Het was alweer de derde wedstrijd van 2017 voor dames 1, maar wel de eerste competitiewedstrijd van het jaar. Tegenstander was Punch, dat in september VCS nog met 3-2 de baas was. Tijd voor revanche, maar vooral tijd voor een goede wedstrijd. En die kwam er, ondanks diverse schijnafwezigen -de informatieavond van Henrike bleek toch wat korter te zijn, de blauwe plekken van Nanke vielen mee en Hilde kon 130 rijden op de A2 en was op tijd voor de tweede set.

Dames 1 startte met Anne en Denise op buiten, Esther en Jessica op midden, Anneke op dia, Esther als spelverdeelster en Rineke als libero. De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar VCS kwam geen moment echt in gevaar. Er werd ontspannen gevolleybald, goed gepasst en lekker aangevallen. Alleen de blokkering was een beetje te snel (!). Judith draaide nog even een rondje mee aan het net en tegen het einde van de set drukte VCS door en de winst was daar. Set 2 was een vluggertje: Anne hervond haar service en schreef een reeks van een punt of twaalf op haar naam. Oplettendheid deed de rest en toen Jessica er nog even een servicereeks achteraan gooide, was het verzet van Punch gebroken.

Door in dezelfde opstelling dus, maar het blijkt toch lastig om in zo'n derde set de concentratie vast te houden. De servicedruk viel weg en Punch rook dat er iets te halen viel. Dat bleek ook aan het einde van de set, toen een paar missers van VCS het verlies van deze set betekende. Met wat aanpassingen -Judith en Hilde erin- startten de dames gelukkig weer overtuigend, Esther serveerde een mooie reeks en Punch ging zelf ook weer fouten maken. Na tweederde set vond VCS het wel genoeg en besloot de voorsprong niet meer uit handen te geven.

Een mooie 3-1 winst en vooral een goede wedstrijd! Volgende week vrijdag speelt dames 1 in De Korf tegen VV Haaglanden dames 1. Uit werd, net als tegen Punch, 2-3 verloren, dus tijd voor revanche en weer een goede wedstrijd!