Afgelopen week kwamen de eerste teams van Volleybalclub Sassenheim weer in actie. Dames 1 speelde thuis tegen het jonge team van Inter Rijswijk, terwijl heren 1 in Zoetermeer op bezoek ging bij degradatieconcurrent Zovoc.

De druk lag bij de laatste thuiswedstrijd van dames 1 vooral bij tegenstander Inter Rijswijk. Zij hadden veel punten nodig om niet direct te degraderen. VCS had echter nog wat goed te maken: de uitwedstrijd werd in december maar zeer moeizaam gewonnen. VCS ging goed van start, maar kon door veel servicefouten niet echt weglopen bij Inter Rijswijk. Ook de passing lag niet optimaal. Gelukkig maakte de tegenstander ook veel fouten, waardoor VCS nauwelijks echt onder druk werd gezet. Op de juiste momenten kon dames 1 doordrukken en zodoende ging de winst met 4-0 naar VCS.

Voor heren 1 was het helaas een ander verhaal. Direct vanaf het begin van de wedstrijd werd het team onder druk gezet en VCS kreeg geen vat op het spel van Zovoc. Een strenge scheidsrechter maakte het er niet makkelijker op, maar geen speler haalde zijn gebruikelijke niveau. Een duur 4-0 verlies was het resultaat en daarmee wordt het voor VCS bijzonder lastig om direct te handhaven in de promotieklasse. Zelfs directe degradatie is nog mogelijk.

Heren 1 speelt over twee weken de laatste wedstrijd tegen de nummer 12, Kalinko. Die thuiswedstrijd moet in ieder geval worden gewonnen. Dames 1 strijdt om de vierde plek en speelt nog twee uitwedstrijden, tegen Thor in Bergambacht en tegen Waterlanders in Nieuwkoop.

Go to top