Meisjes A1

 

Teamindeling

Amber van Klaveren
Britt Wesseling
Eveline de Jong
Henrike de Muinck
Noelle Kraamwinkel
Tara van Kampen
Yara van Doorn
Vera Sjardijn

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 18:00-19:30 De Wasbeek Nanke van der Meer
zaterdag 10:00-12:00 Clustergebouw Sebastien De Paula

 Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Meisjes A1

 

Na de 1e spannende thuiswedstrijd tegen Croonenburg, staat voor MB1 vanavond weer een nieuwe uitdaging te wachten, tegen koploper VV Zaanstad. Een toonaangevende vereniging die inmiddels meerdere bekende talenten heeft voortgebracht, denkend aan Debby Stam of Anne Buijs, die een leidende rol had in de gewonnen halve finale van het EK Volleybal in Ahoy, tegen Turkije. De spanning is dan ook voelbaar bij de meiden, ze geven aan erg veel zin in de wedstrijd te hebben, maar weten dat het pittig gaat worden. We starten de rit naar Zaanstad al vroeg, rekening houdend met files die we rond Amsterdam overal om ons heen waarnemen, maar gelukkig blijft op onze rijstrook, het verkeer doorstromen en zo arriveren wij al tijdig, voor onze tegenstanders in de zaal, waar nog druk getraind wordt. Amber is ‘gezellig’ mee om aan te moedigen, maar zal de wedstrijd helaas niet kunnen meespelen door een blessure. Verder toont iedereen fit op de vrijdagavond. De wedstrijd begint met een harde yell aan beide kanten, nadat er sportief handen geschud is door spelers en coaches. We zien een erg jong team tegenover onze meiden, veel in de leeftijd van Christel en Yara. De ouders om mij heen beamen dit, en beschrijven een belovend talententeam, dat een jaar geleden in de hoofdklasse is gestart. 

Na de yell wordt duidelijk dat Henrike en Eveline de eerste set uit staan, en Pien deze wedstrijd zal gaan starten. De eerste punten voor Zaanstad zijn snel binnen, door een rommelige start. Daarna volgen er mooie rally’s, en zien we dat ze aan elkaar gewaagd zijn. De stand loopt op naar 2-5 voor Zaanstad. Dan volgt een mooie prikbal van Christel en een goede  samenwerking tussen Tara en Yara. Toch tijd voor een time out bij een stand van 4-9 vind Erik. Het heeft nog niet veel effect, de meiden krijgen daarna nog niet erg veel grip op de wedstrijd, ondanks goede samenwerking tussen Pien, Yara en Noëlle tijdens lange rally’s. De punten blijven in het voordeel van Zaanstad. Het is inmiddels al 7-14, en er zijn pas 8 min. verstreken. Pien is aan zet, we lopen in. 10-14 Is de stand door o.a. een mooie aanval van Noëlle. Direct volgt een time –out van Zaanstad, maar de meiden houden vol; 11-16. Britt laat een mooie pass zien. Niet veel later wordt er gewisseld; Eveline met Tara, en Britt met Henrike. Henrike zet gelijk de aanval in, na eerst een mooie pass. Ondanks dat blijft VCS achter in punten; 15-20 is de stand inmiddels. Christel valt achter elkaar aan vanuit het midden, 3x raak, de stand loopt gelukkig iets op 20-22. “Kom op meiden” hoor ik op de tribune. Een laatste aanval van Noëlle en harde service van Pien brengt ons uiteindelijk op een eindstand van 23-25 winst voor Zaanstad.

