Dames 1

 

Teamindeling

Rineke de Bruin
Iris van Rijn
Nanke van der Meer
Denise van Goeverden
Debbie Jonker
Esther Segaar
Anne Pont
Jessica Sietsema
Anneke van Vliet
Esther van Wieringen
Hilde Claassen
Henrike de Muinck
Trainingsleden: Judith van Vliet, Janneke de Bruin
 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag  19:30-21:00 De Wasbeek Jesse van Rijn
Dinsdag  21:00-22:30 De Wasbeek Jesse van Rijn

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Dames 1

 

Nu de volleybalcompetitie een aantal weken bezig is, tekent zich een positief beeld af voor de eerste teams van Volleybalclub Sassenheim. Dit beeld werd deze week bevestigd door een dubbele winst: heren 1 versloeg in de Wasbeek Inter Rijswijk met 3-2 en twee dagen later boekte dames 1 in Den Haag een 3-1 overwinning tegen Kalinko.

Deze prestaties zijn allerminst vanzelfsprekend. Zo onderging dames 1 bij aanvang het seizoen een onverwachte trainerswissel. Daarnaast is een aantal speelsters niet of verminderd inzetbaar vanwege blessures en zwangerschappen. Dit gemis wordt inmiddels knap opgevangen door talentvolle jeugdspeelsters. Hun waarde bleek ook in Den Haag, waar zij een grote bijdrage leverden aan de 3-1 overwinning. Na een lastig begin van het seizoen komt de combinatie van ervaring en jong talent op stoom.

Heren 1 kende een vergelijkbare start; ook dit team kreeg een nieuwe trainer en moest bovendien drie nieuwe spelers inpassen. Tijdens de wedstrijd tegen Inter Rijswijk was te zien dat dat goed is gelukt. Zeker drie sets lang volleybalde heren 1 op hoog niveau en op bepaalde momenten kon Inter Rijswijk zijn frustraties nauwelijks meer de baas. Een paar dipjes zorgden ervoor dat Inter Rijswijk nog bijna met de winst ervandoor ging, maar VCS wist zich op tijd te herpakken.

Het harde trainen begint zich bij beide teams dus uit te betalen. Heren 1 en dames 1 bevinden zich nu in de middenmoot en hopen ook de komende week weer goede resultaten neer te zetten. Dames 1 speelt donderdag 12 november in sporthal De Wasbeek om 21.00 uur tegen Jupiter uit Oudewater. Heren 1 neemt het twee dagen later in Delft op tegen studentenvereniging Punch.

Nadat VCS Dames 1 vorige week niet verder kwam in de bekerrondes door een 3-0 verlies tegen VV Amsterdam Dames 3, stonden de dames deze week weer helemaal op scherp voor een wedstrijd in de competitie. Op donderdag 29 oktober troffen de dames VV Haaglanden in de Wasbeek.

De eerste set ging VCS knallend van start en gaf Haaglanden geen moment de kans om in de wedstrijd te komen. Met gevarieerd spel en met alle aanvallers die scoorden maakte Haaglanden geen schijn van kans tegen VCS in de eerste set. VCS won de eerste set met 25-12.

De tweede set bleef VCS in dezelfde opstelling staan en gingen weer vol aan de bak. De chemie tussen de spelverdeler en de aanvallers was zeer sterk en elke aanvaller wist goed te scoren. Haaglanden had hier totaal geen antwoord op en maakte veel persoonlijke fouten waardoor het door VCS nog makkelijker werd om te scoren. VCS won de tweede set met 25-16.

De derde set hervond Haaglanden een speelritme en begon steeds meer weerstand te bieden tegen VCS. Haaglanden ging gemakkelijker scoren en VCS kreeg juist meer moeite om Haaglanden onder druk te houden met de aanval en service. Daardoor liep de score gelijk op en ging de setpoint constant over van VCS naar Haaglanden en weer terug. Na een triller van een einde van de set werd het uiteindelijke een setwinst voor Haaglanden met 31-29.

De vierde set ging door zoals de derde set was geëindigd, constant gelijk op. Maar halverwege de set leken de dames van VCS niet meer de concentratie te hebben om Haaglanden onder druk te zetten. Er werden veel service fouten gemaakt en constant op dezelfde plek geprikt waardoor het spel werd doorzien door Haaglanden. VCS kreeg het lastig om druk te zetten door een gebrek aan lef. Haaglanden liep daardoor uit richting de setwinst. Maar dat liet VCS natuurlijk niet zomaar gebeuren en vocht terug tot een set stand van 22-25, maar helaas werd de set gewonnen door Haaglanden.

De beslissende vijfde set werd met nieuwe hoop en lef gestart door VCS. Het spel ging weer beter lopen dan bijvoorbeeld in het begin van de vierde set en VCS kreeg Haaglanden onder druk. VCS won de set met 15-12 en daarmee was de eerste overwinning van het seizoen een feit. Ondanks het late tijdstip (23.30 uur) waren de meiden blij en door de dolle met de overwinning!

Op donderdag 8 oktober trof VCS Dames 1 het tweede damesteam van Leython thuis in de Wasbeek. Aangezien het veld al vrij was kon de wedstrijd op tijd starten. VCS ging goed weg uit de startblokken en pakte direct een voorsprong op Leython. De hele set liep VCS 5 punten voor op Leyton. Zowel VCS als Leython maakte beide veel service fouten, maar ondanks het vele wisselen bij Leython wist VCS de eerste set te winnen met 25-21.

