Aanvallen van Noëlle en Henrieke zorgen voor een winst van 25-20 uiteindelijk. 

Als Amber het reserveplekje heeft overgenomen van Vera, mag Noelle de laatste set openen, en de eerste 3 punten scoren. Er ontstaan weer lange rommelige rally´s die de dames van VCS vaak aan hun kant terug brengen met een rustige set-up naar mooie aanvallen. Christel, Pien en Henrieke laten zien dat ze alle 3 punten willen scoren. Ook Marleen scoort met een mooie prikbal. De rally´s en het spel blijven gelijk op gaan. Het is spannend! Op de tribune wordt er hard gebeten op de meegebrachte stophoest, die in deze koude tijden, de pepermuntjes hebben vervangen. Ook de ouders van de GSC meiden zitten op het puntje van hun stoel. Wordt het een 5e set? Een time out bij 13-14 helpt nog niet echt,  14-14, aanval Pien 15-14, aanval Christel 16-15, 16-16.

Dan zorgt Christel met haar service voor 3 punten, we halen diep adem, de stand is 20-17. Maar loopt weer gelijk naar 20-20. Weer die spanning, op whats-app wordt ook om de stand gesmeekt, we kijken  naar de puntentelling 21-20, 22-20, 22-21, 23-21, 23-22, 24-22, 24-23, en dan door een goede samenwerking tussen Noëlle en Henrieke wint VCS met 25-23. 

We kunnen opgelucht sneeuwballen gaan gooien, of snel naar huis waar het lekker warm is….     

 

VCS en RVV zijn aan elkaar gewaagd, dit is gebleken tijdens de eerste helft van de competitie. RVV won toen hun thuiswedstrijd en VCS ook. In de huidige stand staat RVV op de eerste plaats, met 13 punten uit 3 wedstrijden en VCS staat derde, met 7 punten uit twee wedstrijden. Het mooiste scenario zou zijn als VCS wint van RVV, maar volgens de prognose van de Nevobo wordt het 3 – 1. Kortom weer een spannende wedstrijd.

Helaas kunnen Amber en Karlijn nog steeds niet meedoen door blessures, dat betekent 7 meiden die de “klus” moeten gaan klaren. Aan het begin van de wedstrijd blijkt de trainer van de zondagse selectietraining de meiden van Katwijk te coachen, tot grote verbazing van de vier VCS meiden die ook bij deze trainer trainen op zondag!?

De eerste set laten beide teams zien dat ze in de hoofdklasse thuis horen. RVV loopt uit naar 6-1, ondanks de enorme inzet van VCS, waaronder een mooie redding van Henrike. Een goede smash van Christel, via het midden, en een ace van Vera  zorgen voor 8-5. Er volgt een aantal mooie rally’s waarbij beide teams aan elkaar gewaagd zijn en er goed verdedigd wordt. Een snoeiharde smash van Christel zorgt voor 12-7. Gevolgd door een prima blok van Christel en Henrike. Erik neemt een time out bij 15-8. Toch komt VCS niet dichterbij, ondanks een mooie prikbal van Pien wordt het 20-10. Een slimme bal van Noëlle zorgt voor 20-11. Door een hele goede servicebeurt van Noëlle komen we goed terug. Yara zorgt met twee mooie smashes voor 23-18. Helaas eindigt de eerste set in 25-18. Als…… alle services goed waren gegaan dan…. hadden we niet zo makkelijk een paar punten aan RVV gegeven en hadden we misschien…..

De tweede set komt Marleen in het veld en ze start direct met een prima blok 0-1! Vervolgens laat Pien RVV ook even zien dat we zeker niet zijn gekomen om te verliezen. Ze slaat twee aces achter elkaar en maakt nog een mooi punt, 1-5. Marleen slaat ook nog een ace, 2-7. VCS gaat lekker door met scoren, smashes en een ace van Christel, mooie aanval van Yara, blok van Marleen en een smash en slimme bal van Pien zorgen voor 7-18. Deze punten kunnen worden gemaakt door prima set ups van Henrike en Noëlle! Daarna verslapt VCS en RVV komt terug tot 11-18. Daarna pakt VCS weer de punten door grote inzet, Pien botste zelfs tegen de muur in een poging een bal te halen. We winnen deze set met 15-25.

De derde set begint met een goed blok van Pien en Marleen 0-1. Een slimme bal van Yara zorgt voor 2-3. De meiden spelen goed en creatief volleybal. Het wordt 4-6 door een goede achterwaartse set up van Henrike, afgemaakt door Noëlle. Tot 9-9 gaat het gelijk op met mooie, spannende rally’s. Daarna volgt een mindere periode van VCS waar RVV goed gebruik van maakt en uitloopt naar 12-20. Helaas verliezen we deze set met 15-25.

In de vierde set lijkt het erop dat we tegen zeven RVV-ers spelen. De scheidsrechter bepaalt het verloop van de wedstrijd. Een compliment voor de VCS meiden dat ze desondanks blijven knokken en goed blijven volleyballen (onder andere een goed blok van Vera, een mooi punt van Yara en goede servicebeurt van Henrike)en deze set toch nog 20 punten pakken. Hier ontkom ik echt niet aan een als…. dan…..! Maar aangezien dit geen zin heeft gaan we met 1 punt weer naar huis.

Pagina 6 van 9

Go to top