Jongens C1

 

Teamindeling

Bas Ligthart
Christine de Muinck
Lina van Kampen
Simone van Dijk
Teun van der Plas
Tycho van Riel
Wies Deutekom

 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag 18:00-19:30 uur De Wasbeek Erik de Muinck
Woensdag 18:00-19:30 uur De Wasbeek Erik de Muinck

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Jongens C1

Donderdag 30 maart stond de thuiswedstrijd tegen Croonenburg JC1 op de agenda. Ik hoef jullie niet te vertellen dat de jongens en meiden van VCS JC1 het uitstekend doen in de competitie. Een team waar hard gewerkt wordt, plezier hoog in het vaandel staat, maar vooral de teambeleving een grote rol speelt, ook als het even wat moeilijker gaat in een set. De eerste set is daar een voorbeeld van.

Bas begint in de wissel en het gaat voor beide teams gelijk op, 4-4. VCS kan de voorsprong uitbreiden naar 12-8 voor en loopt even later uit naar 15-9. Maar Croonenburg blijft ook in de aanval en kan inlopen naar 17-16 en coach Erik moet een Time-out aanvragen bij een lichte achterstand van 17-19. De koppies staan weer op scherp maar ook  de team spirit zorgt dat ze gelijk komen op 22-22. Het is nu Croonenburg die een time-out moet aanvragen, maar VCS zet druk en laat deze set met 25-23 de boeken ingaan.

De tweede set begint Lina in de wissel en ook deze set gaat gelijk op, 3-3. Maar VCS komt op voorsprong en Bas slaat de eerste Ace van de wedstrijd bij een stand van 8-3. De coach van Croonenburg kan door een time-out, de spelers weer oppeppen en zij lopen weer in naar 11-11, maar dat laat VCS niet weer gebeuren want door hard werken komen ze weer op voorsprong van 20-16. Het is Simone die een Ace slaat bij 24-18 en deze set gaat met 25-19 de pocket in. 

In de derde set begint Wies in de wissel, VCS laat deze set zien,  dat er niet met hen te sollen is, ze slijpen de vlijmscherpe messen, door uitstekend te serveren en sterk teamwork komen ze snel op 10-2 voor en even later is de stand 17-9. Ook de Time-out van Croonenburg kan deze machine niet meer stoppen. VCS wint deze set met 25-12. Dit smaakt naar meer !

De vierde set begint Christine in de wissel. Het is VCS die wederom laat zien dat ze de sterkste zijn, ze komen snel op 9-4 voor en lopen daarna verder uit naar 20-11. De twee time-outs van Croonenburg kan het  tij niet keren en deze zet heeft VCS met 25-14 in de broekzak.

De eerste twee sets waren lastig, maar wat blijven de jongens en meiden rustig en gefocust. Het leuke nieuws is dat er volgende week nog 1 set gepakt moet worden en dan  kunnen ze een feestje gaan bouwen. Wordt vervolgd !! 

Vandaag stond de wedstrijd VCS JC1 tegen Sas’70 in de Wasbeek op het programma. Bij het inspelen waren vrolijke gezichten te bespeuren van beide teams. Plezier is bij volleybal het toverwoord, maar winnen maakt het nog leuker en voor VCS gaan de wedstrijden voor de wind, dus vandaag gingen de jongens en meiden er weer hard aan het werk. 

De eerste set begint Teun in de wissel, deze set gaat gelijk op, de stand van 3-3 gaat naar 8-8. Maar VCS neemt een lichte voorsprong en brengt de stand naar 15-10 en kan deze uitbouwen naar 20-13. De eerste set gaat naar VCS met 25-16.

De Tweede set begint Wies in de wissel. Teun kan de eerste Ace op zijn naam zetten met een service net over het net, maar Sas’70 bouwt een lichte voorsprong op door 4-6 en later 5-9 voor te komen. VCS speelt deze set tegen zichzelf, de services gaan moeilijk en daar worden punten op verloren. Maar VCS weet als team hard terug te vechten en de stand weer gelijk te trekken naar 10-10.

