Dames 1

 

Teamindeling

Rineke de Bruin
Iris van Rijn
Nanke van der Meer
Denise van Goeverden
Debbie Jonker
Esther Segaar
Anne Pont
Jessica Sietsema
Anneke van Vliet
Esther van Wieringen
Hilde Claassen
Henrike de Muinck
Trainingsleden: Judith van Vliet, Janneke de Bruin
 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag  19:30-21:00 De Wasbeek Jesse van Rijn
Dinsdag  21:00-22:30 De Wasbeek Jesse van Rijn

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Dames 1

 

De afgelopen wedstrijden leek VCS dames 1 veroordeeld tot een 3-2 uitslag. Jammer dat dit (op 1 wedstrijd na) steeds betekende dat de dames net te laat het gaspedaal vonden en op een paar punten na verloren. Afgelopen zaterdag keerde eindelijk het tij, tegen Kalinko dames 1. Met slechts 1 wisselspeler beschikbaar ging de wedstrijd nog wat weifelend van start. Gaandeweg werd het ritme wel enigszins gevonden. De tweede set ging in dezelfde opstelling voortvarend van start en de 25-20 winst zette de toon voor de rest van de wedstrijd. Wel liet VCS hier en daar nog hun flinke voorsprong inlopen, maar gelukkig was er de rust en overtuiging om tijdig weer uit te lopen. Ondanks dat het de spelverdeler tijdens de tweede set in de rug schoot zonder wisselmogelijkheid, heeft het team echt overtuigend gewonnen. Kalinko liet zich gaandeweg de wedstrijd steeds meer afleiden en frustreren door acties van de scheidsrechter en het spel van VCS. Ondanks de karig uitgeruste reservebank, werd er deze wedstrijd ook weer eens volop gezongen en gejuicht. Kalinko was de weg in de vierde set helemaal kwijt en verliest met 15-25. Voor het eerst dit seizoen geen vijfsetter voor VCS, en een prima eindresultaat. Deze week wordt er gespeeld Thor, waarna VCS de sterkste helft van de poule allemaal eens heeft ontmoet. Gaandeweg worden de punten wel binnen gesprokkeld en staat VCS dames 1 nu comfortabel vijfde in de poule.

Na een welverdiende vakantie overal over de wereld zijn we op 19 augustus weer begonnen aan het nieuwe seizoen. Een nieuwe trainer en een nieuwe doelstelling maken dat we met volle overtuiging aan het seizoen zijn begonnen. De eerste trainingen waren met name wennen aan het tempo en aan de nieuwe manier van spelen. Duidelijk was al wel dat we hard moesten werken en dat er flink gewerkt moest worden aan de techniek en de samenwerking. Na 1 maand is het tijd om na het uitstekend georganiseerde trainingsweekend aan de eerste wedstrijd te beginnen. 1 uur van te voren moesten we verzamelen in de Wasbeek om van Rob te horen hoe we moesten gaan spelen en wat de specifieke opdrachten waren. Rob had beelden gezien van een wedstrijd van Punch en wist te vertellen wat de sterke en zwakkere punten waren van dit team.

De eerste set werd gestart met Nanke, Denise, Jessica, Anneke, Iris en Esther. Hilde, die eigenlijk alleen op afroep beschikbaar is en Debbie completeerde het team. Binnen enkele minuten stonden we met 5 punten verschil achter en wisten we niet zo goed raad met de manier van spelen van Punch. De servicepass was een probleem. In de loop van de eerste set hebben we echter steeds puntje voor puntje terug gesnoept maar bij het spelen van de slotpunten was de servicepass toch weer een beetje een probleem. Einde stand eerste set 23-25.

Geleerd van de fouten werd met goede moed de tweede set de tweede set begonnen. Zelfde spelers maar meer energie en minder fouten. Hard werken en de opdrachten uitvoeren was het devies. In de loop van de set werd Esther vervangen door Hilde om iets meer blokkerende kracht aan het team toe te voegen. Het resultaat mocht er zijn: 27-29 winst.

In de loop van de derde set ging bij beide teams het niveau wat naar beneden en werd uiteindelijk in het voordeel van Punch beslecht. 23-25. Bij de laatste set moest Jessica helaas vervangen worden omdat zij haar enkel verstuikt had. Ook deze set werd met verlies afgesloten 17-25.

In de evaluatie van de wedstrijd was iedereen van mening dat we ondanks alle omstandigheden (afwezigheid van Rineke en Anne, blessuren van Denise en tijdens de wedstrijd van Jessica en het nieuwe passingsysteem) goed gespeeld hadden. Het enige mindere punt was steeds dat we in het begin van elke set te veel punten hebben laten liggen en dat we met een inhaalrace moesten spelen. Iedereen was van mening dat het een goede wedstrijd was voor de eerste wedstrijd. Volgende wedstrijd zijn we weer op volledige oorlogssterkte en zullen we weer proberen om Velo te verslaan. De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 26 september om 19:30 in de Velohal te Wateringen. De week daarna staat er weer een thuiswedstrijd op het programma op donderdag om 21:00 uur in De Wasbeek te Sassenheim

Pagina 5 van 5

Go to top