Deze week speelden de dames een thuiswedstrijd die een klein beetje als uit voelt omdat hij in De Korf werd gespeeld. Toch veel stiller, andere zaal, andere kleedkamers... Gelukkig brachten de dames zelf een vrolijke stemming mee vanwege het 90's feestje dat aansluitend in de planning zat.

Bezoekende partij VV Haaglanden dames 1 ging de wedstrijd goed van start, maar had al snel door dat ze hard zouden moeten werken deze wedstrijd. Dames 1 heeft nog (of weer) te kampen met een aantal blessures, maar met invaller Judith van Vliet dit keer op de buitenkant weet het team dit prima op te vangen. De eerste set gingen de teams gelijk op. Ook Haaglanden was niet van plan zich gewonnen te geven. Dit resulteerde voor het publiek dat gaandeweg de eerste set binnendruppelde in een spannende eerste set. VCS laat hier haar mentale groei zien door in de eindfase rustig te blijven en de set met 27-25 binnen te halen. De verdediging is aan beide kanten scherp en ook de servicedruk is aan elkaar gewaagd. De blokkering staat deze wedstrijd als een huis bij VCS. De buitenaanvaller van Haaglanden die vorige wedstrijd nog regelmatig rechtdoor langs het blok scoorde, slaat deze wedstrijd bijna al haar ballen in het Sassemse blok. Ook is inmiddels duidelijk dat het in nood erg makkelijk scoren is met een prikbal midden in het Haagse veld.

In de tweede set laat VCS het even glippen. Er worden iets te veel fouten gemaakt en in de verdediging mist wat alertheid. Haaglanden wint met 23-25. Dat was duidelijk niet de bedoeling. De wil om te winnen en focus is in de derde set weer helemaal terug. Er wordt fel aangevallen en in de verdediging worden zelfs bijna onmogelijke ballen nog met een vuistje net van de muur afgehouden en weer in het spel gebracht. Nu VCS deze set met 25-18 wint, daalt de stemming aan de overkant van het net zienderogen. Haaglanden weet niet meer wat te doen en de motivatie lijkt weg te zakken. Toch weten ze aansluiting te houden en de vierde set blijft spannend. Een mooie serviceserie van spelverdeler Esther van Wieringen zorgt ervoor dat toch ook VCS weer de vierde set met 25-23 pakt. De dames vierden juichend feest in het veld en daarna nog tot in de kleine uurtjes in de stad!

Go to top