Sas’70 moet bij een achterstand van 12-10 een time-out aanvragen. Maar VCS kan uitlopen tot 18-10. Maar Sas’70 blijft keurig spelen en  komt op 23-18, maar de tweede set blijft in de Wasbeek met 25-21. 

In de derde set gaat Bas in de wissel, ook deze set gaat gelijk op,  Christine kan met een Ace de 4-4 op het scorebord zetten, VCS loopt weer uit naar 10-5, maar Sas’70 laat het er niet bij zitten en zorgt weer voor een gelijke stand van 12-12.  Maar Tycho kan weer een voorsprong brengen met een Ace, en de coach van Sas’70 vraagt een time-out aan, later is het coach Erik die  VCS even scherp moet zetten met een time-out bij een stand van 23-20. Dit pakt goed uit want de set wordt weer gewonnen met 25-21.

In de vierde set gaat Simone in de wissel. Teun kan een Ace maken en VCS loopt uit naar een stand van 6-2. Deze set gaat super goed, iedereen zit er lekker in, de services gaan goed en de flow is weer terug, en dat is te merken aan de stand, die pijlsnel oploopt naar 17-2, door onder andere een Ace van Christine en Wies. Sas’70 probeert het in te lopen maar kan niet voorkomen dat de vierde set door VCS wordt gewonnen met 25-9.

Vanavond is er hard gewerkt, soms loopt een wedstrijd moeizaam en lijkt het niet te lukken, maar door goed coaching van de trainer/coach blijven de jongens en meiden erin geloven, dat ze gewoon bovenhands moeten blijven proberen en positief blijven. De eindstand van 4-0 laat zien dat ze tot veel in staat zijn, complimenten !!

 

 

 

 

Donderdag 9 februari stond voor de JC1 van VCS de vierde wedstrijd van de tweede helft van het seizoen op het programma. De jongens en meiden hebben de afgelopen wedstrijden  veel sets gepakt en de wedstrijden werden gewonnen met 4-0, 4-0 en 3-1.Vandaag kwam  de JC1 van VCH uit hoofddorp naar de Wasbeek, die hadden twee keer 4-0 gewonnen dus wilde graag met winnende set huiswaarts. Maar VCS is op dreef, dus het zou niet gemakkelijk gaan. 

De eerste set begint Christine in de wissel, deze set gaat gelijk op, het wordt 4-4 en daarna 8-8, het is voor Bas, Teun, Tycho, Wies, Lina en Simone even aftasten. Maar komen op lichte voorsprong en bij een stand van 10-8 voor VCS, vraagt VCH de eerste Time-out aan. Maar Wies profiteert meteen door een punt te pakken met een loeiharde service. De ouders, opa’s/oma’s en broertjes en zusjes op de tribune zien een fantastisch samenspel op het speelveld, er is samenspel en veel inzet bij VCS te zien. Bij een stand van 16-11 vraagt de coach van VCH wederom een time-out aan, maar dat kan de “stoomtrein” niet stoppen en de eerste set overtuigend gewonnen met 25-14.

De tweede set zit Simone even in de wissel, het is Teun die na een smash een punt pakt en zelf mag serveren, 4 spelers hebben de service voor het nakijken. Weer gaat deze set gelijk op van 4-4 naar 7-7. maar weer weet VCS op lichte voorsprong te komen en de stand loopt op naar 14-11. VCS weet door de harde prachtige services punten te pakken, VCH  heeft  grote moeite om de bal te controleren.  Bij een stand van 20-15 voor VCS moet VCH een time-out aanvragen en later bij 23-15 ook. Maar de set gaat wederom naar VCS. 

De derde set gaat Lina in de wissel, deze set gaat  van een leien dakje, Tycho weet met drie mooie services de stand op te laten lopen naar 9-1. Na de time-out van VCH maakt Wies een ace, dus een tweede time-out bij de stand van 14-2 is een feit. Deze set wordt wederom door VCS gewonnen met 25-11.

