Meisjes C1

 

Teamindeling

Anouk Paddenburg
Laura van Ingen
Gaby Compeer
Sarah van Dijk
Marou Schouten
Veerle Geerars
Sophie Nulkes
Eva Sieval
Roxane Dekker

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Dinsdag 18:00-19:30 uur De Wasbeek Lisanne van Nieuwkoop

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Meisjes C1

Voortgang van het getoonde spel

Vandaag de wedstrijd op het programma van het onbekende Kratos’ 08 uit Delft. De grootste volleybal club van Delft maar eigenlijk weten we niets van ze. Hebben nog maar een 2 wedstrijden gespeeld in de poule dus dat geeft ook geen houvast. Gewoon uitgaan van je eigen kracht dus en na vorige week waarin de dames de sterren van de hemel speelden heeft iedereen er weer veel vertrouwen in. Tevens het feit dat de tegenstander niet uniform ter veld kwam deed de indruk wekken dat er wel wat mogelijk was.  En zo geschiedde. Het niveau van vorige week werd niet meer gehaald maar hiervan geef ik de schuld aan de scherpte van de spelers. Het ging te gemakkelijk en dus werden er weer veel te onnodige punten verspeeld. Sterker nog, in totaal werd er maar liefst 17x een opslag verkeerd geslagen. Kratos werkte hierin mee en liet hetzelfde zien maar hierin moet echt een verbeterslag gehaald worden. Wel werden er veel acies gemaakt en zo komt de beloofde taart bij de 100ste ace in de 2de seizoens helft een stuk dichterbij. Nog 71 te gaan. Maar op de banken is de honger naar die heerlijke taart ook een eigen leven gaan leiden en werden al meerdere opties benoemd om de taart mogelijk eerder te verorberen.

Het werd een ontspannen sportieve wedstrijd, VCS was duidelijk de betere van de avond en lieten de eerste 3 sets optekenen met een 25-11,  25-14 en een 25-20 winst. In de laatste set was de concentratie helemaal even weg en kwam Kratos zelfs op een (verdiende) voorsprong. Het werd nog een spannend einde van de avond en Kratos liep op 20-20 uit naar een 20-22 voorsprong. De eerste Time-out van de avond werd aangevraagd door succesvolle Interim coach Constance. Het hielp, 22- gelijk nog een Time out maar nu van Kratos. Maar uiteindelijk werd met de 16 ace van de avond konden de handen de lucht in en was de 4-0 overwinning een feit.

De progressie van veel dames is zichtbaar, bovenhands serveren, opzetten van mooie acties, dubbele blocks maar bovenal is het plezier in het spel zichtbaar. En daar kunnen de vele meegereisde toeschouwers (en de app-volgers) alleen maar van genieten.

Forza VCS 

Setsstanden  4-0    1ste set 25-11,  2de set 25-14,  3de set 25-20,  4de set 25-22

 

Publiek wordt verwend

De wedstrijd tegen Netwerk MC2 is bij voorbaat al een zekere verliespartij. Tegen deze bijzonder sterke koploper is het zaak om boven jezelf uit te stijgen en kijken of er punten bij elkaar te sprokkelen zijn. Na het debacle van vorige week tegen de anti-volleyballers was het zaak om zich te herpakken.  De start was alweer niet veelbelovend maar direct hierna ging het lopen. Bas hield de dames scherp en wist met de positieve aanmoedigingen mooi volleybal van de dames ten tonele te brengen. Blocks waren ditmaal doeltreffend, Opvangen van de bal en direct opzetten voor een aanval werd uiterst secuur uitgevoerd.  Dat je desondanks punten verliest, zegt heel veel over het goede spel van Netwerk. Uiteindelijk gingen de dames met 0-4 onderuit maar dat werd ditmaal van ondergeschikt belang. Het publiek kreeg een fantastische volleybal avond voorgeschoteld. Uiteindelijk waren het onnodige fouten die fataal zouden worden, maar ondanks dat was er alleen maar lof voor de dames. Geweldige rally’s, een zeer positief ingesteld spel en beleving gaf deze avond een bijzondere glans. Kan je tevreden zijn als je met 0-4 van het veld afloopt?? Ja, dat is vanavond door onze dames bewezen. Nu deze Flow vast zien te houden en dan komen de punten vanzelf.

Forca MC1

Setstanden : 1ste set 16-25,  2de set 14-25,  3de set 20-25,  4de set 22-25

 

Na de winst van de vorige wedstrijd tegen Zovoc, waren de dames ervan overtuigd dat ze vanavond wederom wel wat punten zouden kunnen pakken. Het zwakke punt van het team is dat het altijd even duurt voor ze op stoom komen, soms is de achterstand dan al zover opgelopen dat het te laat is en de eerste set verloren gaat. Vanavond was het niet anders, voor men er erg in had was de stand opgelopen tot een onoverbrugbare achterstand en mocht Zovoc de handen in de lucht steken na een 25-15 winst.

Prachtig om te zien hoe Zovoc het 1-touch volleybal tot een kunst heeft weten te verheffen. Zelden werd de 2-touch toegepast en dit was een zeer effectief wapen.  Een goed voorbeeld doet volgen dacht ik, maar de interim coach had een duidelijke opdracht voor de dames. Alleen 3-tjes of blocks tenzij niet anders kan. Meermalen werd dit de dames op niet misverstane wijze aangegeven. Dat er dan regelmatig iets fout gaat, waardoor er punten worden verspeeld, werd voor lief genomen. Zovoc gebruikte hun wapen gedegen en continu. Zo werden de volgende 3 sets naar zich toe getrokken met 25-17, 25-23 en 25-20. Maar er kan maar 1 conclusie getrokken worden. VCS heeft geprobeerd te volleyballen, daar waar Zovoc het spel gedegradeerd hebben tot schoolplein lijnbal. Toch zal de verbetering bij ons zelf gezocht moeten worden. Teveel onnodige servicepunten die ingeleverd werden en onderlinge communicatie over wie de bal uiteindelijk neemt  bezorgde de tegenpartij veel te veel cadeau punten. Ondanks het zwaar tellende puntverlies wordt er dus weer  vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd die we zullen spelen tegen een volleyballend team.

