Meisjes C1

 

Teamindeling

Anouk Paddenburg
Laura van Ingen
Gaby Compeer
Sarah van Dijk
Marou Schouten
Veerle Geerars
Sophie Nulkes
Eva Sieval
Roxane Dekker

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Dinsdag 18:00-19:30 uur De Wasbeek Lisanne van Nieuwkoop

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Meisjes C1

Mooi progressie zichtbaar

Vandaag wederom tegen Leython, net als vorige week. Dat we toen met cijfers 4-0 naar huis gingen was spijtig, daar had meer in gezeten. Leython is een team met veel lengte die gewoon heel goed speelt. Maken zelden fouten, dus is het zaak om zelf de boel goed op orde te hebben. De service dient altijd goed te zijn. Hier zouden we soms dus nog wel wat verbetering in kunnen behalen. Winst tegen dit team is dus vooraf gezien onhaalbaar maar 1 of 2 puntjes afsnoepen zou wel erg mooi zijn. Feit is dat door het goede spel van Leython onze dames ook beter gingen spelen. Mooie blocks, mooie 3-tjes en een goede overname van posities. Dat we vandaag dus wederom met 0-4 de boot in gingen was jammer maar voor ons van ondergeschikt belang. De dames hebben laten zien dat ze steeds beter spelen en de hoop is dat ze tegen een gelijkwaardige tegenstander van lengte en kwaliteit dit wel tot cijfers tot uitdrukking kunnen laten komen. Volgende tegenstander is Liusna en gezien de stand op de ranglijst zouden dit wel eens 2 hele mooie wedstrijden kunnen worden dus komt allen kijken.

Setstanden 0-4     1ste set 12-25,  2de set 16-25,  3de set 12-25,  4de set 8-25

 

FORZA MC1  Peer

 

Mooi herstel zichtbaar

Vorige week waren de getoonde spelmomenten soms tenenkrommend. Dat je partijen verliest is geen probleem, maar als blijkt dat de inzet ver beneden peil is ga je als toeschouwer soms even te rade bij jezelf of dit wel is wat men leuk vindt. Het spelplezier is echter nooit verdwenen en vandaag lieten de dames zien dat ze niet 100 maar wel 200% beter konden. Nu werd er voor iedere aktie wel gevochten en was de inzet meer dan verwacht. Mooie 3-tjes werden gevormd en de positieve energie die ervan afstraalde was weer als vanouds te noemen.

De eerste set was in ons voordeel maar Leython trok de gashendel net iets verder open aan het einde van de set en zo ging men met 25-21 ten onder. Het was niet dat VCS het niet goed deed maar Leython was net een stapje beter en sneller. O, en niet te vergeten langer. Of hing het net gewoon veel te laag? Want ze hoefde niet eens te springen om de ballen over het net te smashen of te blokken. Feit was dat de opeenvolgende 3 sets ook verloren gingen maar dat was aan het betere spel van Leython te danken. Zo werden er maar zelden “acie’s” behaald en dat zegt heel veel. Toch was een ieder in blijde stemming want het getoonde spel was uitstekend en doet verwachten  dat er best wel wat punten te behalen zijn. Over een paar dagen de revanche tegen hetzelfde Leython dus gaan we vol goede moed ook deze wedstrijd weer tegemoet

Setstanden : 1ste set 25-21,  2de set 25-14,  3de set 25-13,  4de set 25-12

Forza MC1  Peer

Feeststemming in de zaal

Bij aanvang wilde men ons eerst in verwarring brengen door te melden dat de wedstrijd in de naastgelegen sporthal zou plaatsvinden. Maar nadat uiteindelijk iedereen zich verzameld had in de mooie sporthal “de Wasbeek” bleek dat de teams er al vanaf het begin goed bij de les waren. VCS kende een slechte start in de competitie en wilde vandaag minimaal 1 punt behalen.  Aspasia staat 3 setpunten voor in de stand, dus zou er vandaag een tegenstander staan die gelijkwaardig moest zijn.

De eerste set golfde op en neer in de stand, van een voorsprong naar een 14-21 achter te komen. Maar de dames gingen voor iedere bal en komen 23-24 voor. Het publiek zou deze avond een fantastische wedstrijd krijgen voorgeschoteld. De spanning was enorm maar met een 25-27 ging de eerste set verloren.

In de 2de set gingen de dames door waar ze gebleven waren en namen een brutale 9-3 voorsprong. Maar wederom werd het mooie spel door slordigheden afgewisseld en kreeg Aspasia de kans om hun vervelende huppel en yel te laten klinken. Toch zou dit een ommekeer in het seizoen betekenen want de allereerste setwinst werd behaald met een 25-23 stand. Het publiek werd gek en het punt werd gevierd of de overwinning al in de pocket zat.

