Meisjes C1

 

Teamindeling

Anouk Paddenburg
Laura van Ingen
Gaby Compeer
Sarah van Dijk
Marou Schouten
Veerle Geerars
Sophie Nulkes
Eva Sieval
Roxane Dekker

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Dinsdag 18:00-19:30 uur De Wasbeek Lisanne van Nieuwkoop

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Meisjes C1

Volleybal is een teamsport

Vorige week de deceptie van overklast worden door Leython. Hoe zouden de dames dit beleefd hebben. De trainingen waren hoopvol gevend. Met Interim Constance langs de lijn werd er ditmaal uit een ander vaatje getapt. Subtiel haar coaching doende, stonden de dames als een giegelclub weer vrolijk in het veld.

Ze wilde revanche nemen en In Up Go (hierna IUG) was hiervoor een mooie tegenstander aangezien men hier dezelfde kwaliteit heeft. In de eerste set was het gelijk opgaand met telkens een licht voordeel voor VCS. Nadat men 11-15 voorstond verslapte het iets maar uiteindelijk trok men de stand door naar de 25 met een winst van 19-25. Daar waar men vorige week nog veel servicefouten produceerde werd dat in deze set tot slechts 4x teruggebracht.

In de 2de set was het betere spel duidelijk van VCS. Pas nadat er een 16-22 op het scorebord stond wist IUG iets terug te doen maar het herstel werd te laat ingezet en met een 21-25 werd ook deze set in de tas gestopt. De lol was duidelijk van de dames af te lezen met wederom slechts 4 servicefouten.

Hierna was het een actie van IUG die ons deed verbazen. Een speler werd gewisseld met een speler die ernaast speelde met hun MA1 (volgens mij, maar kan het mis hebben) Navraag van onze fanatiekste supporter bracht aan het licht dat dit reglementair was. Echter, op de vraag in hoeverre dit sportief is, zijn de meningen dus hierover verdeeld. Het zou de dames jeuken, die waren met hun eigen spel bezig en nu zou blijken dat Volleybal dus een teamsport is want deze wisseling had geen invloed op het spel van VCS. VCS overtuigden met kwalitatief goed volleybal, met weinig fouten. Ook deze set werd met 15-25 winst afgesloten.

Nu was het coach Constance die de dames andermaal op wist te peppen. Vermoeidheid sloeg langzaam toe maar men wilde nu gewoon de 4 punten meenemen. Voor het eerst kwamen ze achter te staan en werd er te gemakkelijk gespeeld. Er werd zelfs voor het eerst een Time out aangevraagd door de coach om ze wakker te schudden. Het hielp, de ene na de andere ace zorgde ervoor dat de grote achterstand werd goedgemaakt en een super spannende ontknoping zou volgen.  22-22, ze komen voor, ze komen gelijk, ze komen achter, ze komen gelijk, voor….. pff het zweet begint op plekken te stromen die je niet wil weten maar uiteindelijk werd de set vakkundig afgemaakt met een 24-26 winst party en 4 setpunten.

 

Setstanden 0-4      1ste set 19-25,  2de set 21-25,  3de set 15-25,  4de set 24-26 

Vandaag een wedstrijd tegen het sterke Leython uit Leiderdorp. Terwijl VCS zich nog aan het warmdraaien was kregen we de eerste punten al om de oren en stond er een 5-0 achterstand op het scorebord. Ook hierna kwam het maar niet lekker op gang. Tenminste zo lijkt het. Maar goed te zien was dat Leython een team met grote klasse en kwaliteit is. Daar waar VCS de bal smashten  voor een punt wit men telkens de bal te keren en zelden fouten te maken. Hierdoor vielen de meeste punten bij VCS wat uiteindelijk in een 25-15 verlies leidde in de eerste set.

