Meisjes C1

 

Teamindeling

Anouk Paddenburg
Laura van Ingen
Gaby Compeer
Sarah van Dijk
Marou Schouten
Veerle Geerars
Sophie Nulkes
Eva Sieval
Roxane Dekker

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Dinsdag 18:00-19:30 uur De Wasbeek Lisanne van Nieuwkoop

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Meisjes C1

Het kampioensteam VCS MC1 heeft hun dagen van euforie gehad, de platte kar heeft zijn rondjes gereden en de feestdagen liggen weer achter ons. Tijd dus voor de 2de acte. Tegenstander zou de runner up, InUpGo worden en die wilde maar wat graag revanche voor hun verloren kampioenschap.

Kwalitatief weten we dat deze meiden de enige echte tegenstander was die ook zeer goed en verzorgd volleybal speelde. Met interim Coach Olaf weer op de banken hadden we er echter alle vertrouwen in dat dit wel goed zou gaan vanavond.

In de eerste set werd direct duidelijk dat het inderdaad een gelijkwaardige strijd zou worden. Na een 12-16 voorsprong werd de eerste time-out aangevraagd en met succes want de 2de time-out was van ons bij een 19-16 achterstand. Uiteindelijk een verlies, door onoplettendheid, van 25-19.

In de 2de set was het begin voor VCS, een 0-6 voorsprong maar gaande de wedstrijd werd dit langzaam aan ingelopen en stevende de wedstrijd weer af op een thriller. Helaas vielen de cruciale ballen aan de verkeerde kant en was een 25-23 wederom een verliesset.

Het zou een lange avond worden. InUpGo en VCS bleven echter van beide zijden mooi verzorgd volleybal spelen met goed opgezette aanvallen,  prachtige bloks en verdedigend werk. De 3de set was in het begin voor InUpGo en met een 9-3 achterstand greep Coach Olaf even in. Dit schudde iedereen wakker en gaande weg kon men langs de zijlijn weer genieten. 22-22  gelijk, 24-22 achter maar nu was de eindspurt voor VCS en was een 24-26 de winst uitslag.

Met deze flow had iedereen er goed vertrouwen in en was de laatste set allesbeslissend. Bijna saai om te melden maar tot 21-21 was er geen aanwijsbare winnaar in het spel. Maar nu was het InUpGo die hun revanche wilde halen en uiteindelijk de 25-21 aantekende op de borden.

Een lange avond met een heel goed spel van beide teams. Ondanks de verliessets veel setpunten gepakt. Op naar de volgende wedstrijd tegen een nieuwe tegenstander in de poule Aspacia

 

InUpGo MC1 – VCS MC1  3-1.      Setstanden 1ste set 25-19, 2de set 25-23, 3de set 26-24, 4de set 25-21

Kampioenen, kampioenen, ole ole oleeeee

Vandaag DE dag. De dames kunnen kampioen worden!!! Hebben het volledig zelf in de hand. De uitslag van de andere wedstrijd is 1 groot vraagteken dus als we van het slechtste scenario uitgaan is een 3 sets winst voldoende. Uitgaan van je eigen sterkte was het devies van Lisanne en dus werd er begonnen met het doel zo goed mogelijk te spelen.  (en te winnen)

Dat de spanning bij de dames van VCS inzat was direct zichtbaar. Oradi/Omni (hierna O/O) is kwalitatief een mindere ploeg, maar wist de dames van VCS goed bij te blijven. Na het 10de punt was de eerste spanning eraf en begon het beter te lopen. Wel werden er nog wat persoonlijke fouten gemaakt, maar uiteindelijk werden er steeds meer mooie combinaties gemaakt en was de eerste set een feit met een 16-25 winst.

Ook de 2de set werd weer angstig begonnen, maar de dames toonden nu veel sneller hun veerkracht en gaven vanaf het 4de punt maar wat extra gas. O/O was duidelijk niet opgewassen tegen het sportieve geweld wat de dames van VCS lieten zien en al snel denderde de trein door naar een 7- 25 winst.

Bij een de 3de setwinst was het kampioenschap een feit wisten ze, dus de focus bleef goed. Lisanne hield de regie goed in handen en ook in deze set was er sprake van een eenzijdig spel. Het spandoek werd uitgerold langs de kant. Het publiek dat in grote getale was gekomen, wist dat het nu niet meer kon ontgaan en leefde goed mee met het spel. Een winst van 12-25 en het kampioenschap in de tas.

