Heren 1

 

Teamindeling

Sven Bakker
Bas Martijn Lips
Jesse van Rijn
Ewout Bosman
Jochem Aalders
Jeroen van Schie
Martijn Boersma
Erik de Muinck
Olmer van Rijn

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 21:00-22:30 De Wasbeek Wisselend
Dinsdag 19:30-21:00 De Wasbeek  Peter Bosch

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Heren 1

En toen moest er, na de tragische gebeurtenissen op vrijdagavond, zaterdag gewoon weer gevolleybald worden. Heren 1 speelde in Delft tegen studentenvereniging Punch. Het werd een onvervalste nét niet-wedstrijd.

Het tijdstip van de wedstrijd, 13.00 uur, was het nét niet. Een paar uurtjes later, prima, dan had je nog wat aan je dag. Nu was het onmogelijk om ’s ochtends te [vul zelf iets in]. We hoopten nog dat de studenten van Punch ook wat moeite hadden met het ‘vroege’ tijdstip, maar daar bleek tijdens de wedstrijd weinig van.

Het ging bij Olmer en Martijn al mis tijdens de heenweg. Delft bereiken via Rotterdam bleek nét niet de snelste route. Bovendien was Seb afwezig om met zijn topdivisiedames van US te strijden tegen ikwilvanmijnautoaf.nl (nét geen sluikreclame). De voorbespreking was het ook nét niet; hoogtepunt was Bas Martijns constatering dat studeren alleen iets is voor hoogopgeleiden.

Dan de wedstrijd. De zaal was het nét niet: wat deed die tl-balk daar boven de spelverdelerspositie? En wat moet je met al die ruimte om het veld? We hadden ook maar nét genoeg tijd om in te spelen, maar dat was onze eigen schuld. De eerste set was de definitie van nét niet: leuk meehobbelen op een paar punten achterstand en vervolgens de set verliezen met 21-25.

Set twee en drie gingen heel wat voorspoediger en zowaar leek er nog wat fanatisme in de wedstrijd te sluipen. Met 25-19 en 25-21 pakten we het tweede en derde bedrijf. De rest van de wedstrijd bleef het helaas een beetje mat. We kregen nog wel kansen, zoals een 8-6 voorsprong in de vijfde set, maar op de beslissende momenten lukte het nét niet meer. Zelfs onze trouwe supporters konden niet verhinderen dat Punch met 3-2 zegevierde.

Donderdag 26 november spelen we weer lekker vertrouwd op onze donderdagavond, in ons eigen zaaltje, maar wel tegen een team dat tot nu alles met 3-1 heeft gewonnen. Kom ons helpen om deze zegereeks van Nesselande te doorbreken!

Na een knappe 4-0 overwinning vorige week tegen Kratos uit Delft, speelde VCS heren 1 zijn eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Tegenstander was NOVO uit Noordwijk, een oude bekende van VCS en uitkomend in de derde divisie, een klasse hoger dan de promotieklasse waar VCS zijn wedstrijden speelt. Het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden, maar wel eentje waarin VCS weinig te verliezen had.

Dat laatste bleek ook direct in de eerste set: VCS speelde voluit en NOVO kwam nauwelijks in zijn spel. VCS scoorde veel door slimme aanvallen en prikballen, waar de Noordwijkse verdediging geen antwoord op had. Gedurende de hele set gingen de teams gelijk op, maar bij 23-23 maakte NOVO geen fouten meer, zodat ze de set met 25-23 binnenhaalden. NOVO kreeg in de tweede set enigszins de smaak te pakken. VCS wist vooral aanvallend niet meer het niveau van de eerste set te behouden en slordigheidjes slopen het spel van de thuisploeg in. Met slechts één reserve op de bank waren de wisselmogelijkheden helaas beperkt en de set ging voor VCS verloren met 25-14.

De derde set hervond VCS weer de vechtlust van het begin van de wedstrijd en een nog frisse Martijn Boersma kwam in het veld voor spelverdeler Seb de Paula. NOVO werd direct onder druk gezet en VCS liep een groot deel van de set vijf punten voor. Een sterke serviceserie van NOVO trok de stand weer gelijk en zo maakten beide teams zich op voor de apotheose van de wedstrijd. Beide teams kregen kansen om de set naar zich toe te trekken, maar uiteindelijk trok NOVO aan het langste eind: met 33-31 wonnen zij de set en boekten zo dus een 3-0 overwinning.

