Meisjes A1

 

Teamindeling

Amber van Klaveren
Britt Wesseling
Eveline de Jong
Henrike de Muinck
Noelle Kraamwinkel
Tara van Kampen
Yara van Doorn
Vera Sjardijn

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 18:00-19:30 De Wasbeek Nanke van der Meer
zaterdag 10:00-12:00 Clustergebouw Sebastien De Paula

 Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Meisjes A1

 

Zaterdag 21 november stond de wedstrijd tegen Compaen op het programma. Het VCS-team toog naar Oostzaan met acht inzetbare speelsters. Amber en Evelien zijn nog geblesseerd, maar gingen uiteraard wel weer mee voor de morele support! De zaal blijkt een mini-zaal met 1 veld, houten vloer en niet al te hoog plafond. Maar er was wel een tribune. En geen kantine… Niet getreurd, de meegereisde ouders konden een bakkie doen in het café om de hoek.

De eerste set. De diesel die ze zijn kwam maar moeizaam op gang. Compaen verdedigde veel en bij VCS was nog niet iedereen er van overtuigd dat de wedstrijd was begonnen. Bij een gelijk opgaande stand van 8-8 was het Christel die met haar service de eerste voorsprong wist te forceren naar 12-14.

Daarna kwamen er weer wat slordigheden in het spel: netfouten, een opstellingsfout en onzeker spel maakte dat de stand weer gelijk op ging. Erik wisselde Noelle voor Britt en Karlijn voor Tara. Ook zij konden met hun service het sterk spelende Compaen niet Klein krijgen. Bij een stand van 20-20 lukte het Christel om de druk weer op te voeren. vanaf dat moment ging ook alles weer lukken. De rally’s werden weer gewonnen en de set kon worden afgemaakt met 20-25 met een mooie laatste smashbal van Henrike

De tweede set was er één uit het boekje. Yara begon met een service serie van 4 punten. Compaen verdedigde nog steeds heel goed, maar VCS kon veel meer druk zetten. Met de aanval, met de service en met meer vechtlust in de rally’s. De diesel liep als een trein. Mooie aanvallen van Yara, maar ook een slim prikballetje. Christel was weer op dreef met mooie smashes. Er werd goed verdedigd en daarna volgde weer een mooie aanval. Het was Noelle die uiteindelijk de set afmaakte met 7 servicepunten  van 12-18 naar 12-25. 

Tsja, dan de altijd lastige derde set… Waar is de concentratie, of is het spanning (deze moeten we winnen?)? In elk geval: de spirit was er uit leek. Er werd niet meer geroepen en er stond een heel onzeker team. Compaen maakte hier dankbaar gebruik van en walste over ‘onze’  meiden heen met een 25-14 overwinning in deze set. Snel vergeten!

Erik kreeg zijn meiden gelukkig weer op het juiste spoor. In de vierde set begon het nog even een beetje bibberig, maar je zag dat de meiden het er niet bij gingen laten zitten. Britt verdedigde fantastisch in het achterveld en Tara straalde zekerheid uit op het midden.  Alleen met de servicedruk wil het nog niet lukken. Uw correspondent heeft deze set  de telling bijgehouden en de conclusie is dat er veel side-out punten zijn gemaakt en maar weinig is gescoord met de service. Daardoor kroop VCS puntje voor puntje steeds een beetje verder bij Compaen vandaan. Steeds net 1 puntje voor blijven en weer een rally winnen, weer 1 verliezen. Maar de voorsprong blijft. Het spel was weer goed en meer overtuigend. Een mooi blok van Christel,  Een harde smash van Yara, een smash van Henrike die vol uit zou gaan, ware het niet dat de speelster van Compaen niet meer opzij kon springen. Pien komt er in voor Britt en heeft een paar mooie aanvallen. Een op een mooie set up van Henrike. De meiden zijn allemaal van alle markten thuis. Er wordt hard gewerkt en VCS loopt puntje voor puntje uit. Christel brengt de stand uiteindelijk op 20-15 door een mooie ace te serveren.

Een mooie 1-3 overwinning die er voor zorgt dat VCS MB1 in elk geval voor even op de eerste plek staat. Zaanstad moet later die middag nog spelen en de verwachting is dat zij wel winnen, dus dan gaan zij weer naar de eerste plaats. De overwinning op Compaen verstevigd de plaats van VCS wel, dus de meiden hebben goede zaken gedaan. Er is hard geknokt, ook door het team van Compaen. Een leuke wedstrijd om te kijken!

