Vandaag stond de wedstrijd VCS JC1 tegen Sas’70 in de Wasbeek op het programma. Bij het inspelen waren vrolijke gezichten te bespeuren van beide teams. Plezier is bij volleybal het toverwoord, maar winnen maakt het nog leuker en voor VCS gaan de wedstrijden voor de wind, dus vandaag gingen de jongens en meiden er weer hard aan het werk.

De eerste set begint Teun in de wissel, deze set gaat gelijk op, de stand van 3-3 gaat naar 8-8. Maar VCS neemt een lichte voorsprong en brengt de stand naar 15-10 en kan deze uitbouwen naar 20-13. De eerste set gaat naar VCS met 25-16.

De Tweede set begint Wies in de wissel. Teun kan de eerste Ace op zijn naam zetten met een service net over het net, maar Sas’70 bouwt een lichte voorsprong op door 4-6 en later 5-9 voor te komen. VCS speelt deze set tegen zichzelf, de services gaan moeilijk en daar worden punten op verloren. Maar VCS weet als team hard terug te vechten en de stand weer gelijk te trekken naar 10-10.

Sas’70 moet bij een achterstand van 12-10 een time-out aanvragen. Maar VCS kan uitlopen tot 18-10. Maar Sas’70 blijft keurig spelen en  komt op 23-18, maar de tweede set blijft in de Wasbeek met 25-21.

In de derde set gaat Bas in de wissel, ook deze set gaat gelijk op,  Christine kan met een Ace de 4-4 op het scorebord zetten, VCS loopt weer uit naar 10-5, maar Sas’70 laat het er niet bij zitten en zorgt weer voor een gelijke stand van 12-12.  Maar Tycho kan weer een voorsprong brengen met een Ace, en de coach van Sas’70 vraagt een time-out aan, later is het coach Erik die  VCS even scherp moet zetten met een time-out bij een stand van 23-20. Dit pakt goed uit want de set wordt weer gewonnen met 25-21.

In de vierde set gaat Simone in de wissel. Teun kan een Ace maken en VCS loopt uit naar een stand van 6-2. Deze set gaat super goed, iedereen zit er lekker in, de services gaan goed en de flow is weer terug, en dat is te merken aan de stand, die pijlsnel oploopt naar 17-2, door onder andere een Ace van Christine en Wies. Sas’70 probeert het in te lopen maar kan niet voorkomen dat de vierde set door VCS wordt gewonnen met 25-9.

Vanavond is er hard gewerkt, soms loopt een wedstrijd moeizaam en lijkt het niet te lukken, maar door goed coaching van de trainer/coach blijven de jongens en meiden erin geloven, dat ze gewoon bovenhands moeten blijven proberen en positief blijven. De eindstand van 4-0 laat zien dat ze tot veel in staat zijn, complimenten !!