Het vorige wedstrijdverslag (Leython DC MA 1 – VCS MA 1) eindigde met de zin “Nog zo’n wedstrijd thuis tegen GSC, 30 maart en uit tegen Haaglanden, 1 april en dan ……. afwachten tot 22 april of niet??” Inmiddels is duidelijk dat afwachten niet meer hoeft want de meiden en coach hebben het kampioenschap als waardig kampioen binnengehaald!

Het begon donderdagavond 30 maart thuis tegen GSC. Natuurlijk had VCS als doel om de maximale vier punten te halen. Maar er werd ook gerekend, omdat GSC in deze competitie heeft laten zien goed  te kunnen volleyballen, twee punten moesten we halen, wilden we het in eigen hand houden. De laatste benodigde vier punten moesten dan zeker mogelijk zijn tegen Haaglanden die de laatste plaats in de ranglijst inneemt. Helaas was Henrike door haar enkel gegaan op de training en kon niet meespelen, maar zat als supporter/”hulp” coach op de bank. Gelukkig wilde Nathanya meespelen zodat er zeven speelsters waren.

Bij het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk dat de meiden voor de volle vier punten gingen. De servicedruk van VCS zorgde ervoor dat GSC moeite had met het opzetten van een aanval. Dit lukte bij VCS prima waardoor ze punten scoorden. Maar GSC bleef ook scoren en het bleef tot aan het eind spannend. Maar het constante spel van VCS zorgde er uiteindelijk voor dat met de setstanden: 25-22; 25-20; 25-21 en 25-20 de vier punten binnengehaald werden. Het was gewoon een topwedstrijd! Eén ouder bedacht dat ze zaterdag alvast wel taart mee kon nemen, omdat de dames toch zeker wel kampioen zouden worden. Maar bijgeloof (bij deze ouder) nam de overhand, zodat er toch zonder taart afgereisd werd naar Voorburg.

Zaterdag 1 april was er dus de mogelijkheid om bij Haaglanden kampioen te worden. Helaas kon Britt er niet bij zijn en Henrike nog niet spelen, maar wel aanmoedigen. Nathanya was weer bereid om mee te spelen ondanks dat ze eerst met haar eigen team moest spelen en ook Nynke wilde meedoen zodat er toch weer zeven speelsters waren. Iedereen had wel één of meerdere supporters opgetrommeld, zelfs voor coach Nanke was een supporter meegegaan. De ouders die er niet bij konden zijn werden via de app op de hoogte gehouden.

De eerste set begint met een prima punt, goede pass van Nathanya, set up van Noëlle en keiharde smash van Yara, 0-1. Gevolgd door een ace van Noëlle en twee mooie punten van Eveline, dit brengt VCS al direct op een voorsprong. Nathanya reageert alert bij het net, 5-8. Een sterke servicebeurt van Tara en Vera (twee aces), waarbij het Haaglanden niet lukt om goed te passen en VCS makkelijk punten kan maken, brengt de stand op 8-23. VCS wint deze set, 9-25. Via de app werd de stand, voor de niet aanwezige ouders, iets aangepast in het nadeel van VCS om het extra spannend te houden op deze zaterdag 1 april.

Ook de tweede set gaat VCS voortvarend van start. Scherpe services, prima passes en perfecte set-ups leiden tot mooie punten. De meiden spelen goed en met een grote smile op de gezichten spelen ze deze set uit, 15-25. Yes, kampioen. Ook nu wordt de stand via de app weer iets aangepast in het nadeel van VCS. Maar al snel wordt er ook een foto gedeeld met de juichende meiden en blijkt dat de 1 april grap geslaagd is. Uit privacyoverwegingen zal ik de reacties in de app niet vermelden.

De derde set begint goed met een sterke servicebeurt van Yara en een mooie 3-meteraanval. Een goede service van Nynke, 5-9. Doordat de meiden al een beetje feest aan het vieren zijn, worden er foutjes gemaakt en komt Haaglanden terug tot drie punten, 8-11. Maar Noëlle zorgt er met haar mooie set-ups, doortikballen en service voor dat VCS weer kan uitlopen, 9-18. Eveline en Tara plaatsen de ballen mooi in de open ruimtes bij Haaglanden, 14-21. Prima passes van Nynke en een mooi punt van Vera zorgen voor een setstand van 17-25.

In de beginfase van de vierde set lijkt de concentratie bij de meiden steeds meer weg te ebben. Haaglanden profiteert hiervan en de stand gaat gelijk op tot 8-8. Dan herpakt VCS zich en wint de vierde set met 12-25.

Direct na afloop van de wedstrijd werden de meiden gehuldigd door het bestuur van VCS (dankjewel mijnheer van der Meer, supporter van Nanke!) echt super geregeld (ook Erik en Bas bedankt)! Ze kregen hun verdiende medaille, bloemen (ook voor Nathanya en Nynke) en een waardering van de bond. De champagne werd na het douchen gedronken in de kantine met toch nog iets lekkers erbij.