Donderdagavond 12 november speelde de MB 1, de derde thuiswedstrijd op rij,  tegen Amstelveen MB1 dat de laatste plek op de ranglijst bezet met 6 punten uit 4 wedstrijden. VCS staat bij aanvang van deze wedstrijd op de derde plek met 15 punten uit 5 wedstrijden. Gezien het kleine verschil in punten en minder gespeelde wedstrijden in vergelijking met de nummer 1 (Zaanstad) en 2 (Croonenburg) op de ranglijst zou VCS een goede stap richting de koppositie kunnen zetten door in deze wedstrijd 5 punten te pakken. In theorie moet dit mogelijk zijn, maar in de praktijk weet je het nooit, vooral in de sport niet!

De meiden hebben er weer zin in. Helaas moet ook Eveline nu naast Amber een plekje op de bank innemen door een blessure, maar verder kan iedereen spelen. Het publiek op de tribune zit er ook weer klaar voor, dus de wedstrijd kan beginnen…

De eerste set neemt VCS al snel een voorsprong. Goede servicebeurten van Britt en Karlijn, een slimme bal van Noëlle, een block van Yara en een aantal netservices van Amstelveen brengen de stand op 14-8. Amstelveen neemt een time out, met succes. Ze komen terug tot 16-15. Erik grijpt in, neemt een time out en brengt Pien in het veld. Een geplaatste bal van Christel zorgt voor 17-15. Vervolgens zorgt Pien met haar effectieve sprongservices, die Amstelveen niet kan verwerken, dat VCS uitloopt naar 22-15. Een ace van Yara, 24-16. Een goed block van Noëlle zorgt voor het laatste punt in deze set, 25-18.

In de tweede set staat het al snel 4-1, onder andere door een smash van Karlijn en een geplaatste bal van Tara. VCS gaat rustig door met scoren, een smash van Christel en Tara, slimme ballen van Noëlle, een mooie aanval van Britt en leuke rally’s brengt de stand op 21-14. Met een goede servicebeurt van Karlijn eindigt deze set in 25-14. Het publiek zit vrij relaxt op de tribune en heeft eindelijk eens tijd om ook met elkaar te praten tijdens een wedstrijd in plaats van nagelbijtend en met hartkloppingen aan te moedigen.

De derde set wordt een ander verhaal… Een moeizaam begin met rommelig volleybal van beide kanten zorgt ervoor dat VCS 1-5 achter staat. Het is duidelijk dat er “hard” gewerkt moet gaan worden door de meiden. Het wordt 2-5 door een door een mooi opgezette aanval van Yara (pass), Pien (setup) en score van Henrike. Na een slimme bal van Yara, 3-5, neemt Amstelveen een time out. Gelukkig gaat VCS hierna gewoon door met scoren en zorgt Christel met een effectief block voor 10-10. Nog een block van Christel en Pien en een service ace van Yara brengen de stand op 13-10. VCS loopt verder uit, een goed opgezette aanval maakt Henrike goed af, 17-13. Maar Amstelveen komt weer terug in de wedstrijd na een mooie rally, 18-16. Het wordt zelfs 20-19, maar de meiden spelen de set uit, 25-20.

De vierde set beginnen we met een 0-3 achterstand. Tara zorgt met een mooie bal voor 1-3. Maar het “loopt niet” bij VCS, het lukt de meiden niet om goede aanvallen op te zetten en punten te maken. Hierdoor staat het al snel 3-11! Maar de meiden tonen karakter en blijven “knokken”, die vijf punten willen ze gewoon binnen halen. Een goede reeks van Christel, twee blocks en twee smashes, brengt de stand op 7-11. Een goede servicebeurt van Noëlle leidt tot 9-12. Vervolgens heeft Amstelveen moeite met de services van Christel en scoren Pien (slimme bal), Henrike (geplaatste smash) en Tara (slimme bal) waardoor VCS een ruime voorsprong neemt, 22-18. Vervolgens serveert Henrike de set uit, waarbij Noëlle een mooi laatste punt scoort. Yes, de 5 punten zijn binnen waardoor we een plekje stijgen op de ranglijst en tweede staan met 20 punten uit 6 wedstrijden, terwijl Zaanstad eerste staat met 22 punten uit 7 wedstrijden! Het belangrijkste is dat alle meiden (ook Eveline en Amber door er te zijn en aan te moedigen) met de positieve coaching van Erik hebben laten zien dat ze, als het even niet vanzelf gaat, kunnen strijden op karakter en daarmee terug kunnen komen in de wedstrijd.

