Dames 1

 

Teamindeling

Rineke de Bruin
Iris van Rijn
Nanke van der Meer
Denise van Goeverden
Debbie Jonker
Esther Segaar
Anne Pont
Jessica Sietsema
Anneke van Vliet
Esther van Wieringen
Hilde Claassen
Henrike de Muinck
Trainingsleden: Judith van Vliet, Janneke de Bruin
 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag  19:30-21:00 De Wasbeek Jesse van Rijn
Dinsdag  21:00-22:30 De Wasbeek Jesse van Rijn

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Dames 1

 

Deze week speelden de dames een thuiswedstrijd die een klein beetje als uit voelt omdat hij in De Korf werd gespeeld. Toch veel stiller, andere zaal, andere kleedkamers... Gelukkig brachten de dames zelf een vrolijke stemming mee vanwege het 90's feestje dat aansluitend in de planning zat.

Bezoekende partij VV Haaglanden dames 1 ging de wedstrijd goed van start, maar had al snel door dat ze hard zouden moeten werken deze wedstrijd. Dames 1 heeft nog (of weer) te kampen met een aantal blessures, maar met invaller Judith van Vliet dit keer op de buitenkant weet het team dit prima op te vangen. De eerste set gingen de teams gelijk op. Ook Haaglanden was niet van plan zich gewonnen te geven. Dit resulteerde voor het publiek dat gaandeweg de eerste set binnendruppelde in een spannende eerste set. VCS laat hier haar mentale groei zien door in de eindfase rustig te blijven en de set met 27-25 binnen te halen. De verdediging is aan beide kanten scherp en ook de servicedruk is aan elkaar gewaagd. De blokkering staat deze wedstrijd als een huis bij VCS. De buitenaanvaller van Haaglanden die vorige wedstrijd nog regelmatig rechtdoor langs het blok scoorde, slaat deze wedstrijd bijna al haar ballen in het Sassemse blok. Ook is inmiddels duidelijk dat het in nood erg makkelijk scoren is met een prikbal midden in het Haagse veld.

In de tweede set laat VCS het even glippen. Er worden iets te veel fouten gemaakt en in de verdediging mist wat alertheid. Haaglanden wint met 23-25. Dat was duidelijk niet de bedoeling. De wil om te winnen en focus is in de derde set weer helemaal terug. Er wordt fel aangevallen en in de verdediging worden zelfs bijna onmogelijke ballen nog met een vuistje net van de muur afgehouden en weer in het spel gebracht. Nu VCS deze set met 25-18 wint, daalt de stemming aan de overkant van het net zienderogen. Haaglanden weet niet meer wat te doen en de motivatie lijkt weg te zakken. Toch weten ze aansluiting te houden en de vierde set blijft spannend. Een mooie serviceserie van spelverdeler Esther van Wieringen zorgt ervoor dat toch ook VCS weer de vierde set met 25-23 pakt. De dames vierden juichend feest in het veld en daarna nog tot in de kleine uurtjes in de stad!

Het was alweer de derde wedstrijd van 2017 voor dames 1, maar wel de eerste competitiewedstrijd van het jaar. Tegenstander was Punch, dat in september VCS nog met 3-2 de baas was. Tijd voor revanche, maar vooral tijd voor een goede wedstrijd. En die kwam er, ondanks diverse schijnafwezigen -de informatieavond van Henrike bleek toch wat korter te zijn, de blauwe plekken van Nanke vielen mee en Hilde kon 130 rijden op de A2 en was op tijd voor de tweede set.

Dames 1 startte met Anne en Denise op buiten, Esther en Jessica op midden, Anneke op dia, Esther als spelverdeelster en Rineke als libero. De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar VCS kwam geen moment echt in gevaar. Er werd ontspannen gevolleybald, goed gepasst en lekker aangevallen. Alleen de blokkering was een beetje te snel (!). Judith draaide nog even een rondje mee aan het net en tegen het einde van de set drukte VCS door en de winst was daar. Set 2 was een vluggertje: Anne hervond haar service en schreef een reeks van een punt of twaalf op haar naam. Oplettendheid deed de rest en toen Jessica er nog even een servicereeks achteraan gooide, was het verzet van Punch gebroken.

Door in dezelfde opstelling dus, maar het blijkt toch lastig om in zo'n derde set de concentratie vast te houden. De servicedruk viel weg en Punch rook dat er iets te halen viel. Dat bleek ook aan het einde van de set, toen een paar missers van VCS het verlies van deze set betekende. Met wat aanpassingen -Judith en Hilde erin- startten de dames gelukkig weer overtuigend, Esther serveerde een mooie reeks en Punch ging zelf ook weer fouten maken. Na tweederde set vond VCS het wel genoeg en besloot de voorsprong niet meer uit handen te geven.

Een mooie 3-1 winst en vooral een goede wedstrijd! Volgende week vrijdag speelt dames 1 in De Korf tegen VV Haaglanden dames 1. Uit werd, net als tegen Punch, 2-3 verloren, dus tijd voor revanche en weer een goede wedstrijd!