Onder het mom "never change a winning team" ging VCS door in dezelfde opstelling. Leython veranderde de opstelling in de hoop de winst te kunnen pakken in de tweede set. VCS startte de set weer goed en na een opstellingsfout bij Leython stond het 8-4 voor VCS. Leython bleef slordig volleyballen en de voorsprong werd derhalve behouden en verder uitgebreid door een goede serviceserie van de spelverdeler van VCS Nanke van der Meer. Leython kwam steeds beter in het spel en kreeg de stand gelijk naar 17-17 en wisselde de spelverdeler. De nieuwe spelverdeler van Leython maakte het verschil en Leython kwam op een voorsprong. Bij 17-22 vraagt de coach van VCS een time out aan, hierin geeft hij de meiden van VCS mee dat ze meer risico moeten nemen en met veel overtuiging moeten spelen. Daarnaast zet de coach een dubbele wissel in, dit om meer aanvalskracht aan het net te genereren. Helaas mocht het niet meer baten en Leython pakte de set met 20-25.

De derde set brengt de coach van VCS twee nieuwe spelers in het spel, een nieuwe spelverdeler en een nieuwe diagonaal. VCS heeft de gehele set de overhand op Leython en lijkt af te stevenen op een winst in deze set. Echter vanaf 22-17 krijgt VCS het niet meer voor elkaar om de punten te maken en Leython komt op gelijke stand met 24-24. De coach van VCS geeft de dames mee om met overtuiging te spelen en lef om te winnen. Helaas krijgen de dames van VCS het niet voor elkaar om de punten te scoren, dus Leython wint de set met 24-26.

De vierde set start VCS in dezelfde opstelling als in de derde set en tot de stand 5-5 loopt de score gelijk op. Echter zette Leython de eindsprint in en bleef gedurende de gehele set voorsprong houden op VCS. De set wordt dan ook gewonnen met 20-25 door Leython.

Helaas heeft het harde strijden van de meiden van VCS niet geresulteerd in een overwinning, maar de meiden hebben wel 1 punt gepakt.

 

 

Ook voor VCS Dames 1 ging dit weekend de competitie van start, de dames mochten naar Stolwijk om daar Dosko Dames 1 te treffen. De dames hebben al vaker tegen Dosko Dames 1 gespeeld, maar toch zagen ze veel nieuwe gezichten in dit team. De eerste set startte redelijk voor de dames, echter zakte de scherpte in tijdens het middengedeelte van de set. Tegen het einde kwam er weer ritme in het spel van de dames uit Sassenheim, waardoor de set met slechts 21-25 is verloren.

De tweede set pakte de dames het ritme van de laatste punten van de eerste set verder op en het leek er op dat de dames de overhand zouden krijgen. Helaas namen de dames uit Stolwijk een extra versnelling, waardoor zij de overwinning pakt in deze set. VCS verloor de set met 19-25. De derde set werd de opstelling gewijzigd, de coach wilde meer dreiging op het midden om de buitenspelers wat meer ruimte te geven. Dus er werd een wissel gedaan en een speler op een nieuwe positie gezet. Maar de dames van Dosko voerden ook wijzigingen door, namelijk nog meer lengte. Door de toegevoegde lengte bij Dosko kwam VCS er moeilijk door met het aanvallen. Daardoor liep VCS eigenlijk de hele set achter qua punten. Halverwege de set kreeg VCS het niet meer voor elkaar om zich te concentreren en de set werd verloren met 14-25.

In de vierde set werd de opstelling van de eerste set weer opgesteld en de score liep op het begin van de set gelijk op. Bij 10-6 voor VCS vroeg Dosko een time-out aan. Deze time-out werd door de coach van VCS aangegrepen om aan te geven dat de dames van VCS met meer overtuiging moesten spelen. Hier werd direct gevolg aan gegeven door 3 directe punten te scoren vanuit de service. De dames van VCS wisten tot 15-9 de concentratie te houden, echter daarna werden er steeds meer fouten gemaakt waardoor Dosko kon terugkomen tot 20-18. Het leek of VCS ineens weer wakker werd en met twee blokacties op midden, twee goede services en een harde buitenaanval werd de winst in de vierde set gepakt, 25-22.

Al met al kon VCS concluderen Dosko met alle lengte en aanvalskrachten de sterkste partij was en dat VCS het maximale uit de wedstrijd heeft gehaald. Gevochten als tijgers hebben ze één punt uit de wedstrijd gehaald, het harde werken is dus niet onbeloond gebleven.

VCS dames 1 trapt 8 januari de tweede helft van het seizoen goed af met een 3-2 winst tegen Velo. Deze thuiswedstrijd begint in de eerste instantie niet zo fantastisch, als de eerste twee sets naar Velo gaan. Na de tweede set wordt een nieuwe spelverdeler ingezet en hervindt de rest van het team haar kracht. Hierdoor gaat de winst, weliswaar met een hoop gesjor en getrek, na 5 sets naar VCS.

De wedstrijd erop was een spannende uitwedstrijd voor het publiek in Den Haag tegen Sovicos. Het spel van de dames was vrij goed, maar met wisselende resultaten. De eerste set werd door Sovicos gewonnen, de tweede door VCS, de derde weer door Sovicos en u raadt het al, de vierde weer door VCS. Helaas blijft een vijfde set toch vaak nog lastig doorpakken en weet VCS die niet binnen te halen.

Ook de wedstrijd afgelopen donderdag thuis tegen DVC verliest VCS, nu met 3-1. Dit was echter wel een wedstrijd waarin de speelsters allemaal in de buurt kwamen van hun beste kunnen en vaak slim wisten te spelen. Helaas was koploper DVC uiteindelijk toch net een maatje te groot. Dit was wel een wedstrijd om vast te houden: als de dames van VCS dit spel weten te herhalen en ook de positieve sfeer in het veld vasthouden, kan de winst dit seizoen nog meer dan eens naar VCS gaan. 

Pagina 4 van 5

Go to top