Hoop was gevestigd dat er in de 2de set een opleving zou komen en dat de kwaliteit van Leython aanstekelijk zou gaan werken. Maar het leek eerder een verlammende werking te creeren. Ruimtes tussen de linie’s leken te groot en communicatie onderling onduidelijk. Interim coach Rob hield ze scherp en bracht ze terug in de wedstrijd maar kon niet voorkomen dat het kwaliteit verschil zich wederom op het scorebord uitte tot een 25-16 verlies in de 2de set.

In de 3de set begon men voortvarend, verkreeg men zelfs een voorsprong en werd het later zelfs een gelijk opgaande wedstrijd 7-7, 12-12. Maar VCS kon het hoog kwalteit volleybal niet langer bijhouden en zag ondanks de stijgende lijn Leython met 25-19 winnend de 3de set afsluiten.

Zou er dan een ere set te behalen zijn in de 4de set? Jazeker, het zat erin want na een 6-1 achterstand kwam er een soort wederopstanding. De wedstrijd bereikte een climax toen er tenslotte een 23-23 op het bord stond. Misschien was de spanning teveel geworden en maakte Leython hiervan gebruik maar feit is dat, ondanks een 4-0 verlies, er een mooie wedstrijd gespeeld was. Leython was gewoon in alle opzichten een stapje verder en dus kan men tevreden zijn met het behaalde resultaat ondanks de 4-0 die de boeken in gaat.

Forza MC1

Strijd, rally’s en feest

 De toss werd verloren maar het eerste punt mocht toch worden opgetekend door VCS. Lekker begin. Toch waren er extreem veel opslagfouten te constateren waardoor er onnodig punten werden weggegeven. Wel waren er al direct prachtige lange rally’s te zien en zo zou het nog wel eens een hele lange avond kunnen worden. Lange tijd ging het gelijk op, maar telkens een licht voordeel van VCS. Die behielden ze en uiteindelijk met een prachtige eindspurt een 25-17 1ste setwinst.

In de 2de set ging het fouten festijn voort maar prachtig mooi om te zien dat iedereen er volledig voor ging. 13-13 stand en hierna werd het spel van beide teams steeds verzorgder. Meer rally’s die voor de toeschouwer een lust voor het oog waren. Uiteindelijk was de eindspurt wederom voor VCS en sloot men af met een 25-20 winst. Zonder echt te overtuigen dus wel alvast 2 punten in de pocket.

Maar hierna gaf Zovoc met hun spel aan dat men hier niet naartoe gekomen waren om zich wederom met 0 punten naar huis te gaan. In deze set was Zovoc beter en kwamen in een lekkere flow die resulteerde in een 9 punten voorsprong. VCS toonde veerkracht en kwamen helemaal terug in de strijd maar uiteindelijk stopte de machine bij 20-23  en verloren ze deze set met 20-25.

Maar het positieve spel die ze getoond hadden in de 3de set werd doorgetrokken in de 4de set. Nu liepen ze uit met een 12-3 voorsprong. Deze set zou weer vol staan met mooie rally’s en 4x een ace behaald door VCS. Een mooie 25-17 winst en dus een 3-1 overwinning op een tegenstander die niet veel onderdeed voor VCS.

Forza VCS MC1 

VCS komt weer op stoom

Nadat de eerste wedstrijden mondjes maat maar punten werden behaald was het ditmaal een onbekende tegenstander. Zovoc uit Zoetermeer. Tijdens de warming-up maakte deze dames een overweldigende indruk met hun postuur en harde smashes. Oei,  dit kon wel eens een lastige avond worden. Lisanne wist de dames goed te informeren om de bal over de eerste linie heen te spelen waardoor hij in een gat zou vallen die door de lengte dan weer hun nadeel zou worden.

De eerste set gaf direct te zien dat hier een team staat dat ook gewoon goed wil volleyballen. Met een positief ingestelde coach van Zovoc  werden de mooiste ralley’s geshowed aan beide zijde van het net. Op een gegeven moment was er zelfs een ralley te bewonderen die wel 5 minuten leek te duren. Het publiek stond al bijna op de banken en werd mede enthousiast van het spel van beide teams.  Dat VCS deze set naar zich toe wist te trekken met 25-19,  was een mooie opsteker en hiermee speelden ze  de schroom van  zichaf. Het ontzag was verdwenen en Zovoc moest duidelijk hard aan de bak.

