Donderdag 9 februari stond voor de JC1 van VCS de vierde wedstrijd van de tweede helft van het seizoen op het programma. De jongens en meiden hebben de afgelopen wedstrijden  veel sets gepakt en de wedstrijden werden gewonnen met 4-0, 4-0 en 3-1.Vandaag kwam  de JC1 van VCH uit hoofddorp naar de Wasbeek, die hadden twee keer 4-0 gewonnen dus wilde graag met winnende set huiswaarts. Maar VCS is op dreef, dus het zou niet gemakkelijk gaan. 

De eerste set begint Christine in de wissel, deze set gaat gelijk op, het wordt 4-4 en daarna 8-8, het is voor Bas, Teun, Tycho, Wies, Lina en Simone even aftasten. Maar komen op lichte voorsprong en bij een stand van 10-8 voor VCS, vraagt VCH de eerste Time-out aan. Maar Wies profiteert meteen door een punt te pakken met een loeiharde service. De ouders, opa’s/oma’s en broertjes en zusjes op de tribune zien een fantastisch samenspel op het speelveld, er is samenspel en veel inzet bij VCS te zien. Bij een stand van 16-11 vraagt de coach van VCH wederom een time-out aan, maar dat kan de “stoomtrein” niet stoppen en de eerste set overtuigend gewonnen met 25-14.

De tweede set zit Simone even in de wissel, het is Teun die na een smash een punt pakt en zelf mag serveren, 4 spelers hebben de service voor het nakijken. Weer gaat deze set gelijk op van 4-4 naar 7-7. maar weer weet VCS op lichte voorsprong te komen en de stand loopt op naar 14-11. VCS weet door de harde prachtige services punten te pakken, VCH  heeft  grote moeite om de bal te controleren.  Bij een stand van 20-15 voor VCS moet VCH een time-out aanvragen en later bij 23-15 ook. Maar de set gaat wederom naar VCS. 

De derde set gaat Lina in de wissel, deze set gaat  van een leien dakje, Tycho weet met drie mooie services de stand op te laten lopen naar 9-1. Na de time-out van VCH maakt Wies een ace, dus een tweede time-out bij de stand van 14-2 is een feit. Deze set wordt wederom door VCS gewonnen met 25-11.

In de vierde set gaat Tycho in de wissel. VCS komt met 4-0 voor maar VCH kan terugkomen naar 6-5, en gelijk komen bij een stand van 7-7. VCH vraagt een time-out aan bij een stand van 12-7 voor VCS. De voorsprong blijft maar VCH komt steeds dichterbij. Daarom vraagt onze  coach Erik de eerste time-out aan bij een stand van 22-19,VCS houdt het hoofd koel en weet de vierde set ook te pakken met 25-19.  

De 4-0 is meer dan verdiend, de energie spat er van af en wat zijn deze jongens en meiden gegroeid, het is meer dan verdiend dat dit team momenteel  bovenaan staat, het is een genot om naar te kijken.

 

 

Go to top