De 2e set gaat beginnen, Yara en Tara staan uit. Henrike maakt de eerste 2 punten met snoeiharde aanvallen in samenwerking met Britt. De stand blijft gelijk oplopen; 3-3, 4-4. Wat zijn ze aan beide kanten fanatiek! Goede verdediging achterin aan de kant van VCS. Christel met harde aanvallen vanuit het midden en Britt plaatst een mooie bal precies over haar tegenstander, wat niet alleen een punt oplevert maar ook een big smile! De stand is in het voordeel van VCS inmiddels 10-6. De supporters van Zaanstad worden onrustig, dit is hoogstwaarschijnlijk niet gebruikelijk. Christel laat haar mooie strakke service zien, ze scoort 6x achter elkaar mede door aanvallen van Henrike, wat een kracht krijgen ze beide achter de bal. Het is inmiddels 17-7. De time out is begrijpelijk vanuit Zaanstad. Het helpt echter niet, Christel staat er weer voor de 7e keer en scoort opnieuw. De stand loopt op naar 19-9, door een goede samenwerking tussen Eveline en Britt, mooie pass van Noëlle, en loeiharde aanvallen van Christel. Ze maakt de laatste punt, de set eindigt 25-18 in het voordeel van VCS. Het staat 1-1!

Pien start de 3e set, Tara en Yara staan opnieuw uit door de overwinning van de 2e set. In het begin blijft de stand gelijk opgaan; 5-5, 8-8, 14-14. Het publiek volgt de mooie aanvallen, de lange rally’s, en er wordt goed geblokt door Eveline. Bij de spelers onderling loopt de spanning ook even op, Noëlle wisselt met Yara, die niet veel later een succesvolle aanval inzet. Zaanstad begint meer grip te krijgen en loopt uit naar een voorsprong van 19-15. Erik vraagt een time-out aan. Het helpt niet, Zaanstad blijft de grip houden; 21-15, 23-15 “Kom op meiden” Yara mag serveren, de punten blijven even binnen komen; 17-23, 18-23, 19-23, en eindigt met een ace! Het blijft spannend tot het eind; 24-19, 24-20, 24-21, maar eindigt op 25-22. De stand wordt hiermee 2-1 voor Zaanstad.

Bij de 4e set start Noëlle met Eveline op het reservebankje. Britt maakt het eerste punt met een mooie aanval. Pien volgt met haar service; de stand wordt 4-3. Het beloofd opnieuw een spannende set te worden. De meiden zijn aan 2 kanten erg sterk in de verdediging, VCS blijft sterker in het aanvallen; Henrike laat haar kracht hier duidelijk in zien. Net als bij haar servicebeurt, ze scoort 2x een ace. We staan inmiddels  9-3 voor. Time out voor Zaanstad.  De vermoeidheid begint op de jonge gezichten zichtbaar te worden. Inmiddels hebben Noëlle en Pien van plek geruild. Er volgt een goede samenwerking tussen Henrike en Noëlle, die mooie aanvallen oplevert, en punten; 19-13.De meiden van VCS houden vol, ze willen graag een 5e set spelen; Henrike is aan service; 21-15, 22-15, 23-15, 24-15, dan krijgt Zaanstad weer wat meer grip; 24-16, 24-17, 24-18. Yara mag het afmaken; 25-18. 

Op naar de beslissende laatste 5e set; Eveline en Pien staan uit. De eerste helft blijft VCS achter in de puntentelling, de zaal wordt ontruimd, spelers lopen heen en weer, er is erg veel onrust om deze spannende wedstrijd heen. Bij een stand van 6-8 wordt er gewisseld van veld, en keert de rust aardig terug. Tara start met een goede service. Christel neemt het niet veel later over. Wat een strakke bal zien we laag over het net scheren. Een punt in voordeel van VCS, het publiek zit op het puntje van zijn stoel; 7-8, 7-9, 8-9, 9-9, 10-9 Hoera… VCS loopt in; 11-9. De eerste time-out voor Zaanstad, Henrike blijft met Christel aanvallen 12-9, Yara is inmiddels aan de beurt en laat haar stabiele service zien, de stand blijft oplopen; 13-9, 14-9. Om het spannend te houden neemt Zaanstad het even over; 14-10, 14-11. Er volgt opnieuw een time out aan de kant van Zaanstad. We horen diepe zuchten op de tribune. De druk wordt uiteindelijk bij Yara opnieuw neergelegd, ze deelt de laatste klap uit; 15-11.

