Jongens C1

 

Teamindeling

Bas Ligthart
Christine de Muinck
Lina van Kampen
Simone van Dijk
Teun van der Plas
Tycho van Riel
Wies Deutekom

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 18:00-19:30 uur De Wasbeek Erik de Muinck
Woensdag 18:00-19:30 uur De Wasbeek Erik de Muinck

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Jongens C1

Na een prachtige 4-0 overwinning donderdag 29 september tegen Setumup JC1 gaat VCS JC1 een dag later op bezoek in Leimuiden om de uitwedstrijd tegen Setumup te spelen. In de eerste set begint Wies  in de wissel, de jongens en meiden hebben de smaak weer te pakken , er wordt netjes steeds in drieën gespeeld en mooie aanvallen opgezet. Tycho weet vanavond de eerste ace te maken bij een stand van 6-12, later laat  Lina een prachtig block zien. De  tegenstander vraagt bij 10-19 een time out aan, maar VCS weet mede door een mooi prikballetje van Christine de set te winnen met 16-25.

De tweede set begint Bas in de wissel, VCS begint sterk, Simone weet de bal mooi kort over het net te plaatsen. De jonge groep JC1 kijkt nu al waar de ruimte ligt en in no time staat VCS met 1-8 voor. De tegenstander Setumup moet ook de tweede set bij 3-13 een time out aanvragen, maar door prima teamspel, mooie aanvallen en smash ballen is de tweede set voor VCS met 19-25.

Tussen de tweede en derde set was het broertje van Lina niet meer te houden op de tribune , hij moest even een balletje gooien in de zaal, de sfeer was goed. Lina begon de derde set in de wissel.  De tweede ace van deze avond mocht Christine op haar naam schrijven. Wies weet bij de stand van 9-11 een smash te maken en mocht meteen zelf serveren. De set gaat wederom naar VCS toe met 22-25.

De vierde set begint Teun in de wissel. Bas maakt de derde ace vanavond . VCS blijft het eigen spelletje spelen, laat zich niet afleiden, blijft in drieën spelen en de ouders op de tribune genieten met volle teugen, wat maken deze jongens en meiden een vooruitgang door. De laatste set is ook voor VCS met 21-25.

Een flitsende start, in twee dagen, twee keer 4-0 winnen geeft zelfvertrouwen en een boost. Volgende week donderdag spelen de kanjers thuis tegen VCO om 19:15 uur.

Na een aantal weken trainen, is de JC1 van VCS klaar voor de competitie. Een fanatiek potje volleybal afgelopen maandag tegen de ouders, liet zien dat de jongens en meiden er klaar voor zijn. De JC1 bestaan dit seizoen uit: Lina, Teun, Tycho, Simone, Christine, Bas en Wies.

De wedstrijd tegen Setumup JC1 begint rond 19:30 uur in de Wasbeek, waar de ouders massaal zijn gekomen om de kinderen aan te moedigen. De JC1 start meteen sterk de eerste set. Er volgen lange rally's en vooral als team gewerkt. De jongens en meiden van Setumup spelen deze set ook sterk. De stand gaat behoorlijk gelijk op, maar VCS weet  hem met 25-22 te winnen.

De tweede set begint VCS uitstekend. De services zijn sterk, er wordt door de jongens en meiden boven hands geserveerd, terwijl de tegenstander dit bijna niet deed. Weer mooie en spannende rally’s. terwijl de ouders dachten dat ze daar niet meer bij konden, ging het balletje met effect over het net wat veel punten oplevert. Klasse om te zien. De tweede set wint VCS met 25-14.

De derde set gaat weer gelijk op, als Setumup de kansen benutten, zorgt VCS dat ze weer bij blijven. Bij een stand van 21-19 vraagt coach Erik de eerste Time out aan. Dit resulteert dat iedereen weer op scherp staat en deze set met 25-21 wint.

De vierde set gaat  wederom gelijk op, de teams houden het spannend, door 1 van de ouders wordt al een belofte gedaan, als ze 4-0 winnen, klim ik via de volleybal paal die voor de tribune staat naar beneden, de wedstrijd eindigt in  25-20. Gelukkig voor deze vader was de paal net weggehaald……

Wat de ouders hebben gezien is dat de JC1 een hecht team is die gebruik maakt van ieder zijn kwaliteiten, maar ook steeds beter gaat serveren en durven de acties te maken, kijken waar de tegenpartij even niet scherp staat of waar een plekje is waar de bal de punt kan maken.

 

Het woord team is ook na de wedstrijd van kracht, aangezien de was al staat te draaien komt een teamgenootje de meidenshirts nog brengen. Op naar de wedstrijd voor morgen tegen de zelfde tegenstander.

Vrijdag 12 februari zaten de ouders van de jongens en meiden van de JC1 met grote getalen op de tribune in Oegstgeest, bij VSO. Het is voor de kinderen fijn dat er gekeken en aangemoedigd word, de ouders zaten rustig te kijken, tot ineens een “bekende” papa kwam aanlopen voor een wedstrijd van zijn dochter op een andere veld. Voor mij als groot Feyenoord fan kon mijn avond al niet meer stuk. J Dus een voetballer geniet net zoveel van Volleybal ! 

Nou dat deden wij ook. De JC1 ging fantastisch van start. Het stond goed, maar wat wij zagen was, dat de jongens en meiden riepen voor de bal, en positief coachen naar elkaar. de eerste set gewonnen met 25-19. 

