Heren 1

 

Teamindeling

Sven Bakker
Bas Martijn Lips
Jesse van Rijn
Ewout Bosman
Jochem Aalders
Jeroen van Schie
Martijn Boersma
Erik de Muinck
Olmer van Rijn

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 21:00-22:30 De Wasbeek Wisselend
Dinsdag 19:30-21:00 De Wasbeek  Peter Bosch

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Heren 1

Afgelopen weekend was alweer het laatste competitieweekend van het volleybalseizoen. Alleen VCS heren 1 kwam nog in actie om zich als nummer tien te verzekeren van handhaving in de promotieklasse. Tegenstanders waren twee nummer twee’s uit de eerste klasse, Sovicos uit Den Haag en Kratos uit Delft. Deze driekamp in Oudewater moest VCS winnen om niet te degraderen naar de eerste klasse.

De eerste wedstrijd was het niveauverschil groot, VCS veegde de vloer aan met Sovicos (25-8 en 25-12). Vooral de servicedruk van onder andere aanvoerder Jeroen van Schie zorgde ervoor dat Sovicos nauwelijks zijn eigen spel kon spelen. Die servicedruk viel in de wedstrijd tegen Kratos jammer genoeg behoorlijk weg. VCS scoorde echter op de juiste momenten en won de wedstrijd met 2-0 (25-22 en 26-24). Missie geslaagd. Na een moeilijk seizoen is handhaving een welkome opsteker.

Voor VCS dames 1 zit het seizoen er al een tijdje op. Het team eindigde op een knappe vijfde plaats in de promotieklasse. De speelsters hebben dit seizoen individueel en als team flinke progressie geboekt. Daarnaast hebben ook vier jeugdige talenten zich goed kunnen ontwikkelen bij het team. Het team zal ook volgend seizoen met trainer/coach Jesse van Rijn verder werken aan mooie resultaten.

Er waren dit seizoen binnen VCS meer successen te vieren. Zo werd dames 3 overtuigend kampioen in de vierde klasse. Zij verloren dit seizoen slechts vier sets en wonnen er 76, waarvan eentje met 25-0! Bij de jeugd werden twee teams kampioen: meisjes A1 en jongens C1. En ten slotte is ook het tweede recreantenteam op de eerste plaats geëindigd.

Terwijl voor de meeste teams het wedstrijdseizoen voorbij is, moet heren 1 op zaterdag 6 mei nog een driekamp spelen voor handhaving in de promotieklasse. Bij winst van de driekamp is het team veilig. Heren 1 kan alle support goed gebruiken, dus kom de spelers 6 mei aanmoedigen!

Tegenstanders zijn Sovicos en Kratos heren 2, beide nummers twee uit de eerste klasse. Heren 1 speelt om 10.00 uur en 11.15 uur in sporthal De Noort Syde in Oudewater. Hopelijk tot dan!

Nog altijd is het eerste herenteam van Volleybalclub Sassenheim niet zeker van handhaving in de promotieklasse. Elke wedstrijd is weer een nieuwe mogelijkheid om punten te pakken. Zo ook de wedstrijd tegen Thor uit Bergambacht, afgelopen donderdag in de Wasbeek. Thor staat op een veilige vierde plek, zonder uitzicht op promotie, VCS staat achtste.

Dat het voor Thor nergens meer om ging, was goed te zien in de eerste twee sets. VCS maakte dankbaar gebruik van de vele service- en aanvalsfouten van de tegenstander. VCS liet zelf weinig liggen, dankzij een stabiele passing en verdediging. Het resultaat was duidelijk: 25-22 en 25-17 voor de ploeg uit Sassenheim.

In de derde en vierde set begon Thor zorgvuldiger te spelen, waardoor VCS moeilijker tot scoren kwam. Vooral de midden- en driemeteraanvaller ontpopten zich tot kwelgeesten voor de blokkering en verdediging van VCS. Na de derde set moest VCS het bovendien doen zonder libero Martijn Boersma, waardoor de stabiliteit in het achterveld afnam. Thor liet zien dat het niet zomaar vierde staat en won set drie en vier met 23-25 en 20-25. De beslissende set was het wederom spannend; Thor trok ternauwernood aan het langste eind: 14-16.