 

 

Donderdagavond 29 oktober 2015. Trainer Erik belooft vooraf met zijn team meiden een zodanige “input” te leveren opdat er als “output” een mooi verslag kan volgen. Voor de niet reguliere verslaggever wordt de lat meteen hoog gelegd.

Voorafgaand aan de wedstrijd: VCS MB 1 staat derde. De stand is echter geflatteerd aangezien VCS minder wedstrijden heeft gespeeld. Desondanks luidt de missie: gewoon winnen. Het leven kan soms eenvoudig zijn. Amber is helaas nog geblesseerd maar is vanzelfsprekend weer present op de bank als trouwe supporter. Samen met een oud-speelster van MB1, Marleen. Karlijn komt de gelederen als invalster weer versterken.

Set 1. Meteen 1-5 achter. Wakker worden meiden! Time out. Het effect hiervan is prima. Een mooie “curved” service van Karlijn zorgt voor 11-8. Daarna de mooiste rally van de set. Via diverse duikacties wordt een verdedigde situatie prachtig omgebogen naar een prachtige aanval 12-8. Britt geeft vervolgens een prachtige set up die mooi door Henrike wordt omgezet in een harde smash. Er komt “swung” in het spel en de eerste set wordt met 25-18 gewonnen.

In de tweede set loopt VCS direct uit naar 10-2. Ondanks dat Compaen qua uiterlijk en spel een kopie van oranjespeelster Celeste Plak in het team heeft, weten zij dat niet uit te buiten. Een prikbal van Pien, een mooie pass van Yara en een stevig blok van Eveline. Het is snel 25-17. Dat biedt perspectief zou je denken…..

Tja, de derde set dan. “Murphies law” blijkt volop van toepassing (google maar meiden als je niet weet wat dat is). Daarbij een herboren tegenstander. Goed verdedigend maar vooral aanvallend werk van de meiden uit Oost-Zaan. Het meegereisde uitpubliek gelooft er ook weer in en wordt enthousiast. Twee time outs met peptalk mogen daarom ook niet baten. Als de service dan ook nog eens matig loopt, dan loop je opeens tegen een 13-25 verlies aan.

Dus werk aan de winkel in de vierde set. Christel krijgt meer kans om te smashen. Noëlle speelt zeer solide. De ingrediënten voor succes zijn alom aanwezig. Even 3-4 achter, maar via 17-11, 20-12 wordt het uiteindelijk 25-18. Prima, 4 punten in de tas! Dat biedt vertrouwen voor de belangrijke wedstrijd volgende week, thuis tegen koploper Zaanstad MB1. Dat zal een sleutelwedstrijd worden, waarbij een aanval op een koppositie gedaan zal worden. De absolute “Feyenoord – Ajax” van  dit seizoen.  Fans zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om de benodigde support te geven en dit spektakel in de Wasbeek bij te wonen op donderdag 5 november om 19.15u. Toegang gratis en niet achter de decoder.

Enfin, of de output uiteindelijk aan de verwachtingen voldoet is maar af te wachten. Aan de input heeft het inderdaad in ieder geval niet gelegen.  

Zaterdag 17 oktober speelden de meiden in Castricum de competitiewedstrijd tegen Croonenburg MB 1. Met de thuiswedstrijd nog vers in het geheugen, 3-2 gewonnen met de stand van 16-14 in de vijfde set, wisten we dat het een spannende wedstrijd zou worden. Helaas waren Eveline en Tara afwezig en Amber geblesseerd, maar Karlijn kwam het team versterken en hoe! Ook nu was Amber weer samen met haar vader aanwezig als trouwe supporter! Samen met de ouders en andere enthousiaste familieleden en/of vrienden was de tribune goed gevuld met VCS aanhang.

De eerste set begint moeizaam. Mooie rally’s, uitballen, blocks van Croonenburg, netfout VCS en een misverstand in het veld bij VCS zorgen voor een 6-3 achterstand. Een goede servicebeurt van Yara, een middenaanval van Christel en een goed blok van Henrike en Christel zorgen voor een voorsprong, 7-9. Maar Croonenburg komt terug 9-9. De servicebeurt van Pien leidt tot 9-13. De meiden tonen grote inzet en gaan voor elke bal. Britt speelt een bal goed achterin, 11-16. Croonenburg neemt een time out. Maar VCS blijft goed spelen en lange rally’s, goede reddingen en mooie aanvallen leiden tot 15-19. Croonenburg komt terug tot 19-20. Tijd voor een time out van Erik. Het wordt weer heel spannend, maar uiteindelijk wint VCS met 23-25.