In de 3de set was het een voortgang van de gehele avond. Een achterstand maar direct gevolgd door 7 punten achter elkaar. Meerdere ace’s (in het spel al omgetoverd tot eeezziiiiiiee) Het zou een lange avond worden want door de gelijk opgaande strijd zou het punten saldo ditmaal stoppen bij 22-25 verlies. Jammer want er waren mogelijkheden om het wel af te maken.

Het publiek zag een lange maar mooie strijd tussen 2 gelijkwaardige teams. De dames hebben geleerd van de eerste 3 sets en wisten nu op de beslissende momenten wel de hoofden koel te houden en gingen met een 25-21 hun 2de setwinst binnen slepen.

Vanavond was een duidelijke verbetering te zien van het spel in de totale breedte van het team. Er werd beter geblokt, 3-tjes waren standaard geworden en de services waren veel geconcentreerder. Top meiden we hebben weer genoten vanavond.

Setstanden 2-2,  1ste set 25-27, 2de set 25-23, 3de set 22-25, 4de set 25-21

 

Spelvreugde straalt ervan af. 

De dames waren er weer klaar voor nadat men de eerste wedstrijd nog volledig aan elkaar moesten wennen. Met interim coach Miranda langs de lijn werd de Yel weer ingezet en kon de wedstrijd beginnen. Men nam zelfs een 9-10 voorsprong op de dames van Castellum die kwalitatief wel een stap verder zijn dan onze dames die bijna allemaal eerste jaars zijn. Zonder invallers en wisselspelers werd er dus veel inzet van de dames verwacht. Castellum nam zelfs een Time-out omdat er toch teveel druk door onze dames werd opgelegd. Maar uiteindelijk bracht dit hun balans weer terug en gingen we met 25-15 ten onder.

De 2de set werd lekker begonnen 0-3. Mooie rally’s 6-6. Maar hierna viel men weer iets terug en werd bij 19-14 wederom een Time-out aangevraagd door Castellum. Onze dames liepen nog door naar de 19 maar uiteindelijk verloren ze deze set met 25-19.

De 3de set was een soortgelijk beeld.  Mooie aanvallen afgewisseld met teveel reactief volleybal. Onnodige punten werden ingeleverd waardoor je zelf nog meer inzet moet geven bij mooie rally’s. De eerste time out door onze coach werd nu aangevraagd maar het mocht niet baten en met 25-15 moesten de dames capituleren.

In de laatste set was de pijp leeg gespeeld. Kansloos werd er met 25-8 verloren. Ondanks het verlies was het mooi om te zien dat de dames elkaar als maatjes gevonden hebben en veel plezier in het spel  hielden. Met nog wat nodige trainingen en wedstrijden kunnen we nog veel verwachten van de dames denk ik.

Setstanden : 1ste set 25-15, 2de set 25-19, 3de 25-15, 4de set 25-8  4-0

 

Forza MC1

Nieuw team, nieuwe start van nieuw seizoen.

Vandaag de start van het nieuwe seizoen. Met veel plezier waren de eerste trainingen afgewerkt maar was het wel duidelijk geworden dat er nog veel verbeterd diende te worden. Vandaag dus kijken hoever het team gegroeid is in de trainingen.

Dit jaar bestaat het team uit Sophie, Marou, Veerle, Anouk, Eva, Sarah, Laura, Gaby en als altijd vrolijk rond dartelende Trainster Lisanne. De eerste set was duidelijk nog wennen aan elkaar, op de posities die men moest innemen en ging snel ten onder met 25-10. Ook in de 2de set was er in de eindstand niet veel meer maar was er wel een duidelijk beter spelbeeld te zien met veel mooie 3’tjes en goede spelverdeling.

Pas in de 3de set ging het lekker draaien. Werd er een 13-9 voorsprong behaald en een dubbele ace achter elkaar die dan ook vreugdevol gevierd mocht worden. VHZ had een verassende eindspurt in zijn mars en zo moesten de dames helaas toch capituleren, 25-18, maar deden dat met verve.

Onze dames stonden klaar voor de 4de set maar de kennis van de spelregels was bij de coach van de tegenstander nog niet bijgewerkt en wilde in de kleedkamer al zijn overwinning gaan vieren. Toen men uiteindelijk toch aantrad hadden ze weer weinig moeite met onze dames die deze wedstrijd vooral zagen als een wijze les in spelpositie en wedstrijd vreugde.

Op naar de volgende wedstrijd tegen Castellum om de lessen van vandaag in praktijk te brengen .

Setstanden  1ste set 25-10, 2de set 25-11, 3de set 25-18, 4de set 25-12.

 

Forza VCS MC1

Pagina 2 van 6

Go to top