Ondanks een 3-0 nederlaag was het een zeer goede wedstrijd voor VCS: de spelers speelden met overtuiging en enthousiasme en er werd hard geknokt voor elk punt. Twee sets konden ze het NOVO, dat waarschijnlijk met heel andere gevoelens naar de wedstrijd kijkt, moeilijk maken. Volgende week kan het team laten zien dat ze dit niveau ook in de competitie vast kunnen houden. Op zaterdag 31 oktober speelt VCS om 17.00 uur tegen RVV, in de Boorsmazaal te Katwijk.

Op zaterdag 10 oktober speelde VCS heren 1 de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Na het vertrek van een aantal spelers aan het einde van vorig seizoen, heeft het team versterking gekregen van drie nieuwe spelers: een oude bekende, een jeugdig talent en een gerepatrieerde middenaanvaller. Bovendien heeft het team een nieuwe trainster. Verschillende oefenwedstrijden in september moesten zorgen voor een goede voorbereiding op de seizoenspremière.

VCS trad in deze première aan tegen Leython DC uit Leiderdorp. Dit team heeft het VCS afgelopen seizoenen knap lastig gemaakt, dus het beloofde een moeilijke start van het seizoen te worden. Bovendien was het natuurlijk de vraag of de grondige voorbereiding wel zijn vruchten af zou werpen. VCS begon sterk aan de wedstrijd, met een goede pass, sterke spelverdeling en een effectieve aanval. Leython, dat onder andere beschikte over een sterk blok, bleef echter in de buurt en haalde VCS net op tijd in: met 25-27 ging de eerste set naar Leython.

De tweede set bleef VCS lange tijd in het spoor van Leython, maar jammer genoeg werd het tegen het einde van de set onrustig in het veld. Spelers maakten meer persoonlijke fouten en Leython voerde de druk op. Een verlies van 18-25 was het gevolg. VCS bleef ook in de derde set voluit spelen en de teams waren wederom erg gewaagd aan elkaar. Een set vervolgens ook afmaken, dat bleek duidelijk een eigenschap die nog niet tot het standaardrepertoire van VCS behoort. Ook de derde set ging naar Leython: 23-25.

Met de winst op zak zakte de concentratie bij Leython, terwijl VCS juist gebrand was op het binnenhalen van het laatste punt. Dat lukt uiteindelijk redelijk eenvoudig, met 25-17. Hoewel VCS heren 1 de wedstrijd dus met 1-3 verloor, kan het team zeker met een positieve blik terugkijken op de wedstrijd. De spelers werkten hard, de sfeer was goed en het spelsysteem functioneerde naar behoren, kortom een goede start van het nieuwe seizoen!

Na een jaar van afwezigheid mag VCS heren 1 wederom proberen te bewijzen dat ze toch echt in de promotieklasse thuishoren. Met slechts één personele wijziging (libero Jacco vertrok naar heren 2 en oudgediende Olmer kwam weer terug) begon het team aan het nieuwe seizoen. Twee oefenwedstrijden legden de kwaliteiten en zwaktes van het team duidelijk bloot en zaterdag 20 september stond de eerste officiële wedstrijd op het programma.

Die eerste wedstrijd speelde heren 1 tegen een team uit Den Haag, genaamd Sky Jumpers. Een passende naam, zo bleek al tijdens het inslaan. Wat onwennig begon VCS aan de wedstrijd, maar er was genoeg tijd om in de wedstrijd te komen, want het bleek een marathonwedstrijd te zijn. Met setstanden als 28-26 en 35-33 (winst VCS) kreeg het publiek (met zelfs een enkele VCS’er op de tribune!) waar voor zijn geld.

Het duurde de sporthal echter te lang, want in de vierde set ging het licht op twee van de drie velden uit, zodat de wedstrijd moest worden voortgezet op het laatst overgebleven veld. De vierde set ging voor VCS verloren, waardoor een vijfde set nodig was. VCS wist die set net niet binnen te slepen (13-15). 2-3 verlies in Den Haag dus, maar helaas geen mogelijkheid het verlies weg te drinken, want de kantine was gesloten.

De eerste thuiswedstrijd vond donderdag 25 september plaats. Hoewel het voor de spelers van heren 1 lastig blijft om zich aan alle spelafspraken te houden, verliep deze wedstrijd zeker niet onaardig. Via drie sets 25-22 (tweemaal voor VCS, eenmaal voor tegenstander Delta) pakte VCS met winst in de vierde set (25-17) een 3-1 overwinning. En waar de kantine in Den Haag weinig troost bood, was er in de Wasbeek gelegenheid genoeg de vier gewonnen punten te vieren.

Conclusie: de koppositie voor VCS heren 1, maar genoeg verbeterpunten voor het komende seizoen. Zaterdag 4 oktober wedstrijd nummer 3, dan tegen Kratos uit Delft.

 

Pagina 3 van 3

Go to top