Afgelopen week kwamen dames 1 en heren 1 van Volleybalclub Sassenheim voor de laatste keer dit jaar in actie. Beide teams sloten 2016 af met een 3-1 overwinning.

Voor heren 1 waren het belangrijke punten na een aantal verliespartijen op rij. Het Zoetermeerse Zovoc, dat twee plekken lager staat, maakte het VCS knap lastig. De eerste set ging, ondanks een voorsprong van VCS, uiteindelijk naar Zovoc, waarna heren 1 alsnog orde op zaken stelde in de daaropvolgende sets. De vier behaalde punten zorgen ervoor dat de volleyballers uit Sassenheim voorlopig niet te ver in de degradatiezone van de promotieklasse duiken. In januari gaan ze vol goede moed de tweede helft van de competitie in.

Voor VCS dames 1 was hekkensluiter Inter Rijswijk zaterdag de tegenstander. Dit jonge team speelde een alles-of-niets-spelletje en VCS kon maar lastig in haar ritme komen. Een aantal serviceseries en een goede aanvalsdruk op het midden zorgden voor een 2-0 voorsprong in sets. Desondanks kon VCS niet doordrukken en de derde set ging met ruime cijfers naar Inter Rijswijk. In de vierde set nam VCS een voorsprong, maar de tegenstander wilde nog niet van opgeven weten en kwam weer bijna op gelijke hoogte. Een foutservice van Inter Rijswijk betekende het einde van het verzet. Dames 1 sluit door deze overwinning 2016 af op de vijfde plaats in de promotieklasse. 6 januari staat de eerste wedstrijd van 2017 op het programma: de derde bekerronde tegen VSTS uit Bodegraven, koploper in de derde divisie.

Donderdag 17 november speelde het dames 1 van VCS thuis in De Wasbeek een uitmuntende wedstrijd tegen Kalinko. Daar waar de vorige wedstrijd tegen Jupiter de pit iets te vaak wegebde, lukte het de dames deze keer bijna de hele wedstrijd om focus en vechtlust vast te houden. Enkel op servicedruk heeft het team het een aantal maal laten liggen.

Het team van Kalinko bevat een aantal goede speelsters die hoger gespeeld hebben en het team speelt een snel spelletje volleybal dat een positieve uitwerking heeft op het presteren van de dames van VCS. Verdedigend stond alles op scherp en er vielen weinig ballen onnodig op de grond. Alleen in de derde set liep Kalinko uit en verflauwde de verdediging bij VCS iets, waardoor het team uit Scheveningen de derde set nog wat ruimer naar zich toe trok dan de eerste twee (22-25, 22-25,15-25).

Deze wedstrijd bewees echter opnieuw dat VCS beschikt over een hecht eerste damesteam dat voor elkaar en de winst wil vechten. De dames hebben gestreden voor wat zij waard waren met als beloning de vierde set met 25-22 op conto van VCS.

Het is druk in het eerste damesteam van Volleybalclub Sassenheim. Twaalf speelsters, twee trainingsleden en drie jeugdspelers die regelmatig meetrainen. Om meer speeltijd te creëren besloot VCS dit seizoen twee teams in de hoogste regionale bekercompetitie in te schrijven. Hierdoor ontstond er een gelegenheidsteam, dat afgelopen donderdag de eerste bekerronde speelde tegen Inter Rijswijk dames 2.

Inter Rijswijk beschikte over een arsenaal aan jonge, talentvolle speelsters die ontzettend veel verdedigden, maar ook veel directe fouten maakten. VCS had hierdoor weinig moeite om bij te blijven in de eerste twee sets. De speelsters maakten zelf weinig fouten en hielden de controle over de wedstrijd door een hoge servicedruk en slimme aanval. En zo stond het 2-0 voor VCS.

De derde set gaf een totaal ander beeld. De concentratie van VCS verslapte en Inter Rijswijk maakte daar dankbaar gebruik van. Al vanaf het begin van de set liep de ploeg uit Sassenheim achter de feiten aan. Een opleving tegen het einde van de set kon niet voorkomen dat de tegenstander vrij eenvoudig de set binnenhaalde.

Gelukkig stelde VCS in de vierde set orde op zaken. De concentratie was terug, evenals de servicedruk. De foutenlast bij de jonge Rijswijkse ploeg ging weer omhoog en zonder al te veel moeite won VCS de set en daarmee de wedstrijd. Tot slot zijn er drie speciale vermeldingen bij deze wedstrijd op z’n plaats: jeugdspeelsters Vera Sjardijn en Yara van Doorn lieten zien dat zij klaar zijn om de aansluiting met dames 1 te gaan maken en buitenaanvalster Janneke de Bruin maakte een zeer verdienstelijke rentree na een langdurige blessure. Eind november mag het gelegenheidsteam van VCS aan de slag in de tweede ronde van de beker!

 

VCS'ers Jessica Sietsema en Debbie Knops-Jonker blokkeren aanval Inter Rijswijk.

Pagina 2 van 5

Go to top