In de tweede set staan we binnen no time 6-0 achter door de servicedruk en bloks van Croonenburg. Erik hoopt door een time out het tij te keren. We komen iets terug door goede services van Pien en een mooie smash van Henrike 6-2. Vervolgens staat het blok van Croonenburg weer op de goed plek 9-3. Een goede servicebeurt van een sterk spelende Karlijn leidt tot 10-7, waaronder een slimme bal van Christel om het blok te omzeilen. We komen terug in de wedstrijd door een goede servicebeurt van Britt en fouten van Croonenburg, 11-10. Eindelijk gelijk, 13-13, door een smash en ace van Christel. Karlijn smasht een mooie bal in de hoek, 15-15. Maar na 16-16 neemt Croonenburg weer een voorsprong en ondanks een goede rally , smash van Karlijn en mooi punt van Henrike verliezen we met 25-21.

In de 3e set laten de meiden zien waarom ze in deze hoofdklassen thuishoren! VCS gaat ervoor en komt na een score en sterke service van Henrike met 1-5 voor. Croonenburg komt weliswaar terug tot 4-5 maar onder andere door een score van Yara en een goed geplaatste bal van Christel loopt VCS uit naar 6-10. VCS loopt steeds verder uit en het publiek zit te genieten van het niveau waarop de meiden volleyballen. Middenaanvallen van Christel, passes van Yara, smashes van Karlijn en Henrike, services van Pien en bloks van Noëlle leiden tot de set stand 14-25. Hopelijk kunnen ze dit in de vierde set volhouden….

Helaas, de rollen zijn omgedraaid in de vierde set. Croonenburg neemt direct een 8-0 voorsprong en geeft deze ook niet meer uit handen. VCS komt niet dichterbij dan 3 punten en laat ook mooie acties zien maar Croonenburg is sterker en wint deze set met 25-16.

Toch weer een vijfde set! VCS toont enorme inzet en ook het publiek laat zich horen, maar Croonenburg wint deze set met 15-9.

 

Donderdag 15 oktober speelden de meiden van de MB 1 een bekerwedstrijd tegen VVV Delta MB 1. Dit team speelt eerste klasse en VCS hoofdklasse. VCS zou deze wedstrijd moeten kunnen winnen. De tribune is weer goed gevuld met enthousiaste supporters. Amber zit op de bank, helaas weer geblesseerd en Noëlle heeft schoolverplichtingen en is in Londen.

De eerste set begint wat moeizaam, 0-2 achter. Goede passes van Britt en Yara en een smash van Henrike zorgen voor 3-3. Het wordt 4-4 door een mooie set up van Pien die Yara afmaakt met een slimme bal. Bij 4-5 neemt Erik een time out om de meiden “wakker te schudden”. Dit helpt want VCS loopt uit naar 7-5 door een  smash van Tara en goede servicebeurt van Britt. Een goed blok van Tara zorgt voor 8-6. De servicebeurt van Yara, met een ace, leidt tot 12-6. Hierna gaat VCS goed door, goede passes van Britt, gevolgd door mooie set ups van Pien worden door Henrike afgemaakt, 15-7. Tara begint aan haar servicebeurt, ondanks een time out van Delta, lukt het ze niet om deze strakke services goed te verwerken. En mede door een slimme bal en blok van Eveline, eindigt deze set in 25-7. Het lijkt een wedstrijd van “de service” te worden.

Ook de tweede set begint wat moeizaam, ondanks het mooie eerste punt door de service van Pien. Tot 4-4 gaat het gelijk op, maar door wederom goede services van Tara wordt het 6-4. Yara zorgt na een goede set up van Pien en een blok voor 8-5. Time out voor Delta. Het wordt 11-8 door een keiharde smash van Henrike, waarbij de bal de tribune opvliegt. Christel serveert tot 18-8 en ondanks een time out lukt het Delta niet om de services te verwerken. Vervolgens volgt Pien met haar servicebeurt tot 22-9. VCS speelt de set keurig uit, 25-12.

Ook de derde set wordt de wedstrijd bepaalt door de effectieve services die Delta moeilijk kan verwerken. Een slimme doortikbal van Pien gevolgd door een goede servicebeurt leidt tot 8-1. Het wordt 9-2 door een pass van Yara, set-up van Pien en score van Eveline. De servicebeurt van Henrike leidt tot 13-2, waaronder een goede set up van Britt en score van Eveline. Delta neemt weer een time out waarna Delta 13-3 maakt. Goede bloks van Christel en Pien, mooie passes van Britt leiden tot 18-7. Yara serveert de set uit tot 25-8, met een mooi laatste punt van Christel.

Pagina 4 van 9

Go to top