Jongens C1

 

Teamindeling

Bas Ligthart
Christine de Muinck
Lina van Kampen
Simone van Dijk
Teun van der Plas
Tycho van Riel
Wies Deutekom

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 18:00-19:30 uur De Wasbeek Erik de Muinck
Woensdag 18:00-19:30 uur De Wasbeek Erik de Muinck

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Jongens C1

Spannend! Dit alles omdat donderdagavond 17 september jl. de eerste wedstrijd van dit seizoen gespeeld zou gaan worden. VSTS JC1 uit Bodegraven was de tegenstander.

In De Wasbeek was coach Wim en zijn spelers Tycho, Bas, Christine, Lina, Rein, Teun, Jan, Wies en Simone goed voorbereid. Na een goede warming up en een gil om elkaar op scherp te zetten mocht de wedstrijd beginnen. We begonnen de eerste set met Lina, Tycho en Rein op de bank. JC1 gaf de eerste opslag direct prijs om het initiatief aan de tegenstander te laten. Voor eventjes dus maar……. Met een stand van 10-6, naar 13-13, naar 18-13 en een eerste setwinst met 25-14 draaide JC1 warm. Vrolijke gezichten, dat ging vrij soepel! JC1 had duidelijk het betere van het spel en de coach van de tegenpartij vluchtte regelmatig in time out’s.

In de tweede set mochten Jan, Teun en Simone wat uitrusten en was de start gelijkopgaand. De scheidsrechter was niet te benijden, want een beslissing nemen zonder Hawkeye-systeem is niet altijd even makkelijk. Bal op de lijn, net niet of net wel? De bovenhandse opslagen bij JC1 liepen net zo vloeiend als de onderhandse opslagen en de op de training geoefende smashes waren ook zichtbaar. Aan het eind van de tweede set liepen JC1 met de armen in de lucht richting Wim met een stand van 25-13 op het bord.

Gedurende de derde set wist JC1 de “zwabberbal” te introduceren en was deze opslag lastig te keren voor VSTS. De toeschouwers merkten dat het wat te gemakkelijk ging voor JC1. Het spel werd hier en daar wat slordig en de bal verdween regelmatig in het net. JC1 kon zich deze foutjes veroorloven en met Cristine, Tycho en Wies op de bank werd andermaal een 25-13 genoteerd.

De afsluitende vierde set verliep bijna net als de voorgaande drie sets. Hoewel JC1 met mooi volleybal een 13-3 voorsprong opbouwde kon VSTS terugkomen naar 23-20. Nu was het de beurt aan Wim om een time out aan te vragen. Nadat de spelers weer waren wakker geschud wisten zij de laatste twee punten te scoren: 25-20. Wim en de wissels Bas, Rein en Teun ontvingen hun teamgenoten met open armen om de 4-0 overwinning samen te vieren. VSTS toonde zich een sportieve tegenstander, maar was helaas nu een maatje te klein om echt tegenstand te kunnen bieden. Volgende week donderdag, 24-09-2015, is Nesselande JC1 te gast in De Wasbeek en mag JC1 zich opnieuw opladen. De fanatieke aanhang zal weer aanwezig zijn!

Al met al een mooie teamprestatie van JC1! Aaaaaaceeeeehoe!

 

Vandaag stond de wedstrijd tegen gemini kangeroes stond op het programma. Onno, de trainer/coach moest helaas werken, gelukkig kon de coach Wim, die normaal de uit wedstrijden begeleidt, maar nu ook een keer de thuis wedstrijd. Kay, Juana, Jennifer, Perle en Tycho en Christine, de vaste invallers waren er klaar voor, helaas kon Timo niet en was Quinty ziek, Beterschap !! Gelukkig wilde Bas ook mee doen. De wedstrijd ging goed van start, het samenspel zag er prima uit, er werd ook geroepen, als iemand de bal op eiste. De punten liepen snel en er werd ruim gewonnen de eerste set. De tweede en derde set bleven ze goed samenspelen, mooie balletjes net over het net, die niet meer opgevangen konden worden door de tegenpartij. Het vertrouwen straalde ze uit en de sets werden ook gewonnen. De vierde set ging van start, er werd ook geprobeerd om bovenhands te serveren, de meeste ballen kwamen prima aan en de tegen partij had de grootste moeite om de bal in het spel te houden.

De eindstand is 4-0 geworden voor VCS JC2. Een groep die snel groeit met elkaar, die aan Kay een prima aanvoerder heeft, hij neemt zijn taak erg serieus, en neemt het team mee. Leuk om te zien dat er lengte en leeftijd verschil is. Maar dat ze niet onder doen, ze vormen een team dat zijn draai heeft gevonden. Mijn complimenten !!

 

Pagina 3 van 3

Go to top