Forza VCS 

 

Strijd voor de slagroom op de taart

Nadat vorige week onder groot gejuich de taart was bemachtigd van Krijn met een mooi gestreden 1-3 winst was het vandaag de dag van de re-match voor Liusna. Inzet was de strijd om de rode lantaarn en de slagroom op de taart. Een gelijkspel zou voldoende zijn om niet als laatste in de poule te eindigen, maar dat het niet makkelijk zou worden was bij voorbaat al bekend. 

Met de start van de wedstrijd kwam werd direct het zwakke punt weer zichtbaar. Terwijl de tegenpartij zijn punten binnen haalt is VCS nog zoekende en loopt dan direct al tegen een grote achterstand op. Vandaag was niet anders en de eerste set werd ingeleverd met een 16-25 verlies.

Zou het een kopie worden van vorige week? Het leek er wel op want de 2de helft stond men ineens met 15-3 voor. Vreemd hoe groot het verschil in sets telkens is. Uiteindelijk zal de teller op 25-12 winst eindigen en zijn we nog 1 set verwijdert van de doelstelling. 

Opvallend is het bijzonder grote aantal opslagfouten, dit ondanks het onderhands serveren. Hierop zou veel meer getraind kunnen worden want zo makkelijk je punten inleveren is nergens voor nodig. Liusna was wel dankbaar voor deze slordigheden en ziet een 16-12 achterstand omgebogen worden in een 19-25 winst voor Liusna. Zonde, nu zou het dus in de laatste set moeten gebeuren. Een gelijk opgaande strijd tot 19-21. Hierna kreeg Liusna vleugels en gaf hun revanche glans door direct door te stoten naar een 19-25 winst. Hiermee is er geen slagroom op de taart behaald en bezitten we de laatste plek van de ranglijst. Nu de winsterstop in en hopelijk strijden we in de volgende competitie tegen meer gelijkwaardige tegenstanders.

Tevens wil ik alle vrijwilligers bedanken die het allemaal maar weer mogelijk maken dat alles zo goed is geregeld. We wensen jullie een fijne Feestdagen en een sportief 2017.

Setstanden  :  1-3    1ste set 16-25,  2de set 25-12,  3de set 19-25,  4de set 19-25

Forza MC1 Peer 

TAART !!!

 

Vandaag de wedstrijd tegen Liusna. In het prachtige nieuwe complex mochten de dames aantreden tegen een team die ook worstelt met het grote krachtverschil in deze Klasse. Er was dus voor beide teams eer te behalen. Tevens was er de strijd om de rode lantaarn. Daar wilde we nu wel eens een keertje vanaf dus werd er met interim coach Mark en een minimale bezetting gezocht naar de mogelijkheden voor vanavond.

De eerste set was weer als vanouds, terwijl het lijkt of VCS nog staat warm te spelen haalt Liusna de eerste punten al binnen en voor ze er erg in hebben staat er al een onoverbrugbare achterstand op het bord. Zo mocht Liusna een 25-12 set winst noteren en vergrote daarmee de afstand van ons op de ranglijst. Er werd tijdens de wedstrijd goed gecoacht en gewisseld en dit kwam het spel ten goede. De 2de set werd geheel voor VCS en nu was het Liusna die het nakijken had. Met een 5-25 winst werd het eerste puntje van de avond gepakt. Maar de dames hadden de flow te pakken.  De wedstrijd ging vanaf nu gelijk op en de 3de set zou een waren thriller worden. Tot 19-19 bleven ze gelijk opgaand, maar toen was het toch VCS die aan het langste eind trok en voor de 2de keer een setwinst behaalde met 22-25.

De stemming zat er goed in, maar toen gebeurde er iets wat zo bijzonder is dat je erbij moet zijn geweest om het te geloven. Ook wel het wonder van Lisse. Alles ging mis bij VCS en een 12-0 stond op het bord. Ongeloof na de vorige set maar wonderen zijn de wereld nog niet uit. Vanaf dat moment werd het beest wakker in de dames en begon het wel te lopen. Maar zou het niet te laat zijn? Een onwerkelijke inhaalrace werd gestart en zo was stond er ineens 15-15 op de borden, ongeloof maakte zich meester van alle aanwezigen en iedereen voelde dat er werkelijk een wonder te gebeuren stond (mooie kerstgedachte) Maar Liusna liet zich niet onbetuigd en knokte voor de laatste punten. Met een 23-23 als stand voelde je de adrenaline door de zaal heen gieren van alle aanwezigen in de zaal en de app lezers. Het lukte, ja, ja, jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 24-26 set winst. Feest in de zaal en Krijn kan zijn 1ste taart gaan bakken die hij heeft toegezegd als een winst behaald zou worden. Hiermee werd tevens de laatste plaats overgedragen aan Liusna die volgende week hun revanche wil gaan halen als ze bij ons op bezoek komen.

Forza MC1 Peer

 

Liusna MC1 – VCS MC1   1-3   setstanden : 1ste set 25-12, 2de set 5-25,  3de set 22-25, 4de set 24-26

 

 

Pagina 1 van 6

Go to top