De 2de set was wederom gelijkopgaand en een waar volleybal feest ontstond op het veld. Met 23-23 stand was het superspannend en wederom kon VCS het voordeel naar zich toe trekken.

De 3de ste werd gekenmerkt  door een dubbele blessure van Zovoc spelers waardoor ze deze set met 5 spelers moesten afmaken. De grotere ruimte die ontstond, deed ze iets sterker maken, maar VCS zat nu in een lekkere flow en was met 25-17 wederom te sterk. In deze set was er pas de eerste ace te noteren bij het 16de punt en ook dat zegt dat er 2 teams op het veld stonden die overal  voor gingen.

Lisanne eistte van haar meiden dat er een 100% score zou worden binnen gehaald zodat we ook op de ranglijst wat betere zaken zouden doen. VCS zette de turbo erop en Zovoc had de moed al een beetje laten varen. Uiteindelijk werd er met de 4de ace van de wedstrijd een schitterend punt en de 4de set binnen geslagen. 4-0 setwinst.  Veecee-es klonk het nog lang na die avond 

 

Sets  4-0      1ste set 25-19,  2de set 25-23,  3de set 25-17,  4de set 25-12

VCS toont veerkracht

Vanavond een wedstrijd tegen een nieuwkomer in de competitie Aspasia uit Koudekerk aan de Rijn. Na de zeperd van vorige week waren de dames erop gebrand om hun herstel te laten zien. Tegen het 5-tal zou al snel blijken dat het een lastige, lange avond zou worden.

De eerste set gaf aan dat dit team zeer goed op elkaar was ingespeeld. Er moest even gewend worden aan hun huppeldansje en vreugde kreten bij winst en verliespunten. Dit gaf wel extra oponthoud gedurende het spel waardoor er nooit een echt lekkere flow in komt. Het zou een gelijk opgaande strijd worden. Bij de 24-23 werd een touche niet gezien en zo werd het van setwinst ineens gelijkspel en Aspasia benutte dit cadeautje optimaal door met 26-28 de eerste set naar zich toe te trekken.

In de 2de set was er een gelijk opgaande strijd te zien. Aspasia maakte zelden een fout in de opslag, daar waar de dames van VCS nog wel eens onnodig puntverlies weggaf. Bij een 21-19 stand was een Time-out van de tegenstander het breekpunt in de set. Hierna sloeg Aspasia toe en wist de winst met 22-25 weer naar zich toe te trekken. 

Een 0-2 achterstand in sets was niet wat de dames verwacht hadden en dus werd er flink gecoacht door Lisanne om de dames weer scherp te krijgen voor de 3de set. Dit had geholpen en voor het eerst in de wedstijd was er een gat dat groter was dan 10 punten. Gelukkig in ons voordeel. Echter het lijkt wel of de dames moeite hebben om dan toe te slaan. Met moeite werden de laatste puntjes binnen gesprokkeld en zo werd het alsnog spannend. Het zou toch niet weer fout gaan in de slotpunten???? Pff gelukkig konden de handen bij een 25-22 de lucht in.

De laatste set zou dus bepalen of er nog een gelijkspel te behalen was. Maar de dames hadden besloten er een latertje van te maken. 11-11, 13-13, etc pas bij 18 ging de stand onevenredig en was er met 23-20 wederom het zwetende gevoel op plekken die je niet wilt benoemen in een verslag. Maar koel en berekenend toonde VCS hun veerkracht en won de 4de set met 25-22.

 

VCS MC1 – Aspasia MC1 2-2  setstanden 1ste set 26-28, 2de set 22-25, 3de set 25-22, 4de set 25-22

Pagina 3 van 6

Go to top