‘Verdient gewonnen’ hoor ik direct naast mij, van de supporters van Zaanstad, ik krijg een hand en wordt gefeliciteerd. Met gemengde gevoelens neem ik de felicitaties in ontvangst, het was een goede, spannende wedstrijd! Beide kanten hebben hun kunnen en enorme inzet getoond. VCS was inderdaad sterk vanavond, vooral in het blijvend aanvallend spelen, maar deze jonge meiden van VV Zaanstad,  daar mag je je zeker niet in vergissen!

Na een paar weken trainen en een oefentoernooi hebben de meiden kunnen wennen aan de nieuwe samenstelling van het team. Vera en Marleen zijn doorgeschoven naar de dames. Karlijn mag weer meetrainen, maar speelt geen wedstrijden. Britt, Tara en Eveline zorgen ervoor dat de MB 1 weer bestaat uit 10 enthousiaste en gemotiveerde meiden.  Dit nieuwe seizoen in de hoofdklasse staan we ingedeeld bij een aantal onbekende tegenstanders, spannend dus!Afgelopen donderdag, 17 september, stond de eerste wedstrijd op het programma tegen Croonenburg MB1. Een voor ons onbekend team. Volgens hun coach hebben zij vorig seizoen het tweede deel van de competitie voor het eerst hoofdklasse gespeeld. De tribune is weer goed gevuld. Trouwe supporter Karlijn is er en ook Vera en Marleen komen hun “oude” team aanmoedigen. De eerste set hebben Henrike, Eveline, Yara, Christel, Amber en Noëlle al snel weer hun plekje gevonden op het veld en laten ze zien dat ze er weer helemaal klaar voor zijn. Goed volleybal met mooie rally’s leidt tot 4-2 voorsprong. Maar ook Croonenburg laat zien waarom ze in de hoofdklasse thuishoren en komen terug tot 5-5. Het wordt al snel duidelijk dat dit een leuke, spannende en waarschijnlijk lange wedstrijd gaat worden! VCS loopt weer uit naar 9-6 door goed afgemaakte aanvallen van Christel. Time out voor Croonenburg. Het lijkt erop dat dit weinig effect heeft want door goede sprongservices van Henrike en een mooi blok van Christel wordt het 13-9. Daarna komt Croonenburg weer terug door uitservices en foute inschatting van VCS tot 14-14. Erik neemt een time out, maar Croonenburg loopt uit naar 14-18. Een goede servicebeurt van Eveline gevolgd door wederom goede services van Henrike zorgen voor 22-21. Het blok van Christel en Noëlle staat op de goede plek, 23-21. Time out Croonenburg. Het wordt 23-23. En ja hoor het publiek zit weer met het zweet in de handen….. VCS wint uiteindelijk met 27-25! Met de gedacht “never change a winning team” beginnen we de tweede set met twee keer een prima blok van Eveline en Noëlle! Het eveneens sterk spelende Croonenburg komt terug, 4-4. Tara is inmiddels in het veld gekomen en heeft twee mooie services, 9-8. Een sterke servicebeurt van Henrike, gevolgd door een smash van Yara leidt tot een voorsprong van 13-8. Croonenburg neemt een time out en komt terug tot 17-17. Inmiddels is Pien in het veld gekomen en met een prachtige, overtuigende smash brengt ze de stand op 20-18. Ook nu weer zweethandjes bij het publiek op de tribune! Maar VCS speelt de set keurig uit, 25-22. We staan 2-0 voor in sets! De derde set begint met een paar lange rally’s, helaas niet in ons voordeel, 2-5. Tara zorgt met haar service voor 4-6. Ondanks een paar mooie aanvallen, waaronder een mooi smash van Pien en een goed afgemaakte bal van Tara wordt het 10-18. Tijd voor een time out. Aan de inzet ligt het niet, blijkt uit de actie van Britt die een bijna onmogelijk bal weer terug speelt in het veld, maar Crooneburg loopt verder uit, 11-23. Ondanks nog een time out van Erik verliezen we deze set met 13-25. De vierde set brengt Eveline met een smash 2-1 op het scorebord. Na rommelig spel van beide teams wordt het 5-5. Een mooie smash van Noëlle, ace van Pien en grote inzet van de meiden zorgen ervoor dat de wedstrijd gelijk opgaat 12-12. Twee lange rally’s eindeigen in 2 punten voor Crooneburch, 15-17. Ook deze set blijft gelijk opgaan en hoeft het publiek zich niet te vervelen….. Nu trekt Croonenburch aan het langste eind, 25-27. Dus een vijfde set, die Croonenburch begint met een ace, 0-1! Eveline moet gedacht hebben “mijn eerste officiële wedstrijd in de MB1 ga ik echt niet verliezen” want ze smasht de bal naar 1-1. En tijdens een goede servicebeurt van Noëlle blokt ze een bal. Het staat 6-1. De coach van Crooneburch neemt een time out, waardoor ze terugkomen in de wedstrijd tot 10-10! Zodat ook nu weer de zenuwen bij het publiek toeslaan waarbij een ouder opmerkt dat wij dit als ouders geen drie wedstrijden vol gaan houden. Dat denk ik ook niet! Maar goed, het blijft natuurlijk ontzettend leuk om de meiden zo enthousiast en met enorme inzet bezig te zien, dus je wilt er gewoon bij zijn. Nu zeker want uiteindelijk eindigt de set in 16-14!!!! Yes, 3-2 winst in deze zeer sportieve wedstrijd van twee gemotiveerde, aan elkaar gewaagde teams. Dat belooft wat voor de uitwedstrijd, die zeker niemand wil missen….. 

