Donderdag 30 maart stond de thuiswedstrijd tegen Croonenburg JC1 op de agenda. Ik hoef jullie niet te vertellen dat de jongens en meiden van VCS JC1 het uitstekend doen in de competitie. Een team waar hard gewerkt wordt, plezier hoog in het vaandel staat, maar vooral de teambeleving een grote rol speelt, ook als het even wat moeilijker gaat in een set. De eerste set is daar een voorbeeld van.

Bas begint in de wissel en het gaat voor beide teams gelijk op, 4-4. VCS kan de voorsprong uitbreiden naar 12-8 voor en loopt even later uit naar 15-9. Maar Croonenburg blijft ook in de aanval en kan inlopen naar 17-16 en coach Erik moet een Time-out aanvragen bij een lichte achterstand van 17-19. De koppies staan weer op scherp maar ook  de team spirit zorgt dat ze gelijk komen op 22-22. Het is nu Croonenburg die een time-out moet aanvragen, maar VCS zet druk en laat deze set met 25-23 de boeken ingaan.

De tweede set begint Lina in de wissel en ook deze set gaat gelijk op, 3-3. Maar VCS komt op voorsprong en Bas slaat de eerste Ace van de wedstrijd bij een stand van 8-3. De coach van Croonenburg kan door een time-out, de spelers weer oppeppen en zij lopen weer in naar 11-11, maar dat laat VCS niet weer gebeuren want door hard werken komen ze weer op voorsprong van 20-16. Het is Simone die een Ace slaat bij 24-18 en deze set gaat met 25-19 de pocket in.

In de derde set begint Wies in de wissel, VCS laat deze set zien,  dat er niet met hen te sollen is, ze slijpen de vlijmscherpe messen, door uitstekend te serveren en sterk teamwork komen ze snel op 10-2 voor en even later is de stand 17-9. Ook de Time-out van Croonenburg kan deze machine niet meer stoppen. VCS wint deze set met 25-12. Dit smaakt naar meer !

De vierde set begint Christine in de wissel. Het is VCS die wederom laat zien dat ze de sterkste zijn, ze komen snel op 9-4 voor en lopen daarna verder uit naar 20-11. De twee time-outs van Croonenburg kan het  tij niet keren en deze zet heeft VCS met 25-14 in de broekzak.

De eerste twee sets waren lastig, maar wat blijven de jongens en meiden rustig en gefocust. Het leuke nieuws is dat er volgende week nog 1 set gepakt moet worden en dan  kunnen ze een feestje gaan bouwen. Wordt vervolgd !!