Dames 1

 

Teamindeling

Rineke de Bruin
Iris van Rijn
Nanke van der Meer
Denise van Goeverden
Debbie Jonker
Esther Segaar
Anne Pont
Jessica Sietsema
Anneke van Vliet
Esther van Wieringen
Hilde Claassen
Henrike de Muinck
Trainingsleden: Judith van Vliet, Janneke de Bruin
 

Trainingstijd(en)

Dag Tijd Zaal Trainer
Maandag  19:30-21:00 De Wasbeek Jesse van Rijn
Dinsdag  21:00-22:30 De Wasbeek Jesse van Rijn

Wedstrijdschema

klik hier voor het wedstrijdschema en de stand van VCS Dames 1

 

Afgelopen week kwamen de eerste teams van Volleybalclub Sassenheim weer in actie. Dames 1 speelde thuis tegen het jonge team van Inter Rijswijk, terwijl heren 1 in Zoetermeer op bezoek ging bij degradatieconcurrent Zovoc.

De druk lag bij de laatste thuiswedstrijd van dames 1 vooral bij tegenstander Inter Rijswijk. Zij hadden veel punten nodig om niet direct te degraderen. VCS had echter nog wat goed te maken: de uitwedstrijd werd in december maar zeer moeizaam gewonnen. VCS ging goed van start, maar kon door veel servicefouten niet echt weglopen bij Inter Rijswijk. Ook de passing lag niet optimaal. Gelukkig maakte de tegenstander ook veel fouten, waardoor VCS nauwelijks echt onder druk werd gezet. Op de juiste momenten kon dames 1 doordrukken en zodoende ging de winst met 4-0 naar VCS.

Voor heren 1 was het helaas een ander verhaal. Direct vanaf het begin van de wedstrijd werd het team onder druk gezet en VCS kreeg geen vat op het spel van Zovoc. Een strenge scheidsrechter maakte het er niet makkelijker op, maar geen speler haalde zijn gebruikelijke niveau. Een duur 4-0 verlies was het resultaat en daarmee wordt het voor VCS bijzonder lastig om direct te handhaven in de promotieklasse. Zelfs directe degradatie is nog mogelijk.

Heren 1 speelt over twee weken de laatste wedstrijd tegen de nummer 12, Kalinko. Die thuiswedstrijd moet in ieder geval worden gewonnen. Dames 1 strijdt om de vierde plek en speelt nog twee uitwedstrijden, tegen Thor in Bergambacht en tegen Waterlanders in Nieuwkoop.

VCS dames 1 speelde afgelopen donderdag in de Wasbeek tegen de nummer 3 uit de poule, Zovoc dames 2. Het eerste damesteam van Volleybalclub Sassenheim staat zelf comfortabel vijfde in de poule en heeft geen promotiedoelstelling, maar is zeker nog gebrand op punten binnenhalen. Er wordt in de voorbespreking afgesproken vooral in te zetten op maximale servicedruk.

De eerste set pakt dit uitmuntend uit, Sassenheim wint met 25-12. Naast een stabiele servicedruk, vallen ook alle andere puzzelstukjes helemaal op hun plek. De pass wordt goed geleverd en de aanvallers weten zelf overtuigend tot scoren te komen. De trainingen stonden afgelopen week in het teken van de blokkering en werpen deze avond veelvuldig vruchten af. Ook de tweede set wordt overtuigend met 25-14 binnengehaald.

De dames van Zovoc laten de moed echter nog niet zakken en laten zien waarom zij in de top 3 meedraaien. Zovoc loopt in op VCS en als daardoor de durf in de aanval wat afneemt, wint Zovoc met 26-24. Desondanks houdt VCS de moed er goed in, maar trekt ook in de vierde set net aan het kortste eind met 25-22. VCS weet de communicatie onderling de hele wedstrijd door goed te houden en de energie in het team is merkbaar langs de kant. Deze wedstrijd kent een groot aantal lange rally's, waarin beide teams zich niet willen laten kennen en er mooi fanatiek volleybal te zien was voor het publiek. Uiteindelijk beslist spelverdeler Esther van Wieringen met een ijzersterke serviceserie de wedstrijd in het voordeel van VCS (3-2) en wordt de wedstrijd afgerond met 15-1 (!) op het telbord. Donderdag 6 april spelen de dames de volgende wedstrijd, wederom in de Wasbeek, tegen Inter Rijswijk dames 2.

Het eerste herenteam van VCS is nog altijd in een spannende strijd tegen degradatie verwikkeld. Maar liefst vier teams lopen nog het risico om tiende of elfde te worden. Afgelopen vrijdag speelde VCS heren 1 tegen directe concurrent Kalinko heren 3. Diagonaal Jeroen van Schie en libero Martijn Boersma ontbraken, maar VCS wist de schade gelukkig beperkt te houden. Met een 2-3 verlies duurt de strijd voorlopig nog even voort. Een nieuwe kans op punten doet zich donderdag 30 maart voor, dan speelt VCS thuis tegen Thor heren 1 uit Bergambacht.

Het eerste herenteam van VCS heeft een rustweek gehad en de dames maakten zich op voor hun revanche op het team waar ze vorige week thuis tegen speelden: Nesselande dames 2. De ene gewonnen set van vorige week smaakte naar meer en VCS dames 1 ging enthousiast en vol vertrouwen zaterdagmiddag in Zevenhuizen van start. Helaas pakte de wedstrijd niet uit zoals gehoopt.

