Meisjes C1

 

Teamindeling

Anouk Paddenburg
Laura van Ingen
Gaby Compeer
Sarah van Dijk
Marou Schouten
Veerle Geerars
Sophie Nulkes
Eva Sieval
Roxane Dekker

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Dinsdag 18:00-19:30 uur De Wasbeek Lisanne van Nieuwkoop

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Meisjes C1

Verslag van een Michael Jackson fan

Herinner je het nog ?de eerste wedstrijd in de geschiedenis van dit team. Dat was tegen VHZ. Een 2-2 eindstand werd het toen. Met hun felle oranje team shirt in de startblokken en geen zwart of witte bal dit keer werd de strijd aangegaan. Nou ja strijd , eenvoudig op weg in de eerste set en met een glimlachrond de meiden bekkies werd met overmacht deze afgesloten met een 25-12 winst.

Maar nu we hier zijn besloot VHZ toch maar uit een ander vaatje te tappen in de 2de setWaarom er zo’n verschil met de eerste set was, is onduidelijk Gevaarlijkom een tegenstander te onderschatten. Waren we zo slecht? Nu een gelijk opgaande strijd. 10-10, 20-20- setpoint bij 25-26. Bal uit en Lisanne gaf een schreeuwvan vreugde. Maar de scheids bepaalde volkomen onterecht een uit-bal. Zo werd deze set een echte Thriller . Maar onze meiden hadden besloten dat deze set van ons zou zijn , bleven koel en haalden de set alsnog binnen met 29-27.

Ik kan er niets aan doen maar vond dat de tegenstander weinig opbouw liet zien ,werden van het kastje naar de muur gestuurd in de 3de set. Juana liet als eerste een 3dubbele ace op rij zien. Zeg me dat ik niet droom. Het is bijna angstaanjagend hoe mooi de dames de 3-tjes lieten zienJam-mer dat de tegenstander hier niet aan mee wilde doen.  VCS ging door met hun goede spel en wilde pas stoppen als de honger was gestild. Uiteindelijk stopte de teller bij 25-18 winst.

De laatste set was lastig. Menselijk gedragom na de 3-0 te denken dat 4de ook niet even kan winnen. Echter, met ping-pong volleybal stond VHZ ineens met 3-10 voor. “Wegwezen jij”werd hun motto voor de bal. Maar in onze jeugd spelers bleef de kwaliteit voorop staan. Als vriendinnen team en dag en nacht hard werken voor dit spel . een laatste kans bij 20-12 om terug in het spel te komen werd opgepakt maar helaas te laat. Het spel van de tegenstander was om te huilenmaar ook zelf liet spel te wensen over met persoonlijke fouten. 16-25 verlies.

Geweldig gespeeld met een 3-1 winst. Ik zeg (3x) chapeau voor het getoonde spel. Hou het vertrouwen in jezelf en het getoonde spel en dan hebben we de winnaar van de competitie aan het werk gezien vandaag. Lijkt me leuk zo’n beker in de kast. Dus dames….

 Voor het video verslag klik op deze link https://youtu.be/Hx-N8gnG9do

 

Vanavond een wedstrijd tegen Oradi/Omni (hierna O/O).  Onze meiden hebben vanavond maar 1 missie, proberen om de achterstand in punten op de ranglijst (2de op punten) weg te poetsen. O/O is een jonge ploeg die nog zoekende is maar wel her en der hun punten binnensleept.

De wedstrijd begon iets later, maar alsof de dames dit al hadden ingecalculeerd, was dat geen probleem want de eerste set zat er al op voordat de tegenstander goed en wel wist dat men begonnen was. 25-8 en hiermee werd de missie ook duidelijk voor de tegenstander.

De 2de set was al niet veel anders en de 2 (zinloze) Time-Outs werden nu sneller aangevraagd door de tegenstander. Echter VCS begon er de lol wel van in te zien en ging gewoon verder waar het mee begonnen was. Aangezien iedere fout een punt voor de tegenstander is, is het zaak om zo zuiver mogelijk te blijven spelen, en zo geschiedde. Een 25-05 set winst.

VCS rook hun kansen om goede zaken te doen op de ranglijst en bleef gefocust in hun eigen spel aangezien O/O vnl met zichzelf worstelde. O/O was duidelijk een maatje te klein en niet opgewassen tegen het lekker draaiende team van VCS. Uiteindelijk wederom een 25-05 winst.

In de laatste set was er zelfs een eerste voorsprong te noteren van 2-4 voor O/O. Geen spelopbouw maar direct retour afzender werd hun motto, daar waar VCS hun tegenstander juist meer en meer als sparringpartner zag en lekker 3-tjes aan het combineren was.  Uiteindelijk wederom een vette winst van 25-10 en zo was de wedstrijd snel ten einde en zijn er goede zaken gedaan voor de ranglijst

 Eindstand  4-0 winst,  setstanden :  1e set 25-8, 2de set 25-5, 3de set 25-5, 4de set 25-10

Vandaag wederom een wedstrijd tegen Leython, welke we in de laatste wedstrijd thuis al de baas waren. Met Lisanne weer aan de lijn (altijd lastig zo’n trein zonder daarbij je enkel te bezeren), werd al snel duidelijk dat Leython wilde gaan voor eerherstel. Terwijl iedereen nog een beetje aan het warmdraaien was stond Leython al direct een flink aantal punten voor. Pas bij het 13de punt werd voor het eerst een voorsprong genoteerd. Hierna was het duidelijk dat de meiden van Lisanne lekker draaide en de 13-20 was een feit en ondanks de “spel lam leggende” Time-outs werd de eerste setwinst met 17-25 binnen gehengeld.