 

Zaterdagmiddag 18 april speelden de meiden hun laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Zovoc uit Zoetermeer. VCS bezet de derde plaats, maar kan gedeeld tweede worden met RVV. VCS moet dan wel met 0-4 winnen van Zovoc en RVV moet met 0-4 verliezen van DOS, die dan kampioen worden van deze competitie. Kortom een spannende laatste speeldag. 

Helaas kan coach Erik er deze laatste wedstrijd niet bij zijn i.v.m. een eigen wedstrijd, maar Rob is bereid de coaching over te nemen.

Het team bestaat vandaag uit 7 spelende meiden en trouwe supporter Karlijn, die door een hardnekkige blessure weinig heeft kunnen spelen, maar bezit over een enorme teamspirit door aanwezig te zijn bij de wedstrijden! 

Vera heeft schoolverplichtingen en kan er helaas niet bij zijn deze wedstrijd. Maar er is weer aardig wat VCS publiek meegereisd die allemaal een plekje hebben gevonden op de bijzondere tribune.

De eerste set begint VCS sterk en neemt een voorsprong. Zovoc komt terug tot 9-10 en Rob neemt een time out. Hierna begint Yara aan een goede servicebeurt, gevolgd door een aantal mooie smashes van Christel, 9-18. Na het 19e punt, door een service ace neemt de coach van Zovoc een time out. Dat deze effect heeft wordt al snel duidelijk want ook Zovoc begint weer te scoren, mede door een aantal  services die VCS niet goed kan verwerken. Tijd voor een time out bij de stand van 15-23, na een prachtige smash van Pien. De set eindigt in 18-25. 

De tweede set begint goed. Een slimme “doortik” bal van Henrike (die deze wedstrijd meer van dit soort ballen met succes speelde) zorgt voor 0-2. Een mooie strakke service van Amber, leidt helaas tot een punt voor Zovoc, 1-2. Noëlle brengt met een mooie aanval de stand op 2-3. Daarna gaat het gelijk op en krijgt het publiek spannende rally’s te zien. Wederom een slimme bal van Henrike zorgt voor 8-8. VCS heeft moeite met de service van Zovoc en dat zorgt voor een achterstand, 14-9. Tijd voor een time out van Rob. Daarna knokt VCS zich terug met een geplaatste bal van Marleen en een goede service van Amber. De coach van Zovoc neemt een time out. Maar een goede servicebeurt van Noëlle leidt tot 17-22, waarna VCS de set goed uit speelt en wint met 19-25.