Ondanks het verlies heeft VCS weer belangrijke punten gepakt. Met nog twee wedstrijden te gaan, tegen de nummers 9 en 12, is het team mede afhankelijk van het resultaat van andere teams om handhaving te bewerkstelligen. Een stap in die richting kan zaterdag 8 april gezet worden in Zoetermeer, waar VCS speelt tegen Zovoc.

De eerste teams van Volleybalclub Sassenheim kwamen deze week beide in actie en niet zonder resultaat. VCS heren 1 won in de Wasbeek met 3-2 van het Delftse Kratos ’08 en dames 1 was met 3-1 de betere in de uitwedstrijd tegen VV Utrecht dames 4.

VCS heren 1 is nog altijd niet uit de gevarenzone en moet dus elke wedstrijd volle bak gaan om de benodigde punten te scoren. Vorige week gaf het team nog een 2-0 voorsprong uit handen tegen Castellum. Dat mocht deze week tegen Kratos niet opnieuw gebeuren. Wederom schoot VCS goed uit de startblokken: 25-20 en 25-22. Jammer genoeg zakte het daarna in en begon de tegenstander meer servicedruk te leveren. Met dezelfde cijfers als set 1 en 2 gingen set 3 en 4 verloren. Weer een vijfde set dus. De eerste helft van het slotstuk ging het nog gelijk op, maar Kratos liep in het tweede deel weg bij VCS. Het leek dus opnieuw een verloren wedstrijd te gaan worden, maar de thuisploeg kon de wedstrijd op het einde nog tot een goed einde brengen (18-16).

Waar heren 1 nog hard moet werken voor behoud in de promotieklasse, probeert VCS dames 1 in diezelfde klasse de subtop te bereiken. Het team neemt momenteel de vijfde plaats in, maar er is nog uitzicht op plek drie. Afgelopen zaterdag vertrok het team naar Utrecht voor een ontmoeting met de nummer 11, VV Utrecht dames 4. Het was even wennen in de Galgenwaard, een rumoerige sporthal met een hoog plafond, en VCS begon dan ook wat aarzelend aan de wedstrijd. Tegen het einde van de eerste set stond er een behoorlijke achterstand op het scorebord, maar VCS besloot dat de set nog niet klaar was: een 21-24 achterstand werd omgebogen in een 26-24 winst. VV Utrecht leek, gezien de vele fouten, aardig van slag in set 2 en 3. VCS hield de druk op de ketel en won met 25-15 en 25-17. De overwinning was binnen. Het bonuspunt in de laatste set kon helaas niet behaald worden. VV Utrecht bleef goed bij in de vierde set en VCS maakte in de slotfase net even wat meer fouten dan de tegenstander (20-25).

Komende week hebben beide teams een weekje rust. Donderdag 23 februari speelt dames 1 in de Wasbeek tegen koploper Nesselande dames 2 (21.00 uur). Zaterdag 25 februari gaat heren 1 in Stolwijk op bezoek bij het eerste van Dosko.

Na een aantal weken radiostilte, hierbij weer een teken van leven van heren 1. Over de resultaten kunnen we kort zijn: de laatste winstpartij dateert alweer van 5 november. Maar er is gelukkig ook positief nieuws. Daar hebben we het liever over.

Teamorakel Bas Martijn Lips springt tegenwoordig hoger dan ooit en weet op midden zelfs de meest onverwachte set-ups nog tot een goed einde te brengen. Zijn commitment aan het team kent geen grenzen: hij overweegt zelfs een bedrijfje op te richten, zodat het team door het leven kan gaan als 'Bas Martijn Lips b.v. - H1'. Daarnaast loopt de pass veel beter, snapt Sven nu dat je elke bal het best zo hard mogelijk kan slaan en zijn zelfs de meest doorzichtige doortikballen van Jesse nog goed voor een score.

Kortom, we spelen beter dan aan het begin van het seizoen. Het is daarom wel een beetje zuur dat de resultaten soms wat tegenvallen. We zullen ons de komende tijd vooral moeten richten op het vasthouden van ons niveau tijdens een wedstrijd, want daar valt nog veel winst te behalen. Voor de winterpauze krijgen we daar nog een kans voor, aanstaande donderdag, thuis tegen Zovoc.

Pagina 1 van 3

Go to top