Toch was duidelijk dat Leython veel meer tegenstand bood dan in de thuiswedstrijd. Er werd aan beide zijde van het net, mooie “3-‘tjes” ten toon gespreid. Leython had in deze set de hulp van boven niet nodig maar die kwam toch regelmatig langs. Iets wat menig VCS aanhanger deed fronsen. Jammer want dit gaf een verkeerd beeld van het spel wat aan beide zijden goed was. Toch werd deze set onhandig weg gegeven met een groot verschil 25-13 en dat is niet allemaal aan de 7de persoon toe te schrijven.

De dames willen hoge ogen gooien in de ranglijst en zouden dus vandaag de broodnodige punten moeten pakken om dit te bewerkstelligen. Pas bij 7-8 kwamen ze voor het eerst op voorsprong en de stand liep vanaf toen evenredig omhoog. 18- gelijk, 22-gelijk… Maar nu rechtte de dames de rug en lieten geen kaas meer van hun brood eten. De set werd met 22-25 binnen gesleept. Wederom dus minimaal een gelijkspel.

Nu was het zaak om de boel scherp te houden en zo geschiedde. Wederom een spannende, gelijk opgaande set. Nu tot de 21 gelijk en wederom was VCS in de laatste punten Leython de baas en sloten af met een 22-25 winst. Een schitterende einduitslag die ons op de gedeelde eerste plek neerzet (op puntenaantal 2de ) Trots mag er dus gekeken worden naar het speelplezier, de inzet, het toonde spel en de resultaten die hiermee behaald zijn.

Leython – VCS  einduitslagen  1-3

Setuitslagen       17-25 winst

25-13 verlies

22-25 winst

                        22-25 winst

 

Volleybal op zijn Cruijfiaans

Volleybal is simpel maar het moeilijkste is simpel te volleyballen. De dames zitten in een lekkere flow en hebben onder bezielende leiding van Interim Coach Olaf een prachtige basis neergelegd. Ervaring dat heb je of dat heb je niet en dus was het een uitdagende taak van Lisanne om hier een goed gevolg aan te geven. Als je niet wil verliezen moet je zorgen dat zij niet kenne winnen.

De eerste set ging snel. Volleybal speel je met je hoofd want de bal is sneller dan je handen en zo was het al voorbij voordat Leython er erg in had en was een 25-18 de eindstand.

De tweede set was zeer aan elkaar gewaagd, telkens een 3 punten verschil hield het spannend.  Nu vroeg ons team voor het eerst een Time-Out aan om de tegenstander uit het spel te halen. 25 punten waren niet genoeg want het moet met 2 punten verschil gespeeld worden. Dus als je altijd met 2 punten voor staat win je alle wedstrijden. Maar uiteindelijk ging het met 24-26 verloren.

Stand dus 1 -1 in sets en de 3de set  zou een sleutelrol gaan spelen. Je gaat het pas begrijpen als je het doorhebt. En eerst leek het een walk over te worden maar Leython kreeg het door. Kwamen verrassend terug, maar uiteindelijk was de inhaalslag te laat ingezet en was een 25-19 winst de eindstand

Wederom dus minimaal een gelijkspel maar ook Lisanne wilde nu alles binnen slepen. Zolang Jij scoort krijgen zij geen punten dus was de boodschap duidelijk. Zoek de zwakke plek van je tegenstander en je wint bij voorbaat. Echter, Leyton liet de moed zakken en een verpletterende 25-9 was de eindstand. De overwinning was een feit. Ze hebben goed gespeeld simpelweg omdat ze niet beter konden.

Logisch toch! Zo hep elk nadeel zijn voordeel. Maar als ik zou willen dat je dat begreep had ik het wel duidelijker uitgelegd.

 

Nadat vorig week de dames ervoor gezorgd hadden dat de adrenaline een kookpunt bereikte in de 4de set,  zou vandaag moeten worden bezien of het geen bevlieging was geweest tijdens de eerste wedstrijd. Tegenstander van vanavond was In Up Go MC1 uit (en in) Roelofarendsveen en tijdens de warming up lieten ze direct al zien over grote kwaliteit te beschikken. Coach Olaf had de beschikking over het  voltallige team waardoor er in roulatie gewisseld kon worden per set. 

De eerste set werd goed opgepakt en VCS behield continue een voorsprong tot de 19. In Up Go  liep in en een 19-19 stand werd behaald. Dit lieten de dames niet op zich zitten en pepten elkaar goed op waardoor een 21-25 winst behaald zou worden. De 2de set was even verwarrend voor de toeschouwers omdat het scorebord niet goed zichtbaar was opgesteld. Ook nu bleef VCS de gehele wedstrijd op voorsprong staan en kon er met 22-25 winnend worden afgesloten. Wederom dus minstens gelijkspel, maar nu zou er gevochten gaan worden om de volle winst mee naar huis te nemen. De 3de set, hierin voelde je de euforie van de dames zich meester maken over zichzelf maar ook over de tegenstander. Wederom werden er veel technische Time-outs aangevraagd door de tegenstander, maar het mocht ze niet helpen en met een 21-25 winst werd er gewonnen. De volle winst was binnen. De 4de set zou bepalen of er met een 100% score naar huis zal worden gegaan. Er was kans. Met 23-24 was er een setpoint, maar deze werd niet verzilverd en nu pakte In Up Go wel de kans goed op en pakte de winst met 26-24.

Coach Olaf en de dames mogen zeer tevreden zijn over de behaalde resultaten. Vanaf nu liggen de verwachtingen dus hoog en gaan we weer lekker trainen om de volgende wedstrijd in eigen huis deze lijn goed door te trekken.

Eindstand  1-3 winst

Set 1 21-25 winst
Set 2 22-25 winst
Set 3 21-25 Winst
Set 4 26-24 Verlies

Pagina 5 van 6

Go to top