“Een goed begin is het halve werk” zou je denken na deze 0-2 voorsprong in sets. De derde set gaat gelijk op, het verschil is steeds maximaal 4 punten. Goede, scherpe services worden afgewisseld met uitballen, waardoor het moeizaam gaat. Deze set, 25-21 weerlegt dan ook het spreekwoord “een goed begin……”.

De start van de vierde set is goed, zowel Pien als Marleen plaatsen de ballen slim, 2-6. Zovoc komt terug, 9-8. Een geplaatste bal van Christel zorgt voor 9-9. Ondanks een time out lukt het VCS niet om punten te maken en loopt Zovoc uit naar 18-11. Gelukkig gaat VCS ook weer punten pakken door goede set ups van Henrike, mooie services van Amber en Marleen en slimme ballen van Yara en Pien. Hierdoor komen we iets terug 19-16. Zovoc loopt weer uit naar 23-17. Na een time out van Rob wordt het 24-23 door goede aanvallen, een slim geplaatste bal van Henrike en een ace van Yara. Het is heel spannend. Zovoc neemt een time out, waarna Christel met haar service 24-24 maakt! Maar Zovoc wint deze set met 26-24.

In de vijfde set beginnen we met een achterstand, 3-0. Door een slimme bal en scherpe service van Pien komen we goed terug tot 3-3 en houden we de voorsprong tot 12-12. Zovoc scoort helaas voor ons de laatste drie punten en wint de wedstrijd met 3-2.

De meiden gaan douchen en met de wetenschap dat dit wel even gaat duren, gaan de ouders heerlijk buiten in het zonnetje zitten met een lekker drankje. Hier kijken we met elkaar terug op een geslaagde competitie. In september begonnen met een heel nieuw team. Trainer/coach Erik is erin geslaagd om hier een hecht team van te maken waarin ieders kwaliteiten tot zijn  recht komen. De meiden hebben laten zien dat ze goed kunnen volleyballen en in deze klasse thuishoren met de keurige derde plek. 

Zaterdagmorgen 08.30u verzamelen. Dat zijn nog eens “voetbaltijden”. En dan ook nog eens helemaal naar Bergambacht. Ruim een uur rijden. De missie: een overwinning in 4 sets om in ieder geval de derde plek stevig te verdedigen en wellicht meer.  Dat waren vooraf de ingrediënten voor de op één na laatste wedstrijd van dit seizoen. Vanzelfsprekend waren alle meiden op tijd naar bed gegaan en begonnen ze fris aan de wedstrijd. Supertrouwe fan Bert was ons zelfs helemaal achterna gereden om tape voor Ambers duim te brengen. Amber mocht na een (te lange) afwezigheid weer meedoen. Karlijn ontbrak helaas. Het was een vliegende start. Henrike en Amber begonnen op de bank. Via 1-7, 2-10 stond het in no-time 7-25. De eerste set binnen en die zeven tegen punten waren hoofdzakelijk eigen slordigheidjes. Er viel niets op het spel van VCS aan te merken. Dat wordt snel thuis werd er gemompeld op de tribune. Tweede set. Pien en Yara mochten vanaf de bank de aanmoedigingen verrichten. 4-2 achter (!), 5-5, 9-9, 10-10. Hé, wakker worden. Tijd om orde op zaken te stellen. Bij 12-17 een prachtig blok van Henrike. Vervolgens een strakke service beurt van Noëlle. Amber toonde zich zeer gretig in het spel en was weer helemaal terug. Resultaat 18-25. Op naar set drie, waarbij dit keer Noëlle en Vera de bank mochten warm houden in de overigens ijskoude zaal. Opeens 9-4 achter. Waar was de concentratie? Een prachtredding van Marleen bij 10-10 zorgde onder andere voor een tussensprintje naar 15-19. Er was voor Thor geen houden meer aan. Na enkele harde smashes van Christel en Pien  was 16-25 de eindstand van de derde set. Met 8 meiden was het makkelijk wisselen voor coach Erik. Christel en Marleen tot slot op de bank. Om de meiden te triggeren werd er ook nog een beetje met de opstelling gegoocheld. Ook deze set werden de meiden niet op hun vertrouwde positie gezet. Weer een achterstandje van 6-3, ondanks een prachtige tactische bal van Vera. Bij 7-10 een prachtig lobje van Yara. Die in de daaropvolgende servicebeurt maar liefst 9 keer mocht serveren. Totale ontreddering bij Thor en de enige time-out in de wedstrijd mocht niet meer baten. Eindstand 10-25. Missie geslaagd. Slechts 3 kwartier hadden de dames vervolgens nodig om te douchen en met prachtige vlechten, verzorgd door Marleen, kwamen zij inderdaad fris en fruitig uit de kleedkamer. Met een file op de terugweg overschreed de douche- en rijtijd uiteindelijk ruimschoots de speeltijd. Maar dat mocht de pret niet drukken. Terug in Sassenheim mochten de meiden vervolgens meteen hun assistentie verlenen bij het daar te houden minitoernooi van VCS. 

