Voortgang van het getoonde spel

Vandaag de wedstrijd op het programma van het onbekende Kratos’ 08 uit Delft. De grootste volleybal club van Delft maar eigenlijk weten we niets van ze. Hebben nog maar een 2 wedstrijden gespeeld in de poule dus dat geeft ook geen houvast. Gewoon uitgaan van je eigen kracht dus en na vorige week waarin de dames de sterren van de hemel speelden heeft iedereen er weer veel vertrouwen in. Tevens het feit dat de tegenstander niet uniform ter veld kwam deed de indruk wekken dat er wel wat mogelijk was.  En zo geschiedde. Het niveau van vorige week werd niet meer gehaald maar hiervan geef ik de schuld aan de scherpte van de spelers. Het ging te gemakkelijk en dus werden er weer veel te onnodige punten verspeeld. Sterker nog, in totaal werd er maar liefst 17x een opslag verkeerd geslagen. Kratos werkte hierin mee en liet hetzelfde zien maar hierin moet echt een verbeterslag gehaald worden. Wel werden er veel acies gemaakt en zo komt de beloofde taart bij de 100ste ace in de 2de seizoens helft een stuk dichterbij. Nog 71 te gaan. Maar op de banken is de honger naar die heerlijke taart ook een eigen leven gaan leiden en werden al meerdere opties benoemd om de taart mogelijk eerder te verorberen.

Het werd een ontspannen sportieve wedstrijd, VCS was duidelijk de betere van de avond en lieten de eerste 3 sets optekenen met een 25-11,  25-14 en een 25-20 winst. In de laatste set was de concentratie helemaal even weg en kwam Kratos zelfs op een (verdiende) voorsprong. Het werd nog een spannend einde van de avond en Kratos liep op 20-20 uit naar een 20-22 voorsprong. De eerste Time-out van de avond werd aangevraagd door succesvolle Interim coach Constance. Het hielp, 22- gelijk nog een Time out maar nu van Kratos. Maar uiteindelijk werd met de 16 ace van de avond konden de handen de lucht in en was de 4-0 overwinning een feit.

De progressie van veel dames is zichtbaar, bovenhands serveren, opzetten van mooie acties, dubbele blocks maar bovenal is het plezier in het spel zichtbaar. En daar kunnen de vele meegereisde toeschouwers (en de app-volgers) alleen maar van genieten.

Forza VCS

Setsstanden  4-0    1ste set 25-11,  2de set 25-14,  3de set 25-20,  4de set 25-22