Ook in de tweede set ging het overtuigend, samen werken, elkaar helpen. De coaches waren zichtbaar tevreden, de jongens en meiden kregen complimenten, helaas viel de set net aan de andere kant, met 25-22 voor VCO. 

De derde set ging weer uitstekend, mooie rally’s en prima samenspel, een ace en de juichende en buikschuifende kinderen zijn ook opgemerkt door de “bekende” papa.  De set ging wederom naar VCS met 25-23.

De laatste set was het hem niet helemaal, het ging VCO voor de wind en bij ons ging het net niet, die was voor VCO met 25-7. Die vergeten wij snel weer.

De complimenten van de coaches en zeker van alle ouders, mooie dingen gezien, maar vooral teamspel, dan speel je gelijk tegen de nummer 2.

Super gedaan jongens en meiden !!!

Vrijdagavond, in de kantine in Kouderk aan de Rijn, vlak voor de wedstrijd van VCS JC1 tegen Aspasia, zeggen we nog even tegen elkaar dat een verslag er vanavond niet in zit. Geen pen en papier meegenomen, te druk, en andere smoesjes ;-). Dus lekker achterover op de tribune kijken wat de jongens en meiden er vanavond van gaan maken. Maar al snel zitten we op het puntje van de bank. Wat een spannende rally’s!! Na een stevige achterstand komt VCS door sterk samenspel gelijk tot 20-20.  De vorige keer verloor VCS van deze jongens, maar zouden we dan nu meteen de eerste set gaan pakken? Ik besluit dat deze spannende set toch een verslag verdient en pak mijn telefoon om wat aantekeningen te maken. 23-23.. Nee, een hartstikke goed begin, maar VCS verliest de eerste set met 23-25.

De tweede set loopt het niet zo lekker en er zit weinig beweging in het team. Na een vette ace van Christine lijkt de moed er weer in te komen. Ondanks de achterstand heeft VCS het lef om hard te smashen en bovenhands te serveren. Het mag niet baten, deze set gaat Aspasia er vandoor met 25-14.

De derde set begint wat tam, maar langzaamaan komt de pit erin. VCS komt zelfs voor met 11-10! Bas raakt geblesseerd en wordt tijdelijke vervangen door Jan, die vaak mooie tactische ballen kort over het net speelt. De rallys’s zijn weer razend spannend en VCS gaat voor elke bal. Als supporters hartstikke leuk om te zien hoe goed er samen gespeeld wordt! Aspasia wordt zenuwachtig en gaat fouten maken. Helaas lijkt de druk ook voor VCS hoog en met name de servicefouten volgen elkaar op. Maar VCS herpakt zich en komt tot 23-21. Bas is inmiddels weer terug en doet lekker mee. Het publiek houdt het niet meer en de coaches van Aspasia raken nu toch echt in paniek. Ze vragen in korte tijd twee time-outs aan om VCS uit de concentratie te halen. En het lukt ze nog ook.  Met een dubieus laatste punt wint Aspasia met 26-24. Zonde hoor, VCS had deze set echt verdiend!

Lest best. De tegenstander begint met een paar ijzersterke services waartegen  VCS niet bestand is. Dat leidt tot een fikse achterstand van 2-11.  De stemming is even niet best, wat gemopper hier en daar, veel onnodige foutjes. De coach grijpt op een goed moment in en zijn team krijgt een preek met oppepper en sterke aanwijzingen. Elkaar helpen, teamwork, dat is de kern van zijn boodschap. En het werkt. Aspasia is niet de enige die goed kan serveren. De stemming is goed en de ballen vliegen om de oren van de tegenstanders. VCS gaat voor elke bal en speelt bijna alles in drie keer, met een paar flinke smashes erbij. De coaches van de tegenstander vragen bij een voorsprong van VCS van 23-19 weer een time out, maar deze keer zijn onze kanjers niet onder de indruk en spurten door naar de overwinning. Wat een spanning, het publiek (vooral dat van VCS) wordt gek! Ook hier een dubieuze eindbal, maar VCS wint de laatste set zeer verdiend met 25-21! 

Een gelijkspel had meer gepast bij het spel dat we zagen, maar wat ons betreft wat dit absoluut een wedstrijd om trots op te zijn!

 

 

 

Na een mooie overwinning vorige week stonden onze kanjers van VCS JC1 met veel zelfvertrouwen op het veld.

Toen de jongens van Nesselande binnen kwamen, was het even slikken, deze ‘’mannen’’ waren wel erg groot… onder de indruk begon de eerste set. De jongen voor aan het net, steeg bijna boven het net uit en smashte de bal keihard op de grond. Een verloren set met 7-25. De JC1 kon zich de tweede set herpakken en bedachten dat ze kleiner waren maar goed samen konden spelen, samen sterk en ze speelde veel in drieën De winst van 25-21 was zeer terecht.

De derde en vierde set gingen naar Nesselande met 25-22, maar hadden ook aan onze kant kunnen vallen. Geleerd heeft de JC1 zeker, niet met de tegenstander meten, eigen spel spelen en in drieën spelen. Trots op onze kanjers die daarna vrolijk gingen douchen en met frisse moed, op naar de volgend wedstrijd!  

 

Pagina 2 van 3

Go to top