Vanavond was daar dé thuiswedstrijd, waar we allemaal, onbewust, sinds zaterdagmiddag 31 januari op wachten! Dé wedstrijd die veel goed zou gaan maken! De eerder gespeelde uitwedstrijd tegen RVV, deed veel stof opwaaien. Nu dus, aan trainer Erik, de lastige taak, voor aanvang van deze revanche, de rust bij onze meiden te creëren,  een eenheid te vormen, iedereen zich te laten concentreren op hun eigen spel, en op een goede samenwerking. Op de vraag of dit gelukt is , kunnen we nu achteraf, volmondig JA zeggen, de meiden waren er mentaal en fysiek helemaal klaar voor! Op één sterspeelster na, ‘onze’ Yara, die vandaag met veel moeite moest toegeven dat ze toch echt te ziek is om mee te spelen. Een dapper besluit, en Britt vond het geen probleem haar plaatsje over te nemen.  

Om 19.40 is het dan zover! Wat een knallende wedstrijd zal het gaan worden!! Ik weet daar hoort een oprecht, neutraal verslag bij. Maar wie verwachte dit te gaan krijgen, en lezen zal bedrogen uitkomen. Ik voel, zittend op de rand van mijn bed, dat er een vloedgolf aan opschepperij, en trots uit mijn pen zal gaan vloeien! En niemand die mij op dit late uur tegen houd.Want het overwicht was er, de dominantie, de hele wedstrijd werd vanaf de 1e minuut bepaald door VCS! Alles klopte, we zagen aan de ene kant de rust in de meiden, de beheersing, en aan de andere kant de blosjes op hun wangen, die verraden hoe gretig ze waren, met bijbehorende strakke blik. 

RVV start de eerste set, ze krijgen even de ruimte van VCS. Daarna zet Christel vanuit het midden de aanval in, de eerste punt is binnen! Noëlle neemt daarna de eerste service, strak en hard, de volgende 3 punten zijn ook binnen! Nog een aanval van Christel, geweldig!! Het publiek juicht!  Ze mag gelijk door met serveren, 4 punten erbij, wat een services!! Natuurlijk is RVV de koploper, en zou het gek zijn als er geen tegengas gegeven zou worden, ook daar zijn de rake aanvallen en goede servicebeurten, maar de puntentelling blijft wel voortdurend achter staan voor RVV, de stand is inmiddels 12-10. We zien in die eerste helft een prachtige duik van Pien die de bal red van de grond, en Christel die het afmaakt, met een ferme klap! Vera die 3 punten  scoort met haar strakke services, de stand loopt hard op naar 17-11. 