In de vierde set gaat Tycho in de wissel. VCS komt met 4-0 voor maar VCH kan terugkomen naar 6-5, en gelijk komen bij een stand van 7-7. VCH vraagt een time-out aan bij een stand van 12-7 voor VCS. De voorsprong blijft maar VCH komt steeds dichterbij. Daarom vraagt onze  coach Erik de eerste time-out aan bij een stand van 22-19,VCS houdt het hoofd koel en weet de vierde set ook te pakken met 25-19.  

De 4-0 is meer dan verdiend, de energie spat er van af en wat zijn deze jongens en meiden gegroeid, het is meer dan verdiend dat dit team momenteel  bovenaan staat, het is een genot om naar te kijken.

 

 

Donderdag 3 november was het Setumup JC1 die op bezoek kwam in de wasbeek bij VCS JC1.Trainer/coach Erik heeft Simone voor deze wedstrijd als aanvoerster aangewezen. De eerste set gaat van start, Christine begint in de wissel.Wies kan even later met een mooie smash de stand op 2-1 zeten.

Maar Setumup komt niet voor niets, ze willen graag een aantal sets winnen en nemen een voorsprong van 8-14. Bij een stand van 9-16 vraagt Erik een Time-out aan. Dit heeft een juiste uitwerking op de spelers, want er volgt even later een mooie, lange rally en VCS kan de stand inlopen naar 11-16. Iedereen gaat ervoor en Teun is alert bij het net en de stand is 14-18, daarna is de punt voor Lina. Bij een stand van 16-18 vraagt Setumup een time-out aan. Het is een spannende set, door een mooie service van Teun, een smash van Bas en de eerste ace van Simone werkt VSC de stand bij naar 22-20. Tycho maakt de 23-22. Bij de stand van 23-23 vind de eerste wissel plaats, Simone gaat eruit en Christine komt erin.  De set gaat toch met 23-25  naar Setumup.

De tweede set begint erg goed voor VCS, Bas begint met de tweede  ace van de avond, en ook de laatste service pakt VCS een punt. Door een smash van Teun, een mooie service van Wies en een mooie aanval van Lina komt de stand op 7-0 voor VCS. Tijd voor een time-out besloot de coach van Setumup. Daarna vallen de punten aan beide kanten, er wordt gestreden, ook het zusje van Wies, Guusje riep bij een loeiharde smash van Wies dat dit er goed uitziet. Het publiek geniet met volle teugen van deze set, de tweede time-out van Setumup volgt. Maar mede door een harde smash van Tycho en bas  is de tweede set voor VCS, de stand is 25-17.

 In de derde set begint Wies in de wissel, VCS komt met 3-6 achter, maar komen goed terug naar 5-6.

Bij een stand van 7-11 vraagt Erik een time-out aan, maar VCS komt niet in deze set, en Erik moet de tweede Time-out aanvragen bij 12-20. VCS probeert dichterbij te komen, het is bij een stand van 20-24 aan Setumup om een Time-out te vragen. Die kunnen daarna het winnende punt behalen en winnen de derde set.

In de vierde set begint Tycho in de wissel. Deze set gaat vrijwel gelijk op. Christine kan bij een stand van 6-8 snel gelijk maken en later ook meerdere punten in de wacht slepen.  Het gaat gelijk op, maar Setumup komt op lichte voorsprong, na een Time-out van Erik bij 13-16 worden alle zeilen bijgezet, door een oplettende actie van Simone en goed samenspel staan ze weer gelijk 16-16.

Maar door mooie services van Bas, Christine en Teun loopt VCS naar 24-17. Wies kan het afmaken en de vierde set is voor VCS. 25-17.