Maar Lisanne eiste opperste concentratie en wilde pas aan feesten denken na de 4de set. Maar ook O/O had zijn meerdere allang erkend in VCS en lieten zich gewillig afslachten met een 6-25. Hierna kon het feest losbarsten. Kampioen in een kampioenswedstrijd door de tegenstander met 0-4 te verslaan , hoe mooier wil je het hebben ? Alle lof voor Lisanne en Bas die de dames in zo’n korte tijd tot dit kampioensteam hebben gekregen en hiermee tot Kampioen  2de Klasse konden kronen. Tevens wil ik hierbij alle spelers –ouders en begeleiders een sportief 2016 en een fijne feestdagen toewensen Forca MC1   Peer

Oradi/Omnia MC2-VCS MC1  0-4       1ste set 16-25, 2de set 7-25, 3de set 12-25, 4de set 6-25 

Vandaag zouden onze dames kampioen kunnen worden. Ze moeten dan wel minstens 3 sets winstpunten behalen. Lastig, want het team van InUpGo was tot nu toe de sterkste tegenstander geweest in de competitie. De dames waren dan ook strak gespannen, zou het vandaag al lukken?

De eerste set gaf alle hoop hierop want men nam al snel een voorsprong die men niet meer uit handen zou geven. Overtuigend werd er een set winst van 25-21 behaald. Dit gah de trotse ouders op de tribunes goede moed en de kampioensfluitjes waren goed hoorbaar.

In de 2de was er wederom een goede start. InUpGo besloot hun tactiek aan te passen. Geen verzorgde 3-passes maar ballen direct “return to sender”. Dit gaf ze minder foutkansen en zo liepen ze langzaam maar zeker in en wisten uiteindelijk de set met een 23-25 naar zich toe te treken.

Dat dit werkte was dus aanleiding van InUpGo om dit de gehele verdere wedstrijd te blijven hanteren. Leuk voor de punten, maar een absoluut antivolleybal sport effect. In de 3de set werd er maar 1 punt behaald met een 3pass. Lisanne wilde hier echter niet aan meewerken en zodra er een bal in 1x over het net werd gespeeld klonk er weer “in drieën”. Toch zonk het moraal weg en de dames beseften dat er vanavond geen kampioenschap inzat.

Jammer genoeg werd ook de 4de set te makkelijk weggegeven hierdoor. Ondanks dit, veel mooie lange rally’s vanaf de kant van VCS. Nu zal in de laatste wedstrijd toch nog flink aan de bak gegaan moeten worden. Afhankelijk van de overige wedstrijden zal er mogelijk wederom met een 3set winst uiteindelijk het kampioenschap behaald kunnen worden (of minder afhankelijk van uitslagen de dag ervoor). De druk zal er niet minder om zijn en nu is de vraag of de dames hier goed mee kan omgaan. Ik heb er alle vertrouwen in. De tegenstand wordt iets minder verwacht en de wil en kwaliteit om te winnen zit wel degelijk in dit team.

 Eindstand 1-3   setstanden: 1ste set 25-12, 2de set 23-25, 3de set 11-25, 4de set 11-25

Nadat tijdens de vorige wedstrijd een knap gelijkspel werd behaald tegen het uiterst sterke In Up Go, was het vandaag de wedstrijd tegen Leython. Hiervan hadden we in het verleden al eens gewonnen en gezien de stand in de competitie was het zaak om de pepernoten in de eigen zak te behouden. Maar hoe anders zou de wedstrijd zich ontwikkelen.

De eerste set werd er telkens tegen een achterstand aangekeken. Het werd een waar foutenfestival afgewisseld met lekkere rally’s om te zien. Gelukkig was dit aan beide zijden van het net en dus bleven de kansen. Ook de trainers van de teams waren er niet gerust op en zo werden er nu meerdere Time-Outs aangevraagd. Pas bij het 18de punt kwam VCS langszij en werd er voor ieder punt gevochten. Bloedstollend spannend, maar ook de tactische wissels en spelverstoringen van Leython mochten niet baten en een 25-23 eindstand eerste set was het gevolg.

De tweede set werd scherper begonnen, maar ook nu werd er niet het verschil in een overtuigend gat vertaald. De overenthousiaste medespelers van Leython werd gemaand hun storend gedrag te temperen, maar inmiddels was de stand weer gelijk getrokken. Pas aan het eind werd er een spurt in gezet en klom de stand van 20-15 naar 23-19 en uiteindelijk een setwinst van 25-21.

