Na de winst van de vorige wedstrijd tegen Zovoc, waren de dames ervan overtuigd dat ze vanavond wederom wel wat punten zouden kunnen pakken. Het zwakke punt van het team is dat het altijd even duurt voor ze op stoom komen, soms is de achterstand dan al zover opgelopen dat het te laat is en de eerste set verloren gaat. Vanavond was het niet anders, voor men er erg in had was de stand opgelopen tot een onoverbrugbare achterstand en mocht Zovoc de handen in de lucht steken na een 25-15 winst.

Prachtig om te zien hoe Zovoc het 1-touch volleybal tot een kunst heeft weten te verheffen. Zelden werd de 2-touch toegepast en dit was een zeer effectief wapen.  Een goed voorbeeld doet volgen dacht ik, maar de interim coach had een duidelijke opdracht voor de dames. Alleen 3-tjes of blocks tenzij niet anders kan. Meermalen werd dit de dames op niet misverstane wijze aangegeven. Dat er dan regelmatig iets fout gaat, waardoor er punten worden verspeeld, werd voor lief genomen. Zovoc gebruikte hun wapen gedegen en continu. Zo werden de volgende 3 sets naar zich toe getrokken met 25-17, 25-23 en 25-20. Maar er kan maar 1 conclusie getrokken worden. VCS heeft geprobeerd te volleyballen, daar waar Zovoc het spel gedegradeerd hebben tot schoolplein lijnbal. Toch zal de verbetering bij ons zelf gezocht moeten worden. Teveel onnodige servicepunten die ingeleverd werden en onderlinge communicatie over wie de bal uiteindelijk neemt  bezorgde de tegenpartij veel te veel cadeau punten. Ondanks het zwaar tellende puntverlies wordt er dus weer  vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd die we zullen spelen tegen een volleyballend team.

Forza VCS