De MA 1 speelde donderdagavond 15 december de wedstrijd tegen koploper GSC en zaterdagmiddag 17 december, de laatste wedstrijd van deze competitie, tegen Haaglanden. Wilden de meiden nog kans maken op het kampioenschap moest zowel van GSC als van Haaglanden met 4-0 gewonnen worden.

De eerste set is duidelijk dat GSC naar Sassenheim gekomen is om de twee benodigde sets te winnen om zo het kampioenschap veilig te stellen. Het eerste deel van deze set kan VCS nog bijblijven en scoort goede punten, goede set ups van Britt, een geplaatste bal van Yara, een smash van Eveline en een blok van Henrike. Daarna neemt GSC het initiatief. Een zeer goede service van GSC krijgt VCS niet onder controle. Mede hierdoor eindigt deze set in 11-25.

De tweede set begint met een mooie rally, waarin VCS grote inzet toont. Helaas gaat het punt naar GSC, 0-1. Een goed opgezette aanval met een pass van Tara, set up van Noëlle wordt door Eveline afgemaakt, 1-3. Een goede servicebeurt van Henrike zorgt voor een gelijke stand 3-3. Vera reageert alert op een bal door het midden, 4-5. Daarna neemt GSC een voorsprong, maar ook VCS blijft scoren, met name door de sterke service van Henrike waar GCS geen antwoord op heeft, 14-14. De stand blijft gelijk opgaan doordat VCS goede aanvallen blijft spelen. Goede set ups van Noëlle zorgen ervoor dat Vera, Yara en Tara punten kunnen maken. Het wordt 24-24, maar GSC maakt de laatste twee punten.

De derde set laat GSC zien waarom zij de terechte kampioen zijn in deze competitie. Ze winnen deze set met 11-25.

De vierde set is voor het publiek aantrekkelijk. Mooie rally’s in een nu weer gelijk opgaande strijd. Er worden mooie punten gemaakt door alle meiden. Maar uiteindelijk neemt GSC weer een voorsprong en lukt het VCS niet meer om het gaatje te dichten, 17-25.

De wedstrijd tegen Haaglanden moeten de meiden makkelijk kunnen winnen, gezien het grote verschil punten. VCS staat (en wordt) tweede. Haaglanden bezet de vijfde plaats met aanzienlijk minder punten.

De eerste set begint VCS met een 3-0 achterstand! Britt zorgt voor het eerste VCS punt. Daarna neemt VCS door de services van Henrike een voorsprong. Ook Tara slaat een ace. VCS speelt goede aanvallen, maar Haaglanden blijft ook punten scoren, 11-12. Yara komt aan service en serveert de set uit.

De tweede set zorgen de services van Noëlle, Henrike en Tara ervoor dat VCS al snel op voorsprong komt, 2-17. Ook nu weer worden de goed opgezette aanvallen netjes afgemaakt door onder andere smashes van Britt, Amber en Eveline. Aan Yara weer de eer om de set uit te serveren, 8-25.

De derde set begint direct met een blok van Vera, 0-1. Haaglanden komt nog even op voorsprong in deze set, 9-8. Maar daarna zorgen alle meiden voor mooie punten en een set stand van 14-25.

Ook de vierde set komt VCS niet meer in de problemen, waardoor deze wedstrijd met 4-0 wordt gewonnen.

Een tweede plaats in deze competitie, waardoor de meiden in deze klasse blijven spelen. Een nieuwe kans om te proberen het kampioenschap te behalen.