We begrijpen dan ook goed de time out van RVV….Het helpt echter niet, we zien weer een prachtige samenwerking tussen Marleen en Vera, Henrike met haar zelfverzekerde pass, en aanvallen, de spetters vliegen eraf. Als laatste krijgen we een spannend toetje; een lange rally om de laatste punt. VCS maakt het af, de set eindigt in 25-18. 

De service voor de 2 e set wordt ingezet door Noëlle. In het begin blijven de meiden van VCS een beetje achter in de puntentelling, ondanks mooie aanvallen en prikballen van Christel vanuit het midden, en een snoeiharde pass van Pien, die rode armen doet vermoeden. De stand is inmiddels 6-8 voor RVV. Henrike scoort daarna 2 punten met haar service, wat een kracht achter die bal! Pien zien we een paar keer de ballen redden vanaf de grond, wat een geweldige samenwerking! Het heeft effect, VCS loopt in naar 14-14. Henrike zet de aanval in en is zelf verbaasd over het effect. Daarna volgen 2 mooie prikballen van Vera, en 1 van Noëlle. Christel vervolgd met haar harde service, super!!  We staan 19-17 voor! Wat stralen de meiden, Pien zet haar sprongservice weer in, wat gaan die goed vanavond, ze komen hard en goed geplaatst aan!! De stand blijft oplopen naar 24-19, er is geen houden meer aan, VCS wint weer met overtuiging, 25-20!

 Het is inmiddels 20.20 uur. De 3e set zal gaan beginnen vanuit de kant van RVV. Ze laten het er niet bij zitten en laten hun tanden zien. Pien scoort  met een aanval de eerste punt maar ondertussen staat VCS wel al 6 punten achter. Gelukkig wordt de servicebeurt  door haar, daarmee overgenomen, en laat ze haar kracht weer zien met een prachtige sprongservices. Vanaf de tribune klinken bewonderende geluiden, ze mag het daarna nog 2x laten zien! Na deze overname, volgt een mooie actie van Marleen,  een ferme servicebeurt van Christel, en is daar het keerpunt. Christel straalt na een mooi geplaatste bal. De puntentelling schiet vooruit naar 20-13 voor VCS. Opnieuw een begrijpelijke time out aan de kant van RVV. Het helpt, RVV loopt daarna in naar 17-20. Totdat er fouten worden gemaakt in de opstelling. Er is een time-out nodig voor enige uitleg. Tevens een gelegenheid voor Erik om Britt te ruilen met Marleen op hun diagonale plekje in de opstelling. Geen makkelijke taak om de enorme kracht van Marleen over te nemen….Maar Britt laat zich niet kennen, de 3e set is opnieuw voor VCS, en eindigt in een 25-22 overwinning.

In de 4e set zien we halverwege eindelijk weer een lange rally, maar over het algemeen overheerst VCS. Het is een feestje bij de meiden op het veld,  maar ook op de tribune, de opa van Christel laat weten hoe trots hij is op alle meiden. We zien opnieuw mooie aanvallen van zowel Henrike als Pien, mooie reddingen van Christel, en goed geplaatste ballen van Vera en Noëlle. Mooie combinaties en samenspel van de meiden, alles lukt. Maar daarin schuilt ook niet veel later het gevaar, de scherpte valt weg als je met 22 -15 voor staat. RVV ziet haar kans en loopt in 23-18, 24-21, 24-22, en even niet goed opletten eindigt in 24-26 eindstand voor RVV. Maar dit zal de pret van deze wedstrijd niet drukken. In de kleedkamer volgt een klein feestje, de meiden blijven lang weg, de ouders kwebbelen ondertussen opgewekt over het gebeuren.

Mijn wekker geeft inmiddels aan dat het tijd wordt om het nachtlampje uit te doen. Uit de slaapkamer naast ons, klinkt een tevreden zuchtje  van een van de sterspeelsters. Zou ze dromen van de Topklasse? Snel onder de wol, ervaren waar ik zelf beland. En daarna, morgen vroeg, gewoon verder,  hopelijk weer met 2 benen op de grond!  

Pagina 5 van 9

Go to top