Bij een nieuw seizoen, horen nieuwe tegenstanders, deze week is het Leython, die de meiden van VCS als eerste thuis tegen komen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, zo’n nieuwe uitdaging, en zeker als er een oud teamgenootje aan de andere kant van het net staat. Zo kom je elkaar weer eens tegen ! Helaas heeft  “onze” Amber deze week moeten besluiten niet tegenover haar oude teamgenoot te spelen dit seizoen,  maar meer tijd in haar opleiding te steken. Wat het team natuurlijk ontzettend jammer vindt, en zeker haar inzet zal gaan missen op het veld. En dan denken we vooral aan haar loei harde service, waar alle tegenstanders flink moeite mee hadden! Maar wie weet, komt er ooit weer een moment dat zij wat meer ruimte heeft, om deze mooie sport weer op te pakken….

Vanavond dus de eerste wedstrijd zonder Amber, en dat is wennen, Tara staat als eerste alleen naast het veld. Leython start de 1e set met de eerste punten 0-2 ! Henrike reageert met haar harde aanval, een mooi geplaatste bal achterin. De stand loopt rustig op naar 3-3. Noëlle doet een half stapje opzij voor een uitbal, iedereen zucht… goed gezien! En zo plaatst Yara haar eerste prikbal. We beginnen in de wedstrijd te komen, het is inmiddels 5-5.Van Vera zien we haar eerste strakke service, maar ook Britt scoort hier haar eerste mooie punt hiermee. Het publiek juicht haar toe! De puntentelling gaat nog even gelijk op 10-10, 12-12, dan neemt Noëlle de controle op de wedstrijd even over met haar reeks aan servicepunten, die Vera afmaakt met mooie prikballen die ze dan weer links, dan weer rechts plaatst waar ze ruimte ziet. Leython neemt een time-out als het 16-13 staat, maar direct na deze korte pauze ziet Vera haar kans schoon, en prik de bal opnieuw rechts hard op de grond. Een nieuwe time out volgt! VCS heeft de smaak te pakken en zet door na een mooie rally, die Henrike met een geweldige aanval afmaakt. Ze gaat door met haar sprongservice waar Leython geen raad mee weet, tot 23-14. Yara maakt de set af, het wordt 25-14 voor VCS! 

De 2e set is en blijft een lastige set, zoals we vaker zien, VCS komt niet erg op gang.De puntentelling loopt op voor Leython tot 1-9. Op de tribune wordt iedereen wat onrustig, waar blijven de meiden? De eerste aanval is een middenaanval van Eveline, maar de overige 8 punten moeten toch echt ingehaald gaan worden… Yara scoort met een 2e aanval, en daarna gaan ze eindelijk laten zien waar ze voor op het veld staan, mooi blok van Eveline en Vera, ace van Henrike, en opnieuw een mooie prikbal van Vera. Het is inmiddels 12-16. Time-out voor Leython. Maar VCS houdt daarna vol en komt eindelijk goed terug; 13-18, 16-20, 19-20, 20-20. De meiden genieten van elke punt die ze scoren, maar Leython geeft gelukkig ook niet op, het wordt weer spannend; 21-21, 23-23, dan zet Vera door met een mooie service 2x achter elkaar, we wachten vol spanning hoe de wedstrijd uitgespeelt wordt met een ferme klap, maar niks in minder waar, een raar slap balletje tegen het net sluit deze 2e set af, met een 26-24 winst voor VCS! 

Op naar de 3e set, De meiden zijn op dreef en starten deze set goed. Houden de puntentelling lang in hun voordeel van 3-2 naar 6-4, 12-10, naar 17-14. We zien mooie rally’s, Vera met haar vingertoppen een punt scoren. Eveline met een mooie middenaanval, Henrike dwars door een blok heen scoren, en ook Yara pakt elke kans die ze heeft. Het loopt dus op rolletjes totdat het ineens 19-19 komt te staan na een time-out van Leython. Leython krijgt meer grip op de wedstrijd en scoort vervolgens het ene punt na het andere 19-23, wordt de stand. Eveline ziet nog een gaatje achterin, maar het heeft niet veel zin meer, Leython heeft de overhand en speelt deze set uit met een 21-25 winst! 

4E Set; Eveline neemt dit keer plaats naast het veld.Noëlle start met de eerste 4 punten, de meiden hebben nog steeds genoeg energie! Vera scoort met een mooie middenaanval, maar Leython weet ook zijn punten te pakken, 5-5. Yara ziet ruimte net over het net en weet de bal daar mooi te plaatsen, 8-8. Tara scoort haar reeks aan servicepunten. Dan zien we hoe scherp Henrike oplet en haar punt binnen haalt met een mooie actie. Britt valt op met een dappere pass, wat komt die bal hard aan, de meiden gaan goed, de stand laat het zien 21-14. Eveline is aan zet, en pakt nog een puntje mee met haar service 22-16. Noëlle veranderd haar set-up in een uitgekiende prikbal, we zien haar genieten van het effect! En zo halen “onze meiden” met al het gemak deze laatste set nog even binnen! Hij eindigt in 25-18, en is dik verdient! 

Op naar Sporthal de Cuyl in Oegstgeest, waar volgende week weer een “nieuwe” tegenstander is te vinden!

 

 

 

Go to top