Vanavond stond de thuiswedstrijd tegen VCO op het menu. Dit MA1 team kwamen we een kleine week geleden voor het eerst tegen in deze competitie. VCS staat inmiddels, na 3 eerder gespeelde wedstrijden, sterk op de eerste plaats in deze competitie, VCO vinden we op de laatste plaats.  Vrijdagavond en vanavond bleek maar weer dat je ondanks dat, toch altijd scherp moet blijven bij elke wedstrijd….

De eerste set begint mooi op tijd en we zien Vera als eerste in de wissel staan. VCO start sterk, en haalt snel de eerste punten binnen. Opletten meiden voordat het te laat is! Ze worden er duidelijk door overrompeld, de stand is al snel 4-7. Dan ontstaat er een mooie rally, waarin we weer wat herkenning vinden, Henrike met een mooie redding, Britt die het uiteindelijk afmaakt met een mooie aanval. Bij 19-16 schrijf ik, dat ondanks dat de meiden voor staan, er nog steeds geen echte grip is op deze wedstrijd, dat er te veel fouten worden gemaakt, wat directe cadeautjes voor VCO zijn. De meiden hebben 2 time-outs nodig om uiteindelijk de set naar zich toe te trekken, hij eindigt in een 25-21 eindstand.

In de 2e set staat Eveline in de wissel.We zien aan het begin van de wedstrijd opnieuw het gemak waarmee de meiden alles weggeven, totdat Yara mag gaan serveren. Het wordt een mooie ace, strak en laag op de grond. De 2e service wordt afgeketst door VCO, de 3e afgemaakt door Henrike met een super aanval. Yara maakt er een mooie serviceserie van 4 punten van. Hierdoor is er aansluitend, eindelijk meer aandacht voor de wedstrijd, iets waar de toeschouwers op wachten. Ontspannen leunen we iets meer naar achteren, en zien hoe de punten binnen stromen door mooie combinaties.  Sterke pass, goede set-ups en aanvallen. Zo blijft VCS de boventoon voeren met een effectief blok van Tara, een serviceserie van 6 punten voor Henrike, en mooie aanvallen van Yara. Ze mag deze set terecht afmaken met de laatste punt, bij een stand van 25-14 voor VCS.

De 3e set;  Tara neemt het stokje over in de wissel, en volgt keurig staande, de wedstrijd naast Nanke. Direct is er een mooie rally, 1-0 voor VCS. Noëlle pakt er nog 5 punten bij met haar service. Bij 6-1 neemt Yara het van haar over. De teller blijft oplopen tot 12-2. Het wisselen van 3 speelsters binnen het team van VCO, maakt het binnen halen van punten voor VCS te gemakkelijk. We schuiven nu volledig naar achteren op onze stoel, en maken grapjes over de enorme bak met fruit die rond gaat tijdens de time-out, en vanaf de tribune gevuld lijkt met bloemkool, broccoli en olijven. Krachtvoer is het in ieder geval wel! We juichen bij een stand van 13-5, het eerste punt toe dat VCO daadwerkelijk zelf maakt! Al snel is het 16-6, 21-6 en helpen VCO  de volgende time-out en wissel niet erg. De meiden van VCS zijn niet meer te houden,  mooie aanvallen diagonaal, vanaf de 3 meterlijn, of vanuit het midden zorgen voor een eindstand van 25-7.

De 4e en laatste set. Vera neemt opnieuw plaats naast Nanke. Henrike start de wedstrijd met een mooie 3 meteraanval. De toon is opnieuw gezet. Britt volgt het voorbeeld met een prima aanval en service erachter aan. Eveline ziet een mooi gat rechts achterin, en Tara laat een harde serviceserie van 4 punten zien.  Alle meiden blijven scherp, mooie pass van Britt, Henrike met een felle aanval achterin het veld van VCO, Yara die de bal in een mooi gaatje prikt. Er is nog even een leuke rally, en Eveline trakteert ons op een serviceserie van 7 punten.

Uiteindelijk geeft VCO zelf het laatste punt cadeau met een service tegen het net, de 4e set eindigt in een 25-14 winst voor VCS. De beloofde Meijerschaal wordt besteld bij de bar, dik verdient bij deze overtuigende 4-0 overwinning!