De vier punten zijn door beide teams gedeeld, er zat misschien voor VCS iets meer in maar soms moet je genoegen nemen met gelijk spel.  Nu weer met elkaar voorbereiden voor een nieuwe wedstrijd volgende week.

 

 

 

VCO JC1- VCS JC1.

De jongens en meiden van VCS JC1 zijn lekker op dreef in de competitie, daarom is het prettig om tegen VCO JC1 punten binnen te halen.

Vrijdag 28 oktober werd de wedstrijd gespeeld in de Voscuyl in Oegstgeest.

Trainer/coach Erik de Muinck kon er helaas niet bij zijn, in verband met een eigen wedstrijd maar had een hele goede vervangster kunnen regelen.

Denise van Goeverden nam deze taak met veel plezier waar. De bespreking was kort maar krachtig, op de eerste plaats staat plezier bovenaan.

Probeer goed je best te doen zonder teveel risico’s te nemen en in drieën te spelen en “ik” te roepen als je voor de bal gaat.

Dan  vangt de eerste set aan, Teun begint in de wissel. Er wordt meteen  sterk gespeeld en VCS komt snel op voorsprong met 11-6, door mooi in

drieën te spelen en een paar prachtige services. Bas serveert de eerste ace bij 13-6. De coach van VCO vraagt een time out aan.

Maar VCS blijft sterk spelen door een mooie smash van Simone en een block van Wies.

VCO komt aan het einde wel meer in de wedstrijd maar VCS weet de set met 25-21 naar zich toe te trekken.

 

Set twee begint Lina in de wissel. VCS gaat goed van start, Wies lukt het om haar services alle drie met een punt af te maken. Christine slaat bij een

stand van 6-2 de volgende ace. Maar VCO komt gevaarlijk terug tot 8-6, Denise vraagt een time out aan om de jongens en meiden weer scherp te krijgen.

Helaas komt VCO op voorsprong en ook de tweede time out kan het tij niet keren, de set gaat met 25-18 naar VCO, de scherpheid was even weg.

 

Maar de koppies bleven omhoog, Denise geeft ze een peptalk en de jongens en meiden staan er weer. Simone begint in de wissel. 

Deze set gaat gelijk op, maar VCS kan een  voorsprong maken. Even later kan Bas zijn volgende ace maken bij een stand van 11-6 voor VCS.

De coach van VCO vraagt een time out aan, maar VCS knalt door, ook dankzij Bas die twee keer achter elkaar een ace slaat.

Bij 14-6 voor VCS komt Simone het veld in, Bas gaat in de wissel. Er worden mooie rally’s gespeeld, Wies kan ook een prima block plaatsen.

Na de tweede Time out van VCO, kan VCO terugkomen om vijf punten achter elkaar de maken. VCS heeft nog 1 punt nodig, en Denise doet er goed aan

om de time out te gebruiken en daardoor pakt VCS de derde set met 25-21.

 

In de vierde set begint Tycho in de wissel. Deze set gaat gelijk op, er worden schitterende rally’s gespeeld, ook geroepen en in drieën gespeeld.

Wies kan een mooie smash maken. VCO gaat wisselen, meteen daarna slaat Christine een ace. De ouders zijn gespannen op de tribune, zeker als de punt

die voor VCS was, geteld wordt bij VCO. Helaas horen ze ons niet roepen, de wedstrijd gaat verder. Teun blijft koel en slaat een ace bij een lichte voorsprong

van 16-15. VCO gaat weer wisselen, de stand is 19-19. De spanning staan op de koppies, VCS vraagt een time out aan bij de stand van 22-22.

Voor ze de focus weer hadden, wisselt VCO nogmaals, maar de jongens en meiden VCS kunnen de vierde set ook mee naar huis nemen met een overwinning 25-23.

 

VCS JC1, jullie kunnen trots zijn op deze mooie overwinning van 3-1, er is goed gespeeld en het team groeit met de week.

Denise, bedankt voor je coaching en begeleiding van het team !!

 

 

Pagina 1 van 3

Go to top