Nesselande speelde een nog degelijkere wedstrijd dan vorige week. De servicedruk was hoger en ze maakten weinig eigen fouten. Daar stond tegenover de de servicedruk van VCS juist niet helemaal uit de verf kwam. Als de pass wel goed geleverd kon worden, bleek het keer op keer bijzonder lastig om tot scoren te komen. In de eerste instantie leverden prikballen in het midden Sassenheim nog wat punten op, maar ook die werden gaandeweg de wedstrijd steeds beter verdedigd. Tel daar een goed blok van Nesselande bij op en het steeds verder wegzakkende vertrouwen aan de kant van VCS, dan kom je uit op een 4-0 verlies. Het lukte alle vier de sets ook niet om boven de 20 punten uit te komen, iets dat dames 1 VCS niet vaak gebeurt.  

Dat dit de eerste met 4-0 verloren wedstrijd dit seizoen is, relativeert weer enigszins. Volgend week nieuwe kansen, dan wordt er weer op zaterdag in Den Haag uit gespeeld tegen de nummer 2 (Kalinko dames 1). VCS heren 1  hoopt aanstaande donderdag weer wat punten binnen te halen in de thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk.

Afgelopen week kwamen de eerste teams van Volleybalclub Sassenheim weer in actie. Dames 1 trof donderdagavond in de Wasbeek Nesselande dames 2 uit Zevenhuizen. Een stunt tegen deze koploper was dichtbij. Heren 1 ging zaterdag in Stolwijk op bezoek bij Dosko heren 1. Daar pakte het team na een vijfsetter drie belangrijke punten. 

Aan de voorbereiding van VCS dames 1 heeft het in ieder geval niet gelegen. Na een sportmaaltijd en voorbespreking bij de sponsor, Grand Café Graaf Jan, waren de speelsters klaar voor de wedstrijd. Met de derde plaats nog steeds in zicht begon het team fel aan de strijd tegen Nesselande. De pass kwam goed aan en er werd veel gescoord door buitenaanvallers Henrike de Muinck en Denise van Goeverden. De servicedruk was helaas minder hoog, waardoor Nesselande vrij eenvoudig bij kon blijven. VCS trok uiteindelijk aan het kortste eind (23-25). Nesselande bleef moeilijk serveren en in de tweede set was het verschil nog iets duidelijker (18-25).

In set 3 ging de servicedruk van VCS omhoog en Nesselande had hier niet echt een antwoord op. Een goede blokkering en verdediging van de thuisploeg zorgden ervoor dat de aanvalsters aan de overkant maar moeilijk konden scoren. Aan het einde van set kwam Nesselande nog terug, maar met 25-17 was de setwinst voor VCS. In de vierde set bouwden de dames een knappe 24-20 voorsprong op en ze waren dus dicht bij een vijfde set. Helaas liet Nesselande zien dat ze niet voor niets eerste staan en in een spannende slotfase boog het team de achterstand om in een 27-25 winst. VCS moest genoegen nemen met een welverdiend punt, maar had op meer gehoopt.

Twee dagen later reed VCS heren 1 naar Stolwijk om daar tegen de nummer 6, Dosko, te spelen. VCS is nog niet zeker van handhaving en heeft elk punt dus hard nodig. Dat was goed duidelijk in de eerste set, want het team ging hard uit de startblokken en gaf de opgebouwde voorsprong niet meer weg. Set 2 was een omgekeerd verhaal; Dosko liet zich niet zomaar inpakken. Set 3 en 4 waren kopieën van de voorgaande sets en zo eindigde de wedstrijd dus met de beslissende vijfde set. Tot de helft ging deze gelijk op, maar in de tweede helft drukte VCS door en behaalde zo een welkome 3-2 overwinning.

Heren 1 heeft komende week geen wedstrijd en ontvangt pas donderdag 9 maart Inter Rijswijk. Dames 1 is uit op revanche en mogelijk kan het team deze zaterdag 4 maart al behalen. Dan spelen de dames in Zevenhuizen de returnwedstrijd tegen Nesselande.

Na de misser van vorige week gingen de speelsters van dames 1 er donderdag weer vol goede moed tegenaan tegen VV Haaglanden 2. Helaas nog steeds zonder Esther W., die een nare griep te pakken heeft, maar wel weer met Iris, die vrijwel hersteld is van een enkelblessure. Het team ging van start met Denise, Iris, Nanke, Debbie, Esther S., Jessica en libero Rineke. Na een wat aarzelende opening ging de machine lopen. Er werd goed gepasst en van alle kanten scoorden de aanvallers punten. VV Haaglanden kon nog wel aardig meekomen, maar capituleerde tegen het einde van de set: 25-20.

In de tweede werd de servicedruk verder opgevoerd, waardoor VV Haaglanden niet echt meer aan haar spelletje toekwam. Denise liet nog even zien dat je ook een driemeteraanval kan prikken, Debbie wist keer op keer het gat te vinden op de diagonaal en zo was het vrij snel 25-14. En toen die derde set. Je kan als coach alleen maar waarschuwen: let op, ze komen terug, blijf alert, voer je taken goed uit. Het mocht deze keer niet baten. VV Haaglanden besloot om opeens een stuk moeilijker te gaan serveren en bij VCS liep alles even wat minder goed. Ondanks een aantal wissels ging de set verloren met 18-25.

De wissels bleven staan in de vierde set en VCS nam in het begin telkens een kleine voorsprong. De tegenstander kwam echter iedere keer weer op gelijke hoogte en zo bleef het spannend. Toen het einde van de set naderde, vond Hilde het wel mooi geweest: met een aantal kill blocks beslechtte zij de strijd (25-19). Met 3-1 behaalden de dames dus weer een overtuigende overwinning. Volgende week is de enige echte thuiswedstrijd van coach Jesse, want dan spelen de dames in Utrecht, 20.00 uur in De Galgenwaard. De tegenstander is dan VV Utrecht dames 4.

Pagina 1 van 5

Go to top