Ondanks de 2 setpunten was er geen enkele reden tot juichen. Het spel was verre van geweldig en met nog 2 sets te gaan was de vraag hoelang dit goed zou gaan. En waar we bang voor waren gebeurde ook. Een verslapping in het begin en uiteindelijk een gelijk opgaande stand van 13-13 naar 21-21. Gelukkig stopte het foutenfestijn even bij VCS en kon men de set met 25-21 afsluiten.

Een 3-0 voorsprong in sets en toch een uitermate slecht gevoel hebben aan de wedstrijd. Hoe is dat toch mogelijk? Het is dat Leython niet wilde of kon profiteren van de off-day die de dames lieten zien en nu was Lisanne die de dames opzweepte om de volle Carre in eigen huis te behouden. Maar helaas, beide teams gingen verder waar ze gebleven waren. Ditmaal weer met leuke rally’s maar wederom met persoonlijke fouten afgewisseld. Na wederom 17-17 kwam VCS voor het eerst achter en eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik Leython in gedachte wel een setwinst gunde, want ze speelde zeker niet veel minder. Maar onze meiden hebben net iets meer veerkracht en wisten voor de 4de maal achtereen, - en dat is ook een klasse- de eindspurt in te zetten en een 25-22 eindstand te bereiken.

Zo mag er een mooie Carre, 4-0 bijgeschreven worden en een prachtig uitgangspunt op de ranglijst bewerkstelligen. Chapeau voor Lisanne, die de dames telkens weer op het juiste moment scherp wist te krijgen en zo, een op papier eenvoudige 4-0 als een surprise cadeautje meenemen.

Eindstand  4-0, setstanden  1ste set 25-23, 2de set 25-21, 3de set 25-21, 4de set 25-22

Vandaag een topper op het programma. No1 op de ranglijst tegen de runner-up waarvan wel gezegd moet worden dat zij 2 wedstrijden minder gespeeld hebben. Als we de setstanden 100% in hun voordeel zetten staan ze zelfs 1 set boven ons.

Het zou dus een avond worden met een hoge inzet. Deze lastige taak rustte op de schouders van interim coach Mischa. Zou hij deze druk wel aankunnen? We kennen allemaal zijn mooie videoproducties maar coachen is toch iets heel anders.

Met het voltallige team werd (wederom uit) voor de 2de keer aangetreden tegen In Up Go MC1 (hierna IUG) De meiden hadden er zin in. Kwalitatief bleek in de eerste set dat IUG een bijzonder goed team had. Liepen snel uit en zouden deze set niet uit handen geven nadat een voorsprong van 6 punten was behaald. Uiteindelijk een 25-19 verlies in de eerste set.

De 2de set was direct een ander spelbeeld. Een 0-6 voorsprong werd behaald en even zo snel weer uit handen gegeven. Nu was het de coach die de dames feller ging coaches, scherp hield, complimenteerde en vooral inzet vroeg. Er werden prachtige rally’s op het speelveld tentoon gespreid maar uiteindelijk werd de set verloren door een groot aantal onnodige fouten. Jammer want kwalitatief deed men niet onder voor het bijzonder sterke IUG.

0-2 achter in sets, met de 3de zou alles op alles gezet moeten worden. De coach pepte de meiden op tot het optimale. Het teflon gedrag eruit persend.   Prachtig mooi om te zien dat dit de ommekeer werd in de wedstrijd. Deze set zou een juweeltje worden om naar te kijken. Schitterende rally’s van beide teams, gelijk opgaande strijd. Uiteindelijk was het VCS die hun eerste setwinst binnen sleepte met een nipte 23-25 overwinning.

In de 4de set was er de vraag of ze de opgaande lijn vast konden houden of zelfs meer. Het werd zelfs meer. Wederom liep de spanning weer hoog op en was het uiteindelijk met een 23-23 gelijke stand VCS die het hoofd koel hield en ook nu weer met een 23-25 overwinning het gelijkspel in sets binnen hengelde.

Dit was een wedstrijd op het allerhoogste niveau. Ik denk dat IUG het betere team was in kwaliteit maar dat er met onze meiden meer een team stond. Hiermee haalde de coach Mischa het hoogst haalbare uit “zijn meiden” vanavond, maar wel met mooi spel en schitterende derby’s.

Eindstand 2-2   Setstanden  1ste set 25-19, 2de set 25-14, 3de set 23-25, 4de set 23-25

 

 

Pagina 4 van 6

Go to top